Dodaj do ulubionych

Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ?

IP: 217.41.242.* 19.05.05, 10:41
Czesc! Od jakiegos czasu biore Thermo Speed Olimpui chcialem zapytac czy
macie podobne do mnie odczucia. Po pierwsze faktycznie chudne, troche przy
tym cwiczac, biorac L-karnityne no i nie jedzac wieczorem ( u mnie to
faktycznie chyba jedzenie wieczorne po pracy powodowalo tycie bo sprawdzilem
to kilka razy). Niestety mam wrazenie ze moje samopoczucie jednak znacznie
sie pogorszylo. Po pierwsze miewam czesto bole glowy takie jak po
przedawkowaniu kawy np (tak, wiem TS ma sporo kofeiny). Poza tym czesto tez
nie bardzo moge zasnac co sie zdarza nawet w dni kiedy mi sie zapomni wziac
piguly a czasami mam po prostu w ciagu dnia ochote uciec z pracy i polozyc
sie do lozka i zasnac. Jakas totalna hustawka emocjonalna szczerze mowiac.
Wlasciwie to gdyby nie faktyczny efekt jaki daja te magiczne tabletki z
nieznana dawka chemii (tak tak, zielona herbata, wyciag z korzenia jakiegos
swinstwa i inne "naturalne" i identyczne z naturalnymi skladniki), to chyba
bym odstawil to na bok. Czy ktos bierze ten srodek i moze sie podzielic
odczuciami?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:27
      nie ma tam nic syntetycznego a jego sklad jest calkiem cywilny. Zielona
      herbatka, ekstrakt pieprzu, ekstrakt gorzkiej pomaranczy, forskolin i kofeina.
      Fakt ze mozna sie po nim dziwnie poczuc ale jest to raczej efekt zwiekszenia
      termogenezy i cisnienia krwi niz trujacych wlasciwosci skladnikow.
      Jezeli piszesz ze masz hustawke nastrojow po Thermo Speed to nawet nie
      wyobrazasz sobie jakie dzialanie maja i mialy duzo mocniejsze spalacze z
      efedryna i wieksza niz TS dawka kofeiny. Thermo Speed jest dobry przed
      cwiczeniami aerobowymi. Z efektem na glowe moge sie zgodzic, mnie niekiedy
      nachodza stany podobne do ostrego rozdraznienia czy psychozy i rzeczywiscie
      czuje kiedy sie koncza. Jest to powodowane prawdopodobnie duza dawka kofeiny,
      poniewaz bo bardzo mocnej kawie wiekoszsc ludzi takze odczuwa drgawki i niepokoj
      • Gość: Bart Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? IP: 217.41.242.* 06.06.05, 16:30
        Dzieki serdeczne, myslalem ze nikt tego nie bierze...
      • Gość: kurkui Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:50
        Czyli co bierzecie to czy nie? A może coś innego?
        • jogger Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? 07.03.06, 16:19
          Z krajowych ten jet najlepszy, wczoraj kupiłem w sklepie firmowym Olimpu thermo
          speed extreme mega caps 90szt/48zet :-). Warto dorzucić l-karnitynę.
          • Gość: bungeeeeeeee Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:26
            ale ja w to nie potrafie uwierzyc, ze niby tabletka powoduje ze chudne? Jak?
            • nanai11 Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? 08.03.06, 08:36
              Ta tabletka sama w sobie nie spowoduje że schudniesz, jednakże jeżeli cwiczysz
              to pomaga twojemu organizmowi efektywnie to wykorzystac. Brałam therm - line
              ługi czas i sa efekty rzeczywiście .Jednakże nie powodowało to u mnie stanów
              opisanych wyżej. Therm speed jest środkiem niezalecanym dla osób , które są
              rozchwiane emocjonalnie. Mogą powowdować stany depresyjne a tego nie
              chcielibysmy prawda?? Po wybraniu jednego opakowania należy przerwać na jakis
              czas. No i zdecydowanie nie jeść nocą. Wtedy nic nie skutkuje.
              • jogger Re: Thermo Speed Olimpu - kto uzywa /uzywał ? 08.03.06, 17:51
                Westerterp-Plantenga MS, Lejeune MP, Kovacs EM.
                Department of Human Biology, Maastricht University, PO Box 616, NL-6200 MD
                Maastricht, The Netherlands. m.westerterp@hb.unimaas.nl.

CEL: Zbadanie wpływu mieszanki zielonej herbaty i kofeiny na utrzymanie masy
                ciała po jej redukcji u umiarkowanie otyłych osób w odniesieniu do wpływu
                nawykowego przyjmowania kofeiny.

METODY BADAWCZE I PROCEDURY: Przeprowadzono randomizowaną, kontrolowaną
                placebo, podwójnie ślepą próbę z udziałem 76 osób z nadwagą i lekką otyłością
                (BMI, 27,5 +/- 2,7 kg/m(2)); próba dopasowana była do płci, wieku, BMI,
                wzrostu, masy ciała i zwyczajowego przyjmowania kofeiny. Po trwającej 4
                tygodnie diecie ubogoenergetycznej badani przeszli przez etap 3-miesięcznego
                utrzymania masy ciała (UM); w czasie tego okresu uczestnicy badania otrzymywali
                mieszaninę zielonej herbaty z kofeiną (270 mg galusanu epigalokatechiny (EGCG)
                + 150 mg kofeiny dziennie) lub placebo.

WYNIKI: Badani utracili 5,9 +/-1,8 kg (7,0 +/- 2,1%) z ogólnej masy ciała (p <
                0.001). Działanie leptyny u kobiet zostało stłumione w odniesieniu do
                nawykowego przyjmowania kofeiny (p < 0.01) przez badane. Osoby przyjmujące dużą
                ilość kofeiny zmniejszyły masę ciała, ilość tkanki tłuszczowej oraz obwód pasa
                bardziej niż osoby przyjmujące małe ilości kofeiny; w czasie utraty masy ciała
                spoczynkowe wydatkowanie energii spadło nieznacznie, w przeciwieństwie do
                wskaźnika oddechowego, który zmalał bardziej (p < 0.01). W przypadku osób
                przyjmujących małe ilości kofeiny w czasie UM zielona herbata wciąż pomagała w
                zmniejszaniu masy ciała, wskaźnika oddechowego oraz ilości tkanki tłuszczowej;
                w tym samym czasie doszło do wzrostu spoczynkowego wydatkowania energii w
                porównaniu do restytucji tych zmiennych z placebo (p < 0.01). U osób
                spożywających duże ilości kofeiny nie zaobserwowano żadnych efektów mieszaniny
                zielonej herbaty z kofeina podczas UM.

DYSKUSJA: Wysoka podaż kofeiny została powiązana z utratą masy ciała dzięki
                procesowi termogenezy i utleniania tłuszczu oraz ze stłumioną aktywnością
                leptyny u kobiet. U osób nawykowo przyjmujących małe ilości kofeiny mieszanina
                zielonej herbaty i kofeiny polepszyła UM, częściowo dzięki termogenezie i
                utlenianiu tłuszczu.
                • zqci therm line dawkowanie 12.03.06, 13:46
                  mam pytanko czy ktos moze mi powiedziec jak to sie powinno brac ile razy
                  dziennie po ile tabletek i jak w dniu treningu czy przed czy po i jak w dniu
                  wolnym od treningu czy wogole w dniu wolnym od treningu warto brac ?
                  jak ktos cos wie niech pisze
                  bralam l-karnityne i zasada dawkowania byla
                  w dniu wolnym od treningu 1 tab 2xdziennie rano i wiecz
                  w dniu treningu dwie tab przed trening
                  czy tak samo nalezy postepowac w wypadku slim therm??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka