Dodaj do ulubionych

CO TO DOKLADNIE SA AEROBY??

IP: *.zacisze.zgora.pl 17.03.05, 22:20
Witam jestem nowa na tym forum,wczoraj spedzilam pol nocy na jego
czytaniu,czytalam duzo o tzw.aerobach,ale dokladnie nie wiem na czym polega
ich "magia".Zrozumialam ze do cwiczen tego typu zalicza sie rowerek
steper,bieganie(cos jeszce?)Wyczytalam takze ze sa one podstawa do spalenia
tkanki tluszowej,tylko nie wiem dlaczego??Ja mam w domku rowerek,jutro
dojdzie steper i zastanawiam sie co lepiej dziala na posladki????Bardzo
prosze o odpowiedz bo juz mam metlik w glowie
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: CO TO DOKLADNIE SA AEROBY?? IP: 213.77.86.* 18.03.05, 18:21
      Ja tez jestem zielona i ciesze sie ze ktos zadal takie pytanie.Co to sa w koncu
      te aeroby? bieganie ,rowerek,czy w takim razie steper tez? chodzenie po kilka
      godz dziennie-tez?no bo aeroby spalaja tkanke tłuszczowa,ale jak ja mam tylko
      nadmiar tkanki tłuszczowej na brzuchu to cwiczac na steperze spale tkanke na
      brzuchu???bo na nogach jej nie mam-tzn nogi sa ok.Aeroby ok,ale mysle ze bez
      jakichkolwiek brzuszkow sie nie obejdzie,nie zrobi mi sie plaski brzuszek od
      jazdy na rowerze czy steperze??? jak to jest?
      • Gość: Kasia_ Re: CO TO DOKLADNIE SA AEROBY?? IP: *.zacisze.zgora.pl 18.03.05, 20:22
        Ponawiam pytanie,prosze odpowiedzcie nam!!!!!:)
    • Gość: scept89 aeroby + spot reduction IP: *.ljcrf.edu 18.03.05, 20:50
      www2.gsu.edu/~wwwfit/aerobice.html
      > Wyczytalam takze ze sa one podstawa do spalenia tkanki tluszowej
      Procent kalorii pochodzacych z tluszczu mienia sie intensywnoscia wysilku. Np.
      sprinterzy spalaja glownie glikogen (weglowodan) nagromadzony w miesniach. W
      miare spadku intensywnosci wzrasta proporcja tluszczu/glikogenow no i da sie
      przez godzine pedalowac na rowerze z 65%-75% akcji serca a biec sprintem to
      jakby nie bardzo.

spot reduction (redukowanie rozmiarow posladkow, ud, lydek, podbrodkow, uszu i
      czego tam jeszcze):
      nie ma cwiczen/diet na tluszcz w okreslonym miejscu. Prawa lapa otylych ludzi
      nie jest szczuplejsza mimo duzo wiekszego uzywania. Jest np. totalnym bezsensem
      (z punktu pozbycia sie brzucha) robienie brzuszkow przez brzuchaczy -> poza
      wzrostem sily miesni dalej pokrytych gruba warstwa tluszczu zero efektu.

Inna rzecz to miesnie, ale mysle ze 95% ludzi piszacych na tym forum to nie
      smuklaste anorektycznki/anorektycy co to masy miesniowej porzadaja... A co do
      wyrabiania miesni okreslonej parti ciala (posladkow w Twoim przypadku) rower
      jest calkiem OK, podobnie stepper i orbitery szczegolnie z pochylana rampa,
      lazenie po schodach pod gore po 2-3 stopnie, bieganie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka