Dodaj do ulubionych

MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:09
od miesiaca stosuje syntetyczne t4 eurothyx w dawce 50 mg dziennie, i musze
wam powiedziec ze super sie czuje,nie zatzrymuje wody, cisnienie mam
unormonawane,skora mam ladna gladka, poce sie mniej, poprawilo sie
samopoczucie, na treningach si etak latwo nie mecze i cienisnie mi ni
euderza do glowy, jedym slowem, jest super, teraz chce dorzucic male dawki
omnadrenu 250 raz na miesiac, i stosowac to przez kilka lat, bo hormony te
sa naturalnie wystepujace w organizmie i nie szkoda na watrobe ani nerki,
natomiast wysatrczy bardzo mala ich dawka aby poczuc kolosalna roznice , oraz
sa bardzo tanie, za eurothyx dalem tylko 3 zl a omke tylko 8 zl, + dobra
dieta i mamy recepte aby si eczuc i wygladac jak bóg.
Obserwuj wątek
    • sylwanna Re: MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY 16.09.05, 15:56
      ja bardzo długo nie wiedziałam co mi jest: przytyłam, miałam zmienne nastroje,
      często depresyjne...zrobiłam badania i okazało się ze mam "silną" niedoczynność
      tarczycy". Biorę euthyrox od 9 miesięcy i przyznam, że wszystko się poprawiło,
      tylko przemiana materii szwankuje...jak ją poprawić?
      • Gość: model Re: MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:02
        no al echodzi o to ze ni emialem niedoczynnosci, hormony mialem w normie, tylko
        wystarczylo je jeszce lekko podwyzszyc, kazdy organizm jest inny, widocznei moj
        lepiej funkcjonuje gdy mam troch ewyszze stezenie hormonow tarczycy, dlatego
        apeluj edo ludzi, ze nie jestesmy skazani n anasa genetyke, hormonami mozna
        manipulowac i jesli kto szl esie czuj ew swojej skorze to niech sproboj emetoda
        prob i bledow, wstrzyknac sobei testosteron, lyknac hormony tarczycy,
        oczywiscie zaczac od malych dawek i powlo zwiekszac az do takiej kiedy sie
        super czujemy,
      • xxero Re: L-TYROZYNA 19.09.05, 11:43
        to cudowny aminokwas na: spadek nastroju, tycie, motywacje, wytrzymalosc,
        przemiane materii. Kto nie wierzy niech sprobuje. 2 lub 3 x dziennie po 2000mg.
        Efekt????? To prozac dla miesni, mozgu i serca :)))
    • Gość: ja Re: MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY IP: *.toya.net.pl 16.09.05, 21:45
      słaba prowokacja
      • Gość: model Re: MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 21:58
        bo to nie jest k... prpwokacja to samo zycie, to ze lekarze boja sie
        experymentowac i pacjenci cierpia, wiec jesli nie lubisz swojego wyglady i lub
        zle zie czujesz we wlasnym ciele wyproboj hormony. jas tak zrobilem i wygralem
    • Gość: scept89 odczucia pacjentow z hipertyroidyzmem IP: *.ljcrf.edu 16.09.05, 22:21
      a tu sa "odczucia" pacjentow z hipertyroidyzmem:

za:
      en.wikipedia.org/wiki/Hyperthyroidism
      Major clinical features in humans are weight loss (often accompanied by a
      ravenous appetite), fatigue, weakness, hyperactivity, irritability, apathy,
      depression, polyuria and sweating. Additionally, patients may present with a
      variety of symptoms such as palpitations and arrhythmias (notably atrial
      fibrillation), dyspnea, infertility, loss of libido, nausea, vomiting, and
      diarrhea. In the elderly , these classical symptoms may not be present and they
      may present only with fatigue and weight loss leading to apathetic hyperthyroidism

Neurological manifestations are tremor, chorea, myopathy, and periodic
      paralysis. Stroke of cardioembolic origin due to coexisting atrial fibrillation
      may be mentioned as one of the most serious complications of hyperthyroidism.

• pedropedro Re: odczucia pacjentow z hipertyroidyzmem 16.09.05, 23:01
        synku pozluchaj , j ani emowie aby si edoprowadzac do nadczynnosci ale jezeli
        ktos ma normalny poziom hormonowa tarczycy ale w dolnej polowie normy i ma przy
        tym lekkie obrzeki, bol eglowy, mimo diety i cwiczen nie moze schudnac,
        zatzrymuje wode pod skora, ma sucha skore, troche sie luszczaca, lekka depresje
        i jesli te objawy nie maja innego medycznego uzasadnieni abo badania wychodza w
        normie, krew mocz, usg jamy brzusznej, to istnieja wg najnowszej literatury
        medycznej wzkazania do podani amalych dawek syntetycznego hormonu tarczycy, i
        obserwowani aefektow, jesli pacjent poczuje si elepiej to nalezy kontynuowac
        takie leczenie caly czas, w moim przypadku przez zazywaniem ft4 mialem ok 13
        norma to od 9 do 20 a teraz po jedej tebletce eurothyxu dziennie mam ft4 17
        wiec tez w normie ale wyzej a kolosalna roznic aw wygladzie i samopoczuciu, a
        wiec drodzy lekarze nie bojmy sie experymentowac
        • Gość: scept89 Re: odczucia pacjentow z hipertyroidyzmem IP: *.ljcrf.edu 16.09.05, 23:58
          pedropedro napisał:
          > synku pozluchaj ,

Taaak. Podirytowany Pan moze?

> ma prz tym lekkie obrzeki, bol eglowy, mimo diety i cwiczen nie moze schudnac,
          > zatzrymuje wode pod skora, ma sucha skore, troche sie luszczaca, lekka >depresje

Jesli miales te wszystkie objawy i dobrego lekarza to zapewne ow lekarz zajal by
          sie leczeniem. Aha, tak na marginesie przeciwienstwem depresji jest mania/hipomania.

> wiec drodzy lekarze nie bojmy sie experymentowac
          Pewnie. Kolega lekarz z wyksztalcenia czy urojenia?

Zaden osobnik majacy krople oleju w glowie nie bedzie pial peanow na czesc nie
          kontrolowanej terapii hormonalnej dla mas, a juz na pewno nie hormonami
          tarczycowymi.

• Gość: anial6 Re: odczucia pacjentow z hipertyroidyzmem IP: 213.77.2.* 11.11.05, 15:44
            > ma prz tym lekkie obrzeki, bol eglowy, mimo diety i cwiczen nie moze schudnac,
            > zatzrymuje wode pod skora, ma sucha skore, troche sie luszczaca, lekka
            >depresje

--
            • Gość: anial6 jesli wiecie cos nt Cytomelu w Krakowie IP: 213.77.2.* 11.11.05, 15:45
              bardzo prosze o info na eva_21@o2.pl
    • Gość: model Re: MOJE ODCZUCIA PO HORMONACH TARCZYCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 15:35
      no i wlasnie to jest blad .nie powinno sie uzywac t3 syntetyczne jak cytomel,
      organizm sam przeksztalca t4 jesli ma go w odpowiednich ilosciach w t3,powinno
      sie przyjmowac tylko i wylacznie t4, praparatow jest kilka pod roznymi nazwami
      al ejest to to samo, ,ja uzywam EUTHYROX N 50,i jak juz pisalem czuje sie po
      nim swietnie, tzn pierwsze 3 dni mialem uczucie goraca, kolatania serca i
      bezssennsoc lekka ale to organizm sie oczyszczal z nadmiary sluzu i wody, po
      tym okresie czuje sie idealnie, zadnych obrzekow, zadnego zatzrymywani awody,
      nawet jedzac duze ilosci soli i weglowodanow nie zatrzymuje ani grama wody pod
      skora, jestem spokojniejszy, bardziej opanowany, glowa mnie przestala bolec, na
      treningach utzrymuje mi sie odpowiednie cisnienie krwi, , nie poce sie,nie mam
      klopotow z zasnieciem, jest SUPERa bior etylko 50 mg a przy niedoczynopsci
      bierze sie ok od 75 do 200, ale ja nie mam niedoczynnosci jak wczesniej
      przedstawilem wyniki, co ciekawe po 2 dniach odstawienia tabletek wszystko wrac
      ado poprzedniego stanu czyli wtedy mozna odczuc co sie traci odstawiac t4, wiec
      mozn apowiedziec ze t4 dziala odrazu, widze jak tluszcyk mi sie spala ale
      wolno , wszytko na spokojnie.co ciekawe jest mi zimniej niz bez hormonow, tzn
      skora traci warste wody ktora ja ogrzewala wczesniej i wysuszla, teraz mam
      gladka , dotleniona skore i ciemniejszym kolorze i zrobcie to z glowa bo
      ektomorficy ktorzy mja naturalnie wysoki poziom t4 ni epowinni brac synetetyka,
      dlatego jesli jeste sszczuply , suchy, ni ezatzrymujesz wody to ni esiegaj po
      t4, natomiast gdy latwo puchniesz, zatzrymujesz wode, ni emozesz schudnac mimo
      diety , jeste sgladki to zbadaj sobie tylko ft4 czyli wolny t4
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka