Dodaj do ulubionych

pośladkiw górę!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:59
chciałabym zaokrąglić pośladki, nadać im kobiecy kształt, unieść i
sprawić, żeby były trochę bardziej wypięte. z jędrnością problemu
nie mam. ćwiczę codziennie, ale nie jestem pewna, czy te ćwiczenia
dadzą mi właśnie taki efekt. nie chciałabym zmniejszyć pupy, a
przecież niektóre mogą to sprawić. prosiłabym o wypowiedź osobę
znającą się na rzeczy lub po prostu tych, którzy z własnego
doświadczenia wiedzą jak osiągnąć taki efekt. pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • jewriejka Re: pośladkiw górę! 06.03.08, 09:31
      polecam rozne squaty i unosy bioder w lezeniu
      wpisz na you tube Tamilee Webb i znajdziesz filmiki jak np. gorace posladki
      • falafala Re: pośladkiw górę! 06.03.08, 12:35
        przysiady z odpowiednim obciazeniem starczaja ;-), do tego martwy ciag na
        prostych nogach, Na zakonczenie treningu wypady i posladki ida w gore.
        Pamietac jednak nalezy, ze ksztalt tylka jest niezmienialny, mozna go najwyzej
        troche podrasowac ;-), nie nalezy sobie stawiac celow nieralnych
        • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:40
          hmm...prosiłabym o opis tych ćwiczeń (martwy ciąg, wypady itp.). :)
          • falafala Re: pośladkiw górę! 06.03.08, 16:39
            Tu masz wszystkie:
            martwy ciag na prostych nogach jest na koniec, wypady to jest to co oni nazywaja
            "przysiadem wykrocznym", tam pokazany ze sztanga, ale mozna robic ze sztangielkami.
            www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad
            Po paru miesiacach cwiczen w zakresie 12-15 powtorzen cos takiego bedzie, jak u
            tej dziewczyny na zdjeciu w tym blogu ;-) Pod warunkiem, ze bedziesz robila
            solidnie.
            tiny.pl/l3zs
            To sa wszytko cwiczenia do wykonania z obciazeniem na silowni
            Owszem, tak jak jewriejka zauwaza, sa jeszcze podnoszenie bioder i wykopy noga w
            tyl kleczac i stojac, ale maja one realnie ograniczone mozliwosci w
            ksztaltowaniu posladkow ze wzgledu na male obciazenie. Wiec jezeli chcesz
            podniesc pupe w gore musisz wziac sie za ciezary, w warunkach domowych mozna
            jedynie troche utwardzic sobie posladki, co tez jest dobre :-)
            • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:08
              niestety jestem skazana na warunki domowe. przedstawię Ci ćwiczenia
              jakie wykonuję:
              1. Kopnięcia w tył Stań w małym rozkroku. Stopy ustaw równolegle, a
              kolana lekko ugnij. Przenieś ciężar ciała, opierając dłonie na
              kolanie prawej nogi wysuniętej do przodu. Pochyl tułów, pamiętając,
              aby brzuch był wciągnięty, a plecy wyprostowane.
              2. Unoszenie ugiętej nogi w górę Uklęknij na podłodze, oprzyj tułów
              na przedramionach. kolana oraz łokcie powinny być ugięte pod kątem
              90°.

Wciągnij brzuch. Ciało od bioder do głowy musi tworzyć linię prostą.
              Rozluźnij kręgi szyjne i patrz w dół. Następnie unieś nogę (ugiętą w
              kolanie) w górę, mocno napinając pośladek. Biodra i barki są
              ustawione równolegle. Zatrzymaj ciało w tej pozycji na moment i
              powróć do pozycji wyjściowej, a następnie zmień nogę. Wykonaj 3
              serie na każdą stronę.

3. Uniesienie nogi w bok. Z klęku podpartego uniesienie nogi w bok.
              Z pozycji klęku podpartego przeniesienie nogi w bok i oparcie o
              podłoże. Z pozycji wyjściowej uniesienie nogi w górę, tak aby noga
              była uniesiona na wysokość bioder. Przytrzymanie pozycji a następnie
              powolne ruchy górę i w dół.
              4. Stan w rozkroku, powoli zrob gleboki przysiad, wypinajac pupe.

Moglabys sie ustosunkowac do tych cwiczen? Myslisz, ze pomoga mi
              osiagnac pozadany efekt?
              • falafala Re: pośladkiw górę! 06.03.08, 19:46
                no wlasnie z tym jest problem. chcesz zaokraglic i uniesc posladki a oznacza to
                tyle ze chcesz rozbudowac miesnie posladkow, dla zaokraglenia - wielki, dla
                uniesienia miesien sredni (nie tyle co sie unosza miesnie, co wlasnie miesien
                sredni rosnie)
                Aby to osiagnac trzeba zmusic miesnie do rozrostu, zmuszajc je do wysilku do
                ktorego nie byly przyzwyczajone.
                Jak uwazasz, czy wymach noga stanowi jakiekolwiek wyzwanie dla posladka
                noszacego na stale twoj ciezar ciala? ;-)

Wlasciwie problem nie jest w tych cwiczeniach, co w ich wykonaniu, by zmusic
                miesien do pracy trzeba ich robic duzo i do tego jeszcze zwiekszac
                systematycznie ilosc powtorzen.
                Kup sobie gume do cwiczen (mozesz tez obciazniki na kostki) Musisz ulozyc sobie
                plan cwiczen wykonywany obwodowo. W takim obwodzie niech bedzie powiedzmy 6
                cwiczen wykonywanych bez przerwy jeden za drugim. Kazdy obwod wykonuj 3 razy z
                przerwa ok 2 min miedzy obwodami.
                Kleczysz
                1. wymachy noga do tylu spod siebie do poziomu (zgieta pod siebie prosta w
                poziomie) 20x
                2. wymachy noga prosta gora dol do poziomu20x
                3. pulsowanie prosta noga w poziomie 20x
                4. trzymasz noge w poziomie i zginasz ja i prostujesz20x
                5. pulsujesz zgieta noga trzymajac ja u gory 20x
                6. wymachy zgieta noga w gore i dol kolanem na ukos za noge na ktorej kleczysz
                Po wykonaniu 3 obwodow na kazda noge dobijasz trzema seriami unoszenia bioder
                wykonywanymi na maksa, zawsze w gorze spinaj posladki, przerwa 30 sekund miedzy
                seriami. jezlie jestes w stanie wykonac wiecej niz 30 podniesien bioder poloz
                dobie na biodrach obciazniki.

Chodzi o to bys juz w drugim obwodzie czula opor ze strony posladkow, ktore
                zaczna odmawiac posluszenstwa. Jezeli idzie ci za latwo w pierwszym obwodzie
                nakladasz obciazniki na kostki, lub obwiazujesz guma nogi. I w miare wzrostu
                wytrzymalosci w kazdym nastepnym obwodzie tez.

mam nadzieje, ze rozumiesz idee :-)
                • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 19:55
                  dziękuję Ci bardzo. nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem ćwiczenia,
                  ale kiedy będę miała więcej czasu, dokładnie je przeanalizuję. póki
                  co mogę je wykonywać bez żadnego obciążenia?
                  odnośnie moich ćwiczeń, czy wykonywanie ich przyniesie jakiś efekt?
                  wydaje mi się, że trochę się zmieniły moje pośladki.
                  mam nadzieję, że rozumiesz o jaki efekt mi chodzi. po prostu chcę,
                  żeby moja pupa była wypukła, ładnie uniesiona do góry, zaokrągolna,
                  czyli wszystko w jednym. wiem, że ciężko będzie dojść do celu, ale
                  się postaram. z tego, co opisujesz trochę trzeba się napracować.
                  • falafala Re: pośladkiw górę! 06.03.08, 21:24
                    ok :-)
                    1,2 ida w slusznym kierunku
                    3, nie nadaje sie do zalozonego przez ciebie celu
                    4. bez obciazenia szybciej zmeczy ci sie czworoglowy niz posladki cos poczuja ;-)
                    Wiem o co ci chodzi dlatego powiedzialam, ze owszem cwiczeniami lekkimi
                    ujedrnisz sobie pupe, ale nie zmienisz jej ksztaltu w planowany przez cieie
                    sposob. Jedrne i wysokie pupy maja sprinterzy i cwiczacy z ciezarami.
                    Tak, zawsze by osiagnac jakas zmiane w miesniach musisz te miesnie zmusic do
                    pracy ciezszej niz sa w stanie wykonac. ;-) Na kazdym treningu, inaczej sie
                    przyzwyczaja i nie beda sie rozwijac
                    • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 23:24
                      dziekuje Ci jeszcze raz :) odnosnie 3, gdzies wyczytylam, ze ma na
                      celu zaokraglenie posladkow, ale skoro mowisz inaczej i, mam
                      wrazenie, ze sie na tym znasz, nie bede juz wykonywac tego
                      cwiczenia. w takim razie, co mi radzisz? zakup obciazenia na nogi i
                      gum?
                      • Gość: Magda Re: pośladkiw górę! IP: *.softlab.gda.pl 07.03.08, 07:57
                        Pozwolę sobie włączyc się do dyskusji :) tylko jedno pytanie: czy
                        podniesienie pośladków i ich zaokrąglenie zawsze wiąże się z
                        rozbudowaniem mięsni (= powiększeniem obwodu bioder)?
                        Pozdr.
                        • jewriejka Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 09:42
                          ja tez mam pare pytan odnosnie cwiczen z kulturystyka.pl do ktorych link wkleilas
                          prostowanie nog w siadzie wykonuje juz od jakiegos czasu
                          zeczelam od 14 kg i 15 powtorzen razy 3 serie
                          potem 21 kilo i 15 powtorzen - tak cwiczylam 3 razy w tyg przez dobre 2 mies
                          potem przez tydzien robilam 20 powtorzen tego ciezaru 21 kilo
                          teraz 28 kilo i powtorzen mam 12
                          czy ide w dobra strone? zalezy mi na schudnieciu i uksztaltowaniu ciala- na przerobieniu tluszczu w miesnie
                          podobnie zwiekszalam powtorzenia i ciezary przy wypychaniu ciezarow na suwnicy- tylko ze sa one duzo wieksze teraz juz jakies 53 kg
                          mam pytanie dotyczace cwiczen typu przysiady ze sztangielkami, nozyce, przysiady wykroczne, martwy ciag na prostych nogach. Chcialabym zaczac wykonywac je wlasnie z obciazeniem. Oda jakiego powinnam zaczac? Wiem ze pewnie powiesz ze to kwestia indywidualna, nie wiem czy zdawanie sie na wlasna intuicje wyjdzie mi na dobre
                          jezeli chodzi o martwy ciag to miesnie grzbietu sa wystaraczajaco silne- lata regularnego plywania
                          zalezy mi na tych cwiczeniach bo je moge wykonywac na mojej silowni, niestety nie ma tam tych wszystkich sprzetow ale to niezbyt skomlikowana i tania studencka silownia:)
                          • falafala Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 11:41
                            eM: to tez jest cwiczenie angazujace, miedzy innymi posladki, mozesz je
                            wprowadzic w nastepnej kolejnosci w zestaw, jako ostatnie dla zwiekszenia
                            obciazenia, ale uwazam, ze w pierwszej kolejnosci musisz zwrocic wieksza uwage
                            na miesien sredni posladkowy bo on odpowiada za "podniesienie" pupy, a pupa i
                            tak nie rosnie w szerz.

MAGDA: nie powiekszysz sobie w ten sposob obwodu bioder bo mierzymy je w
                            najszerszym miejscu, a ono jest, najczesciej, na wysokosci kosci biodrowych,
                            nieprawdaz? tam sie tworza balkoniki, mierzymy tluszcz. Z drugiej strony tak,
                            jezeli nie posiadasz tluszczu ;-) na biodrach to powieskzy ci sie tylek, ale to
                            chyba niemozliwe u kobiet. W kazdym razie realnie biorac jezeli chudniesz i
                            cwiczysz to w tym czasie i tylek sie podniesie i spadnie obwod w biodrach.

Jewriejka: diete masz o ile pamietam to sie nie pytam :-), tluszcz spalaja
                            miesnie, ale sie on w te miesnie nie zamienia ;-D. Od razu powiem, jestem
                            zwolenniczka wolnych ciezarow, nie izoluja miesni i pozwalaja na prace calego
                            ciala, maszyny najlepiej uzywac na dobicie.
                            Zgadza sie, zwiekszasz obciazenie zgodnie z wymaganiami. Zakladasz, ze cwiczenie
                            robisz z takim obciazeniem, ze w 3 serii nie jestes w stanie wykonac ani jednego
                            ruchu wiecej. Najlatwiej przyjac sobie zakres, powiedzmy 12-15 ruchow i
                            dobierasz ciezar
                            1. seria z lekkim zapasem
                            2. seria trudniej, ale tez z zapasem 2,3 ruchow
                            3. seria do oporu
                            Ty robisz ACT, czy masz podzial?, w ACT nie starczy ci miejsca na wprowadzenie
                            wszystkich cwiczen. Jak masz podzial to zrob sobie taki zestaw, 1, 3 cwiczenie
                            angazuje do pracy olbrzymia ilosc miesni lacznie z brzuchem. Zawsze jak
                            rozpoczynasz w nich ruch w gore pierw scisnij posladki i dopiero z nich wypychaj
                            sie do gory z przysiadu tak samo w dol schodzisz pierw tylkiem (tak jakbys
                            chciala siąść), plecy proste glowa patrzy przed siebie troche w gore, przy
                            martwym pamietaj zejscie do poziomu, wyprost i sciagniecie lopatek:
                            1. przysiady szerokie do poziomu ze sztanga na plecach
                            2. prostowanie nog w siedzeniu
                            3. martwy ciag na prostych nogach
                            4. odwodzenie nog na maszynie pochylajc cialo do przodu w czasie cwiczenia
                            5. wspiecia na palce bez obciazenia do oporu
                            • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 15:56
                              ale póki co mam zakupić obciążenie na nogi? właśnie. jak duże?
                              chcialabym,żeby urosły mi wszerz, ale wiem, że to nie jest możliwe,
                              więc na razie będę robiła to, o czym pisałaś.
                            • jewriejka Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 20:22
                              wielkie dzieki!!!
      • gosiakmmm Re: pośladkiw górę! 13.03.08, 15:17
        Siedzenie powoduje, że mamy płaskie pośladki. Najlepiej siedząc ściskać pośladki. Po ośmiu godzinach siedzenia w pracy ciężko jest zbudować ładny mięsień pośladkowy. Więc pracuj i ćwicz…. A dodatkowo w domku składy, przysiady;)
    • falafala Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 16:22
      eM: W szerz nie rosna, zobacz na ksztalt miesnia posladkowego ;-)
      Sadze, ze 1,5kg bedzie dobre na poczatek. Ale sa tez cięższe wiec musisz sie
      zastanowic, ale 5 kg do tego typu cwiczen to za duzo w tej chwili.
      Nie musisz codziennie cwiczyc, daj miesniom czas na regeneracje. Max 3 razy w
      tygodniu takich cwiczen.
      • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 16:31
        wiem, wiem. czyli mam wykonywać tych 6 ćwiczeń, o jakich mi
        napisalaś? po jakim czasie mniej wiecej beda widoczne efekty?
        • jewriejka Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 17:36
          dziekuje za rozwianie moich watpliwosci:)
          na czym polega roznica miedzy act a podzialem? przyznaje sie ze nie wiem o co chodzi
          • jewriejka Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 18:08
            wracajac jeszcze do ciezarow
            zeby serie wykonywac z mozliwoscia zapasu lub bez mozna a nawet trzeba zmieniac,
            dostosowywac ciezary w seriach? zrobic 1 serie na mniejszym ciezarze, druga na
            podobnym ale np wiecej powtorzen a ostatnia na zwiekszonym i wtedy powtorzen mniej?
            a jak z cwiczeniami na wolnych ciezarach? zrobic kilkanascie powtorzen?
            chcialabym dzis zaczac, na pewno ostroznie je dobiore
            • falafala Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 19:32
              eM : miesiac i pamietaj zwiekszaj obciazenie (poprzez dodanie ilosci powtorzen,
              dodanie ciezaru, skrocenie czasu odpoczynku) co tydzien

jewriejka:
              ACT rodzaj treningu gdzie na kazdym wykonujesz zestaw cwiczen jedno po drugim z
              przerwa dopiero po wykonaniu tych cwiczen i znow na nowo nastepny obwód.
              Najczesciej uklada sie trening tak, ze na jednym treningu wykonujesz wszystkie
              partie miesni w obwodach po 3-4 razy

podział (split) dzielimy trening wykonujac w rozne dni rozne partie miesni,
              rozsadne minimum to trzy dni, choc oczywiscie podzial na dwa dni tez jest
              możliwy. Umozliwia to wykonanie wiekszej ilosci cwiczen na dane partie w
              krótszym czasie
              taki klasyk to:
              poniedzialek :klatka triceps barki
              sroda :nogi i lydki
              piatek: plecy biceps

W zaleznosci od celu mozemy dzielic roznie, bo wszystkie polaczenia sa
              dozwolone, jaki cwiczenie kazdej partii miesni w osobny dzien.

Do tego dochodza jeszcze zabawy z iloscia powtorzen ;-)

Masz racje sila z serii na serie spada wiec i ilosc powtorzen na danym ciezarze
              bedziesz w stanie wykonac mniej (tak jest przy mniejszej ilosci powtorzen).
              Najczesciej jednak w takim ukladzie jak ty robisz, 12-15 powtorzen, dodajesz
              sobie obciazenie w kazdej serii. Wazne bys zmiescila sie w zalozonym zakresie
              powtorzen. I zawsze przed wlasciwa seria zrob dodatkowa serie rozgrzewkowa np.
              sama sztanga, lub polowa obciazenia docelowego. Nie boj sie ciezaru, nogi
              kobiety maja proporcjonalnie silne. po pierwszym treningu bedziesz wiedziala jak
              robic. Popros od razu kogos by zwrocil uwage, czy prawidlowo wykonujesz przysiad
              z szeroko rozstawionymi nogami (siadaj do poziomu, nie do ziemi, by nie
              rozpychac sobie pupy ;-)) i MC na prostych nogach. Technika wazna w tych
              cwiczeniach by nie zrobic sobie krzywdy.
              I przygotuj sie na zawasy giganty jak sie przylozysz :-D
              • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 22:58
                dziękuję raz jeszcze za pomoc :*
                • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:03
                  mam jeszcze jedno pytanie. czy przez te cwiczenia moje uda zrobia
                  sie masywniejsze?
                  • jewriejka Re: pośladkiw górę! 07.03.08, 23:34
                    ja mysle ze nie powinny
                    sama juz troche cwicze i wlasnie glownie atakuje uda
                    powiem ze efekty sa i centymetry leca w dol mimo tego ze wlasnie jezeli chodzi o
                    uda to jestem mocnej budowy- jak na osobe niska i szczupla
                    pozdrawiam
                    • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 23:38
                      ćwiczysz z obciazeniem na kostkach? jak duzym? i czy te cwiczenia
                      ukirunkowane sa glownie na uniesienie posladkow? bo ja daze do
                      takiego efektu.
                      • falafala Re: pośladkiw górę! 08.03.08, 08:46
                        jewriejka cwiczy z ciezarami ;-)po 20kg i wiecej
                        eM uda sa masywne od tluszczu by od cwiczen zrobily sie masywne musisalabys
                        zlapas sie na wiele miesiecy za bardzo duze ciezary. Diete wysokobialkowa,
                        odzywki i suplementy dla sportowcow. A i to wcale nie byloby latwe. Machanie
                        noga z obciaznikiem nie zmieni w twoim udzie. :-)
                        • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 11:27
                          w takim razie dzisiaj zakupię obciążniki na kostki i zaczynam :)
                          będę informować o efektach, jeśli chcecie. pozdrawiam i dziękuję za
                          pomoc :)
                          • jewriejka Re: pośladkiw górę! 09.03.08, 13:22
                            czy przy treningu silowym 3 razy w tyg powinno sie osobno cwiczyc rece, miesnie
                            grzbietu powiedzmy i nogi?
                            czy jeden trening silowy nog to nie za malo gdy glownie na ich uksztaltowaniu mi
                            zalezy?
                            • falafala Re: pośladkiw górę! 09.03.08, 21:55
                              to zalezy od podzialu jaki przyjmiesz, mozesz 3x cwiczyc wszystkie partie,
                              mozesz podzielic na osobno, jak pisalam to wczesniej. Mozesz tez przyjac inny
                              podzial
                              Tylko jak ci bardzo, w okresie redukcji, zalezy na pobudzeniu jakis miesni
                              cwiczysz je wiecej (powiedzmy przed pokazem chcesz te miesnie dodatkowo
                              napompowac ;-)). Wlasciwie normalnie nie ma potrzeby cwiczenia czesciej jakiejs
                              grupy, raz na tydzien (vel 5 dni) jest wystarczajace dla uksztaltowania i dla
                              zbudowania.
                              Chcialam zwrocic uwage, ze zawsze musimy patrzec sie na swoje cialo jako na
                              calosc, nie zmusimy do intensywniejszego chudniecia jakiegos miejsca, cwiczac je
                              czesciej. Miesnie musz miec czas na regeneracje, w tym okresie potrzebuja duzo
                              kalorii by odbudowc zniszczenia powstale w włóknach w czasie cwiczen. Ale za to
                              intesyfikujac cwiczenia spalmy wiecej kalorii.
                              Musimy zadbac o wszystkie miesnie, zreszta wiele cwiczen z wolnym ciezarem
                              angazuje wiecej miesni niz tylko te co cwiczymy. Wiele cwiczen na plecy cwiczy
                              tez nogi, mozna robic cwiczenie na barki ktore angazuje i nogi i plecy... itd.
                              Warto cwiczyc plecy jest na nich duzo miejsca na miesnie, biust zyskuje na
                              cwiczeniu miesni klatki. A rece warto tez miesc silne, lepiej miec miesien na
                              tricepsie niz dyndajaca trzesaca sie skore ;-)
    • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 20:02
      falafala, mam pytanie. zaczęłam robić ćwiczenia polecone przez
      Ciebie, ale trochę ich nie rozumiem. mogłabyś mi je wytłumaczyć 'jak
      chłop kowie na rowie'? :P Bylabym wdzieczna. a co do podnoszenia
      bioder, czy to cwiczenie nie zmniejszy mi posladkow? jak na razie
      cwiczenia wykonuje bez obciazenia, na ktore musze poczekac jeszcze
      tydzien.
      • falafala Re: pośladkiw górę! 09.03.08, 22:07
        od cwiczenia miesnie nie zmniejszaja sie. Biodra ci sie tylko wtedy zmniejsza
        jak schudniesz. Chyba ze wykonujesz cwiczenia w stylu maratonu ;-)

Dobra :-)
        kleczysz podparta i zaczynasz machac noga to taki prosty schemat zmniejszania
        czestotliwosci machania ;-), pierw machasz w pelnym zakresie : kolano pod siebie
        - noga w gore, dalej noga prosta gora-dol, dalej tylko trzymajac noge do gory z
        napietym posladkiem gora-dol w malutkim zakresie ciagle majac napiety posladek,
        dalej to samo tylko ze zgieta noga, dalej trzymsz ta noge w gorze i napiety
        posladek i prostujesz noge i zginasz do kata prostego, pozniej trzymajc noge
        zgieta opuszczasz ja na ukos za noge na ktorej kleczysz i znow w gore.
        Warto bys zawsze robiac te cwiczenia myslala o pracy posladka, masz go czuc,
        masz go napinac w najwyzszym punkcie.

Moze byc? Dokladnie to musialabym jakies zdjecie walnac ;-)
        • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 23:06
          dziękuję serdecznie. :)napięty pośladek czuję, w tej kwestii nie ma
          wątpliwości.
          • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 13:52
            falafala, przepraszam, że tak Cię męczę, ale mam kolejne upierdliwe
            pytanie. od tych ćwiczeń (ostatniego oraz unoszenia bioder nie
            wykonuję) uwypukli mi się górna część pośladka, dolna czy obie? bo
            głównie na tym mi zależy. chodzi o to, żeby były 'wypięte'.
            • falafala Re: pośladkiw górę! 10.03.08, 14:38
              To dziala na caly posladek, ale gorna czesc jest najbardziej obciazona jak
              trzymasz noge w gorze.
              Miesien posladkowy zawsze sie uwypukl bo taki jego sposob "wzrostu". Jednak
              powtorze, ksztalt posladkow jest uwarunkowany genetycznie, cwiczac mozesz troche
              podrasowac jego ksztalt, ale niektorych rzeczy nie przeskoczysz, oczekiwania tez
              musza byc realne.
              • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.08, 16:36
                wiem o tym. dziękuję raz jeszcze za pomoc. :) wczoraj dalam rade
                zrobic tylko 1 obwod (bez obciazenia).
                • falafala Re: pośladkiw górę! 10.03.08, 16:49
                  to zmniejsz sobie o 5 powtorzen na cwiczeniu i sprobuj drugi obwod, i dodawaj po
                  jednym powtorzeniu co drugi trening.
                  albo odpocznij 1 min dluzej przed drugim obwodem i pozniej sproboj skaracac ten
                  odpoczynek
                • falafala Re: pośladkiw górę! 10.03.08, 16:54
                  uff.. mozesz tez wprowadzic 30sek przerwe miedzy cwiczeniami i skracac ja co
                  drugi trening o 10sek tak by wyeliminowac ja.
                  To sa wlasnie rozne mozliwosci zwiekszania obciazenia, na razie nie muisz sobie
                  ciezarku dodawac.
                  Pamietaj "No pain No gain" :-)
                  • Gość: eM Re: pośladkiw górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 16:08
                    mam pytanie odnosnie tych cwiczen:
                    2. wymachy noga prosta gora dol do poziomu20x
                    3. pulsowanie prosta noga w poziomie 20x
                    4. trzymasz noge w poziomie i zginasz ja i prostujesz20x
                    na jaką wysokosc musze podniesc noge? czy ma to jakiekolwiek
                    znaczenie? staram sie podnosic jak najwyzej, ale nie wiem czy nie
                    robie bledu. czy moze raczej nalezy podniesc noge do poziomu biodra?
                    • Gość: falafala Re: pośladkiw górę! IP: *.adslplus.ch 12.03.08, 19:03
                      do najwiekszego spiecia posladka, to ciut wyzej niz poziom, choc poziom jest juz
                      wystarczajacy, pozniej angazujesz plecy dodatkowo, a posladek wiecej nie. Cwicz
                      do poziomu i staraj sie unikac robienia z zamachem, masz czuć pracujący pośladek
                      a nie korzystać z sily zamachu robiac te cwiczenia ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka