drzazga1 24.07.02, 16:17 niechaj się odezwie, proszę!!! Dziś rano wypiłam 30 kropli z wodą i nic, żadnego rozwolnienia ani bólu głowy, godzinę temu powtórzyłam operację i też nic. A może ja akurat żadnych drożdżaków nie miałam???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.07.02, 14:19 Po pierwsze skad wiesz, ze masz drozdzaki. Po drugie jezeli jednak masz to kuracja powinna trwac 3 do 6 m-cy. Przeczytaj ulotke od Citroseptu. Jezeli chcesz sie czegos wiecej dowiedziec to napisz. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? 25.07.02, 18:38 Ulotka Citroseptu do niczego, tam napisali tylko, że poleca się jego spożywanie "w celu suplementacji diety we flawonoidy" i tyle. Drożdżaki pewnie mam, bo zdaje się, że ma je każdy, a chodzi tylko o to, żeby się nie namnażały zbytnio, rzeczywiście wcześniej wyraziłam się odrobinę myląco. Jako dziecko poważnie chorowałam, pakowano we mnie antybiotyki na potęgę i stąd przypuszczenie o możliwości nadmiaru C.A. Wiem, że kuracja powinna trwać długo, ale podobno w drożdżyczy przewodu pokarmowego przy przyjmowaniu Citroseptu na początku występuje tzw.efekt Herxhaimera (chyba dobrze zapamiętałam nazwę): rozwolnienie, bóle głowy i ogólne złe samopoczucie - oznaka gwałtownego oczyszczania organizmu. U mnie nic takiego się nie pojawiło, więc może moja flora bakteryjna jest prawidłowa i po prostu nie bardzo mam z czego sie oczyszczać? Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.07.02, 19:57 Ja przyjmowalam Citrosept przez 6 m-cy. Zaczelam od 5 kropli dziennie i zwiekszalam dawke stopniowo do 15 kropli 3 razy dziennie. Po 3 m-cach zmniejszylam dawke do 2x po 15 kropli. Czyli bralam rano i wieczorem. Ja nie mialam zadnych zlych objawow. Wrecz przeciwnie z dnia na dzien czulam sie coraz lepiej. I pomimo tego, ze juz jakis czas nie przyjmuje Citroseptu to nadal czuje sie swietnie. Mnie sie wydaje, ze wcale nie musi byc takiej reakcji o ktorej pisza w ulotce. Na koniec - wydaje mi sie, ze po prostu warto przyjmowac ten specyfik pod warunkiem, ze nie jest sie na niego uczulonym. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.07.02, 22:13 a czy stosowałas przy tym jakąś specjalna dietę? i czy ważne jest zażywanie w okreśłonych godzinach itp? bo ja mam citrosept w domu, stoi to co sie będzie marnował, moge zażywać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.ifpan.edu.pl 25.07.02, 22:22 Ja brałam Citrosept, rok temu przez kilka miesięcy, futrowałam tym też męża. Wydałam "majątek" na kurację, pomogło na miesiąc i drożdżaki wróciły. Może macie coś lepszego mi na pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.ifpan.edu.pl 25.07.02, 22:26 Gość portalu: katrina napisał(a): > a czy stosowałas przy tym jakąś specjalna dietę? i czy ważne jest zażywanie w > okreśłonych godzinach itp? > bo ja mam citrosept w domu, stoi to co sie będzie marnował, moge zażywać :-) Z tego co wiem to dieta jest konieczna: koniec z barami szybkiej obsługi, koniec z białym pieczywem, bananami i tym podobne, ale mimo tych męczarni wcale nie musi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.07.02, 09:34 Ja nie stosowalam zadnej diety. Wlasciwie to dopiero po zakonczeniu przjmowania Citroseptu rozpoczelam odchudzanie i dlatego calkowicie zrezygnowalam z cukru, a pozniej z bialej maki, ryzu, ziemniakow czyli zlych weglowodanow. Czytalam jednak, ze biorac Citrosept dobrze jest zrezygnowac z cukru oraz ograniczyc ilosc zlych weglowodanow. Ja sobie mysle, ze jezeli sie ma duza ilosc Candidia np. po leczeniu antybiotykami to moze trzeba najpierw zazyc jakis lek chemiczny, a pozniej dopiero uzupelnic leczenie Citroseptem. Ale to wymaga badan i wizyty u lekarza. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? 26.07.02, 11:39 Gość portalu: katrina napisał(a): > a czy stosowałas przy tym jakąś specjalna dietę? i czy ważne jest zażywanie w > okreśłonych godzinach itp? > bo ja mam citrosept w domu, stoi to co sie będzie marnował, moge zażywać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: CANDIDA-kto sobie wytruł CITROSEPTEM? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 26.07.02, 13:39 Szczerze to ja nie wiem czy mialam drozdzaki bo badan nie robilam. Citrosept zazywalam dla poprawy stanu zdrowia tak ogolnie. Dzieki temu przestalam sie przeziebiac, nie boli mnie juz tak czesto glowa, przestalam miec bole stawow, mam duzo energii, juz nie chce mi sie ciagle spac i w ogole czuje sie wspaniale. Pilam na jeden raz 15 kropli bo wiecej nie bylam w stanie przelknac. Jak tylko probowalam zwiekszyc dawke to wymiotowalam taki mam glupi zoladek. Kuracje mam zamiar powtorzyc na jesieni ale moze tylko przez 3 m-ce. Maria Odpowiedz Link Zgłoś