Dodaj do ulubionych

Czy wspomagacze odchudzania szkodza?

IP: *.chello.pl 15.05.05, 15:35
Witam,

chcialabym schudnac przez najblizsze 3 miesiace jakies 8 kg - trzymam sie
diety 1000 kcl 3 razy w tygodni cwicze - basen + fitens w klubie,
zastanawialam sie nad jakimis przyspieszaczami, ulatwiaczami i innymi
substancjami jakimi moglabym sobie ulatwic zadanie. Czy jakies sa godne
polecenia? I czy one nie szkodza, czy po ich odstawieniu nie tyje sie ? czy
nie lepiej robic to wszystko naturalnie bez ryzyka ze bez
dopalacza/ananasa/błonnika i innych znowu przytyje:)?

dzięki za rady !
Obserwuj wątek
    • Gość: scept89 Re: Czy wspomagacze odchudzania szkodza? IP: *.ljcrf.edu 16.05.05, 04:07
      > chcialabym schudnac przez najblizsze 3 miesiace jakies 8 kg
      mowienie o kg na miesiac bez podawania wagi wyjsciowej i wzrostu nie bardzo ma
      sens.
      Jesli ktos o wzroscie 165cm wazy 150kg i spedza 23h na dobe w pozycji hamakowej
      to powolny marsz 1h 3x na tydzien moze go (niekiedy) wyszczuplic o te 8kg/3
      miesiace.
      Jesli przy tym samym wzroscie wazysz 58kg to potrzebujesz duzo samozaparcia i
      potu aby "te same 8 kg" zrzucic __w dowolnym okresie czasu__.

>trzymam sie diety 1000 kcl
      To jest crash diet -> co niektorzy twierdza ze lepiej jest miec umiarkowany
      deficyt kaloryczny i ze za diety ponizej 1500-1200kcal placi sie szybkim tyciem
      przy powrocie do diet bardziej tresciwych.

>czy nie lepiej robic to wszystko naturalnie bez ryzyka ze bez
      > dopalacza/ananasa/błonnika i innych znowu przytyje:)?

prosta odpowiedz: oczywiscie ze lepiej bez dodatkowych cholerstw.
      bardziej szczegolowo:

* "dopalacze" na ogol albo zawieraja efedryne albo jej pochodne. Z medycznego
      punktu widzenia rozdawanie pigul z efedryna ot, tak sobie bo komus waga
      przeszkadza to jest idiotyzm. W USA wycofano wszelkie preparaty z efedryna z
      wolnego obiegu na skutek __zgonow__. Ludziska gineli na skutek wylewow.

* ananas z papaina to jest najprawdopodobniej placebo. Dodatkowe trawienie
      bialka nic nie daje.

* blonnik / Metamucil przydaje sie przy obnizaniu cholersterolu (zmniejsza
      wchlanianie tluszczy przy niskoresztkowej diecie). Niby warto brac, ale jesli
      sensownie palaszujesz warzywa to wartosc dodatkowego blonnika jest zapewne znikoma.

To co ewentualnie warto brac to mocna kawa/herbata przed treningiem -> w miare
      naturalny doping pozwalajacy cwiczyc intensywniej.
      • Gość: kafka Re: Czy wspomagacze odchudzania szkodza? IP: *.chello.pl 16.05.05, 12:51
        waze 70 kg przy wzroscie 175 :) ale nie ma co się tak unosić bo pytanie
        dotyczny wspomagaczy a nie jak mam schudnac :) chcialabym wrocic do mojej
        normalnej wagi czyli wlasnie 62..bo przy niej czuje sie najlepiej..zreszta nie
        chodzi o czas, bo czasu i cierpliowsci to ja mam wystarczajaco...

przeczytalam ze dla mnie dieta 1000 - 1100 kcl bedzie najlepsza poniewaz na
        codzien wykonuje prace z tych siedzacych, wszedzie jezdze samochodem..wiec nie
        mam chyba az tak duzych potrzeb kalorycznych..obawiam sie ze na diecie 1,5 tys
        kalori moglabym nic nie schudnac...

czyli wspomagaczom mówimy nie ?
        • Gość: scept89 spalacze + 1000kcal IP: *.ljcrf.edu 16.05.05, 20:22
          kafka napisał(a):
          > przeczytalam ze dla mnie dieta 1000 - 1100 kcl bedzie najlepsza poniewaz na
          > codzien wykonuje prace z tych siedzacych, wszedzie jezdze samochodem..wiec nie
          > mam chyba az tak duzych potrzeb kalorycznych..obawiam sie ze na diecie 1,5 tys
          > kalori moglabym nic nie schudnac...

Kiedys wpadlem na forum skladajace sie glownie z bicia w piersi po obzarstwie i
          poklepywania/pocieszania przez inne nieszczesnice zalecajace 1000kcal diete.
          Przypomina to nieco propagowanie antykoncepcji dla nastolatkow polegajaca na
          100% abstynencji -> jesli sie wlasciwie stosuje to oczywiscie dziala
          przewspaniale, tyle ze dla wiekszosci normalcow widac nie dziala...
          Lepiej chyba zwiekszyc wysilek i podniesc nieco liczbe kalorii ale to oczywiscie
          Twoja decyzja.

> czyli wspomagaczom mówimy nie ?
          3x NIE! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka