Gość: KOBIETA NA DIECIE IP: 195.205.244.* 22.01.03, 08:55 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KOBIETA NA DIECIE Re: ZUPA KAPUSCIANA IP: 195.205.244.* 22.01.03, 09:16 Witam czy ktos z szanownych forumowiczow odchudzal sie ta metoda,tzn.zupka kapusciana/ chcialabym rozpoczac,ale sie wacham,nie wiem jakie sa efekty po zastosowaniu tej dietki.bardzo prosze o odpowiedzi. dzieki pozdrawiam ps.nie mam nadwagi waze 61 kgprzy 167cm(stad te moje obawy i wachania,bo wiem,ze osoby ,ktore maja nadwage predzej schudna od osob z mniejsza lub odpowiednia waga) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: ZUPA KAPUSCIANA IP: *.mtnet.com.pl 22.01.03, 16:28 ostatnio uslyszalam ze przy wadze 167/63 bylam tegawa dziewczyna, i teraz mi to mowia, zamiast wtedy szepnac slowko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: ZUPA KAPUSCIANA IP: squid:* / *.agora.pl 22.01.03, 17:17 zupka kapuściana ??!! ZNAM, STOSOWAŁAM, SCHUDŁAM I MAM ZAMIAR JĄ NIEDŁUGO ZNOWU ZASTOSOWAĆ!!!! chudnie się na tydzień około 4 -5 kilo. Podobno u niektórych wywołuje efekt jojo. Ale wydaje mi się że ważna jest mobilizacja jaka przychodzi po tygodniu , gdy nagle odkrywasz że waga pokazuje 5 kilo mniej!!!! Podobno też po 2 dniach jedzenia zupy ma już się jej dość ale po można z czasem nauczyć się tak ugotować tą zupkę że jest naprawde pyszna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: ZUPA KAPUSCIANA IP: *.acn.waw.pl 23.01.03, 15:11 To zdradż Monia przepis na tą zupkę, tak żeby była smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
hibcio Re: ZUPA KAPUSCIANA 24.01.03, 14:04 Monia!!! Możesz podać przpis na tę zupkę. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
lo-ve Re: ZUPA KAPUSCIANA 24.01.03, 14:49 Nie jestem Monia ale podam Ci przepis wg którego ja gotowałam zupkę i odchudzałam się; wytrzymałam prawie 2 tygodnie, schudłam ok. 5 kilo, ale po tej kapuście miałam wzdęcia a poza tym szybko nadrobiłam zrzucone kilogramy, chociaż nie rzuciałam się po diecie na jedzienie i uważałam na to, co jem :-((( miałam wręcz wrażenie, że puchnę w oczach. Mimo to mam zamiar spróbowac jeszcze raz ( tym razem tylko tydzień) i porównać efekty. zupa: 1 lub 2 puszki pomidorów lub mała puszeczka koncentratu pomidorowego, woda oczywiście, 2 papryki (zielona lub czerwona), 3 duże cebule, 1 główka kapusty, 1 seler naciowy, 1 por, sól i pieprz do smaku; do smaku możesz dodać jeszcze: curry, bazylię, sproszkowaną paprykę, pietruszkę, ostry sos np. sojowy Warzywa poszatkować na małe kawałki, zalać wodą i gotować 10 minut na silnym ogniu. Następnie dodać pomidory lub koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Zupę tę można jeść ile się chce i kiedy się chce. Zupa ta nie daje energii, im więcej jej jesz, ty więcej „spala” się energii. Jeżeli długo przebywasz poza domem, to radzimy napełnić zupą termos i zajadać się do woli. Dzień 1 Można jeść wszystkie owoce oprócz bananów. Polecamy melony i arbuzy, mają mniej energii ze wszystkich owoców. Jedz tylko zupę i owoce. Pić można niesłodzone soki owocowe, niegazowaną wodę mineralną. Dzień 2 Nie wolno jeść żadnych owoców. Możesz jeść warzywa aż do uczucia sytości. Staraj się jeść jarzyny zielone, unikaj grochu i kukurydzy. Jesz tylko warzywa i zupę. Na kolację możesz sobie zrobić wyżerkę: zjeść 3-4 gotowane lub pieczone ziemniaki z masłem. Dzień 3 Nie wolno jeść ziemniaków i bananów. Jedz ile chcesz, ale tylko jarzyny, owoce i zupę. Jeżeli przez te 3 dni nie oszukiwałaś to straciłaś na wadze 2-3 kg Dzień 4 Jedz banany. Możesz zjeść 5-6 sztuk. Pij odtłuszczone mleko, dużo wody i zupę. W tym dniu Twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia. Tracisz ochotę na słodycze (?) Dzień 5 Możesz zjeść befsztyk (250-550 g wołowiny) lub tyle samo drobiu (bez skórki oczywiście) i pomidory (1 puszka lub 6 świeżych). Postaraj się wypić 6-9 szklanek wody aby wypłukać z Twego organizmu kwas mlekowy. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz Dzień 6 Nie wolno jeść ziemniaków; możesz jeść befsztyki, wołowinę lub drób ale bez skóry i zielone jarzyny aż do uczucia sytości. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz Dzień 7 Jedz ile chcesz ciemny ryż, jarzyny, pij niesłodzony sok owocowy; zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Pamiętaj, ze w czasie diety nie wolno pić alkoholu, wody gazowanej i jeść chleba. Powyższy cykl można powtarzać. Pij wodę i chude mleko oraz niesłodzone: herbatę, kawę, soki owocowe. To tyle. I bez komentarzy proszę... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: ZUPA KAPUSCIANA IP: squid:* / *.agora.pl 15.02.03, 13:26 kto się dołącza od poniedziałku? Odpowiedz Link Zgłoś