Dodaj do ulubionych

sauna i siłownia...pytanie

IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 09:35
czy codzienne chodzenie na siłownie moze zaszkodzic?dodam ze cwicze od godziny
do półtorej.Po tym ide zawsze na saune na 10-15minut.czy to nie za często?czy
moze zaszkodzic?dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: sauna i siłownia...pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:27
      zaszkodzic raczej nie, pamietaj tylko o rozciagniu
      ps. ja kiedys tez tak czesto cwiczyłam, prawie codziennie i w konsekwencji
      byłam co chwile głodna wiec zamiast chudnac tyłam:)
    • Gość: kuba trenerZDROFIT Re: sauna i siłownia...pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:28
      Codziena siłownia nie szkodzi, ale musi być rozsądnie zaplanowana.
      Ćwiczenia nie powinny się powtarzać dzień po dniu i trzeba raz na 2-3 dni dać
      odpocząć mięśiom a popracować na urządzeniach aerobowych jak rower, bieżnia...
      Pozdrawiam!
      Jak masz jakies pytania to wal: kuba.zdrofit@wp.pl
    • Gość: jackk3 Re: sauna i siłownia...pytanie IP: *.ptr.terago.ca 03.03.06, 15:43
      To zalezy jak intensywnie cwiczysz. Jesli tek, masz zakwasy na drugi dzien (a
      po silowni powinny byc) to powinna byc raczej przerwa. Co do sauny to chociaz
      ma wlasciwosci rozluzniajace to jednak bardzo oslabia (jesli jest odowiednio
      goraca) i absolutnie bym nie polecal codziennych wizyt.
      Takie moje 2 grosze.
      Pzdr
      • Gość: ata Re: sauna i siłownia...pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.03.06, 21:53
        Z mojego doswiadczenia i ze wskazan trenera w silowni moge powiedziec ze
        najlepiej jest miedzi kolejnymi dniami trenowania jeden dzien przerwy zrobic-
        poniewaz miesnie rosna i sie wzmacniaja nie podczas cwiczenia ale podczas fazy
        spokoju.
        Co do Sauny jezeli nie sprawia ci problemu i nie ma zastrzezen lekarskich to 3
        razy w tygodniu jest saunowanie zdrowo , a komu slözy to i wiecej, ale 3 razy to
        rozsadna ilosc.
        pozdrawiam
        ata
        • Gość: aska Re: sauna i siłownia...pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:06
          w ktorych silowniach w warszawie sa dostepne sauny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka