Dodaj do ulubionych

Czy to normalne ?? :/

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.01.06, 20:21
Mam do was pytanie: Czy uczucie ogromnej senności po naprawdę intensywnych 60
minutowych zajęciach fitness to normalny objaw?? Bo mnie wjdaje się trochę
dziwny :/ Czy może wiecie czego to objaw. Dodam, że cukier mam ok Pozdrawiam
serdecznie zaniepokojona
Obserwuj wątek
    • Gość: swcept89 Re: sennosc po cwiczeniach (normalnosc tejze) IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 12.01.06, 03:02
      Jesli masz tylko sennosc to nie jest zle. Ja i kilku moich kolegow po 2-3
      godzinach intensywnego kajakowania o poranku (w czasch kiedy nie wytrenowalismy
      sie jeszcze sensownie) docieralismy do domow i walili jak klody do lozek aby
      wypelznac z nich o 5-6pm. Kiedys tez z kolega wedrujac po gorach zasnelismy
      obaj na postoju... ;-)

Spoczynkowy poziom glukozy na czczo nie odowiada powysilkowemu tak ze spokojnie
      mozesz byc hipoglikemiczna. Jesli banan + kawa z mlekiem nie stawiaja Cie na
      nogi to moze cwicz wieczorem?
      • Gość: łodzianka Re: sennosc po cwiczeniach (normalnosc tejze) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.01.06, 09:03
        Hej strasznie się cisze, że dostałam odpowiedź na swoje pytanie ponieważ
        obawiałam się że może być dla specjalistów troszkę śmieszne.
        Co do godzin ćwiczeń to własnie ćwicze wieczorem są to godziny 19 do 20 i 20 do
        21 - może za późno? ale niestety nie mam możliwości chodzić na zajęcia rano
        (praca)
        swcept89 mam pytanko co do tej kawusi i bananka ile przed gimnastyką najlepiej
        je spożyć? Pytam ponieważ np. kiedy ok 15:30 zjem obiad a idę na fitnesik na 19
        to czuje niemały ciężarek w brzuszku :/, ah dodam że jestem niskociśnieniowcem
        może to dlatego te objawy.
        Fakt że jak wypije L-karnitynkę z dodatkiem cofeiny nie czuje tak ogromnej
        senności, ale mam obawy co do picia takich środków chciałbym osiągać swoje
        malutkie sukcesy sama bez wspomagania (jeśli L-karnityna takim jest).
        Pozdrawiam serdecznie
        • cioccolato_bianco Re: sennosc po cwiczeniach (normalnosc tejze) 12.01.06, 09:40
          scept zdaje sie sugerowal jedzenie banana i picie kawy po treningu, nie przed.
          posilek powinno sie jesc na ok 2h przed zajeciami, chyba ze cwiczysz rano - to
          juz bardziej indywidualna sprawa czy lepiej sie czujesz jedzac sniadanie po
          fitnessie czy musisz przed, bo inaczej mdlejesz z glodu;)
          ja tez tak mam, ze jestem wieczorem zmeczona po zajeciach, a wtedy lepiej
          zamienic zestaw kawa+banan na zestaw herbata+jablko i isc spac:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka