Dodaj do ulubionych

Bieganie a bol kręgoslupa :/

IP: 84.203.35.* 30.03.06, 23:15
Witam, Od dwoch miechow biegam, tak ze dwa trzy razy w tygodniu po 45-60
minut. Do tego robie brzuszki - na laweczce plus rozne cwiczenia na lezaco w
stylu 6weidera i po bieganiu odczuwam bol kregoslupa. Poza tym kolana troche
tez bola. Ale glownie kregoslup - powyzej krzyza. Czy tak powinno byc?
Dodam, ze mam 30 lat, 180 cm wzrostu i waze 80 kg. Chyba troche za duzo, nie>?
Pozdrawiam wszystkich meczacych sie ze swoimi slabosciami!
Obserwuj wątek
    • caterina28 Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ 30.03.06, 23:28
      tez mam 30 lat.. i tez pobolewa mnie kregosłup jak biegam... ale msle ze jak
      sie rozcwicze to przejdzie.. dodam tez ze mam skolioze, ty moze tez masz:)/...
      albo mozesz miec mieśnie słabe grzbietowe... generalnie nie ma sie czym
      przejmowac
      • Gość: beata Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 23:41
        a mnie boli biodro po lewej stronie jeszcze jakies dwa dni po bieganiu:/
        • jogger Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ 31.03.06, 13:38
          A używacie butów z amortyzacją?
          • Gość: dzoger Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ IP: 193.133.92.* 31.03.06, 15:55
            No szczerze to nie... Buty z amrtyzacja.. hmm... Bede musial zapytac w sklepie.
            Mam zwykle adidasy. MOze to niezdrowo bigac na biezni mechanicznej?
            Takie buty to pewnie majatek,co?
            Jaki model jest najlepszy do biegania? Firma i model - moze ktos podac?
            POzdro
            • jogger Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ 31.03.06, 16:14
              Moja ulubiona firma to Nike - Air oznacza poduszkę powietrzną, , ale mogą być
              Asics Gel etc. no i model do biegania - running shoes. W dużych sklepach
              sportowych buty na ogół są na oddzielnych półkach zależnie od przeznaczenia -
              aerobics shoes etc
            • scept89 bieznie i buty 31.03.06, 18:05
              mechaniczne bieznie sa ponoc lepsze kiedy o sama amortyzacje chodzi,
              z drugiej strony trudno sie zrelaksowac i utrzymywac pionowa postawe jak sie ma
              chodniczek uciakajacy spod nog -> nigdy sie do cholerstwa nie przyzwyczaje, na
              szczescie nie musze ;-).

buty: wszystko zalezy od ksztaltu stopy/tego jak biegasz. Rozne modele sa
              dostosowane do ludzi z malym/srednim/wysoko-wysklepionym lukiem tak ze podawanie
              marki X modelu Y nie ma wielkiego sensu (Adidas supernova cushion/ Asic Gel
              GT-2080). Wg Consumer Reports nie jest decydujace czy w butach masz powietrzne
              poduchy, zele czy inne plastyczne gabczaki, ale oczywiscie mowimy tutaj o
              modelach Adidas, Nike, Asic, Saucony, New Balance, Mizuno specjalnie _dla
              biegaczy_ (50-120$).

Jedynym wyjsciem jest duzy sklep w ktorm mozesz zalozyc oba buty i pobiegac
              przynajmniej 20m w jedna i druga strone pare razy albo jeszcze lepiej wokol sklepu.

BTW, dlaczego nie skorzystasz z orbiterka?

• Gość: dżoger Re: bieznie i buty IP: 84.203.35.* 31.03.06, 18:25
                Dzieki za info. Z orbitreka tez korzystam, ale najbardziej lubie jednak biegac.
                Najbardziej sie poce, najbardziej czuje efekty. Oprocz tego korzystam z roznych
                przyrzadow orbitrekopodobnych. Z zachowaniem postawy pionowej nie mam problemu
                na biezni mechanicznej. Nie biegam szybko, bo chce troche zrzucic, wiec w gre
                wchodzi tylko bieganie tlenowe. Stosuje test yutrudnionej mowy. Zazwyczaj w
                godzine przebiegam 6 km. Moze to za wolno???
                Za butami musze sie rozejrzec. Tej firmy Asics nie znalem, bom laik. Ale nike
                air brzmi niezle. Trzeba kupic.
    • Gość: sacars Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ IP: *.48.177.199.ww-net.pl 30.07.14, 22:35
      Witam miewałem podobne problemy Produkt LifeWave o nazwie IceWave jest produktem naprawdę efektownym i efektywnym. Najczęściej prezentowanym właśnie na prezentacjach, spotkaniach. Odjął ból tysiącom ludzi w Polsce już. Prosze poczytać w razie czego 669310576
    • maciekww Re: Bieganie a bol kręgoslupa :/ 31.07.14, 12:34
      Zostaje tylko basen, ciężka sprawa, ale pomaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka