Dodaj do ulubionych

CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!!

26.08.02, 16:31
Witam Wszystkich,
Poszukuję najlepiej kasety (ale może też być książka) z oryginalnymi
ćwiczeniami Callan Pincney.
Szukałam wszędzie, ale mówią mi,że były w sprzedaży dawno temu i nakład się
już skończył.
Pomóżcie.
Pozdrawiam,
Kamila
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia76 Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 23:48
      Ja słyszałam także o kasecie Marioli Bojarskiej Ferenc, ale nigdzie nie mogę
      jej dostać. Obeszłam już mnóstwo sklepów w Szczecinie i nic. Pomóżcie.
      • drzazga1 Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! 02.09.02, 10:49
        Gość portalu: madzia76 napisał(a):

> Ja słyszałam także o kasecie Marioli Bojarskiej Ferenc, ale nigdzie nie mogę
        > jej dostać. Obeszłam już mnóstwo sklepów w Szczecinie i nic. Pomóżcie.
        • aga_malutka Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! 02.09.02, 19:19
          dziewczyny nie kupujcie bojarskiej, to żaden callanetics! prawdziwą callan
          można znaleźć jeszcze, ktoś tu na forum pisał o media markt.
        • halszka2 Podręcznik do treningu domowego 02.09.02, 20:11
          Witajcie
          Bardzo mnie zainteresował wątek dobrych ksiażek do ćwiczeń. Nie mam wideo i nie
          zamierzam kupować, więc szukam odpowiedniej lektury... Od jakiegoś czasu
          rozgladam się za czymś sensownym i nic. Znalazłam gdzieś u siebie na półce "Jak
          zmienic sylwetkę w 28 dni" Rosemary Conley (Wyd. Książka i Wiedza. 1993).
          Chyba była niezła dla mnie , gdy zaczynałam ,ale teraz szukam czegoś na
          dalej .Marzy mi się książeczka z ćwiczeniami rozpisanymi na cały rok, coś w
          rodzaju popularnych poradników typu - W 365 dni do .... (czegoś tam).
          Zainteresowało mnie to, co piszecie o ćwiczeniach Pani Callan Pincney.Nie
          słyszalam o niej wcześniej .Jak brzmi tytuł ksiażki?
          A moze jakieś inne tytuły jeszcze znacie ?
          Pozdrawiam sedecznie
          Halszka

• Gość: drzazga1 Re: Podręcznik do treningu domowego IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.02, 10:09
            halszka2 napisała:

> Witajcie
            > Bardzo mnie zainteresował wątek dobrych ksiażek do ćwiczeń. Nie mam wideo i
            nie
            >
            > zamierzam kupować, więc szukam odpowiedniej lektury... Od jakiegoś czasu
            > rozgladam się za czymś sensownym i nic. Znalazłam gdzieś u siebie na
            półce "Jak
            >
            > zmienic sylwetkę w 28 dni" Rosemary Conley (Wyd. Książka i Wiedza. 1993).
            > Chyba była niezła dla mnie , gdy zaczynałam ,ale teraz szukam czegoś na
            > dalej .Marzy mi się książeczka z ćwiczeniami rozpisanymi na cały rok, coś w
            > rodzaju popularnych poradników typu - W 365 dni do .... (czegoś tam).
            > Zainteresowało mnie to, co piszecie o ćwiczeniach Pani Callan Pincney.Nie
            > słyszalam o niej wcześniej .Jak brzmi tytuł ksiażki?
            > A moze jakieś inne tytuły jeszcze znacie ?
            > Pozdrawiam sedecznie
            > Halszka
            >
            Książka na tytuł "Callanetics", autorką jest Callan Pinckney, przekład Ewy
            Bluszcz, Wydawnictwo GeoCenter International Warszawa oraz "B.M." Sp.z o.o. VI
            Oddział Warszawa - Świat Książki, jaskrawoniebieska okładka z fragmentem
            kobiecej sylwetki w jasnym kostiumie do ćwiczeń. Ja swoją kupiłam w GEANT.

Ćwiczenia są odwrotnością aerobiku tzn. ich celem jest poprawa elastyczności,
            siły i sprężystości sylwetki, polegają na wielokrotnym i precyzyjnym
            powtarzaniu w wolnym tempie napiętych poszczególnych grup mięśni, wymagają
            absolutnego skupienia uwagi na tym, co się akurat wykonuje. Na początku może
            być trochę trudno, trzeba ciągle zaglądać do opisów.

W książce tego nie napisano, ale jestem pewna, że Callanetics wywodzi się z
            ćwiczeń Pilatesa, które pierwotnie były fragmentem treningu dla tancerzy
            baletu. W książce p.Pinckney są szczegółowe i przystępnie napisane instrukcje,
            opisy najczęściej popełnianych błędów, do ćwiczeń nie są konieczne specjalne
            przyrządy.
            Książka zawiera opis programu podstawowego - ćwiczeń na wszystkie partie mięśni
            dla początkujących (+ rozgrzewka, ćwiczenia rozciągające), program dla
            zaawansowanych, "pielęgnacyjny" zestawik piętnastominutowy do codziennego
            wykonywania, ćwiczenia dla osób z bolącym kręgosłupem, dla osób starszych.

Pozdrawiam
            Drzazga

• halszka2 Re: Podręcznik do treningu domowego 04.09.02, 21:33
              Dziękuję Drzazgo 1 za informację .
              Miałam cichą nadzieja ,ze namierze "Callanetics" Callan Pinckney w ktorejś
              z polskich internetowych księgarni ,ale nic z tego. Jest w Amazon i jeszcze
              którejś zachodniej ,ale ....czy to dojdzie stamtąd hmmmm....? Na stronie
              Wydawnictwo GeoCenter International Warszawa oraz "B.M." Sp.z o.o. VI Oddział
              Warszawa - Świat Książki - też glucho.
              Szkoda.
              Będę w Warszawie dopiero pod koniec miesiaca, może w Geancie ksiażka na mnie
              poczeka...
              Pozdrawiam
              Halszka
        • Gość: madzia76 Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 00:46
          > drzazga1@poczta.gazeta.pl

> Kamo i Madziu, jeżeli naprawdę nigdzie nie uda się Wam upolować książki lub
          > kasety, odezwijcie się na forum za jakieś dwa tygodnie, zrobię ksero
          pierwszej
          > części książki, co prawda aktualnie jestem z Warszawy, ale Poczta Polska
          jakoś
          > działa (nie mam możliwości wysłania elektronicznie, niestety :-(( )

Będę szukać, ktoś wspomniał tu o media markcie. W razie gdyby mi się nie udało,
          napewno się z Tobą skontaktuję drzazgo1. Bardzo Ci dziękuję, jesteś kochana.
          Kasetę sobie odpuszczę skoro nie polecasz. O tej książce wcześniej nie
          słyszałam więc co się z tym wiąże nie rozglądałam się za nią. Teraz napewno to
          zrobię. Pozdrawiam gorąco:)
        • kama6 Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! 03.09.02, 09:10
          Droga Drzazgo1,

Dziękuję Ci za ofiarną pomoc.
          Dziwna sprawa z tym canalleticsem.
          Nie ma książek ani kaset a to naprawdę rewelacyjna sprawa.
          Bojarskiej nie biorę pod uwagę.
          Sprawdzę w Media Markt w Poznaniu i dam Ci znać.
          Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam,
          Kamila
      • Gość: S. Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! IP: 62.180.106.* 03.09.02, 09:47
        Gość portalu: madzia76 napisał(a):

> Ja słyszałam także o kasecie Marioli Bojarskiej Ferenc, ale nigdzie nie mogę
        > jej dostać. Obeszłam już mnóstwo sklepów w Szczecinie i nic. Pomóżcie.

Odradzam. Sama cwiczylam kiedys "z Bojarska", a teraz mam oryginalna Callan
        Pickney i zalecenia do wykonywania cwiczen sa zupelnie inne. Mnie Pickney
        podoba sie duzo bardziej. Tego zdania sa tez moi znajomi. A Callanetics mozna
        podobno dostac w Media Markt.
    • Gość: viiv Re: CALLANETICS - KASETA LUB KSIĄŻKA!!! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 01:14
      w ksiegarniahc internetowych jest mnostwo cudownych kaset z callanetixem etc
      (np w amazon.com) kosztuja ok 10 $, wiec nie jest to wielki wydatek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka