Dodaj do ulubionych

JĘDRNY BIUST

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 10:22
Mam dosc duzy rozmiar biustu - 75 C, czasem nawet ku mojej rozpaczy D. Mam 20
lat, jestem raczej szczupla (54 kg/172 cm) jednak juz teraz widze, ze moje
piersi traca na jedrnosci. W przeciagu ostatnich paru miesiecy schudlam kilka
kilogramow (ok 5) ale ta zmiana byla bardzo powolna wiec nie powinna
teoretycznie miec wplywu na dwie najwazniejsze kuleczki w kobiecym ciele :-)
Chcialabym nosic stroj bikini z "trojkacikami" na piersiach ale co sie bede
oszukiwac - na plazy nie wyglada on na mnie tak dobrze jak na silikonowych
babkach ze slonecznego patrolu, tak jak na modelkach w gazetach - rowniez nie.
Czy jest jakis w miare skuteczny, szybki sposob (cwiczenie?) na ujedrnienie
piersi? Chcialabym zeby sie "podniosly", staly bardziej wypukle.. Tak szczerze,
czy te cwiczenia naprawde cos daja? Dzieki z gory za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • nika28 Re: JĘDRNY BIUST 25.06.02, 08:07
      Mamy ten sam rozmiar i również chciałabym wreszcie założyć bikini. Od jakiegoś czasu intesywnie
      ćwiczę na siłowni m.in. mięśnie klatki piersiowej. Ponadto staram się po każdej kąpieli brać zimny
      prysznic, chociaż cały czas jestem na etapie "przyzwyczajania się" ale mam nadzieję, że w końcu uda
      mi się wytrzymać kilka minut. Do tego codziennie używam żelu do biustu. Czy widać efekty? Raczej
      tak. Są one niezbyt spektakularne ale myślę, że trzeba być cierpliwym i wytrwałym. Nie wiem czy zdążę
      na urlop we wrześniu ale już rozglądam się za odpowiednim strojem kapielowy. Życzę powodzenia :-)
    • Gość: Syrena Re: JĘDRNY BIUST IP: 157.25.128.* 25.06.02, 08:18
      Dziewczyny - pierwsza i chyba najważniejsza rada - dobrać odpowiedni
      biustonosz. Istnieją takie, które profilują biust. W Polsce wszystkie
      dziewczyny noszą żle dobrane biustonosze, które nie trzymają piersi. Prawdą
      jest, że najpopularniejszym rozmiarem jest 75, a to wcale nie jest prawdą, że
      jesteśmy jednakowe. Mnie też się wydawało, że wejdę do pierwszego lepszego
      sklepu i bez problemu kupię tę część garderoby. 5 lat temu trafiłam na sklep z
      bardzo fachową obsługą i okazało się, że zamiast nosić 75C powinnam jak
      najszybciej wskoczyć w rozmiar 70E. Od tego czasu tylko tako rozmiar kupuję.
      Piersi mi się wyprofilowały. Biust układa się bardzo ładnie.
      Pozdr. Syrena
      • Gość: mirka Re: JĘDRNY BIUST IP: *.tnt8.m2.uunet.de 26.06.02, 18:22
        no ale gdzie kupic 70D albo 70E ja nie wiem, mam duze skoki wagi (ok 5 w ta, 5
        w tamta) jesli jestem zadowolona z piersi tzn waze 59kg(wzrost 176) to calosc
        jest jak dla mnie zbyt tlusta, jesli chudne do 55 to piersi mam jak suszone
        sliwki no i te cholene biustonosze bardzo duzy jest problem z kupieniem czegos
        na 70 pod biustem co jest wieksze niz B.
    • Gość: Olcia Re: JĘDRNY BIUST IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.06.02, 09:49
      Slonko! mając duży biust masz wiele przywilejów, ale również musisz sie liczyć
      z tym, że nie będziesz mogła założyć wszystko, co tylko sobie wymarzysz. Ja mam
      obecnie rozmiar 70-75 d-e, ale mam juz 26 lat. Wiem teraz, że trzeba bardzo
      dbać o biust i pogodzić sie, ze stroje typu "trójkącik" już są nie dla mnie.
      Wysoko trzyma się tylko biust silikonowy, choć sądzę, że jedynie w początkowym
      okresie. Skóra podlaga ogromnemu obciążeniu, przecież każda z piersi swoje
      waży. Pamiętaj żeby sobie nie pozwalać na momenty, gdy tylko skóra będzie
      podtrzymywała biust, bo wówczas bardzo szybko się rozciągnie. Ja nawet śpię w
      staniku (co prawda bawełnianym, ale jednak jakoś podtrzymuje). A kostiumy są
      różne, przyjrzyj się w Triumphie, gdzie są również na takie rozmiary szyte,
      podtrzymują od dołu, a biust wygląda rewelacyjnie.
      Pozdrowionka dla wszystkich "piersiastych"
      • Gość: GuessWho Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 12:19
        Do pozdrowionek nie mogę się nie dołączyć. Dodatkowo załączam calusy...
      • Gość: slut Re: JĘDRNY BIUST IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 18:06
        Nowoczesny zabieg 'powiekszania' (=podniesienia) piersi polega na wszyciu
        silikonu POD miesien piersiowy, ktory taka zelowa poduszeczke automatycznie
        podtrzumyje, nie natomiast na wszyciu jej jedynie pod gruczol mleczny. Przyznam
        szczerze, ze kiedys bylam wielka przeciwniczka tych zabiegow a teraz.... kiedy
        mysle sobie, ze moje piersi juz teraz nie sa zbyt jedrne, opadaja a z wiekiem
        moga wygladac tylko gorzej... ciekawe dlaczego nikt nie wymyslil na to jakiejs
        mniej inwazyjnej metody..
        • Gość: Martyna Re: JĘDRNY BIUST IP: *.proxy.aol.com 25.06.02, 20:49
          Gość portalu: slut napisał(a):

> Nowoczesny zabieg 'powiekszania' (=podniesienia) piersi polega na wszyciu
          > silikonu POD miesien piersiowy, ktory taka zelowa poduszeczke automatycznie
          > podtrzumyje, nie natomiast na wszyciu jej jedynie pod gruczol mleczny. Przyznam
          >
          > szczerze, ze kiedys bylam wielka przeciwniczka tych zabiegow a teraz.... kiedy
          > mysle sobie, ze moje piersi juz teraz nie sa zbyt jedrne, opadaja a z wiekiem
          > moga wygladac tylko gorzej... ciekawe dlaczego nikt nie wymyslil na to jakiejs
          > mniej inwazyjnej metody..

No a co z zabiegiem liftingu piersi tam nie potrzeba wkladek silikonowych.
          Ja mysle o pomniejszeniu piersi tym bardziej, ze mam okazje wykonac go bezplatnie
          w U.S.A jedyna moja obawa , sa blizny, ktore zostana po takim zabiegu.

• Gość: tian Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 21:16
            175cm wzrostu i Twoim zdaniem 75c to duży rozmair??? To ja mam gigantyczne
            piersi w takim razie!!! 75b. O zgrozo...mam dopiero 16 lat ale już teraz myśle
            o pomniejszeniu piersi. Nienawidze siebie i ich!
            • Gość: Choga^_^ Re: JĘDRNY BIUST IP: 217.98.105.* 26.06.02, 22:37
              Gość portalu: tian napisał(a):

> 175cm wzrostu i Twoim zdaniem 75c to duży rozmair??? To ja mam gigantyczne
              > piersi w takim razie!!! 75b. O zgrozo...mam dopiero 16 lat ale już teraz myśle
              > o pomniejszeniu piersi. Nienawidze siebie i ich!

Eh Tian...nadejdzie taki czas, że piersi będą dla Ciebie jedną z ważniejszych
              części ciała i wtedy nie będziesz mówiła że 75B to gigantyczny biust.
              Nie napisałaś dlaczego Ci tak "przeszkadzają". Wiem jedno - jak mnie zaczął się
              pojawiać się biust to drażnił mnie wzrok chłopców [bo wtedy to tacy się oglądali]
              a teraz zupełnie mi nie przeszkadza jeśli jakiemuś mężczyźnie wędruje wzrok w tę
              stronę. A sama mam 75B...czasami C :P
            • Gość: GuessWho Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 22:38
              Gość portalu: tian napisał(a):

> 175cm wzrostu i Twoim zdaniem 75c to duży rozmair??? To ja mam gigantyczne
              > piersi w takim razie!!! 75b. O zgrozo...mam dopiero 16 lat ale już teraz myśle
              > o pomniejszeniu piersi. Nienawidze siebie i ich!

Hej!

Proszę - nie mów tak! uwierz mi - wielu facetów będzie z chęcią kochać ciebie i
              twoje piersi - takim jakimi jesteście... Są tacy dla których duże, ogromne
              piersi to esencja kobiecości.

Pozdrawiam

• Gość: tian Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:32
                MOże i powinnnam się znich cieszyć, ale ja na prawde wolałabym być z przodu
                deska i z tył deska. Wiesz...ja juz miałam 4/5 lat na przyzwyczajanie się do
                biustu. Niestety byłam jedną z tych dziewcząt, które wcześnie zaczeły
                dojrzewać.
                • Gość: Aga Re: JĘDRNY BIUST IP: *.acn.waw.pl 06.08.02, 22:43
                  Mialam ten sam problem. Pierwsza w klasie mialam duzy biust. No i teraz
                  sluchaj: ja mam 159 cm wzrostu i tez nosze 75C. Nie masz czego plakac, nie
                  jestes sama. No i przy Twoim wzroscie uwazam rozmiar za idealny. Glowa do gory!
    • Gość: leticia Re: JĘDRNY BIUST IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 28.06.02, 22:09
      Jestem wysoka, szczupła, a nawet można powiedzieć bardzo szczupła (171/51) i
      ten sam problem: biust. Noszę rozmiar 75D czasem 75E. Do tego że faceci żywo
      reagują na moje krągłości zdążyłam się przyzwyczajić i nie zwracam już uwagi na
      ich gwizdy itd... Wcześniej się garbiłam. Teraz chodzę wyprostowana, ćwiczę
      mięsnie pleców i pływam, dużo pływam (żabka, kraul). Efekt: jędrne okrągłe
      piersi (niektórzy twierdzą nawet że mam silikonowy biust) i wreszcie jestem z
      nich dumna. Więc głowa do góry piersiaste i pozdrawiam.
      • Gość: GuessWho Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 00:48
        Gość portalu: leticia napisał(a):

> Jestem wysoka, szczupła, a nawet można powiedzieć bardzo szczupła (171/51) i
        > ten sam problem: biust. Noszę rozmiar 75D czasem 75E. Do tego że faceci żywo
        > reagują na moje krągłości zdążyłam się przyzwyczajić i nie zwracam już uwagi na
        >
        > ich gwizdy itd... Wcześniej się garbiłam. Teraz chodzę wyprostowana, ćwiczę
        > mięsnie pleców i pływam, dużo pływam (żabka, kraul). Efekt: jędrne okrągłe
        > piersi (niektórzy twierdzą nawet że mam silikonowy biust) i wreszcie jestem z
        > nich dumna. Więc głowa do góry piersiaste i pozdrawiam.

----> tak trzymaj! To świetnie, że są dziewczyny które mają duży biust i dzięki
        staraniom nie pozwalają mu zwisnąć...

Całuję
        • Gość: 75D Re: JĘDRNY BIUST IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 00:43
          Spierdalaj stad szowinisto co sie slini udajac babskiego przyjaciela i chwalac
          cycate panienki! Mam takich jak Ty dosyc. Palka Ci pewnie staje na widok tych
          melonow, ale niech tylko zwisna lekko (a przez co? przez swoj rozmiar
          wlasnie!), od razu znajdzie sie pole do kiwania glowa: hehh, ta to nie
          zadbala... Ciekawe jaki Ty masz tlusty brzuszek!? A moze wloski zaczynaja Ci
          wypadac? Hehh... nie zadbales... :)
          • Gość: KR$ Re: JĘDRNY BIUST IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 01.07.02, 20:05
            Gość portalu: 75D napisał(a):

> Spierdalaj stad szowinisto co sie slini udajac babskiego przyjaciela i chwalac
            > cycate panienki! Mam takich jak Ty dosyc. Palka Ci pewnie staje na widok tych
            > melonow, ale niech tylko zwisna lekko (a przez co? przez swoj rozmiar
            > wlasnie!), od razu znajdzie sie pole do kiwania glowa: hehh, ta to nie
            > zadbala... Ciekawe jaki Ty masz tlusty brzuszek!? A moze wloski zaczynaja Ci
            > wypadac? Hehh... nie zadbales... :)

-----> sama spierdalaj świnio szowinistyczna. Po pierwsze nie przepadam za
            dużymi piersiami (wolę średnie), po drugie jak twoje ci zwisają bo nie zadbałaś
            to kompleksy wyżywaj na sobie. A o mój brzuch (płaski) się nie martw, o włosy
            (bujne) też. Co za chamstwo...
    • Gość: slut Re: JĘDRNY BIUST IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 11:42
      A jakies cwiczenia, z ciezarkami itd...? Moze macie doswiadczenia, na ile maja
      one sens i przynosza efekt, WIDOCZNY. Sama nie wiem co sie stalo z moimi
      piersiami, jeszcze rok-dwa temu byly okragle jak kuleczki a teraz... lekko
      zwisaja, w dodatku troche na boki :( w push-upie wygladaja ok ale bez? a w
      stroju kapielowym? szkoda w ogole gadac...
      • jogger Re: JĘDRNY BIUST 01.07.02, 14:17
        Żeby piersi poszły w górę, trzeba popracować nad mięśniem piersiowym większym.
        Przy klasycznym odchudzaniu traci się nie tylko sadełko, ale i mięśnie, więc
        stąd często dochodzi do efektu 'zwisowego' :-( . Stosuj te same ćwiczenia, co w
        poście
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=342&wid=315422&aid=359634
        tylko ćwicz nie w zakresie 6-8, ale 12-15 powtórzeń.
        • Gość: slut Re: JĘDRNY BIUST IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 14:59
          Dzieki, juz sie zabieram! Ciekawe czy zdaze cos zdzialac w 3 tygodnie... :)))
          • Gość: slut p.s. - jogger IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 15:08
            Aha, mam jeszcze jedno pytanie! Czy przez te dosc intensywne cwiczenia nie
            sprawia, ze moje piersi sie... zmniejsza? :) Chce, zeby sie troche podniosly
            ale rozmiar BARDZO chcialabym zachowac. Wiem, moze moje obawy sa glupie ale
            przeciez kazde cwiczenia silowe spalaja tluszcz a przeciez biust (niestety)
            wlasciwie tylko z niego sie sklada... czy rozwiniecie miesnia
            piersiowego "wyrowna" efekt spalonego tluszczyku? Dzieki! :o)
            • jogger Re: p.s. - jogger 01.07.02, 15:32
              Tłuszcz spalają ćwiczenia aerobowe, a typowe ćwiczenia siłowe są anaerobowe,
              więc nie ma strachu. Spalanie tłuszczu występuje tylko przy ostrych ćwiczeniach
              na rzeźbę, gdy ćwiczy się z małym obciążeniem i dużą liczbą powtórzeń (15-20) i
              z b. krótkimi przerwami pomiędzy seriami, żeby utrzymać podwyższone tętno.
              • pidli Re: p.s. - jogger 27.07.02, 09:46
                Niestety nie chodzę na siłownię (więc jestem zielona w tym temacie), ciut-ciut
                ćwiczę w domu(codziennie pompki), biegam, ale dopiero teraz kupiłam sobie
                hantle (1,5 kg). Jakie ćwiczenia możesz mi polecić właśnie z hantlami, żeby
                biust się umięśnił a nie schudł.
                Pozdrawiam + buziaczki -Paula
    • Gość: Paul Re: JĘDRNY BIUST IP: *.sprinthome.com 06.08.02, 21:29
      czesc,
      Ja pracuje w Chicago wlasnie w przemysle operacji plastycznych. Moge Ci
      powiedziec ze z tego co wiem to niema zadnych blizn po takiej operacji,
      oczywiscie tez zalezy gdzie masz to zrobione. Tutaj w stanach breasts implants
      kosztuje od 4500.00 do 7000.00 $, zalezy od wielkosci, i kto co ta operacje
      robi.

Bardzo dobry lekarz tutaj jest Dr. Stein to w Chicago, znam kilkulekarzy z
      ktorymi wspolpracujemy ale nie wiem czy zdecydowalabys sie na przylot do USA. W
      Polsce napewno jest taniej ale nie wiem jak wyglada jakosc implantow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka