Dodaj do ulubionych

Gdzie robię błąd????????????????????????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 08:31
Śniadanie - 6.00, jogurt i kawałek bułki, drugie śniadanie: 10.00, kanapka -
bułka grahamka z czymś: ser biały, wędlina albo ser żółty, obiad - ok. 14.00,
najczęściej zupa, na kurczaku, ale bez śmietany, albo dwa krokiety, czasem
jakiś kotlet drobiowy, surówka, ok. 17.00 jogurt. Czasem w ciągu dnia jeszcze
banan. Nie słodzę herbaty, nie pijam kawy. Od miesiąca nie jem w ogóle
słodyczy. 5 razy w tygodniu aerobic (fat burning, ABT, boxing - ok. 50 min)
NO I NIE CHUDNĘ!!!!! Szlag mnie trafia normalnie... Gdzie robię błąd????
Obserwuj wątek
    • Gość: otto Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.aster.pl 12.10.06, 09:15
      moje typy:
      -zupa na kurczaku (włosy dęba stają, wywar z mięsa NIE jest zdrowy) -
      propozycja: na warzywach, a mięso gotowane osobno
      -za dużo pieczywa (tu bułka, tam bułka, krokiet też w czymś przecież)
    • suwmiara Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 09:40
      A gdzie warzywa, gdzie owoce?
    • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 09:47
      zrezygnuj z pieczywa, sera zoltego.
      zamiast krokietow i kotleta radze jesc grillowana piers z kurczaka lub kawalek
      grillowanej/pieczonej ryby.
      zamiast zupy na kurczaku proponuje zupe krem - mix z roznych warzyw,
      ewentualnie na polowce kostki rozolowej, ale moze byc i na wodzie ;)
      jogurt jogurtowi nie jest rowny, najlepej jesc naturalny z lyzka otrebow.
      no i pilnuj bilansu kalorycznego, nie powinnas jesc wiecej niz 1200-1500 kcal,
      jesli chcesz schudnac.
      • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 09:48
        aha, jeszcze jedno. banany sa baardzo kaloryczne. zamien je na jablka, kawalek
        ananasa lub swiezo wycisniety sok grejfrutowy. ewentualnie 2-3 suszone sliwki,
        bo to sprzyja dobrej przemianie materii.
        • Gość: czopper białe pieczywo won! IP: *.aster.pl 12.10.06, 09:56
          do diety radze dodać:
          -jabłka
          -orzechy
          -soki (tylko wyciskane nie takie ze sklepu)

• Gość: jackk3 Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.ptr.terago.ca 12.10.06, 16:02
          No nie moge, banany tez 'be'?
          • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 16:21
            w czasie odchuzania zdecydowanie be.
            • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 16:23
              i winogrona w czasie odchudzania tez be ;)
              • Gość: jackk3 Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.ptr.terago.ca 12.10.06, 19:44
                Ale bialy, wiejski serek OK?
                • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 22:25
                  OK :) i mniam ;)
    • Gość: beniusia79 Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.10.06, 11:23
      jedno pytanko:a masz z czego schudnac? jesli masz mala wage do zrzucenia, to potrwa troche zanim kilogramow zacznie ubywac....i pij duzo wody mineralnej :-)
      • yoolia7 WIĘCEJ BIAŁKA 12.10.06, 11:51
        jedz ok 5 posiłków dziennie zawierających biało (jaka, twaróg chudy, filet z
        kurczaka, tuńczyk), kolacja koniecznie białkowa ma 2 godziny przed snem. Z
        warzywami i owocami to tak spokojnie-to węglowodany, w zadnym wypadku na noc,
        bo tylko zalegają w żołądku, a białko sprzyja spalaniu tłuszczu.
        • Gość: drzerzi Re: więcej białka IP: *.arcnxx22.adsl-dhcp.tele.dk 12.10.06, 12:34
          takie sporzywanie białka i pmijanie warzyw to dobra recepta na chore nerki...
          • yoolia7 Re: więcej białka 12.10.06, 13:40
            na nerki jest dobre piwo :D:D:D
            • huskyman Re: więcej białka 12.10.06, 22:45
              Nie za duzo tego białka ? Bez przesady ;)
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: 195.136.112.* 12.10.06, 13:05
      Jaki masz wzrost, wage i ile masz lat?
      • Gość: Meganka Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 13:14
        Po pierwsze: nie pomijam warzyw! Jem je gotowane w zupach! Często są to zupy
        jarzynowe właśnie. Mam 29 lat, 178 cm wzrostu i 68 kg wagi. Chcę zgubić ok. 5
        kg. Wiem, że waga jest prawidłowa, ale jestem nieproporcjonalnie zbudowana i by
        mieć chudsze nogi i biodra muszę się cała trochę wychudzić niestety :(
        Naprawdę uważacie że 3 bułki ciemne (grahamka albo wieloziarnista) dziennie to
        dużo pieczywa?? niektórzy tyle zjadają na śniadanie :-(((
        • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 14:11
          3 bulki?? bardzo duzo!
          • wuj_truj Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 18:38
            Bardzo dużo??? Tak, mi zadrza się więcej na śniadanie.. Weź proszę pod uwagę,
            że dziewczyna chodzi 5 razy w tygodniu na kick-boxing, podejrzewam, że w
            pozostałym czasie nie odpoczywa na szezlongu..
            Dieta dietą, ale taki rygoryzm nie jest już chyba zdrowy?
            A może po prostu jesz za mało, może masz przez to spowolniony metabolizm?
            Spróbuj jeść więcej czystego białka, mniej dziwactw typu krokiety i nie
            zamęczaj się. Będzie dobrze.
            • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 22:26
              pewnie, ze duzo. ja codziennie 1,5h cwicze aeroby rozne i z pieczywa jem od
              czasu do czasu kawalek ciemnego chleba ;) na codzien tylko chrupkie.
        • suwmiara Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 12.10.06, 14:13
          A ile razy się już odchudzałaś i kiedy ostatnio?
          Może po prostu zaburzyłaś (obniżyłaś) sobie przemianę materii?

Miej świadomość, że schudniesz wszędzie więc gdy biodra będą normalnie zebra
          zaczną wystawać. Ćwiczenia fizyczne, zatem powinny budować mięśnie tam gdzie Cię
          jest „za mało”. Nogi warto ćwiczyć dla utrzymania ich kształtu.

Nie przejmuj się też aż tak wagą a zacznij mierzyć obwody, bo może się okazać,
          że po nich widać zmianę sylwetki a nie w kilogramach (jeśli tłuszcz zastępujesz
          mięśniami).
    • Gość: Aki Re: Gdzie robię błąd? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 12.10.06, 20:40
      Za mało białka, o wiele za mało. W każdym posiłku powinno go być ok. 15-20
      gramów (zależnie od Twojej wagi) + węglowodany złożone (warzywa), a takich
      posiłków powinno być 5-6, nie rzadziej niż co 3 godziny. Ostatni posiłek to
      odżywka białkowa.
      Pierś z kuraka + surówka - OK, krokiety stanowczo nie - to głównie węglowodany i
      tłuszcz. Zupy tak, ale właśnie warzywne - i sama zupa nie jest posiłkiem! Ale
      jeśli zjesz po niej 2-3 plastry wędliny z kurczaka (100 g) to będzie ok.
      Kawa rano (bez cukru i mleka) nie zaszkodzi (kofeina podkręci lekko metabolizm.
      • maja1114 Re: Gdzie robię błąd? 12.10.06, 21:54
        a ile ważysz... Może już za mało... Ja tez nie chudne mimo ze 5 razy w tyg.
        uprawiam sport i zdrowo się odżywiam, a to dlatego, ze mam lekką niedowagę i
        moj organizm skupił się już tylko na rozbudowywaniu tkanki mięśniowej...
        • Gość: Meganka Re: Gdzie robię błąd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 08:06
          Dzięki za wszystkie rady... Za mało białka mówicie... a 2 jogurty dziennie i
          ser biały do śniadania to nie białko? W jakiej postaci mam je jeść? Czasem
          zjadam puszkę tuńczyka w sosie własnym, bo to samo białko :-) Pozdrawiam!
          • cioccolato_bianco Re: Gdzie robię błąd? 13.10.06, 09:54
            puszka tunczyka bardzo dobrze :)
            filet z piersi kurczaka lub indyka
          • Gość: Aki Re: Gdzie robię błąd? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 13.10.06, 15:20
            W kubeczku jogurtu (150 g) jest około 5-6 g białka. Jeśli na śniadanie zjadasz
            jogurt i ok. 60-70 gram chudego twarogu to jest OK.

Białko: piersi z kurczaka i indyka, wołowina, ryby , jaja, twaróg chudy,
            soczewica, soja, fasola, wędlina drobiowa. Rzeczy typu chleb, ryż, kasza,
            ziemniaki w 2 pierwszych posiłkach -----
            • Gość: Meganka Re: Gdzie robię błąd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:47
              Zmieniam ćwiczenia, poza tym, jak chodzę np. na ABT to instruktorka dba, by nie
              było to zawsze to samo i wymyśla ćwiczenia, które angażują różne grupy
              mięśni... tak mi się przynajmniej wydaje...
    • Gość: zouza Nie robisz błędu wielkiego!!!! IP: *.neter.pl 14.10.06, 13:19
      Po prostu cierpliwośći!!!!! 3 tyg temu wertowalam Internet szukając odpowiedzi
      na takie samo pytanie, jakie Ty postawiłaś! Ćwiczyłam i dietowałam przez 2
      miesiące a na wadze spadłam 2 kg!!!! W obwodach widziałam różnicę (w biodrach o
      7 cm). Teraz w ciągu 2 tygodni spadły mi 3 kg. Najwyraźniej organizm zaczął
      czerpać z tłuszczyku, metabolizm przyspieszył itd., nie wiem nie znam się.
      TAK WIĘC CIERPLIWOŚCI!!!!! I może także zainteresuj się Callanetics. Może
      wyrzeźbi Tobie mięśnie, nie zwiększając zbytnio masy mięśniowej a odchudzanie
      z kości na ości nie ma sensu:)
    • smooczyca Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? 14.10.06, 22:26
      gdzie robisz blad ?

ano mianowicie w tym, ze zamiast isc do dietetyka (np. spytaj kogo polecaja w
      klubie w ktorym cwiczysz), dopytujesz sie na forum, na ktorym jak widac po
      odpowiedziach malo kto ma pojecie o tym jak przy intensywnych tereningach
      powinno wygladac prawidlowe odzywinie ..

Poza tym uwzglednij fakt, ze miesnie sa ciezsze od tluszczu wiec jest duza
      szansa, ze przy takiej czestotliwosci cwiczen masz juz niezla muskulature,
      ktora swoje wazy, dlatego proponuje przede wszystkim zacznij sie mierzyc
      centymetrem w strategicznych miejsca i wtedy zobaczysz postepy ...

Moim zdaniem, Twoja dieta musi byc wysokobialkowa ale tez ze wzgledu na
      treningi musisz w odpowiednim czasie dostarczac organizmowi weglowodanow ....
      chocby po to by odchudzanie sie zjadajac Ci tluszcz nie zezarlo jednoczesnie
      miesni ...
      Do tego np. sluzy odpowiednia suplementacja fat burnerowa .... ale dietetyk tak
      naprawde prawde Ci powie a nie przypadkowe osoby ....

PS. Swoja droga przy 178 chciec wazyc 64 kg .... coz ... wspolczuje, ze uleglas
      psychozie barbi ... :(
      • Gość: beata825 Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:11
        tak jak mowi Smoczyca, trzeba sie mierzyc a nie wazyc!
        dziewczyna z wyglądu szczuplejsza moze wazyc wiecej niz jej " grubsza"
        kolezanka, poniewaz miesnie sa cięzsze niz tluszcz,
        i jesli tyle cwiczysz to musisz jesc wiecej białka, węglowodany tez sa dobre
        ale w postaci np. warzyw a nie bułek, 3 to stanowczo za duzo na dzien
        • Gość: anula_a Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:55
          Gość portalu: beata825 napisał(a):

> tak jak mowi Smoczyca, trzeba sie mierzyc a nie wazyc!

no i jak ja tak mówię to wiele osób mi nie wierzy, ze ważniejszy jest obwód niż
          waga, swoją schowąłam na pawlacz i nie ważę się, raczej czuję po ubraniach ,ze
          trzeba ograniczyć jedzonko,
          ale swoją drogą, może warto przebadać sie u endokrynologa - tarczyca, poziom
          hormonów - może to być ten problem,
          mam znajomą, kore cały dzień żyje na jednym jogurcie z płatkami , jabłuszku a
          nic jej waga nie spada od wielu lat,
          • Gość: beata825 Re: Gdzie robię błąd???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:08
            ja tez znam osoby ktore ciągle sie odchudzaja jedząc np. jeden posiek dziennie!
            dla mnie to jakis kosmos,
            znajoma mojego chlopaka z pracy je wlasnie w ten sposob ale ze w ogole nie zna
            sie na zdrowym odzywianiu jada tylko ten obiad za to z sosem i ziemniakami;)
            pracowoalam tez kiedys z jedna dziewczyna ktora jadla naprawde bardzo malo w
            porownaniu np. ze mna a i tak była gruba, niestety nie cwiczyła.
            Moim zdaniem jesli sie polaczy sport ze zdrowym odzywianiem, pozna sie zasady
            zdrowego odzywiania to nie ma bata zeby dobrze nie wyglądac;)
            aha i jeszcze jedno, za duzo sportu, przynajmniej w moim przypadku nie wpłyneło
            dobrze na figure:/ kiedys cwiczyłam 5-6 dni w tygodniu i wcale nie wyglądałam
            dobrze gdyz byłam czesciej głodna, wiecej jadłam i wcale nie chudlam, raczej
            stałam sie taka " ubita" ale przynajmiej jędrna;)
            teraz cwicze 3-4 razy w tygodniu i jest git;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka