Gość: savena IP: 5.1R* / *.turboline.skynet.be 13.05.02, 16:30 kochany joggerku mam pytanie, w czasie ketozy paski zmieniaja kolor od b.jasnorozowego do ciemnoburaczkowego, czy ten kolor jest wazny i jaki jest najlepszy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 13.05.02, 17:55 Kolor rzeczywiście mówi o poziomie ketozy, ale nie jest to sprawa istotna. Wystarczy, że są ketony, więc spalamy tłuszcz. Ich ilość może się zmieniać w ciągu dnia, w zależności od ćwiczeń i składu posiłków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luu Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 14.05.02, 09:11 a co jesli jednego dnia pasek jest mocno buraczkowy (3 dzien atkinsa) a przez nastepne 2 zero lub to minimalne zabarwienie - dodaje ze wegli prawie wcale nie jjem no może z 5-10 gr dziennie (z jajek, 1 gumy do żucia no i może kawałka kiełbaski) dodaje ze zgodnie z wskazowkami biore Kelp+vit E, nalewke Ginko Bilboa no i 2 razy dziennie citrosept po 20 kropli - dzisiaj jest piąty dzień Atkinsa - ten buraczkowy kolor pokazal mi sie po intensywnej 2 godz. jeżdzie na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luu Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 14.05.02, 09:13 a co do chudnięcia to spadł mi przez te 5 dni 1 kilogram no i waga stoi w miejscu pewnie tylko ubyła mi woda z organizmu juz sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 5.1R* / *.adsl.powered-by.skynet.be 14.05.02, 13:40 ja tez tak mam, od 3 dni pasek jest bladorozowy /+1/ i nie wiem czy dodac wegli czy ujac? czy to mozliwe aby spirulina zmacila ketoze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.se.com.pl 14.05.02, 14:26 chyba im więcej wegli, tym bledszy, więc ujmij. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 15.05.02, 16:19 Mam to samo - ledwo różowy pasek, a jest to spowodowane nie węglami, lecz dużą ilością białka, które częściowo jest metabolizowane do glukozy. Muszę jeść dużo białka, żeby nie stracić mięśni, ale przez to od tygodnia tylko 1kg w dół :-( . Jesli chcecie przyspieszyć spadek wagi, zwiększajcie ilość tłuszczu w stosunku do białka. W kilku źrodłach spotkałem się z proporcją 1:1.5 białko:tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 15.05.02, 16:22 czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 15.05.02, 16:44 No właśnie, mamy sam smalec wpierdzielać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 15.05.02, 17:32 Gość portalu: as napisał(a): > czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co > zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak? Im tłustsze tym lepsze (np. feta nie 40% a 45% etc). Do każdego posiłku np. łyżeczkę oleju lnianego lub z pestek winogron. Smalec to Kwaśniewski zaleca, ale coś mnie to nie rusza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 15:53 jogger napisał(a): > Gość portalu: as napisał(a): > > > czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co > > zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak? > > Im tłustsze tym lepsze (np. feta nie 40% a 45% etc). Do każdego posiłku np. > łyżeczkę oleju lnianego lub z pestek winogron. Smalec to Kwaśniewski zaleca, al > e > coś mnie to nie rusza ;-) No, to oszołom ten Kwaśniewski:) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 16.05.02, 16:32 Gość portalu: Aga napisał(a): > > No, to oszołom ten Kwaśniewski:) > Niekoniecznie oszołom, bo jego system też działa, ale z tymi tłuszczami zwierzęcymi to przegina :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 5.1R* / *.adsl.powered-by.skynet.be 16.05.02, 17:48 jogger mial racje, zwiekszylam tluszcze /do kazdego posilku lyzka oliwy z oliwek , orzechow lub sezamkowego/ i dzisiaj ketoza wrocila do normy - pasek jest fioletowy huuuuuuurrrraaaaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vivi Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 20:21 Ja polecam pimidory włoskie w oliwie z oliwek suszone. Jedna porcja 20 kcal ( z tego 18 z tłuszczu) ma tylko 1 gr węgli! Na mnie działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 22:37 Gość portalu: vivi napisał(a): > Ja polecam pimidory włoskie w oliwie z oliwek suszone. Jedna porcja 20 kcal > ( z tego 18 z tłuszczu) ma tylko 1 gr węgli! Na mnie działa ...i jakie pyszne, mniam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 22:39 jogger napisał(a): > Gość portalu: Aga napisał(a): > > > > > No, to oszołom ten Kwaśniewski:) > > > > Niekoniecznie oszołom, bo jego system też działa, ale z tymi tłuszczami > zwierzęcymi to przegina :-) No o te tłuszcze mi chodzi, sodoma-gomora:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 17.05.02, 12:44 Gość portalu: Aga napisał(a): > No o te tłuszcze mi chodzi, sodoma-gomora:))))) Tak w ogóle to te tłuszcze wcale nie szkodzą, jak wynika z najnowszych badań. Ja od dziecka nie znoszę zwierzęcego tłuszczu i dlatego mi to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 17.05.02, 20:53 To czemu POlacy tak mrą na serce i mają za dużo cholestrolu? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 18.05.02, 20:59 Bo do schabowego dokładają ziemniaczki i C2H5OH. Puste kalorie powodują, że wszystko, czym się zakąsza, jest nadwyżką energetyczną, więc pod postacią trójglicerydów z pomocą insuliny jest magazynowane w tkance tłuszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś