Gość: zdołowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:36 Czy sąjakieś skuteczne ćw na mięsnie twarzy, zeby podnieśc obwisłe policzki I odchudzić twarz? Mam 30 lat więc powoli aczkolwiek sukcesywnie opadają mi policzki na szyję hehe;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smaczna Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 09.02.05, 20:57 jest takie ćwiczenie a mianowicie musisz robić taki dzióbek z ust i powtarzać to ćwiczenie ponoć pomaga ja mam 18 lat ale słyszałam to od dużo starszej osoby:) życze powodzenia a 30 to nie tak dużo;P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:22 smaczna napisała: > życze powodzenia a 30 to nie tak dużo;P:P poczekaj, pogadamy za 12 lat ;))))))) -- Uka P. po 10 latach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 14:50 Kochane, UŚIECHAJCIE SIĘ JAK NAJWIĘCEJ, wiosna temu sprzyja.Najlepsza gimnastyka twarzy to usmiech, taki szczery ,serdeczny zobaczcie, jak ukladaja sie miesnie twarzy w grymasie zlosci smutku, niektorym zostaje to na zawsze.Ja mam gebe rozesmiana, chcociaz czesto,przez lzy.Ale mam za to "kurze lapki" cos za cos.Chociaz wole kurze lapki ,niz bruzdy przy nosie i ustach. WIOSNA TUZ TUZ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:27 Hej :) Ja na razie 28, ale też ostatnio zauważyłam zgubne skutki działającej grawitacji. I przyszła mi do głowy taka głupota - kiedyś sporo chodziłam na siłownię, a że byłam młoda i głupia, to nie miałam żadnego programu treningowego, tylko robiłam te ćwiczenia, które sprawiały mi przyjemność. No i między innymi bardzo lubiłam ściąganie zgiętych ramion do przodu z obciążeniem, siedząc. Wtedy ja to nazwyałam "motylki", ale być może z motylkami nie ma to nic wspólnego :)). W każdym razie po miesiącu ćwiczenia zauważyłam, że twarz mi wyszczuplała, chociaż cała nie schudłam jakoś znacząco. I przy następnej wizycie na siłowni złapałam się na tym, że przy tych "motylkach" mimowolnie napinam twarz i zaciskam szczęki, a że ćwiczyłam ze sporym obciążeniem, to i napięcie gęby było spore :))). Zaraz mnie tu zawodowcy wyśmieją, ale ja do dziś wierzę, że to te "motylki" pomogły i mam zamiar jeszcze raz tego spróbować w najbliższym czasie :)). Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:55 Cześć Uka!! coświęcej na temat tych motylków prosze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 10:07 Gość portalu: zdołowana napisał(a): > Cześć Uka!! > coświęcej na temat tych motylków prosze!!! :))) Właśnie doczytałam, że to ćwiczenie jest na klatkę piersiową i nijak nie wiem, skąd mi się wzięła ta nazwa "motylek" :)). No, do tego jest taki przyrząd, ale ja nieobyta jestem z siłownią, więc "swoimi słowami" :)). Jest siedzisko, za nim cała machina, a u góry po bokach masz po jednym ... nazwijmy to: uchwycie na rękę. Ćwiczenie polega na tym, że siedząc rozkładasz szeroko ramiona w bok [zgięte], opierasz łokcie na pionowych poduchach popd uchwytem, łapiesz za te uchwyty i ściagasz jednocześnie obiema rękami do przodu, tak jakbyś chciała złączyć łokcie i nadgarstki. Mam nadzieję, że kojarzysz ćwiczenie z tego opisu :)). Ale poszukaj też w staaarych książkach typu "jak dbać o urodę" - kiedyś [lata sześćdziesiąte-siedemdziesiąte] rzeczywiście często były publikowane różne gimnastyki twarzy. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:50 Dzięki dzięki Uka!! Kojarzę juz o jakie ćw. ci chodzi :))) A jesli nie mam kasy na siłownię :((( niestety niezamozan osoba ze mnie, hmmm będę musiała spróbować cośpodobnego domowym sumptem zrobic :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 10.02.05, 14:10 > Właśnie doczytałam, że to ćwiczenie jest na klatkę piersiową i nijak nie wiem, > skąd mi się wzięła ta nazwa "motylek" :)). > No, do tego jest taki przyrząd Od angielskiej nazwy butterfly - machasz skrzydełkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ScamZ Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: 80.48.17.* 03.03.05, 15:19 to ćwiczenie nazywa się rozpiętki... Odpowiedz Link Zgłoś
dirty_thirty :-) 02.03.05, 14:26 Słyszałam o czymś innym. Gimnastyka mięsni twarzy polegająca na wymawianiu (dość przeciągłym): O, U, A, I (plus sporo powtórzeń) I śmiesznego tekstu: DUŻE RÓŻE, ZGRABNE NOGI (też dość przeciągając samogłoski). Powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paker Re: :-) IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 02.03.05, 14:46 w ostatnim magazynie Kulturystyka i Fitness ( www.kif.pl ) jest cos o cwiczeniu tych "zapomnianych" miesni. Odpowiedz Link Zgłoś
mostena Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 02.03.05, 16:10 Gimnastyka gimnastyka polecam autolifting z ulotki do Lift Minceur Visage Clarinsa. Samo serum jest genialne (tylam w trakcie stosowania, mam problemy z waga, a mimo to twarz mi wyszczuplala!) ale i lifting dziala, to taki rodzaj masazu czy jak to zwac. Odpowiedz Link Zgłoś
b12 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 02.03.05, 19:14 mostena napisała: > Gimnastyka gimnastyką polecam autolifting z ulotki do Lift Minceur Visage > Clarinsa. Samo serum jest genialne (tylam w trakcie stosowania, mam problemy z > waga, a mimo to twarz mi wyszczuplala!) ale i lifting dziala, to taki rodzaj > masazu czy jak to zwac. Tak tak!!! Trzy tony kosmetyków, potem zastaw dom i zrób jeszcze siedem operacji.. Pomoże na pewno!! Przyrząd, o którym mówiłaś (motylek) rzeczywiście może pomóc (zresztą jest to jedno z lepszych według mnie ćwiczeń). Zauważyłem wczoraj, że przy większości ćwiczeń siłowych, mięśnie twarzy pracują dość solidnie, napinają się. Jest to wynik dużych obciążeń i wysokiego poziomu krótkotrwałego wysiłku, bo np. na bieżni czy steperze nic takiego się nie pojawia. Ale to już od dawna wiadomo, że nie ma nic lepszego na uśmiechniętą gębę niż solidne popakowanie i dwie godzinki na rowerku :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mostena Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.dsl.pipex.com 02.03.05, 22:32 To bylo po prostu chamskie. Odpowiedzialam Autorce postu na pytanie, owszem, uwazam, ze to akurat pomoze, wiem bo sama stosowalam. Zreszta napisalam, ze sam autolifting swietnie dziala. A operacje - czemu nie? Jesli sie nie przesadza, i stac kogos na to... Wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
emilyy1 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 03.03.05, 08:00 na zachodzie dostepne sa kasety VHS z tzw. aerobikiem twarzy, np. www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00004SZK6/qid=1109833002/sr=8- 1/ref=pd_csp_1/104-1299314-1794331?v=glance&s=video&n=507846 - efekty podobno super, ale nie probowalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: 195.117.158.* 03.03.05, 12:28 zobacz co dla Ciebie znalazłam! :) www.wizaz.pl/poradnik_cwiczenia_twarzy.php wiem, co czujesz, bo sama mam ten problem, więc od dziś ćwiczymy razem! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:23 oki, no to Asiu lecimy z koksem , hehee :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiunia2 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 03.03.05, 12:54 Czesc! Mam w domu ksiazke z cwiczeniami na miesnie twarzy. To faktycznie pozycja sprzed dobrych kilku lat, ale cwiczenia podobno dzialaja cuda :) Ja juz troche probowalam i widze roznice. Jesli chcesz to sprawdze tytul i autora - tylko napisz do mnie mailika, zebym nie zapomniala :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.03.05, 15:32 Na mięśnie twarzy najlepsze są głębokie, namiętne pocałunki z jęzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foczka Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.saint / 195.117.38.* 04.03.05, 16:01 mylisz się, najlepsze jest solidne i rzetelne zrobienie laseczki, i to nie raz na jakiś czas, tylko regularnie wiem co mówię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 09:56 Benita Cantieni 20 ćwiczeń zapobiegajacych zmarszczkom i starzeniu sie twarzy. Do kupienia w wydawnictwie Astrum. Cantieni ma też swoja strone w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 10:01 Twarz bez zmarszczek - Lifting bez chirurga - Eva Fraser Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemoti Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.retsat1.com.pl 05.03.05, 22:13 Spróbujcie moje panie japońskiego automasażu do-in {m.in. podręcznik D. i A. Madejowie} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:47 Są nawet jakies takie mini przyrządy to cwiczeń mięsni twarzy,jakieś rozporowe, stosuje sie dopyszcznie, wkłada sie to między zęby i ćwiczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:22 ah,ah cóż za subtelność wypowiedzi naprawdę zbudowana jestem... Odpowiedz Link Zgłoś