Gość: Ania IP: 217.17.46.* 04.09.03, 08:58 Co moze być białkowym posilkiem? Na sniadanie.... tuńczyk i mięso odpada w przedbiegach w życiu nie wezmę czegoś takiego o 6,00 rano. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: białkowy posilek 04.09.03, 15:36 Jajecznica z samych białek kilku jajek (właściwie białkownica :-) ) lub same białka z kilku jajek na twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: białkowy posilek IP: 195.112.95.* 04.09.03, 16:32 Ja wrzucam jedno zoltko ;) W. Odpowiedz Link Zgłoś
xxero Re: białkowy posilek 04.09.03, 20:08 jajka? bez przesady z tym bialkiem:) w jednym jaju (M - XL) bywa 6-8 g bialka. 3 jaja to dopiero 20g czyli pucha tuny albo 100g indora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: białkowy posilek IP: 217.17.46.* 05.09.03, 08:22 podsumowując - na śniadanie same świństwa :-), a twaróg chudy mógłby być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WMI Re: białkowy posilek IP: 195.112.95.* 05.09.03, 09:07 Serek wiejski OK. W. Odpowiedz Link Zgłoś
lusi4 Re: białkowy posilek 06.09.03, 21:59 Q matko,co Wy tu piszecie , jakies zółtka, białka, bzdura!!! Białko jaja zawiera bardzo mało białka, w zółtku znajduje się chrom,także pepiej zjesc sobie takie zółtko,niż np. wpierniczać jakies tabletki.Ser twarogowy, może być. Dużo białka znajduje się w płatkach owsianych.Możesz je ugotować z chudym mlekiem, ciepły posiłek rano,niezła sprawa , a żeby nie podnoscić kalorycznosci owsianki to plecam zamiast cukru słodzik użyć.Dalej...płatki jęczmienne w tej samej postaci.Ryż , kasze (oprócz mannej) majš bardzo mało tłuszczu ,a dużo białka w sobie,sprawdz sobie na opakowaniu.Co tam jeszcze... poszukaj w sklepie jogurtów z duzš iloscia białka , ja takie znalazłam. Kalafior jest super, ma sladowe ilosci tłuszczu, 24kcal/100g i dużo białka , teraz nie mogę sobie dokładnie przypomnieć , ale napisze Ci pó�niej dokładnie.Jesli chodzi o ryż i kasze ,to super się na tym chudnie, w kilka dni możesz stracić nawet 4 kg. Aha,łšczysz je z warzywami, oprócz ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yossa Re: białkowy posilek IP: *.tkb.net.pl 07.09.03, 11:20 lusi4, bejbe, nie doradzaj tak dziewczynie bo to nie do końca jest tak...co z węglami w platkach, kaszach i ryżu??? a ona chce posiłek białkowy przecie. płatki można zjeść co prawda z twarogiem chudym i juz proporcje są lepsze. pozdrawiam > Q matko,co Wy tu piszecie , jakies zółtka, białka, bzdura!!! > Białko jaja zawiera bardzo mało białka, w zółtku znajduje > się chrom,także pepiej zjesc sobie takie zółtko,niż np. > wpierniczać jakies tabletki.Ser twarogowy, może być. > Dużo białka znajduje się w płatkach owsianych.Możesz > je ugotować z chudym mlekiem, ciepły posiłek rano,niezła > sprawa , a żeby nie podnoscić kalorycznosci owsianki to plecam > zamiast cukru słodzik użyć.Dalej...płatki jęczmienne w tej samej > postaci.Ryż , kasze (oprócz mannej) majš bardzo mało tłuszczu ,a > dużo białka w sobie,sprawdz sobie na opakowaniu.Co tam jeszcze... > poszukaj w sklepie jogurtów z duzš iloscia białka , ja takie znalazłam. > Kalafior jest super, ma sladowe ilosci tłuszczu, 24kcal/100g i dużo > białka , teraz nie mogę sobie dokładnie przypomnieć , ale napisze Ci > pó�niej dokładnie.Jesli chodzi o ryż i kasze ,to super się na tym chudnie, > w kilka dni możesz stracić nawet 4 kg. > Aha,łšczysz je z warzywami, oprócz ziemniaków. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: białkowy posilek IP: 217.17.46.* 08.09.03, 08:52 Spokojnie, co ile ma bialek ,węgli itd to ja wiem. Pytałam o bialkowy posilek przed treningiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
xxero Re: białkowy posilek 08.09.03, 12:53 przed treningiem wegle, bialka po treningu. A najlepiej to odzywka 80-90% np. serwatkowa albo z bialek jajek Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: białkowy posilek 08.09.03, 16:51 tu chodzi zapewne o białko rano, przed aerobami, dla zahamowania nocnego katabolizmu mięśni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: białkowy posilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 01:19 Jejka, ale to wszystko skomplikowane. Trzeba cwiczyc rano, czy wieczorem ? I co z tymi posilkami, bo mi sie juz wszystko poplatało :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: białkowy posilek 12.09.03, 12:12 Rano na czczo, wieczorem po ostatnim posiłku (poza czystym białkiem, które można brać na noc) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: białkowy posilek 12.09.03, 12:15 Rano na czczo, wieczorem po ostatnim posiłku (poza czystym białkiem, które można brać na noc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: białkowy posilek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 12:35 Dzieki Jogger Z kazdym dniem wiecej wiem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lusi4 Re: białkowy posilek 12.09.03, 23:07 Cwiczyć można nieustannie rano ,wieczorem ,możesz nawet nie isc spać i ćwiczyć,ale najlepiej to robić rano przed zjedzeniem czegokolwiek , bo szybciej spala się kcale.Po jedzenie nie radzę,ale jak juz ktos chce to proszę sobie jakš� miskę ,albo worek przygotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orf Re: białkowy posilek IP: *.acn.waw.pl 14.09.03, 20:25 zawsze ide na poranny trening po lekkim śniadanku i jakos nigdy nie potrzebowałam miski. Biegacze długodystansowi (maratonczycy) jedza np.batony, banany itp. nawet podczas biegu i jakos po tym nie zwracaja... Zmierzam do tego, ze lekki posiłek złozony z weglowodanów złożonych pomaga porannej aktywności, bo napędza organizm do działania i wyrównuje spadek glukozy po śnie, dzieki czemu mamy więcej energii na starcie i mozemy wykonac wiecej pracy podczas treningu. Odpowiedz Link Zgłoś
lusi4 Re: białkowy posilek 14.09.03, 23:24 No oki,moze i jedzš,ale nie ćwiczš intensywnie. Ja nigdy nie jem przed dużym wysiłkiem fizycznym, bo wiem jak to się kończy,ale wszytsko zalezy od organizmu człowieka i wykonywanych ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś