Dodaj do ulubionych

Pytanie do scepta ws odżywek

17.11.06, 22:42
Znane mi są Twoje opinie dot. wszelkich "oczyszczaczy organizmu" itp.
wynalazków - zresztą nie ukrywam, że je podzielam, ale - ponieważ, wg moich
obserwacji z forum - jesteś zdecydowanie częstszym gościem fachiwych portali
medycznych niz ja, chciałbym Cię prosić o opinię.

Co sądzisz o - nazwijmy to (za producentami) profesjonalnych odżywkach
witaminowo-mineralno-aminokwasowych - na przykład produkowanych przez
Universala ?

KOsztuje to za przeproszeniem w cholerę, jak spojrzeć na skład to jest
to "petarda" ale czy działa ?
Oczywiście jak coś takiego wpuści się w organizm to nerki i wątroba to poczują
ale czy to coś konkretnie daje - bo jakoś fakt, że - przepraszam - będę sikał
na pomaranczowo - to zbyt malo aby mnie przekonać.
Czyli jednym słowem czy warto ? (Universal to tylko przykład)
Pytam - bo ternując ostatnio mocno intensywnie mam pewne niedobory i
chciałbym skutecznie uzupełnić (poza normalnym jedzeniem rzecz jasna) a w
masowe tabletki z apteki nie wierzę.

Jakie jest Twoje zdanie ?

Dzięki !
Obserwuj wątek
    • huskyman Re: Pytanie do scepta ws odżywek 18.11.06, 11:02
      Wg. mnie to wywalanie kasy tylko za ladna puszke i firme. Moze ma lepszy sklad, ale czy zwykly smiertelnik to odczuje? Moze scept cos wlasnie napisze, co rozwieje watpliwosci :)
      • Gość: KoNdoR Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 11:57
        zanim zacznie ci sie wydawac to radze tego co krytykujesz spróbować - zapewne
        chodzi tutaj o animal paka - powiem krótko : zajebiste Brałem , biore i bede to
        bral. A specyfiki z apteki (preparaty witaminowe) sa dla ludzi których jedynym
        ćwiczeniem jest wyjscie na zakupy i ewentualnie śmiecie wyrzucić.
        Zwykły smiertelnik nie odczuje ale ktos to naprawde zapie.. na treningach
        czuje roznice.

Pozdrawiam

www.tytan-team.pl
        • huskyman Re: Pytanie do scepta ws odżywek 18.11.06, 13:12
          Ja zanim zaczne sie uwazac za super kulturyste i znawce jak inni (cwicze dla lepszego samopoczucia) napewno sie dlugo zastanowie przed zakupem czegos od Universala. Nie odczuje roznicy - nie mam zamiaru przeplacac :) Pzdr
          • Gość: KoNdoR Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:09
            akurat Universal jest taka firmą ze naprawde suple od nich działają - ogolnie
            suple z USA sa o klase lepsze od produktów europejskich nie mówiac o polskich -
            niestety Olimp czy Trec to niziny a ceny maja zblizone do cen produktów z USA
            (np białka) Z witamin bardzo dobre sa (ale ciezko u nas do zdobycia)Now Two i
            Adam - powiedziałbym ze sa lepsze od Animal Paka nawet i wychodza duzo
            ekonomiczniej (zwłaszcza Now Two to wieksze opakowanie).
            Zanim kupisz cokolwiek to pogrzeba w internecie bo sprzedawcy w sklepach
            wypychaja to na czym maja najwiekszy zarobek
            Pozdrawiam

www.tytan-team.pl

ps ja tez cwicze dla lepszego samopoczucia - po to sie przeciez trenuje :)
            • huskyman Re: Pytanie do scepta ws odżywek 19.11.06, 01:23
              Wiesz glownie odstrasza mnie cena - glownie caly ten staff zakupuje w necie. Polecasz cos konkretnego?(sklep)
              • Gość: jackk3 Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.abhsia.telus.net 19.11.06, 03:04
                staff?
                • Gość: zly Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.net136.okay.pl 19.11.06, 06:49
                  leopold
                  • huskyman Re: Pytanie do scepta ws odżywek 19.11.06, 17:07
                    Leopold tez moze byc, bardzo lubie jego tworczosc a i mamy w ten sam dzien urodziny ;)

Kondor mozesz podzielisc sie na priv tymi sprawdzonymi zrodlami?
                    • Gość: KoNdoR Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 18:10
                      gg 2240600
              • Gość: KoNdoR Re: Pytanie do scepta ws odżywek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:04
                mam kilka sprawdzonych źródeł

----------------------------------------------------------
                www.tytan-team.pl
    • scept89 Re: witaminy i odzywki (powierzchownie) 18.11.06, 12:38
      Kilka chaotycznych uwag "z klepki":

- w generalnej populacji Zachodu na __typowej diecie__ wystepuja niedobory
      zarowno pewnych witamin jak i mineralow

Zobacz:
      ehscenter.berkeley.edu/publications/02_ames_2.pdf
      Ergo: brac mulitiwitaminy i inne

- istnieja badania stwierdzajace ze wrew pozorom branie multiwitamin nie wplywa
      na dlugosc zycia, witamina C nie dziala na przeziebienia, etc.
      Ergo: nie brac, jesc owoce i warzywa

- z cala pewnoscia przyswajalnosc Fe rozni sie pomiedzy preparatami, ale tez
      jesli nie jestes kobieta albo wegetarianinem z normalnym poziomem Fe/hemoglobiny
      to nie ma to zapewne wiekszego znaczenia. Tocza sie w dalszym ciagu dyskusje nad
      szkodliwoscia przeladowania Fe, ale wydaje sie iz wzrost Fe NIE wiaza sie z
      chorobami serca jak to kiedys sugerowano.

www.clinchem.org/cgi/content/full/48/4/601

Caveat: nadmierne dawki witamin rozpuszczalnych w tluszczach, szczegolnie A i D
      sa szkodliwe dla zdrowia.

Ja sam w bardziej zawirowanych zawodowo i dietetycznie okresach lykam generic
      multiwitamin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka