Dodaj do ulubionych

pośladki w górę! pytanie do 'falafala'.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 23:27
ten temat juz kiedys tutaj byl. chcialam Cię zapytać, czy jest
mozliwosc, aby moje posladki staly sie bardziej plaskie w wyniku
wykonywania zalecanych przez Ciebie cwiczen? dodam, ze wykonuję je
bez obciążenia. chodzi mi o zestaw 6 czy 5 ćwiczen, ktore jakis czas
temu mi zalecilas.
Obserwuj wątek
    • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 25.03.08, 09:22
      nie, posladki nigdy nie da sie "wyplaszczyc" cwiczeniami. Jezli jestesmy
      genetycznie obdarowane wystajacym posladkiem to taki bedzie. Obwod bioder moze
      zmniejszyc jedynie dieta, najczesciej dla kobiet wiaze sie to z zejsciem dosc
      niskiego poziomu BF. Zawodniczki fitness maja maly obwod bioder.
      Jedynym sposobem na pozbycie sie miesni jest nieużywanie ich (mozna tez sie
      zaglodzic), slowem pare miesiecy w lozku i jestesmy pozbawieni miesni. ;-)
      • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 17:41
        może sobie wmawiam, ale wydaje mi się, że są jakieś brzydsze niż
        przed treningiem. chociaż z drugiej strony, jest chyba jeszcze za
        wcześnie na jakiekolwiek efekty.
        • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 25.03.08, 18:19
          wmawiasz sobie ;-)
          Moze problem lezy gdzie indziej, kobiety ciagle sa niezadowolona ze swojego
          wygladu, a pozniej sie starzeja i zaczynaja doceniac to jak wygladaly kiedys...
          Najlepiej sie wychodzi gdy cwiczy sie dla przyjemnosci, cieszy z tego ze ma sie
          zdrowe cialo i znajduje przyjemnosc w mozliwosci obserwowania zmian. Nigdy nie
          uzyskasz idealnie tego co chcialabys miec, takie rzeczy to tylko w photoshop`ie ;-)
          • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:35
            :)
            • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 11:16
              a ja ciągle tkwie w przekonaniu, że spłaszczyły mi się pośladki.
              ćwiczę na razie bez obciążenia i mam wrażenie, że pośladki łączą mi
              się z udami, czyli stają się płaskie w dolnej części, zresztą w
              górnej również. czy z fachowego punktu widzenia jest to możliwe?
              przepraszam, że kolejny raz pytam o to samo.
              • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 29.03.08, 13:07
                eM choć na sfd, zrob zdjecie twoich posladkow pogadamy :-), bedziemy myslec co
                sie jeszcze da wykombinowac, zreszta bede wtedy mogla ocenić rzeczywistość
                abstrahując od osobistego wrazenia .

Nie spotkalam sie z przypadkiem by cwiczenia splaszczaly posladek ;-). Zreszta
                tak lekkie cwiczenia jak robisz nie maja tak silnego wplywu bys efekt widziala
                tak szybko. A robiłaś pomiar posladkow w jednym miejscu?. Sparawdzalas ile masz
                tluszczu w dolnej czesci posladka? Czy ty przypadkiem nie chudniesz? Jezeli
                jestes typem co chudnie w biodrach tylek ci sie zmniejszy, w takim przypadku
                trzeba by cwiczenia z obciazeniem porobic typu przysiady, martwy ciag, da sie
                je w ograniczonym zakresie tez w domu porobic.
                • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 13:19
                  myślę, że nie schudłam. odnośnie mierzenia, też tego nie robiłam.
                  mam nadzieję, że już we wtorek będę miała obciążenie. ponoć
                  zaprzestano produkcji tego typu obciążników w Polsce, więc muszę
                  poczekać. sama nie wiem co robić. chciałabym unieść pośladki,
                  dlatego ćwiczę (co 2 dni). z drugiej strony, nie chcę narobić sobie
                  biedy. co radzisz?
                  • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 29.03.08, 15:40
                    nie ma mozliwosci by takimi cwiczeniami zrobic sobie "krzywde" Nigdy miesnie
                    cwiczone nie maleja, chyba ze wykonujesz cwiczenia w formie maratonu ;-)
                    Czy odczuwasz bol miesni dzien (dwa) po cwiczeniu? Slowem czy masz zakwasy, jak
                    nie to nie to trudno za malo intensywny jest trening by budowac miesien.
                    Zrob sobie pomiary bo bedziesz miala rzeczywiste dane i serio pokaz mi sie na
                    sfd, tam mozna wkleic zdjecie, nie musisz twarzy pokazywac, malo kto to robi ;-)
                    • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.08, 16:50
                      o sfd pomyślę. :) bol w miesniach czulam kilka razy. koniec
                      narzekania, zabieram sie do cwiczen.
                      • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:48
                        znalazlam w internecie zeskanowany artykul bodajze z magazynu SHAPE.
                        tam rowniez poleca się takie cwiczenia, jakie Ty zaproponowalas, w
                        celu podniesienia posladkow. spojrz.
                        www.siz.co.il/up/ooxxdtgjmjai.jpg
                        w takim razie cos w tym musi byc :)
                        • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 01.04.08, 19:41
                          :-D ciesze, sie ;-) Cwiczenia znane generalnie sa nic nowego nikt nie wymyslil ;-)
                          Zawsze kiedy ogladam Shape to sie zastanawiam czy te niektore dziewczyny w ogole
                          jakies cwiczenia wykonuja. Ta akurat wyglada fajnie no ale kurcze nie ma
                          posladkow ;-) Daje noge w gore i jest plasko a powinna sie robic gorka :-D
                          No to kiedy wpadasz na sfd? ;-)
                          • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:50
                            właśnie też zauważyłam, że ma płaską pupę :P
                            a sfd? trochę się wstydzę.
                            • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 01.04.08, 22:28
                              napisz do mnie to ci powiem jak mnie tam znalezc , wstydzic sie nie ma czego,
                              twarzy nie pokazujesz, a tylki dziewczyny pokazuje tez ;-)
                              • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 23:13
                                ok :)
                                • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:58
                                  kupiłam dzisiaj obciążenie. 2x0,75 kg. bałam się większego ciężaru,
                                  ale doszłam do wniosku, że po prostu założę dwa obciążniki na jedną
                                  nogę, a później zmienię. 0,75 kg to jednak za mało. zaczynam dzisiaj
                                  ćwiczyć już z obciążeniem i zobaczę, jakie będą efekty, o ile w
                                  ogóle jakiekolwiek będą. :)
                                  • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 02.04.08, 22:15
                                    Ale jesteś asekurancka ;-)
                                    Twoja pupa nosi na stale ciezar twojego ciala a ty jej 0,75kg fundujesz :-D ;-)
                                    Dawaj dawaj niech skurcze cię chwytają :-D
                                    • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 22:35
                                      będzie 1,5 kg :) pan w sklepie mnie ostrzegł, żebym kupiła na
                                      początek 0,75 kg, a ja się zasugerowałam jego opinią.
                                      • jacinda Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 14:19
                                        Kurcze, zawsze myslalam, ze to przysiady sa najlepsze. No i widze po
                                        sobie, ze duzo mi daja. Wczesniej mialam obwisly tylek, a teraz
                                        zrobil sie bardziej jedrny i az tak nie odstaje. Cwicze ze sztanga
                                        10kg na kazdej stronie przez ok 5 minut (body pump).
                                        • jacinda Re: a propos sfd 03.04.08, 14:20
                                          Probuje wchodzic teraz na strone i zamiast strony otwiera mi sie
                                          komunikat, ze jakis plik chce otworzyc. Wirusy?
                                          • falafala Re: a propos sfd 03.04.08, 15:01
                                            ano tak i nie tylko przysiady, ale kolezanka cwiczy w domu i nie ma sztangi na
                                            podoredziu ;-) Moglaby bez obciazenia, ale bez obciazenia to jej pupa nie
                                            poczuje, najwyzej uda zmecza sie ta iloscia.
                                            • jacinda Re: a propos sfd 03.04.08, 16:40
                                              Dzieki, bo juz myslalam, ze te cale moje przysiady i wykroki (?
                                              chodzi o lunges) to pic na wode. Mam jeszcze jedno pytanie - czy to
                                              normalne, ze mimo ze juz ok 4 miesiace cwicze z (wysokimi)
                                              obiazeniami srednio 3-4 razy w tygodniu, nadal BARDZO bola mnie
                                              miesnie po kazdym treningu?
                                          • falafala Re: a propos sfd 03.04.08, 15:01
                                            sfd ma takie momenty, ale generalnie jak sie chwilke poodswierza to chodzi
                                        • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 15:38
                                          napisalas, ze nie odstaje? robi się plaski?
                                          • jacinda Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 16:38
                                            Tak, robi sie bardziej plaska, jakby mniejsza ;-)
                                            • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 16:42
                                              to dziewczynę teraz przestraszyłaś ;-)
                                              • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 16:47
                                                falafala, ja nie chce ani mniejszej, ani plaskiej! mam nadzieje, ze
                                                moj zestaw tego nie spowoduje. a propos, wczorja cwiczylam z
                                                obciazeniem 1,5 i bylo ciezko.
                                                • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 16:58
                                                  eM ty sie na prawde denerwujesz:
                                                  - cwiczenia nie zmniejszaja miesni - wyjatkiem sa takie jak maraton i inne
                                                  dlugotrwale aeroby gdzie nastepuje katabolizm miesnia, ale to trzeba sie ostro
                                                  postarac.
                                                  - ty cwiczysz w malych ilosciach powtorzen, no way, by miesien od tego zmalal,
                                                  cwiczac z obciazeniem na male ilosci powtorzen miesien stymulujemy do wzrostu,
                                                  dlatego pisze ma byc ciezko by miesien chcila sie budowac.
                                                  - za wielkosc tylko przecietnej kobiety odpowiada tylko i wylacznie tkanak
                                                  tluszczowa, jak chudniesz to zmniejsza sie tylek, choc najczesciej tym co chca
                                                  to nie chce sie zmniejszyc ;-)
                                                  - jacinda pisze "jakby mniejszy" zareczam ci ze nie zmniejszyly jej sie miesnie
                                                  od cwiczenia ze sztanga, chodzi na cwiczenia to schudla, miesnie sa ciezsze niz
                                                  tluszcz, ale zajmuja mniej miejsca.
                                                  - widzisz cala ta sprawa pokazuje jak indywidualne sa odczucia, wiele kobiet
                                                  histeryzuje, ze jak robi przysiady ze sztanga to im rosnie tylek i uda, a
                                                  jacinda nie zwraca na to uwage i ma nawet odwrotne wrazenie
                                                  - ja cwicze ze sztanga tez, jak wyglada moj tylek ;-) mozesz zobaczyc na sfd
                                                  (choc pod innym nickiem), daleko mu do plaskosci :-D
                                                  • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:04
                                                    poproszę o nick w takim razie :)
                                                    denerwuję się, bo po prostu nie chcę osiągnąć odwrotnego efektu od
                                                    zamierzonego. ćwiczę, ponieważ chcę uwypuklić pośladki i nadać im
                                                    kobiecy kształt. denerwuję się, bo jacinda mnie nastraszyła :P
                                                  • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 17:20
                                                    pisz do mnie maila
                                                  • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:26
                                                    poproszę adres mailowy.
                                                  • falafala Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 17:41
                                                    falafala@gazeta.pl :-)
                                                  • Gość: eM Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 17:46
                                                    napisalam :)
                                                  • jacinda Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 19:16
                                                    To ja jeszcze tylko dodam, ze stosuje diete niskoweglowodanowa i
                                                    wysokoproteinowa. Ogolnie troche schudlam, wiec to tez przez to
                                                    posladki (i biodra) sa 'jakby mniejsze' :-)
    • monamamona Re: pośladki w górę! pytanie do 'falafala'. 03.04.08, 21:39
      Hej :) W kwestii pracy nad pośladkami chciałam zapytać o działanie i sens
      użytkowania różnych taśm elastycznych. Nie znam sie na tym , ćwiczę sama w domu
      tak żeby się zmeczyć i spocić. po iles tam minut koncentruję sie na
      poszczególnych partiach ciała.
      Sprawiłam sobie taśmy żeby dodatkowo wzmocnić trening:) Czy również do nich ma
      zastosowanie skala ilości powtórzeń ? mniej na siłę mięśnia , więcej na
      wytrzymałosć? czy typ tych ćwiczeń to tzw. ćwiczenia oporowe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka