Dodaj do ulubionych

mini stepper - obciaża kręgosłup?? - do experta!!!

20.01.06, 16:57
Chciałam kupić mini stapper bo moje małe mieszkanie pozwala tylko na takiej
wielkości sprzęt. Wcześniej skakałam na skakance tylko bolał mnie od tego
krzyż i plecy. Podobno dlatego że skakałam na twardym. Czy taki stepper nie
obciąża pleców?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: mini stepper - obciaża kręgosłup?? - do exper 20.01.06, 20:46
      Trudno o idealnie prosty kręgosłup :-) Przy stepperze przenosimy ciężar ciała z
      nogi na nogę, więc niekoniecznie jest to dobry pomysł przy skrzywieniu bocznym
      (skoliozie).
      • jagoda051 jogger - przeczytaj proszę i odpowiedz))!!! 22.01.06, 12:15
        Dzieki za odpowiedź. Napisze Tobie o co dokladnie mi chodzi. Mam prawie roczne
        dziecko i potrzebuję odzyskać kondycję, żeby po powrocie ze spaceru nie mieć
        zadyszki. Przy okazji musze zrobić coś z brzuchem (pozostałości niewielkie po
        ciąży). Przydałoby sie tez zrobić coś z udami, biodrami i posladkami. I
        poszukuję urządzenia lub zestawu ćwiczeń które pozwolą mi to wszystko połączyć
        i osiągnąć zamierzony efekt. Wymysliłam stepper skrętny z linkami. Podoba mi
        się jak się na nim ćwiczy i jest mały - a ja mam malutkie mieszkanie. Dodam że
        po całym dniu schylania się do szkraba wieczorem wysiadają mi plecy. Więc je
        też musze chyba jakoś ćwiczyć. Wymyślisz mi jakieś ćwiczenia lub urządzenie?
        Pomoze mi ten stepper? Bo bardzo się na niego napaliłam. Co o tym myślisz???
        • jogger Re: jogger - przeczytaj proszę i odpowiedz))!!! 23.01.06, 15:10
          Stepper jest OK. Co do pleców, w domowych warunkach najlepsze jest podciąganie
          na drążku (myślę o drążku rozporowym mocowanym w futrynie drzwi). Oczywiście na
          początku ktoś musi Ci pomagać podciągając do góry za stopy (nogi ugięte w
          kolanach).
          • scept89 plecy sposobem domowym 24.01.06, 18:16
            Ja dorzucilbym jeszcze pare mozliwych cwiczen:

- odwrotne pompki (kij/rurka poziomo np 1.2 nad ziemia. W lezeniu na plecach
            lapiemy rurke (nogiproste) i podciagamy sie do gory albo chocby zawisamy na
            pol-zgietych lapach. Pilka dodaje trudnosci:

www.netfit.co.uk/bac4.htm
            inne:
            www.netfit.co.uk/bac1.htm
            www.netfit.co.uk/bac2.htm
            www.netfit.co.uk/abdominals-web-site.htm
            • jagoda051 Re: plecy sposobem domowym 24.01.06, 22:46
              dzieki za odpowiedzi. Pod koniec miesiąca kupuję sprzęt i biorę się za siebie.
              W razie pytań jeszcze sie odezwę i będę prosiła o ewentualną pomoc. Dzięki i
              pozdrawiam Was.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka