Dodaj do ulubionych

a wibrotrening?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:15
Czy w Warszawie jest dostępny wibrotrening? Dzięki tej metodzie nie tylko
schudłam i prawie pozbyłam się cellulitu, ale także poprawiła się moja
kondycja. Niestety zdecydowałam się przenieść w drodze awansu do Warszawy a
nie wiem czy któryś z fitness klubów oferuje taki trening. Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawa Re: a wibrotrening? IP: *.chello.pl 05.04.06, 20:46
      a jaki to trening? na czym polega?
      • Gość: Gość Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:54
        Hmm, tak w skrócie to ćwiczenia wykonywane są na platformie wibracyjnej, która
        poprzez podłączenie do prądu powoduje drgania mechaniczne. Powodują one
        stymulacje nerwowo-mięśniową organizmu. Ponieważ wchodzi w grę prąd, nad
        przebiegiem ćwiczeń czuwa trener. Ja uczęsczałam na zajęcia co drugi dzień, a
        treningi trwały ok.12 minut. Schudłam już po miesiącu, zmniejszył mi się
        cellulitis i znacznie poprawiła kondycja. Polecam stronę internetową
        www.wibrotrening.pl na której są zamieszczone są także wyniki badań. No i nadal
        czekam na info czy w Warszawie jest dostępny wibrotrening :)
        pozdrawiam
        • Gość: niwejka Re: a wibrotrening? IP: *.orange.pl 06.04.06, 16:06
          przeczytałam w Newsweeku, ze do wawki wchodzi nowy fitness klub, który będzie
          miał swoje kluby w Galerii Mokotów i Arkadii i tam własnie takie urządzonko ma
          być
          • Gość: g Re: a wibrotrening? IP: *.chello.pl 06.04.06, 17:08
            Ale to w Galerii maja otworzyc dopiero w sierpniu. Slyszalem natomiast, ze Gymnasion sie za tym wibrotreningiem juz kreci.
            • Gość: . kicha i tyle - reklama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.06, 18:14
              30 TYŚ KPINA
              • Gość: Gość Re: kicha i tyle - reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:22
                co 30 tysięcy? i dlaczego kpina?
                • Gość: . Re: kicha i tyle - reklama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.06, 17:49
                  30 tyś za taką zabawkę to lekka przesada co?
                  1200$ kosztuje
                  • Gość: Szaman Re: kicha i tyle - reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:59
                    Ale przynajmniej jest skuteczna. Testowałem ją podczas Targów Sport i
                    Rekreacja, które były miesiąc temu. I jak na takie urządzenie to cena nie jest
                    wygórowana. Zobaczysz z jaką ceną Power Play wyskoczy, a maszyny będą zapewne
                    tylko w Shape. A ta jak to określasz "zabawka" zadawala wszystkich a
                    użytkownikowi nie chodzi o cenę ale o jakość i skuteczność.
        • Gość: Manatwork Re: a wibrotrening? IP: *.chello.pl 08.04.06, 00:58
          A to nie bardziej coś z rehabilitacją ma wspólnego?Kiedyś czytałem, że Amstrong leczył z kontuzji wibracjami - pewnie to to samo ustrojstwo...
          • Gość: Szaman Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 08:28
            Wibrotrening ma zastosowanie zarówno w odchudzaniu jak rehabilitacji.
            Przejrzałem badania na stronie www.wibrotrening.pl i polecam każdemu, kto
            jeszcze nie wierzy w tę metodę. Aha, pewnie niedługo zaczną ją stosować
            nastolatki, bo w ostatnim wywiadzie Madonna wychwala działanie wibrotreningu.
    • Gość: angie Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:55
      Polecam też stronę www.vib.pl . W zeszłym tygodniu byłam na tergach welness@spa
      Super sprzęt.Galileo. Był tam, nawet lekarz który mówił o pozytwnych "zdrowych"
      wibracjach. Super.Polecam Zadałam pytanie na www.vib.pl jak odpowiedzą to
      napiszę na forum.
      • Gość: Marek Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:05
        też byłem na tych targach ale ani urządzenie tej firmy, ani obsługa nie
        przypadły mi do gustu. Muszą popracowac nad kulturą osobistą...
        • Gość: robson Re: a wibrotrening? IP: *.chello.pl 13.04.06, 22:19
          Dokładnie - miałem podobne wrażenia! Raczej nie zrobili reklamy temu wibro-treningowi swoim zachowaniem, a i ich maszyny podjeżdzają chyba troche badziewiem.... Niesmak pozostał.
      • Gość: kiwi Re: a wibrotrening? IP: *.chello.pl 13.04.06, 23:29
        Eeee tam, to jakiś taiwan...Zobacz na sprzęt PowerPlate albo FitVibe - myśle, że to jest najwyższa liga...ale nie ma tego chyba jeszcze w Polsce.
        • Gość: Piotr Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:13
          Powerplate ma wejść razem z siłowniami SHAPE jakoś latem, a Fitvibe już jest dawno - m.in w Gymnasionie w Wawie - rzeczywiście spoko sprzęcik.
          • Gość: Mirka Re: a wibrotrening? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:52
            w Gymnasionie? W którym? dostępny dla wszystkich? bo ja też chcę!!!
            • Gość: reklama widzę że rozmawiamy sami ze sobą co ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.06, 16:25
              Urządzenie jest drogie 30.000 zł i raczej mało który klub zaryzykuje jego kupno.
              Ale reklama to reklama .

• Gość: fit Re: widzę że rozmawiamy sami ze sobą co ? IP: *.hogart.com.pl 27.04.06, 15:27
                to, że twojego fitness klubu nie stać na tę maszynę nie znaczy, ze wszędzie
                bieda piszczy... Zazdrość przemawia i desperacja
                • Gość: reklama Re: widzę że rozmawiamy sami ze sobą co ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.06, 16:54
                  Hihi akurat są tłumy więc przemawia zdrowy rozsądek .
                  Mało prawdopodobne by ta maszyna się kiedykolwiek zamortyzowała i tyle.
                  ale widzę fit że sama jesteś zdesperowana. Ale tak to jest jak kasy brak
                  ludzie wszystkiego sie łapią by jakoś przetrwać .
                  to przykre a będzie jeszcze trudniej.Jak wejdzie konkurencja z zachodu .
                  Przetrwają najsilniejsi i ci co moją duża wiedzę na temat prowadzenia fitness
                  klubu, a jest to bardzo trudne , bzrdzo łatwo umoczyć 30 tyś i patrzeć jak się
                  pył osadza na maszynie.
                  powodzenia
                  • Gość: Dominik Re: smieszne argumenty IP: *.orange.pl 28.04.06, 14:59
                    Chłopie, konkurencja z zachodu już dawno weszła...Ale do Wrocławia raczej nie dojdzie, bo po co... Przyszłość fitnessu to nowe technologie!

Pozdrowienia dla "tłumów"
                    hehehe amatorzy :))))

• Gość: reklama Re: smieszne argumenty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.06, 17:35
                      Tak to może jakieś ośrodki wymienisz ?
                      Bo jesteśmy ciekawi .
                      No cos o tej technologi napisz
                      • Gość: Dominik Re: smieszne argumenty IP: *.orange.pl 30.04.06, 02:01
                        Nie mam w zwyczaju udzielać rad ludziom, którzy mają duża wiedzę na temat prowadzenia fitness klubu...I jeszcze mają w nim tłumy...Nie wypada...

Natomiast polecam "zachodnie" publikacje...(mam na myśli te na zachód od Wrocławia) i podglądanie sąsiadów zza Odry...

Pzdr i dalszych sukcesów w szkoleniu amatorów
                        D.

• Gość: reklama Re: smieszne argumenty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 19:25
                          Więc troszkę poszperałem i zaczynam sie przekonywać do tej maszyny , ale
                          dowiedziałem sie że taka maszyna a raczej jej skutecznoś uzależniona jest od
                          klasy sprzętu i instruktora i tu zaczynają się schody
                          Głównie z instruktorami( taka maszyna daje efekty ale tylko dla osoby
                          wtajemniczonej w zasady jaj działania) Bardzo nikłe są efekty przy takim
                          sobie "staniu".Kadra , kadra i jeszcze raz kadra instruktorska.
                          Tylko tak jest się w stanie zachęcić do ćwiczeń Panie.
                          Ale mam parę pomysłów jak coś wyjdzie to napisze .

A TANIE MASZYNY SZKODA KASY TEGO JESTEM PEWNY
    • Gość: Info Re: a wibrotrening? IP: *.cos.org.pl / 217.153.174.* 08.05.06, 16:29
      W nowej Olivii o tym piszą
    • Gość: . Re: a wibrotrening? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.06, 21:30
      www.allegro.pl/item101785774_crazy_vibra_steper_fitness.html
      Czy to urządzenie jest dobre ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka