Dodaj do ulubionych

Wyszczuplic ramiona

IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 23:07
No wlasnie co zrobic zeby zrzucic tluszczyk z ramion? Co polecacie? Czy
cwiczenia na silowni cos dadzą? Macie jakies sposoby?
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Wyszczuplic ramiona 19.12.02, 18:18
      Siłownia: najpierw 20min rozgrzewki na rowerku, bieżni bądź stepperze, a potem
      z niewielkim obciążeniem np. 40xprzemienne ugięcia rąk ze sztangielkami
      siedząc, 40xjednoczesne wyprosty ramion zza głowy ze sztangielkami (3 cykle),
      podobne ćwiczenia przy wyciągu. To 40x to wartość przykładowa, bo jeszcze jest
      kwestia wytrzymałości mięśni i dostępnych sztangielek, ale min. 25x. Są to
      ćwiczenia na rzeźbę, czyli wyszczuplające. Nie powinno się stosować odpoczynków
      dłuższych niź 30sek.
    • pierce-arrow Re: Wyszczuplic ramiona 30.12.02, 12:32
      JA POLECAM ĆWICZENIA IZOLOWANE NA ANTAGONISTYCZNYCH GRUPACH MIĘŚNIOWYCH
      TZN.BICEPS I TRICEPS W JEDNEJ SERII BEZ ODPOCZYNKU.CWICZENIA OCZYWIŚCIE
      POPRZEDZONE BYĆ MUSZĄ SERIĄ ROZGRZEWKOWĄ.WW METODA JEST BARDZO WYDAJNA JEŻELI
      CHODZI O EFEKTY ALE JEST TEŻ BARDZO WYCZERPUJĄCA.PO TAK CIĘŻKICH ĆWICZENIACH
      ABY UZYSKAĆ JAKIEKOLWIEK REZULTATY NIE NALEŻY ZAPOMNIEĆ O REGENERACJII.
      • Gość: amatorka Re: Wyszczuplic ramiona IP: *.acn.pl 30.12.02, 12:41
        Ja mam ten problem, ze jak na kobiete mam naprawde szerokie ramiona i gdy tyje
        to ramiona tez wiec wtedy wygladam beznadziejnie. Chyba czesto kobiety
        zaniedbuja gorna czesc ciala, w tym miesnie klatki piersiowej, ktore jak sama
        nazwa wskazuje maja podtrzymywac piersi... Od kilku miesiecy chodze na zajecia
        magic bar, ktore pieknie ksztaltuja miesnie. Sa to serie ze sztanga: biceps
        (pojedynczy, na dwa, na trzy), triceps na lezaca, na stepie, tzw francuski i
        rowniez w lezeniu z przyciaganiem sztangi do brzucha. Poza tym martwy ciag i
        cwiczenia na barki (w tym tzw Szwarzeneger). Polecam te cwiczenia i ciekawa
        jestem co Jogger o nich sadzi. W pierwszym momencie czlowiek jest przerazony,
        bo cwiczy sie caly czas ze sztanga, ale celem jest liczba powtorzen i
        ciaglosc, a nie podnoszenie nie wiadomo jakich ciezarow.
        • pierce-arrow Re: Wyszczuplic ramiona 30.12.02, 13:18
          CO DO ĆWICZEŃ ZE SZTANGĄ TO OGÓLNIE NIE POLECA SIĘ ICH DLA KOBIET GDYŻ
          TRAKTOWANE SĄ JAKO PODSTAWOWE TZN.STOSOWANE JAKO BAZA ROZBUDOWUJĄCA SYLWETKĘ
          (MIĘŚNIE NAJLEPIEJ NA WW ĆWICZENIA REAGUJĄ POD WZGLĘDEM WZROSTU MASY),W
          PRZYPADKU KOBIET PREFEROWANE SĄ ĆWICZENIA ZE SZTANGIELKAMI-SEPARUJĄCE MIĘŚNIE I
          ZWIĘKSZAJĄCE ICH GĘSTOŚĆ,A TAKŻE SPALAJĄCE TŁUSZCZ.
        • jogger Re: Wyszczuplic ramiona 07.01.03, 17:08
          Ćwiczenia z pustą sztangą w dużym zakresie powtórzeń są rzeźbiące, tak samo jak
          sztangielki, a łatwiej utrzymać symetrię sylwetki.
    • Gość: SSJK Re: Wyszczuplic ramiona IP: *.pl / 172.16.1.* 30.12.02, 13:27
      CIPE SE WYSZCZUPL GŁUPIA PIPO I UMYJ SE JA JO>?UTNE CI LECHTACZKE I ZABIJEEEEE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka