Dodaj do ulubionych

ochota na tłuste :(

IP: *.ptr.net.pl 17.06.03, 12:56

poradzcie coś

stosuje nastepująca dietke ograniczam węglowodany (tylko z warzyw),
generalnie dużo białka i troche tłuszczu ale od jakiegoś czasu zauwarzyłam
zapotzrebowanie na tłuste rzeczy masło, oleje nie wiem co się dzieje?!

kiedyś problemem były słodycze teraz ochota na nie zanikła (z tego jestem
zadowolona) no czasem lody!
a teraz potrafie zajadać masło! i to wcale nie mało! :( co jest nie tak?!
chcę zastosować kopenhaską, a tam nie ma tłuszczu no łyzka oliwy z oliwek
na Alkinsie nie chudne :(
Obserwuj wątek
    • jogger Re: ochota na tłuste :( 17.06.03, 17:40
      Skoro nie chudniesz na diecie tłuszczowej, to Twój tłuszczolubny estrogen tak
      działa. Przy słabej utylizacji tłuszczu i niedostatku węglowodanów tak to musi
      być. Kopenhaska może tu pomóc przez działanie termogeniczne (szczególnie ta
      kawa na śniadanie :-) ), co zwiększa wykorzystanie tłuszczu zapasowego i przez
      to potrafi skutecznie usunąć głod.
      • Gość: ola Re: ochota na tłuste :( IP: *.ptr.net.pl 17.06.03, 18:53
        jogger chyba sie nie zrozumieliśmy! :(

jogger napisał:
        Skoro nie chudniesz na diecie tłuszczowej, to Twój tłuszczolubny estrogen tak
        > działa.Przy słabej utylizacji tłuszczu i niedostatku węglowodanów tak to musi
        > byc
        tak czyli jak? chodzi Ci o to że nie chudne? ok Alkins nie dla mnie to wiem!

Kopenhaska może tu pomóc przez działanie termogeniczne (szczególnie ta
        > kawa na śniadanie :-) ), co zwiększa wykorzystanie tłuszczu zapasowego i
        przez
        > to potrafi skutecznie usunąć głod.

wiem że kopenhaska pomoże bo stosowałam coprawda trochę zmodyfikowaną, ale moim
        problemem jest ochota na masło, żółte sery, orzechy - organizm dopomina się
        dziennej porcji czegoś tłustego! i własnie z tym nie mogę sobie poradzić?!
        bez przesady kiedyś było nie do pomyślenia zjeść sałatke z majonezem albo ze
        śmietaną a teraz mogę wypić kubek śmietany! :( i co z tym robić?
        pozdr. ola
        • jogger Re: ochota na tłuste :( 18.06.03, 16:38
          A czy na kopenhaskiej apetyt na tłuszcz Ci się zmniejszał? Hormony kobiece są i
          wytwarzane z tłuszczu, i magazynowane w tłuszczu. Zupełna eliminacja tłuszczu z
          diety (dieta antyhormonalna, a po części także kopenhaska, jeśli mięso będzie
          odtłuszczone, a olej w nikłej ilości) powoduje spadek produkcji hormonów i w
          konsekwencji obniża zapotrzebowanie na tłuszcz, szczególnie wraz ze spadkiem
          jego zapasów i zarazem zmagazynowanego estrogenu.
          • Gość: ola Re: ochota na tłuste :( IP: *.ptr.net.pl 18.06.03, 22:35
            ok widze że muszę się zagryść i zrobić sobie post - spróbuje od jutra ZERO
            TŁUSZCZU!!!! mam nadzieje że to pomoże! ;-) dzięki dodałeś mi otuchy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka