majenkir 10.03.07, 13:31 Witam :). Czy moglybyscie mi polecic jakies miejsca w Lodzi? Szukam czegos dla mojej mamy, fitnessowej dziewicy :P. Czas sie wziac za nia ;). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ravioli Re: Lodz - co dla 60-latki? IP: *.aster.pl 11.03.07, 15:35 Moja mama chodzi na gimnastykę dla emerytów na basenie Stacja Nowa Gdynia. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Lodz - co dla 60-latki? IP: *.4web.pl 11.03.07, 16:10 Jest taki mały fajny klub fitness tylko dla kobiet Energy, na Czarnieckiego. Mają tam od niedawna specjalne zajęcia dla starszych osób dwa razy w tygodniu, bardzo tanio,chyba 35 zł na miesiąc za dwie godziny tygodniowo; w przeciwieństwie do Nowej Gdyni, gdzie trzeba przede wszystkim zakupić kartę członkowską za 120 zł na rok no i potem jeszcze karnet...Poza tym bez samochodu nie ma tam jak dojechać, bo od tramwaju jest straszny kawał. Polecam Energy, bo naprawdę uważam, że dla początkujących kobiet jet to bardzo fajny klubik, kameralny, z rodzinną atmosfera. Sama chodzę tam do siłowni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ravioli Re: Lodz - co dla 60-latki? IP: *.aster.pl 11.03.07, 16:49 Emeryci nie muszą takiej karty kupić, moja mama dostała ją za darmo. Za zajęcia płaci 10 pln. Od tramwaju jest (krokiem emeryta) 10 minut, ale za to przez las. Gimnastyka dla emerytów bez wody też jest, za 5 pln. Nie mam interesu reklamować stacji, nawet nie mieszkam w Łodzi. Ale mogę polecić coś, z czego mama jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianka Re: Lodz - co dla 60-latki? IP: *.4web.pl 11.03.07, 17:05 No to przynajmniej na karcie jest oszczędność :) Ale i tak wychodzi drożej, bo zakładając tylko jedną godzinę w tygodniu i trzeba wybulić 40 zł za miesiąc, podczas gdy w Energy za 5 zł mniej są zajęcia dwa razy w tygodniu. Oczywiście o ile są jeszcze miejsca, bo tak naprawdę, to my sobie możemy pogadać, a potem okaże się, że już wszędzie miejsc brak. Poza tym te 10 minut przez las mnie na przykład by zniechęciło, nie chciałabym, żeby moja mama sama chodziła przez las... W klubie Rytm (Zgierska) też są zajęcia dla starszych pań np. zdrowy kręgosłup, plus 50... Tyle, że Rytm też jest droższy niż Energy a nawet niż Nowa Gdynia :( Ja o tych zajęciach się nie mogę wypowiedzieć, bo nie znam osobiście nikogo kto na nie chodzi. Znam tylko kluby i uważam, że dla początkującej osoby w starszym wieku mały, kameralny klub tylko dla kobiet jest po prostu mniej stresujący, choć oczywiście zależy to od osobowości samej zainteresowanej:) Odpowiedz Link Zgłoś