Dodaj do ulubionych

Jogger mam pytanko

IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 04.09.02, 16:22
stosuje , a raczej staram się stosować diete Atkinsa ( na razie wg kilku art.
i wg informacji z forum ... idzie mi nawet całkiem całkiem ( ludzkość
straciła 2 kilo super ciałka dziewczyny :))) ale mam problem bo za kilka dni
jade na wycieczke i nie będe mogła stosować diety. Czy jak na 3 dni odpuszcze
sobie zachowując limit 100kcl, a jedząc owoce i np. jednego KRAKOWSKIEGO
obważanka to automatycznie przytyje? ..... i jeszcze jedno pytanie : jeśli
zjem małe jabłuszko to ,,naprawie " ten czyn łykając dodatkową tabletke
chromu i np. łyżeczką cynamonu? pozdrówka
Obserwuj wątek
    • Gość: viivi Re: Jogger mam pytanko IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 17:15
      Joggera tu nie ma od jakis 2 miesiecy! Czemu ciagle o niego pytacie! Odszedl
      bo mial dosyc idiotycznych pytan. Jelsi chodzi o twoje pytanko, to stanowczo
      odradzam (jestes na tej diecie zbyt krotko zeby oszukiwac)
      Po pierwsze na Atkinsie owoce sa zabronione.. Minimalne ilosci sa dozwolone
      po ok 1,5 miesiaca. Z obwazankiem, to chyba byl zart... prawda?
      polecam wziac na wycieczke jakies dobre kabanosiki, serki topione, serki
      jojrzewajace, old amsterdam albo baby bell (bardzo wygodne w podrozy)
      pozdrawiam, vivi (sporo sie nauczylam od joggera)
      • Gość: Beata Re: Jogger mam pytanko IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 04.09.02, 17:22
        vivi bardzo serdeczne thx!!! ja odkryłam to forum dopiero 2 dni temu i to
        przypadkowym przypadkiem i jeszcze nie wiem kogo mam uznać za exsperta !!!
        chyba teraz już wiem !!! :))) ....ale jeśli poprostu przerwe na te 3 dni to czy
        utyje??? oczywiście jeśli zachowam te magiczne 100kcl. ... Wprawdzie moi
        znajomi wiedzą że mam niekonwencjonalne pomysły na wszystkie aspekty życia ale
        jeszcze nie wiedzą o moim nowym sposobie odżywiania i niech na razie nie wiedzą
        dopuki nie przekonam się że to jest to co mi odpowiada!!!:)) ... czy naprawde
        nic z tymi owocami nie da się zrobić??? lubie owoce !!! może chociaż jedno
        jabłuszko , kawałek arbuzika - oczywiście w normie 20weglowodanów
        • Gość: viiv Re: Jogger mam pytanko IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 17:28
          No niestety na ATkinsie to nie jest takie proste, bo 20 weglowodanow musi
          pochodzic z warzyw, i to glownie lisciastych. Powiedzmy ze jakies ciastko ma
          19 weglowodanow... nie mozesz go zjesc, nawet jesli nie zjesz w tym dniu nic
          wiecej. Szczegoly sa na stronie atkinsa. Jelsi chcesz to potem to wyjasnie.
          Rozumiem o co chodzi Ci z tym, ze nie chcesz zeby wszyscy sie pytali co
          znowu wymyslilas nowego (mam to samo, ciagle wszyscy pytaja czemu nie chce
          zjesc chlebka albo ciasteczka)
          Jedz na wycieczke i jedz co lubisz, a dopiero po powrocie zacznij Atkinska,
          tm razem porzadnie!
          • Gość: Beata Re: Jogger mam pytanko IP: 2.5.PRE* / *.gazeta.pl 04.09.02, 17:33
            niestety nie moge nigdzie kupić książki o tej diecie, a na stronie atkinsa to
            moge sobie pooglądać obrazki bo ja jestem FANATYCZKĄ języka włoskiego. Więc
            moge sobie poczytać o piccach!!;))) .. z góry serdecznie dziękuje za wszelkie
            wskazówki i informacje!!!
    • jogger Re: Jogger mam pytanko 04.09.02, 17:33
      Przerwy w ketozie powodują zregenerowanie zapasów glikogenu w mięśniach i
      automatyczne wyjście z ketozy. Przez 3 dni nie da się utyć, ale waga wzrośnie
      przez zatrzymanie wody w organiźmie. Po powrocie wystarczy wrócić na dietę i
      trochę się poruszać, a po ok. 48godz ketoza wróci.
      • Gość: vivi Re: Jogger mam pytanko IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 20:04
        jOgger, ale Atkins wyraznie mowi, ze nie wolno fazy indukcji przerwac pod
        zadnym pozorem. Lepiej niech Beata sie wstrzyma na 3 dni z dieta i zacznie po
        powrocie! ( odsylam do faq na stronie atkinsa)
    • Gość: vivi Re: Jogger mam pytanko IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 20:03
      Beatko, jogger wrocil! Dzieki Tobie, bo go postraszylas ze znajdziesz innego
      eksperta ;)
      CZesc Jogg! Buziaki, forum juz zamieralo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka