larme1 13.07.03, 15:54 hej! czy mozecie mi powiedziec, ktore warzywa zwane sa "ujemnymi kaloriami" ?? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga19 Re: ujemne kalorie 13.07.03, 20:11 Cos mi sie obilo o uszy, ze seler i arbuz... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: larme1 Re: ujemne kalorie IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 21:56 arbuz?? yupieeeeee!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panda7 Re: ujemne kalorie 13.07.03, 23:50 co do warzyw, to nie wiem, ale z owocow to prawdopodobnie ananas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sito Re: ujemne kalorie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 08:36 panda7 napisała: > co do warzyw, to nie wiem, ale z owocow to prawdopodobnie ananas przepraszam, to ananas ma minus ile kalorii, bo ja go uwielbiam a chcialbym mniec ujemna wage:) to jakies brednie tak prosto z mostu mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
maga19 Re: ujemne kalorie 14.07.03, 16:52 Nie zadna brednie, tylko udowodnione naukowo. Kiedys pisali w ktoryms z numerow Flexa na ten temat. Czasem warto poczytac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania udowodnione??? IP: 217.17.46.* 15.07.03, 08:31 Udowodnić to można twierdzenie matematyczne , a stwierdzenia w dziedzinie żywienia to są jedynie hipotezy ewentualnie poparte badaniami na niewielkiej próbce, liczebność której nie jest zwykle reprezentatywna. Przykład -ostatnie zmiany piramidy żywieniowej. A z tymi "ujemnymi kaloriami" to zdaje się chodzi o to że są produkty na trawienie których organizm rzekomo zużywa więcej energii niż te produkty posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: udowodnione??? IP: 195.112.95.* 15.07.03, 11:59 To pewnie sa ta lody Shöllera. W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprika Re: ujemne kalorie IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 22:26 czytałam kiedys ze ujemne kalorie ma marchewka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ujemne kalorie IP: w3cache:* / 192.168.20.* 16.07.03, 19:09 Też to czytałam i sie zaśmiałam tylko szczerze mówiąc... ujemne kalorie to będziesz mieć jak mniuej zjesz i troche wiecej pocwiczysz- i właśnie wtedy będzie ujemnie... Odpowiedz Link Zgłoś
drzazga1 Re: ujemne kalorie 17.07.03, 11:52 Gość portalu: paprika napisał(a): > czytałam kiedys ze ujemne kalorie ma marchewka :)) Joanna Chmielewska o tym pisała:-) - jak się dokładnie gryzie marchewkę w całości, to fakt, może wyjść "ujemna" kaloria - w końcu szczęki pracują;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: a masz! 17.07.03, 16:43 Zobacz www.clubbing.waw.pl/forum.php3?id_t=9354&from=30 a potem: ag.bocznica.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
nowamloda Re: a masz! 17.07.03, 16:50 No dobra, a teraz juz na powaznie, masz o tych kaloriach: www.polskiexpress.com/2001/30/uroda.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: a masz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 16:13 picie zimnej wody ma ujemne kalorie:) im zimniejsza, tym lepsza - organizm musi spalac kalorie, zeby ja ogrzac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: ujemne kalorie 05.08.03, 17:23 larme1 napisała: > hej! czy mozecie mi powiedziec, ktore warzywa zwane sa "ujemnymi > kaloriami" ?? > pozdrawiam! To warzywa które najtrudniej się trawią, czyli zielone liściaste - brokuły, szpinak, seler naciowy, kapusta, sałata, szparagi, zielona pietruszka czy szczypior - oczywiście surowe. Jest to oczywiście fikcja co do 'ujemności', ale na ich strawienie potrzeba niewiele mniej kalorii, niż uzyska się z nich węglowodanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: ujemne kalorie - ogorki IP: *.acn.waw.pl 12.08.03, 12:00 ponoc szczegolnie kiszone Odpowiedz Link Zgłoś