zielone_kapcie 07.02.07, 19:59 cóż to takiego? obecnie biegam na step (pół godziny stepu nastepne pól brzuch, uda,...) ale zastanawiam sie nad TBC tylko co to dokładnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mosca Re: TBC IP: *.aster.pl 07.02.07, 22:21 TBC to skrót od 'total body comditioning', u mnie w klubie polega to na tym, że przez jakieś 15 minut rozgrzewamy się na stepie lub na podłodze (w zależności od instuktora) wykonując bardzo prosty choreograficznie układ, następnie wykonujemy ćwiczenia wzmacniające mięśnie całego w zasadzie ciała (zazwyczaj są to różnego rodzaju przysiady, wypady, pompki na mięśnie klatki piersiowej i/lub triceps, ćwiczenia z ciężkarkami i/lub drążkami na mięśnie naramienne + bicepsy, brzuchy najróżniejszej maści i na końcu trochę rozciągania). A tak przy okazji, to dziwi mnie, że robisz brzuszki na zajęciach stepu. Ja również na takowe chadzam i zawsze przez prawie całą podzinę ćwiczymy na stepie ucząc się układu choreograficznego i powtarzając go póżniej w całości (ostatnie 5 minut to rozciągnięcie mięśni ud, pośladków i wyciszenie organizmu). Odpowiedz Link Zgłoś