Dodaj do ulubionych

Czy ktos stosował Efedrynę?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 19:09
Jestem załamana ćwiczę aerobik, na siłowni ,jeżdze na rowerze i nic...nie
mogę pozbyć sie tłuszczyku( szczególnie okolice brzucha). Mam predyspozycje
rodzinne a poza tym przyjmuje pigułki anty.Słyszałam( czytałam ) o Efedrynie.
Czy ktos kto ja przyjmował moze podzielic sie swoimi uwagami.Podobno ma wiele
skutków ubocznych.Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ~gq Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.futuremedia.pl 20.03.05, 19:50
      Ja myśle ze nie pomoże.
      • paula-totty Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 20.03.05, 22:03
        ja stosowalam i pomoglo ale raczej nie w chudnieciu.a w otrzymaniu,uzyskaniu
        energii do wyczerpujacych cwiczen,tylko to podobno nie jest zbyt zdrowe. no i
        male efekty uboczne-pocenie sie nadmierne, trzesace sie rece, mrowki w nogach,
        zbyt duzo energii ,agresja...przy najmniej u mnie to tak wygladalo. ale ogolnie
        dieta+cwiczenia+efedryna+pare innych specyfikow i trikow=dobre
        samopoczucie+lepsza figurka+mniej cm w obwodach:)))
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:24
      Dzieki za odpowiedzi...jeszcze sie zastanawiam...
      • hesjja Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 21.03.05, 16:29
        Mam podobny problem do Ciebie, a raczej miałam czyli tłuszczyk w okolicy
        brzucha. Stosowałam efedrynę i oprócz skutków ubocznych w postaci
        poddenerwowania, rozbicia tudzież agresji nie odnotowałam większych efektów, a
        w każdym razie niewartych trucia się tym specyfikiem. Zbiłam sobie to
        paskudztwo z brzucha zdrową dietą i regularnymi ćwiczeniami.
      • Gość: lili Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.03.05, 16:33
        Nie radze stosowac efydryny bo moze to byc zamach na wlasne zycie. Efydryna
        jest pochodna amfetaminy a jej dzialanie polega na tum, ze blyskawicznie
        podnosi cisnienie krwi. Jesli masz problemy z nadcisnieniem ( a wez pod uwage,
        ze mozesz nie byc tego swiadoma ) mozesz nawet zejsc. EFYDRYNA MOZE PROWADZIC
        DO ZGONU TAK WIEC ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:33
      A ile czasu można brac sie ten specyfik, zeby spalic tkankę tłuszczowa i sie
      nie uzależnić?
      • paula-totty Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 21.03.05, 17:36
        dopowiem jeszcze ze sa zwolennicy czystej efedryny<np. mi zalatwial znajomy
        ktory pracuje w hurtowni farmaceutycznej>,lub tez niektorzy lykaja tzw.
        "tussipect",lek bez recepty w aptece,zawierajacy jakies tam ilosci
        efedryny,podobne efekty tylko trzeba tego sporo lykac.
      • Gość: scept89 idiotyzm IP: *.ljcrf.edu 22.03.05, 00:50
        Gość portalu: Ola napisał(a):
        > A ile czasu można brac sie ten specyfik, zeby spalic tkankę tłuszczowa i sie
        > nie uzależnić?

sprobuj heroiny. Narkomani tacy na ogol szczupli chodza zanim zejda no i wiadomo
        ze nie kazdego od razu uzaleznia, prawda?
        Efedryna tez fajnie dziala -> w US niektorzy odchudzacze odchudzili sie
        blyskawicznie do kosci przy drobnej pomocy robakow -> zgony. Inni jedynie reszte
        zycia z mozgami uszkodzonymi wylewami spedza. Dobrawdy znakomicie to dziala!
        Wyglad, wyglad ueber alles!

Moze by tak za przeproszeniem jednak ruszyc d.... i stosowac diete zamiast pchac
        sie w objawy uboczne i nalog?

• Gość: mag Re: idiotyzm IP: 62.111.156.* 22.03.05, 09:19
          spokojnie:) jesli pozwolisz mialbym dla ciebie mala propozycje, zanim nastepnym
          razem siadziesz do odpisywania na posty policz do 10:) jesli ci nie przejdzie
          kasliwy nastroj proponuje wylaczyc komputer:) a jezeli przejdzie to napisz to
          co miales napisac jezykiem, ktory nie bedzie nikogo obrazal, a szczegolnie
          osobe, ktora szuka odpowiedzi na swoje watpliwosci:) a tak na marginesie cwicze
          bardzo instensywnie, stosuje diete i uzywam thermal pro, w sklad ktorego
          wchodzi efidryna:) robie to swiadomie i z rozwaga:) no i co? mi rowniez
          polecisz przejscie na heroine? bez przesady:) pamietaj policz do 10:)
          pozdrawiam:)
          • scept89 Re: idiotyzm 22.03.05, 10:11
            OK, policzylem do dziesieciu. ;-).

W telewizji widzialem kiedys wywiad z nastolatkami lecacymi na kokainie dla
            wyszczuplenia. Rozumiem ze jesli takowa spragniona wiedzy, pelna watpliwosci
            istota zapytala by: "brac albo nie brac, oto jest pytanie" to politycznie
            poprawna odpowiedz winna byc: "dzialac to to dziala a przez miesiac nie ma zbyt
            wielu efektow ubocznych choc ja to w zasadzie odradzam z przyczyn ideologicznych"?.

Czysta efedryna to nie sa zabawy a jesli ktos doszedl do poziomu gdzie jak
            narkoman syropy spijac bedzie ani o dawkowaniu ani o skutkach ubocznych nie
            majac zielonego pojecia no to jak to nazwac? Poszukiwnia czy idiotyzm?

Zgony w USA doprowadzily do wycofania preparatow zawierajacych efedryne z rynku
            dodatkow odchudzajacych.
            Jesli pomyslisz o kofeinie to dawka smiertelna:
            150 mg/kg to 200 mg/kg wagi ciala (jakies 100 kubkow kawy) -> trudno sie zabic.

Najmniejsza zaobserwowana dawka letalna efedryny to 9 mg/kg wagi ciala -> osoba
            o normalnej wadze 60kg moze zejsc zazywajac troche ponad 0.5 grama, wez tez pod
            uwage synergie pomiedzy lekami/+synergie skutkow ubocznych (jak sie domyslasz
            kofeina wzmaga dzialanie efedryny).

Nastepnych dziesiac glebokich oddechow.
            Osoby odchudzajace sie roznej sa masci ale watpliwe aby ktorakolwiek poczlapala
            do lekarza, zrobila sobie komplet badan po czym poprosila o czysta efedryne na
            odchudzanie, nieprawdaz? Oznacza to ze po prostu powtorzymy to co przerabiano w
            USA, tyle ze przy pokatnych zrodlach czystej efedryny wiecej bedzie glebolubow
            ubiegajacych sie o nagrode Darwina przyznawana za najglupszy sposob wyprawienia
            sie z tego swiata.

> uzywam XYZ wchodzi efidryna:) robie to swiadomie i z rozwaga:)

Widac masz cokolwiek niekonwencjonalna definicje slowa "rozwaga". Zobacz:

www.monheit.com/ephedrine/e_problem.shtml

Reported adverse reactions to ephedra include ephedra heart damage, ephedra
            heart attack, ephedra stroke, TIA, siezures, tachycardia (in which the heart
            rate is accelerated to above 100 beats per minute), paranoid psychosis,
            depression, coma, fever, vomiting, palpitations, hypertension, respiratory
            failure and death.

Oraz:
            www.monheit.com/ephedrine/e_FDA_Ban.shtml

• Gość: mag Re: idiotyzm IP: 62.111.156.* 22.03.05, 10:29
              no znacznie lepiej:) teraz twoja odpowiedz zmusza do myslenia, a nie uraza:) i
              o to wlasnie chodzi:) gratuluje:)
              w obliczu zalaczonych przez ciebie artykulow zaczynam miec watpliwosci co do
              mojej "rozwagi":) no moze czas odstawic thermala:) dzieki:)
    • paula-totty Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 21.03.05, 18:05
      www.kulturystyka.pl/artykuly/78 tu troche o tym poczytasz
    • Gość: WMI Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.access.ch 22.03.05, 12:21
      Tak i radze jej unikac jak ognia.

W.
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:23
      Scept 89 zanim odpowiedziałeś na moje pytanie,powinienes dokładnie przeczytac
      (napisałam,ze jestem osoba wysportowaną,ale mimo ćwiczeń (na siłowni ćwicze
      juz 6 lat) nie potrafie pozbyc sie tłuszczyku z pewnych partii ciała...dlatego
      wydaje mi się ze musze zacząc stosowac jakis ,,silny'' specyfik...a moze ktoś z
      was doradzi mi w jaki sposób spalic tłuszczyk bez efedryny...
      • paula-totty Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 22.03.05, 12:38
        Olu ty jestes zdesperowana,ale wiesz ze cwiczenia same nie pomagaja bo cwiczysz
        regularnie. a ja znam pare osob ktore nawet nie probowaly diet i cwiczen,tylko
        odrazu zasiegnely po narkotyk pod tytulem amfetamina,ktory to sieje spustoszenie
        w organizmie,mozgu i we wszystkim.faktycznie zazywajac to moze i sie chudnie bo
        organizm nie ma ochoty na jedzenie a ma za to duzo energii,wiec spala kalorie
        blyskawiczne a bilans jest tak ujemny ze hoho...tylko wez tu takim "idiotom"
        wytlumacz ze zle robia,ze niszcza zdrowie,a efekty juz u nich widac...ja
        probowalam...ale wogole szkoda gadac... to dopiero jest idiotyzm i rece tylko
        mozna zalamac!

a twoje problemy doskonale rozumiem,bo takze cwicze regularie a sa takie partie
        mojego ciala z ktorych ciezko mi bylo i nadal jest pozbyc sie tluszczu... skoro
        efedryna dodawana jest do roznego rodzaju specyfikow w malych ilosciach i pomaga
        to czemu nie...no ale takie cos jak bylo w USA jak wspomial scept89,ze
        przedawkowania i przypadki smiertelne to rowniez sie z tym nie zgadzam.pozdrawiam.
      • Gość: scept89 rownia pochyla IP: *.ljcrf.edu 22.03.05, 20:28
        Wybacz ale my wszyscy (z wyjatkiem drobnej grupy genetycznie uprzywilejowanej)
        mamy "klopoty" z jakas tam czescia ciala. Pytanie tylko jaki to jest klopot i
        jaki postepowanie jest uzasadnione aby temu zaradzic. Ja np moge dnie cale
        spedzac gnebiac sie ze nie wygladam jak Brad Pitt w "Troy" (przyklad fikcyjny ;)
        ale kazdego gluptaka siegajacego po sterydy aby wyglad Achillesa osiagnac nazwe
        wlasnie osobnikiem gluptakiem.

Podobnie jesli mimo cwiczen i diety nie wygladasz jeszcze jak Giselle/Kate Moss
        to nie koniecznie nalezy zaraz przejsc na "diete" z papierosow, szampana i kawy
        choc zapewne pare nastolatek czuje ze "musze zacząc stosowac jakis ,,silny''
        srodek <diete>".

Rozwazania czym sie faszerowac aby zrzucic X kilogramow zwykle koncza sie tym ze
        bez jakiekokolwiek nadzoru medycznego ludziska zaczynaja stosowac srodki/leki
        ktore to niestety ale czestokroc uzalezniaja (i to nie w znaczeniu "musze brac
        bo inaczej Y mi rosnie") a niekiedy po prostu szkodza straszliwie. Nie znam
        ludzi ktorzy to po wylewie powiedzieliby "warto bylo!".

Jesli rzucisz jakikolwiek niebezpieczny specyfik na rynek (oficjalny/
        nieoficjalny) to w szybkim czasie zostaje on zaakceptowany jako cos normalnego.
        Ktos pytal tutaj czas jakis temu jak w ciagu 3 dni (o tempora, o mores) wpasowac
        sie w stare spodnie -> jak sadzisz, ile czasu potrzeba aby jakis gluptak
        zwiekszyl dawke efedryny w celu dopasowania sie do ulubionych gaci?

Wniosek: jakiekolwiek promowanie efedryny / preparatow efedrynowych to rownia
        pochyla.

• paula-totty Re: rownia pochyla 22.03.05, 23:12
          z ta rownia pochyl masz racje i z gluptakami tez...ale ja chyba jestem zbytnia
          optymistka i sadze ze ludzie wiedza ze nie mozna przedawkowywac roznych
          specyfikow,itp.... no coz musze sie wyleczyc z tego marzycielstwa...
    • Gość: scept89 intensywnosc++ IP: *.ljcrf.edu 22.03.05, 20:44
      Jesli chcesz zrzucic ostatnie uporczywie trzymajace sie kilogramy to poza
      ograniczeniami w diecie rozwiazaniem jest zwiekszenie obciazen w kardio, w
      szczegolnosci interval training:

- rozgrzewka 5-10 minut
      - 30-60 sekund pedalowania az tetno osiagnie >= 75% maxa (nawet do 100% max) (MHR)
      - pare minut wolniejszego pedalowania pozwalajacego na zejscie do 60% MHR
      - powtorki przez 20-30 minut
      - cool down

Rob to samo na orbiterku, steperze, maszynie wioslarskiej, biegach, basenie.

Inna rzecz to dlugotrwaly wysilek o malej/sredniej intensywnosci:
      - plecak, kijki plus weekend w gorach
      - wyprawa rowerem 50-100km poza miasto

Dorzuc joge/pilates/ albo regularne rozciaganie bo przykurcza to straszliwie.

• Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:45
      Dzięki Scept89 za wskazówki ...,,moze nie jestes taki najgorszy i naprawde
      dajesz dobre rady''...spróbuje wg. twoich wskazówek. Pozdrawiam.
      • Gość: mag scept IP: 62.111.156.* 23.03.05, 08:42
        hehe:) widzisz scept, wystarczylo zmienic jezyk, a z fanatyka stales sie
        ekspertem:) pozdrawiam:)
        • x-kasix Re: pytanie do oli 23.03.05, 09:01
          mam jeszcze jedno pytanko, o czy nie wspominasz: jak dlugo juz trenujesz
          (tygodni, miesiecy, lat)? a jak dlugo odkladal ci sie tluszczyk? to tez jest
          wazne.
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 11:50
      Odpowiadam na Twoje pytanie: trenuje juz 6 lat...nigdy nie byłam chuda ale też
      nigdy nie wyglądałam tak jak obecnie ( boczki, brzuszek).Juz od ok. 1.5 roku
      nie jestem zadowolona z mojej figury.Mysle ze jednak duzy wpływ mają pigułki
      anty. które przyjmuje(też ok. 1.5 roku)
      • x-kasix Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 23.03.05, 11:59
        faktycznie - nie poczatkujaca juz jestes. genetyczne sklonnosci do tycia plus
        hormonalna mieszanka. trudne do zbicia. probuj roznych programow treningowych i
        na twoim miejscu poszlabym do ginekologa. rozne tabletki maja rozny sklad. sa
        lzejsze i ciezsze. moze to pomoze? moze plastry? nie masz nic do stracenia - a
        zmiany treningow ( co 3-6 miesicy) pobudzaja organizm. :o)
        powodzenia
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:20
      Serdecznie dziękuje za rady.
    • jogger Re: Czy ktos stosował Efedrynę? 23.03.05, 15:09
      Gość portalu: Ola napisał(a):

> Jestem załamana ćwiczę aerobik, na siłowni ,jeżdze na rowerze i nic...nie
      > mogę pozbyć sie tłuszczyku( szczególnie okolice brzucha). Mam predyspozycje
      > rodzinne a poza tym przyjmuje pigułki anty.

Przy pigułce anty konieczne jest ograniczenie spożycia tłuszczu i węglowodanów
      prostych. Na lokalny tłuszcz stosujemy przegrzewanie (pas neoprenowy + kremy)
      www.sfd.pl/temat73817/
      są też gotowe na necie (poszukaj np. AvantLabs)
    • Gość: Ola Re: Czy ktos stosował Efedrynę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:37
      Dziki jogger i wszystkim za odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka