Dodaj do ulubionych

ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 10:36
Czy sąjakieś skuteczne ćw na mięsnie twarzy, zeby podnieśc obwisłe policzki I
odchudzić twarz? Mam 30 lat więc powoli aczkolwiek sukcesywnie opadają mi
policzki na szyję hehe;))
Obserwuj wątek
    • smaczna Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 09.02.05, 20:57
      jest takie ćwiczenie a mianowicie musisz robić taki dzióbek z ust i powtarzać
      to ćwiczenie ponoć pomaga ja mam 18 lat ale słyszałam to od dużo starszej
      osoby:) życze powodzenia a 30 to nie tak dużo;P:P
      • Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:22
        smaczna napisała:

> życze powodzenia a 30 to nie tak dużo;P:P

poczekaj, pogadamy za 12 lat ;)))))))

--
        Uka P. po 10 latach
      • Gość: ania Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 14:50
        Kochane, UŚIECHAJCIE SIĘ JAK NAJWIĘCEJ, wiosna temu sprzyja.Najlepsza
        gimnastyka twarzy to usmiech, taki szczery ,serdeczny
        zobaczcie, jak ukladaja sie miesnie twarzy w grymasie zlosci smutku, niektorym
        zostaje to na zawsze.Ja mam gebe rozesmiana, chcociaz czesto,przez lzy.Ale mam
        za to "kurze lapki" cos za cos.Chociaz wole kurze lapki ,niz bruzdy przy nosie
        i ustach.
        WIOSNA TUZ TUZ !!!!!!
    • Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 21:27
      Hej :)

Ja na razie 28, ale też ostatnio zauważyłam zgubne skutki działającej
      grawitacji. I przyszła mi do głowy taka głupota - kiedyś sporo chodziłam na
      siłownię, a że byłam młoda i głupia, to nie miałam żadnego programu
      treningowego, tylko robiłam te ćwiczenia, które sprawiały mi przyjemność. No i
      między innymi bardzo lubiłam ściąganie zgiętych ramion do przodu z obciążeniem,
      siedząc. Wtedy ja to nazwyałam "motylki", ale być może z motylkami nie ma to
      nic wspólnego :)).
      W każdym razie po miesiącu ćwiczenia zauważyłam, że twarz mi wyszczuplała,
      chociaż cała nie schudłam jakoś znacząco. I przy następnej wizycie na siłowni
      złapałam się na tym, że przy tych "motylkach" mimowolnie napinam twarz i
      zaciskam szczęki, a że ćwiczyłam ze sporym obciążeniem, to i napięcie gęby było
      spore :))).
      Zaraz mnie tu zawodowcy wyśmieją, ale ja do dziś wierzę, że to te "motylki"
      pomogły i mam zamiar jeszcze raz tego spróbować w najbliższym czasie :)).

Pozdrawiam ;)
      • Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:55
        Cześć Uka!!
        coświęcej na temat tych motylków prosze!!!
        • Gość: Uka P. Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 10:07
          Gość portalu: zdołowana napisał(a):

> Cześć Uka!!
          > coświęcej na temat tych motylków prosze!!!

:)))
          Właśnie doczytałam, że to ćwiczenie jest na klatkę piersiową i nijak nie wiem,
          skąd mi się wzięła ta nazwa "motylek" :)).
          No, do tego jest taki przyrząd, ale ja nieobyta jestem z siłownią, więc "swoimi
          słowami" :)). Jest siedzisko, za nim cała machina, a u góry po bokach masz po
          jednym ... nazwijmy to: uchwycie na rękę. Ćwiczenie polega na tym, że siedząc
          rozkładasz szeroko ramiona w bok [zgięte], opierasz łokcie na pionowych
          poduchach popd uchwytem, łapiesz za te uchwyty i ściagasz jednocześnie obiema
          rękami do przodu, tak jakbyś chciała złączyć łokcie i nadgarstki.
          Mam nadzieję, że kojarzysz ćwiczenie z tego opisu :)).

Ale poszukaj też w staaarych książkach typu "jak dbać o urodę" - kiedyś [lata
          sześćdziesiąte-siedemdziesiąte] rzeczywiście często były publikowane różne
          gimnastyki twarzy.

Pozdrawiam,
          • Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:50
            Dzięki dzięki Uka!! Kojarzę juz o jakie ćw. ci chodzi :))) A jesli nie mam kasy
            na siłownię :((( niestety niezamozan osoba ze mnie, hmmm będę musiała spróbować
            cośpodobnego domowym sumptem zrobic :)))
          • jogger Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 10.02.05, 14:10
            > Właśnie doczytałam, że to ćwiczenie jest na klatkę piersiową i nijak nie
            wiem,
            > skąd mi się wzięła ta nazwa "motylek" :)).
            > No, do tego jest taki przyrząd

Od angielskiej nazwy butterfly - machasz skrzydełkami :-)
          • Gość: ScamZ Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: 80.48.17.* 03.03.05, 15:19
            to ćwiczenie nazywa się rozpiętki...
    • dirty_thirty :-) 02.03.05, 14:26
      Słyszałam o czymś innym. Gimnastyka mięsni twarzy polegająca na wymawianiu
      (dość przeciągłym): O, U, A, I (plus sporo powtórzeń)

I śmiesznego tekstu:

DUŻE RÓŻE, ZGRABNE NOGI (też dość przeciągając samogłoski).
      Powodzenia :-)
      • Gość: paker Re: :-) IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 02.03.05, 14:46
        w ostatnim magazynie Kulturystyka i Fitness ( www.kif.pl ) jest cos o cwiczeniu
        tych "zapomnianych" miesni.
    • mostena Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 02.03.05, 16:10
      Gimnastyka gimnastyka polecam autolifting z ulotki do Lift Minceur Visage
      Clarinsa. Samo serum jest genialne (tylam w trakcie stosowania, mam problemy z
      waga, a mimo to twarz mi wyszczuplala!) ale i lifting dziala, to taki rodzaj
      masazu czy jak to zwac.
      • b12 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 02.03.05, 19:14
        mostena napisała:

> Gimnastyka gimnastyką polecam autolifting z ulotki do Lift Minceur Visage
        > Clarinsa. Samo serum jest genialne (tylam w trakcie stosowania, mam problemy
        z
        > waga, a mimo to twarz mi wyszczuplala!) ale i lifting dziala, to taki rodzaj
        > masazu czy jak to zwac.

Tak tak!!! Trzy tony kosmetyków, potem zastaw dom i zrób jeszcze siedem
        operacji.. Pomoże na pewno!!
        Przyrząd, o którym mówiłaś (motylek) rzeczywiście może pomóc (zresztą jest to
        jedno z lepszych według mnie ćwiczeń). Zauważyłem wczoraj, że przy większości
        ćwiczeń siłowych, mięśnie twarzy pracują dość solidnie, napinają się. Jest to
        wynik dużych obciążeń i wysokiego poziomu krótkotrwałego wysiłku, bo np. na
        bieżni czy steperze nic takiego się nie pojawia. Ale to już od dawna wiadomo,
        że nie ma nic lepszego na uśmiechniętą gębę niż solidne popakowanie i dwie
        godzinki na rowerku :)

Pozdrawiam
        • Gość: mostena Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.dsl.pipex.com 02.03.05, 22:32
          To bylo po prostu chamskie.
          Odpowiedzialam Autorce postu na pytanie, owszem, uwazam, ze to akurat pomoze,
          wiem bo sama stosowalam. Zreszta napisalam, ze sam autolifting swietnie dziala.
          A operacje - czemu nie? Jesli sie nie przesadza, i stac kogos na to... Wszystko
          jest dla ludzi.
          • emilyy1 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 03.03.05, 08:00
            na zachodzie dostepne sa kasety VHS z tzw. aerobikiem twarzy, np.
            www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00004SZK6/qid=1109833002/sr=8-
            1/ref=pd_csp_1/104-1299314-1794331?v=glance&s=video&n=507846 - efekty podobno
            super, ale nie probowalam..
    • Gość: asia Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: 195.117.158.* 03.03.05, 12:28
      zobacz co dla Ciebie znalazłam! :)
      www.wizaz.pl/poradnik_cwiczenia_twarzy.php

wiem, co czujesz, bo sama mam ten problem, więc od dziś ćwiczymy razem! :))
      • Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:23
        oki, no to Asiu lecimy z koksem , hehee :))))
    • misiunia2 Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY 03.03.05, 12:54
      Czesc! Mam w domu ksiazke z cwiczeniami na miesnie twarzy. To faktycznie
      pozycja sprzed dobrych kilku lat, ale cwiczenia podobno dzialaja cuda :) Ja juz
      troche probowalam i widze roznice. Jesli chcesz to sprawdze tytul i autora -
      tylko napisz do mnie mailika, zebym nie zapomniala :)
    • Gość: leon Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.03.05, 15:32
      Na mięśnie twarzy najlepsze są głębokie, namiętne pocałunki z jęzorem.
      • Gość: foczka Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.saint / 195.117.38.* 04.03.05, 16:01
        mylisz się, najlepsze jest solidne i rzetelne zrobienie laseczki, i to nie raz
        na jakiś czas, tylko regularnie
        wiem co mówię...
        • Gość: maja Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 09:56
          Benita Cantieni
          20 ćwiczeń zapobiegajacych zmarszczkom i starzeniu sie twarzy.
          Do kupienia w wydawnictwie Astrum. Cantieni ma też swoja strone w internecie.
          • Gość: maja Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.03.05, 10:01
            Twarz bez zmarszczek - Lifting bez chirurga - Eva Fraser
            • Gość: kemoti Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.retsat1.com.pl 05.03.05, 22:13
              Spróbujcie moje panie japońskiego automasażu do-in {m.in. podręcznik D. i A.
              Madejowie}
    • Gość: gość Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 17:47
      Są nawet jakies takie mini przyrządy to cwiczeń mięsni twarzy,jakieś rozporowe,
      stosuje sie dopyszcznie, wkłada sie to między zęby i ćwiczy...
      • Gość: zdołowana Re: ĆWICZENIA NA MIĘŚNIE TWARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 10:22
        ah,ah cóż za subtelność wypowiedzi naprawdę zbudowana jestem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka