Gość: michunia IP: *.adsl.alicedsl.de 04.06.06, 20:59 Czy jak czlowiek sie zaczyna starzec i skora mu zaczyna wiednac i wisiec to jest to proces nieodwracalny, czy mozna z tym cos zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: starzenie 05.06.06, 16:14 Skóra musi być nawodniona (ostrożnie ze słońcem i solarium) i musi dostawać dawkę kolagenu dla utrzymania elastyczności - i w postaci żywności bogatej w żelatynę, bądź suplementacji kolagenem i substancjami umożliwiających jego syntezę (glukozamina) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michunia Re: starzenie IP: *.adsl.alicedsl.de 05.06.06, 18:21 dzieki , a co zawiera kolagen, tzn jaka zywnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: starzenie 06.06.06, 15:50 W naturze jadalne chrząstki z mięsa, powłoki ścięgniste, itp świństwa :-) poprzez procesy chemiczne wydobywa się z tego typu odpadów (i kości) żelatynę - źródło kolagenu. Więc nóżki w galarecie the best :-) bo słodkie szkodzą na co innego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miauuuuu Do Jggera i Scepta IP: *.range86-137.btcentralplus.com 06.06.06, 19:29 a czy mozna kolagen przyjmowac w tabletkach i jak juz to czy go sie czasem nie trawi i czy on jest wykorzysywany do wypelniania ubytkow kolagenu?????bo jak nie to wszystko na nic!no bo gdyby tak bylo to rozstepy by zniknely po jedzeniu kolagenu a nie znikaja, zmarszczki tez nie a moze sa jakies cwiczenia twarzy ? tak jak calego ciala, to by bylo sensowne aby cwiczyc i tym samym ujedrniac skore twarzy jak ciala..... Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Do Jggera i Scepta 07.06.06, 13:31 kolagen... dostarcza pełnego kompleksu jednostek mono-merycznych odbudowujących struktury powłok ciała. W związku z tym systematyczne jego stosowanie poprawia stan odżywienia oraz wygląd skóry, paznokci i włosów. www.sfd.pl/ofertaspecjalna/opis.asp?produkt=209 ... więc trzeba brać (i płacić :-( ) dłuższy czas, żeby mieć widoczny efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek_mysiulek Re: Do Jggera i Scepta 18.10.06, 22:10 W październikowym Zwierciadle są takie ćwiczenia mięsni twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miauuu Re: starzenie IP: *.range86-137.btcentralplus.com 06.06.06, 19:30 Aha a pozatym cos musi byc w diecie Japonczykow ze wygladaja tak mlodo,dieta obfita w tluszcze wielonienasycone, zielona herbata, duzo warzyw i bialka a molo cukru i unikaja slonca, i maja te swoje relaksacyjne techniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: starzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:54 z tymi tluszczami wielonienasyconymi to nie do konca prawda-takie są potrzebne ale nie obficie gdyz szybko sie utleniaja są bombą wolnych rodników a tym samym przyczyniają się do starzenia Odpowiedz Link Zgłoś
suwmiara Re: starzenie 18.10.06, 12:20 > Aha a pozatym cos musi byc w diecie Japonczykow ze wygladaja tak mlodo,dieta Wyglądają tak głównie dzięki dużej podściółce tłuszczonej skóry (geny). Popatrz na starsze osoby. Te, które były pyzate za młodu (nie koniecznie grube), mają twarze niepomarszczone. Pociągła twarz starzeje się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: starzenie IP: 80.50.89.* 18.10.06, 11:26 Dobre pytanie:) Też się nad tym zastanawiam. U mnie ten problem już się zaczął i zastanawiam się jak mogę sobie z nim poradzić. Może mogłybyście polecić jakiś skuteczny krem ujędrniający skórę twarzy?? Będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miła1969 Re: starzenie IP: *.halleracaffe.broadband.pl 18.10.06, 21:00 Ujędrniający..hmm.. kremy do twarzy są raczej wygładzające, przeciwzmarszczkowe, ujędrniające kojarzą mi się raczej z ujędrnianiem pośladków czy biustu.. ale skoro ta to nazywasz. Vichy robi dobre kremy przeciwzmarszczkowe. Sama używam kremu korygującego zmarszczki z serii Myokine, i przymierzam się do zakupu jeszcze kremu z tej samej serii (fuzio czy jakoś tak) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: starzenie IP: 80.50.89.* 20.10.06, 11:38 nie wiem ile masz lat i może skóra na Twoje buzi jest napięta, ale ja jestem już po 40-tce i zaczynam odczuwać, że staje się ona taka jakaś sflaczała, więc wydaje mi się, że krem ujędrniający może być również do twarzy. zresztą to bez różnicy jak go nazwiemy, wiadomo o co chodzi. Dziękuję za odpowiedź. Słyszałam już od kilku osób o Vichy Myokine i chyba w końcu zdecyduję się na jego zakup. Podzielę się później wrażeniami:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zolza1970 Re: starzenie 08.11.06, 22:15 Ja jeszcze nie mam 40 lat, ale też czuję się staro. Zainwestowałam w Vichy Myokine i mam nadzieję, że pomoże. To już chyba moja ostatnia nadzieja.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: a kolagen dla wegetarian? skad go brac? 19.10.06, 17:34 Z odżywek. Jeśli jesz np. słodką galaretkę, też jesz kolagen pochodzenia zwierzęcego (tyle że z cukrem :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus pudlo, jogge, nie jem zelatyny i ludzie daja mi 08.11.06, 23:06 5-8 lat mniej niz mam mam 33 lata Odpowiedz Link Zgłoś
ip.150.519.68 Re: pudlo, jogge, nie jem zelatyny i ludzie daja 08.11.06, 23:22 ggigus napisała: > 5-8 lat mniej niz mam > mam 33 lata to tak jak mojej żonie i mnie, a mięsem się opychamy aż miło To raczej genetyka, niż sposób odżywiania (bo znam wegetraianki - i to dość wysportowane - ze sporą tkanką tłuszczową :) Czyli : na 6 i 1/2 miliarda ludzi na tej planecie jest 6 i 1/2 miliarda odpowiedzi - no może 3 i 1/4 miliarda odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigmasigma a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 12:11 Pewnie do konca zycia. No ale powiedzmy, ze chce krocej. 4 miesiace to za malo? No wiecie, zeby to mialo sens. Odpowiedz Link Zgłoś
sigmasigma a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 12:11 Pewnie do konca zycia. No ale powiedzmy, ze chce krocej. 4 miesiace to za malo? No wiecie, zeby to mialo sens. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: a ile trzeba brac ten kalogen? 10.11.06, 17:43 ODŻYWKI, SUPLEMENTY : OLIMP KOLAGEN AKTIV: Koncentrat napoju w proszku OLIMP KOLAGEN AKTIV jest preparatem zalecanym do stosowania w profilaktyce schorzeń związanych ze zmianami w tkance łącznej (chrzęstno-stawowej). Przeznaczony jest dla osób narażonych na znaczne obciążenia stawów, szczególnie dla sportowców różnych dyscyplin (np. narciarstwo, kolarstwo, boks, tenis, skoki, biegi, ciężary i kulturystyka, trójbój siłowy, itp.) oraz rekonwalescentów po stanach pourazowych do regeneracji tkanki chrzęstnej, stawów oraz ścięgien. OLIMP KOLAGEN AKTIV jest preparatem zawierającym w swym składzie łatwo przyswajalne białka kolagenowe z żelatyny, których skład zbliżony jest do występujących w tkance łącznej organizmu. OLIMP KOLAGEN jest kompleksowym, niskoenergetycznym preparatem zapewniającym szybszą regenerację ścięgien i stawów, chroniąc je przed zwyrodnieniem i zapewniając prawidłową odbudowę tkanki chrzęstnej oraz nadwerężonych i obciążonych stawów. Preparat dostarcza pełnego kompleksu jednostek mono-merycznych odbudowujących struktury powłok ciała. W związku z tym systematyczne jego stosowanie poprawia stan odżywienia oraz wygląd skóry, paznokci i włosów, OLIMP KOLAGEN AKTIV jest preparatem przeznaczonym do codziennego stosowania. Wskazane jest przyjmowanie preparatu przez okres 3-7 miesięcy. 100 g odżywki zawiera: Białko 77 g Tłuszcze < 0,1 g Węglowodany ok. 4 g Sposób przygotowania jednej porcji napoju 5 g proszku (pełna łyżeczka do herbaty) zalać przegotowaną, gorącą (powyżej (50° C) wodą w ilości ok. 1/2 szklanki i dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia składników. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu na ciepło lub po schłodzeniu.Nie poddawać gotowaniu. Sposób użycia sugerowany przez producenta oraz Sklep SFD: Zaleca się spożywanie od 2 do 4 porcji (ok. 10-20 g preparatu) dziennie. Produkt zawiera wyłącznie hydrolizat żelatyny i żelatynę pochodzenia wieprzowego. Składniki: hydrolizat żelatyny, żelatyna, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, naturalny proszek owocowy, naturalny proszek z buraka, naturalny barwnik - betanina, aromaty identyczne z naturalnymi, substancje słodzące - aspartam i acesulfam K. Produkt zawiera fenyloanlaninę, nie może być spożywany przez chorych na fenyloketonurię. Odpowiedz Link Zgłoś
sigmasigma dziekuje! 10.11.06, 18:26 Ale ze mnie gapa. Odpowiedz byla w watku. Przepraszam za klopot i dziekuje bardzo:) A moze zajrzalbys Jogger na moj watek o bezsennej nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: a ile trzeba brac ten kalogen? 11.11.06, 14:41 No ale jak to jest z tą żelatyną i kolagenem? Podobno wchłanialność kolagenu z galaretek (żelatyny) jest w granicach kilku procent i lepiej w związku z tym wsuwać suplementy, ale w składzie tego preparatu również żelatyna! Czy czymś to się różni od tej w galarecie? A może lepiej żywić się chrząstkami i ścięgnami:/ Odpowiedz Link Zgłoś