Dodaj do ulubionych

jogger - poziom ketozy ?

IP: 5.1R* / *.turboline.skynet.be 13.05.02, 16:30
kochany joggerku mam pytanie, w czasie ketozy paski zmieniaja kolor od
b.jasnorozowego do ciemnoburaczkowego, czy ten kolor jest wazny i jaki jest
najlepszy ?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 13.05.02, 17:55
      Kolor rzeczywiście mówi o poziomie ketozy, ale nie jest to sprawa istotna.
      Wystarczy, że są ketony, więc spalamy tłuszcz. Ich ilość może się zmieniać w
      ciągu dnia, w zależności od ćwiczeń i składu posiłków.
    • Gość: luu Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 14.05.02, 09:11
      a co jesli jednego dnia pasek jest mocno buraczkowy (3 dzien atkinsa) a przez
      nastepne 2 zero lub to minimalne zabarwienie - dodaje ze wegli prawie wcale nie
      jjem no może z 5-10 gr dziennie (z jajek, 1 gumy do żucia no i może kawałka
      kiełbaski) dodaje ze zgodnie z wskazowkami biore Kelp+vit E, nalewke Ginko
      Bilboa no i 2 razy dziennie citrosept po 20 kropli - dzisiaj jest piąty dzień
      Atkinsa - ten buraczkowy kolor pokazal mi sie po intensywnej 2 godz. jeżdzie na
      rowerze.
      • Gość: luu Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 14.05.02, 09:13
        a co do chudnięcia to spadł mi przez te 5 dni 1 kilogram no i waga stoi w
        miejscu pewnie tylko ubyła mi woda z organizmu juz sama nie wiem
        • Gość: savena Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 5.1R* / *.adsl.powered-by.skynet.be 14.05.02, 13:40
          ja tez tak mam, od 3 dni pasek jest bladorozowy /+1/ i nie wiem czy dodac wegli
          czy ujac?
          czy to mozliwe aby spirulina zmacila ketoze ?
          • Gość: gAndzia Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.se.com.pl 14.05.02, 14:26
            chyba im więcej wegli, tym bledszy, więc ujmij.
            • jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 15.05.02, 16:19
              Mam to samo - ledwo różowy pasek, a jest to spowodowane nie węglami, lecz dużą
              ilością białka, które częściowo jest metabolizowane do glukozy. Muszę jeść dużo
              białka, żeby nie stracić mięśni, ale przez to od tygodnia tylko 1kg w dół :-( .
              Jesli chcecie przyspieszyć spadek wagi, zwiększajcie ilość tłuszczu w stosunku
              do białka. W kilku źrodłach spotkałem się z proporcją 1:1.5 białko:tłuszczu
              • Gość: as Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 195.94.222.* 15.05.02, 16:22
                czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co
                zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak?
                • Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 15.05.02, 16:44
                  No właśnie, mamy sam smalec wpierdzielać? :)
                • jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 15.05.02, 17:32
                  Gość portalu: as napisał(a):

> czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co
                  > zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak?

Im tłustsze tym lepsze (np. feta nie 40% a 45% etc). Do każdego posiłku np.
                  łyżeczkę oleju lnianego lub z pestek winogron. Smalec to Kwaśniewski zaleca, ale
                  coś mnie to nie rusza ;-)
                  • Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 15:53
                    jogger napisał(a):

> Gość portalu: as napisał(a):
                    >
                    > > czyli co najlepiej jesc? rozumiem ze sery, mieso,jajka maja bialko to co
                    > > zostaje do jedzenia wiecej masla, smalcu i oleju czy jak?
                    >
                    > Im tłustsze tym lepsze (np. feta nie 40% a 45% etc). Do każdego posiłku np.
                    > łyżeczkę oleju lnianego lub z pestek winogron. Smalec to Kwaśniewski zaleca, al
                    > e
                    > coś mnie to nie rusza ;-)

No, to oszołom ten Kwaśniewski:)

• jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 16.05.02, 16:32
                      Gość portalu: Aga napisał(a):

>
                      > No, to oszołom ten Kwaśniewski:)
                      >

Niekoniecznie oszołom, bo jego system też działa, ale z tymi tłuszczami
                      zwierzęcymi to przegina :-)
                      • Gość: savena Re: jogger - poziom ketozy ? IP: 5.1R* / *.adsl.powered-by.skynet.be 16.05.02, 17:48
                        jogger mial racje, zwiekszylam tluszcze /do kazdego posilku lyzka oliwy z
                        oliwek , orzechow lub sezamkowego/ i dzisiaj ketoza wrocila do normy - pasek
                        jest fioletowy huuuuuuurrrraaaaaaaaa.
                        • Gość: vivi Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 20:21
                          Ja polecam pimidory włoskie w oliwie z oliwek suszone. Jedna porcja 20 kcal
                          ( z tego 18 z tłuszczu) ma tylko 1 gr węgli! Na mnie działa
                          • Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 22:37
                            Gość portalu: vivi napisał(a):

> Ja polecam pimidory włoskie w oliwie z oliwek suszone. Jedna porcja 20 kcal
                            > ( z tego 18 z tłuszczu) ma tylko 1 gr węgli! Na mnie działa

...i jakie pyszne, mniam:)
                      • Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 16.05.02, 22:39
                        jogger napisał(a):

> Gość portalu: Aga napisał(a):
                        >
                        > >
                        > > No, to oszołom ten Kwaśniewski:)
                        > >
                        >
                        > Niekoniecznie oszołom, bo jego system też działa, ale z tymi tłuszczami
                        > zwierzęcymi to przegina :-)

No o te tłuszcze mi chodzi, sodoma-gomora:)))))
                        • jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 17.05.02, 12:44
                          Gość portalu: Aga napisał(a):

> No o te tłuszcze mi chodzi, sodoma-gomora:)))))

Tak w ogóle to te tłuszcze wcale nie szkodzą, jak wynika z najnowszych badań. Ja
                          od dziecka nie znoszę zwierzęcego tłuszczu i dlatego mi to nie pasuje.
                          • Gość: Aga Re: jogger - poziom ketozy ? IP: *.future-net.pl 17.05.02, 20:53
                            To czemu POlacy tak mrą na serce i mają za dużo cholestrolu?
                            • jogger Re: jogger - poziom ketozy ? 18.05.02, 20:59
                              Bo do schabowego dokładają ziemniaczki i C2H5OH. Puste kalorie powodują, że
                              wszystko, czym się zakąsza, jest nadwyżką energetyczną, więc pod postacią
                              trójglicerydów z pomocą insuliny jest magazynowane w tkance tłuszczowej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka