Dodaj do ulubionych

aerofit we Wroclawiu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:15
Czy ktos wie gdzie miesci sie siedziba Aerofit we Wroclawiu? Wiem, ze to
firma z Olsztyna, ale wkrotce zaczynam kurs instruktora fitness wlasnie we
Wroclawiu. Jesli ktos sie orientuje, prosze o odpowiedz. Jesli ktos taki kurs
ukonczyl (organizowany przez Aerofit), to tez bede wdzieczna za wszelkie
wskazowki i sugestie. Z gory dziekuje za kazda wiadomosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.07, 18:39
      kursy aerofitu we wrocławiu odbywaja sie z reguly w sali akedemii rolniczej na
      chełmońskiego.ja konczylam tam kurs podstawowy i robilam jeszcze kilka innych w
      tej szkole.Napisz konkretnie co Cie interesuje, to chetnie odpowiem :)
      • Gość: tullamore Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:39
        Dzięki. Będę robiła kurs państwowy instruktora rekreacji ruchowej ze
        specjalnością fitness. Wiem, że kurs obejmuje 172h, w tym 67h teorii i 105h
        zajęć praktycznych. Zajęcia mają się odbywać raz na dwa tygodnie w weekendy.
        Uczęszczam na aerobik od 7 lat. Uprawim też inne sporty (pływam, biegam, jeżdżę
        na rowerze, chodzę na siłownię-ale te sporty dorywczo). Obawiam się czy
        podołam. Nie wiem też nic na temat samego kursu, oprócz tego co napsiałam i
        tego, że wpłaciłam zaliczkę wysokości 740zł.:))Wiem też, że na pierwszych
        zajęciach odbędzie się egzamin sprawdzający czy kandydaci w ogóle nadają się
        na wyżej wymieniony kurs. I cały kurs zakończy się również egzaminem
        praktycznym i teoretycznym. I tego też sie obawiam.
        • Gość: ona Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.07, 21:01
          jezeli przez tak długi okres czasu cwiczysz, to spokojnie nie masz sie czego
          obawiac. na pewno dasz rade na sprawdzianie ruchowym. to prosta choreografia
          typu hi-low... a pozniej o Twoim powodzeniu zadecyduja indywidualne
          predyspozycje..ten kurs to ciezka harówka.wracałam padnieta i nieraz mialam
          wszystkiego dosyc.Daje dosyc solidne podstawy, ale to tylko początek. uwazam,
          że obowiązkiem instruktora jest nieustanne dokształcanie się (kosztowne
          niestety :/). Ale jesli naprawde kochasz fitness to świetnie, że chcesz
          zamienić pasję na pracę:). A jesli mogę zapytać ,to w jakim klubie cwiczysz?
          jestes z Wrocławia?
    • mrowa0071 Re: aerofit we Wroclawiu 14.03.07, 10:19
      Cześć, jestem instruktorem od ponad 10 lat i niestety muszę przyznać, że
      szkolenia aerofitu nie są najlepszym wyborem. Ponieważ nie przekreślam od razu
      różnych szkół postanowiłam przejść się na konwencję organizowaną przez aerofit,
      cóż wydałam tylko niepotrzebnie pieniądze. Wiem, że ta szkoła ma swoich fanów,
      ale jeśli chcesz być zawodowcem w pełni tego słowa znaczeniu zapisz się na inny
      kurs. Polecam: nike, inka szymanski, open mind, saturn. Nie traktuj mojej
      wiadomości jako złośliwości, korzystniej dla ciebie będzie, gdy zdobędziesz
      wiedzę od bardzo dobrych fachowców, chyba, że zależy tobie tylko na papierku.
      Pozdrawiam
      • Gość: ona Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.07, 10:28
        Masz racje konwencje aerofitu sa na marnym poziomie. ja tez rozstalam sie z
        aerofitem i kontynujuje szkolenia w isfs, ale uwazam ze akurat kurs podstawowy
        w tej szkole prowadzony jest na calkiem przyzwoitym poziomie. saturn odradzam,
        o open mind slyszalam trochę pozytywnych opinii,ale nigdy sie u nich nie
        szkolilam wiec nie wiem..
        • mrowa0071 Re: aerofit we Wroclawiu 14.03.07, 15:55
          Ale przecież wy się uczycie od tych osób, które występują na konwencjach to
          dlaczego nie zaczynać od lepszych. Dlaczego odradzasz saturn, byłaś na kursie?
          Pozdrowionka
      • Gość: agmaa Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 10:38
        A ja się nie zgadzam.
        Robiłam tam kurs podstawowy i jestem bardzo zadowolona:)
        Przecież wiadomo, że kurs podstawowy to początek drogi instruktorskiej:)
        pozdrawiam:)))
        • Gość: tullamore Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 14:23
          dziekuje za wszytskie odpowiedzi. Wlasciwie chodzi mi narazie o kurs
          podstawowy, wiec mam nadzieje, ze to jest dobry wybor.
          P.S. Nie jestem z Wroclawia.
          • Gość: ona Re: aerofit we Wroclawiu IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.07, 19:36
            mrówa masz rację. tylko Ci najlepsi nie zawsze chca sprzedac swoja wiedze.. i
            musisz miec trochę doświadczenia, żeby z ich szkoleń skorzystać, coś "wynieść"-
            to taka moja subiektywna opinia. a jesli chodzi o saturn, to moze sie myle.
            bylam u nich kilka razy na warszatach i zdecydowanie technika i metodyka jako
            prezentuja, jak dla mnie pozostawia wiele do zyczenia. ale sama wiesz jak to
            jest w naszym "fitnessowym swiatku ;)"- ilu instruktorów- tyle opinii.

Pozdrawiam
            • mrowa0071 Re: aerofit we Wroclawiu 16.03.07, 10:51
              Cześć Ona :)
              Masz rację,każdemu z nas co innego odpowiada. Co do techniki dziewczyn z saturna
              to bym się nie czepiała, dziewczyny są po najlepszych kursach i naprawdę z dużym
              doświadczeniem. Również miałam przyjemność ćwiczyć na warsztatach tej szkoły,
              podejrzewam że dlatego masz zastrzeżenia do techniki i metodyki ponieważ
              dziewczyny dodatkowo zapraszają na konwencje zawodowych tancerzy, w celu
              inspiracji i podwyższenia umiejętności ruchowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka