Gość: xmen0011 Re: Dieta Opracowana Przez Rządowy Szpital w Kope IP: *.subscribers.sferia.net 19.01.09, 17:39 skandal,że ludzie są dręczeni takimi sposobami żywienia i z ufnością się do nich stosują... Przygotowuję od lat zawodników w kulturystyce i fitness a polega to na odtłuszczeniu do granic możliwości,więc znam się na tym jak mało kto w tym kraju. Odchudzanie nie jest w zasadzie trudne,ale jedno jest niepodważalne- bez treningu oporowego czyli takiego realizowanego w odpowiedni sposób na siłowni- organizm człowieka wykorzystuje energetycznie mięśnie do pokrycia deficytu. Waga może Wam spadać,obwody się zmniejszać,ale nie jest to jedynie spalanie tłuszczu a zjadanie wszystkiego,ciała,czyli mięśni również. Pewne stałe biochemiczne są znane od lat powszechnie,ale serwowanie całego kurczaka na jeden posiłek niezależnie od jakichkolwiek cech różnych istniejących wśród ludzi- to nawet okiem laika patrząc wydaje mi się pozbawione rozsądku. Do takiej oceny nie trzeba mieć zaawansowanej wiedzy a jedynie zdrowy rozsądek. Pozdrawiam. Krzysztof T. www.silowniapyton.pl Odpowiedz Link Zgłoś
noraanita dieta nie wystarczy!! 26.02.09, 17:21 swietny taniec! :) www.huhaha.atw.hu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? IP: 194.156.48.* 04.03.09, 09:33 np activię? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? 06.03.09, 17:32 Powinno być OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? IP: 194.156.48.* 13.03.09, 11:53 dzięki ;) i jeszcze jedno pytanie. dziś 12 dzień diety. Ponieważ nie zależało mi jakoś szczególnie na utracie uwagi tylko bardziej na oczyszczeniu organizmu i podkręceniu metabolizmu, a ta dieta mi bardzo służy i w ogóle nie czuję się na niej głodna, to ponownie spróbowałam i czuję się teraz dużo lepiej niż przed dietą ;) Chcąc nie chcąc schudłam 4 kg (teraz ważę 59). I teraz pytanie, dzisiaj i jutro mam imprezę i zastanawiam się czy od poniedziałku powtórzyć dwa ostatnie dni diety? bo jeść zamierzam jadłospis dietowy, tylko alkohol dojdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? 14.03.09, 23:26 Alkohol powoduje wyjście z ketozy, więc spokojnie można te dwa dni dodać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.03.09, 13:53 Drogi joggerze mam pytanko, przejrzałam już tyle forum i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie, czy po kopenhaskiej można stosować Diete South Beach? Czy nie spowoduje to jo-jo? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Czy zamiast owocu mogę zjeść jogurt owocowy? 28.03.09, 10:08 OK, nie powinna spowodować nagłego skoku kalorycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
3konieczynka przepis na befsztyk!? 01.04.09, 09:51 A czy moge prosic szanownych forumowiczów o przepis na ten befsztyk!? Nie wiem jak to wyglada i jak sie go robi A moze zamiast jego mozna codziennie piers z kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: przepis na befsztyk!? 01.04.09, 13:23 f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=39709&start=1110 Allcia podała :-) Można i pierś, ale czerwone mięso ma żelazo hemowe i naturalną l-karnitynę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaella czym zastąpić twarożek? IP: *.77-105-203.netatonce.net 12.04.09, 00:18 czym mogę zastąpić twarożek/serek wiejski? niestety serów na zimno praktycznie nie jadam. czy jogurt naturalny może być o smaku waniliowym? (jestem w Szwecji i tu mają takie jogurty zaraz obok naturalnych) ew. coś zamiast? czy zamiast dużej chudej ryby może być ryba z kostki? z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: czym zastąpić twarożek? 14.04.09, 15:47 Gość portalu: Jaella napisał(a): > czym mogę zastąpić twarożek/serek wiejski? Serek to w zasadzie białko + wapń, więc kawałkiem mięsa (np. na ciepło :-) ) + tabletka wapnia - może mają Vitrum Calcium... > czy jogurt naturalny może być o smaku waniliowym? (jestem w Szwecji i tu mają > takie jogurty zaraz obok naturalnych) ew. coś zamiast? Tylko jeśli niesłodzony. Zamiast - j.w. (białko+wapń) + bakterie kwasu mlekowego np. Trilac > czy zamiast dużej chudej ryby może być ryba z kostki? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaella Re: czym zastąpić twarożek? IP: *.77-105-203.netatonce.net 14.04.09, 19:54 dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
plpoland Re: czym zastąpić twarożek? 05.05.09, 18:56 po swoich doswiadczeniach z kopenhaska moge powiedziec jedno: NIE STOSUJCIE TEJ DIETY. dokladnie rok temu zaczelam ja stosowac,przetrwalam te 2 tyg, schudlam 5 kg potem jeszcze 3 diety mialam 2 tygodniowe,duzo sportu i suplementy,schudlam 17 kg w 2,5 mca; po tym okresie zaczelam sie zle czuc, oslabiona co troche, i tak jest do tej pory nie mam sil na sport,nabawilam sie nerwicy i po ch.... mi to bylo,tylko organizm wymeczylam kopenhaska-najgorsza dieta z mozliwych,spowolnila tylko przemiane materii-a to najgorsze co moze byc w tym calym biznesie odchudzania; po prostu jedzcie racjonalnie,zdrowo zgodnie z zasadami zywienia,zadnych diet typu kopenhaska;odradzam, rok po kopenhaskiej przytylam 11 kg; ta dieta spowalnia metabolizm i jest nie prawda ze przez 2 lata nie przytyje sie, a wrecz przeciwnie, Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: czym zastąpić twarożek? 11.05.09, 10:22 > schudlam > 17 kg w 2,5 mca; po tym okresie zaczelam sie zle czuc, oslabiona wyszło przegięcie, po kilku cyklach pobudzania tarczycy spadła produkcja hormonów tarczycowych, przy dużym ubytku tłuszczu doszły zapewne zaburzenia cyklu miesięcznego (tłuszcz buforuje hormony płciowe), i zapewne jeszcze przejście organizmu w stan oszczędnościowy, razem czyste jojo. Generalnie wysiłek jest najlepszym antydepresantem, ale co do tarczycy zawsze warto dostarczać jej surowaców: kelp+wit.E+miłorząb japoński Odpowiedz Link Zgłoś
deva25 Pomylilam sie ////// 13.05.09, 10:28 dzis 9 dzien mojej diety, ale przez pomylke zjadlam grzanke a powinnam dopiero jutro .... co mam zrobic ? zamienic dni ?? nie chcialabym zniszczyc calego wysilku przez jedna grzanke - prosze o rade Drogi Joggerze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Pomylilam sie ////// 13.05.09, 12:57 Jedna grzanka do kawy nic Ci nie robi złego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
me_meggy Re: Pomylilam sie ////// 15.05.09, 12:35 Po tej diecie, mojej koleżance zanikła miesiączka, wyglądała jak 'oświęcim' musiała leczyć się hormonalnie, druga koleżanka wpakowała się w anorekcję bo oduczyła się jeść.. Inna moja kolezanka tez próbowała tej diety, wytrzymała nawet do końca, schudła kilka kilogramów ale jak tylko zaczęła normalnie już jeść, przytyła jeszcze więcej niż zrzuciła, wniosek: można sobie tylko zniszczyć zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
plpoland Re: Pomylilam sie ////// 10.06.09, 13:06 juz nie wspominam o zlym samopoczuciu fizyczno-psych,zaparcia,niestrawnosc,/nie polecam kopenhaskiej po wlasnych doswiadczeniach/rok meczenia sie po diecie kopenh-teraz dopiero odczuwam ze organizm wraca do sil kosztem przytycia oczywiscie-ale samopoczucie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.dora Re: Kawa 12.09.09, 15:34 czy mozna na tej diecie pic wiecej kawy czy tylko JEDNĄ DZIENNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: Kawa 12.09.09, 21:18 Można więcej, odstęp 2godz od 'normalnych' posiłków Odpowiedz Link Zgłoś
stspin Re: Kawa 24.11.09, 02:05 Rewelacyjna dietka, żadne ćwiczenia na siłowni nie pomogą w schudnieciu jak dobra dieta. Poszedlem do dietetyka to schudlem 14 kilo w ciagu 4 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
plpoland Re:kopenhaska 18.12.09, 09:34 przeciez to atak na wlasny organizm,niegdy nie dam sie namowic na ta diete; po niej oprocz roznych dolegliwosci trawiennych,oslabienia,zlego samopoczucia, dostalam nerwice, na szcescie minela kiedy zaszlam w ciaze,teraz jzu zdecydowanie rozsadniej bede dbala o odzywianie-odpowiedni dobor i cwiczenia to wystarczy,zadnego katowania sei Odpowiedz Link Zgłoś
plpoland Re: czym zastąpić twarożek? 17.05.09, 19:36 to prawda, nerwica lekka,okres zaburzony ,przez 2mce nie mialam,z tarczyca bywaly problemy,obecnie wynik na gornej granicy 3,91/kopenhaska to jedna wielka pomylka Odpowiedz Link Zgłoś
plpoland Re: czym zastąpić twarożek? 05.05.09, 19:01 jogger-z szacunkiem bo masz widze,ale dziwie sie, ze pozwalasz ludziom na stosowanie kopenhaskiej, poniekad swymi radami co stosowac , jakie zamienniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izunia do joggera:) IP: *.cable.ziggo.nl 09.05.09, 20:08 czy muszę jeść w tej diecie sałatę?? nie można jej czymś zastąpić albo wogóle z niej zrezygnować?? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: do joggera:) 11.05.09, 10:12 Zastąpić - chodzi o coś o najniszym możliwym indeksie glikemicznym. Sałat są dziesiątki - czerwona, strzępiasta, lodowa etc, można ją bardziej potraktować sokiem z cytryny, ale może być kapusta pekińska, szparagi, brokuł - generalnie warzywa zielone liściaste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza platki a otreby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 17:48 Jestem dzis 6 dzien na tej diecie. Glod miedzy posilkami zabijam platkami owsianymi (ale nie blyskawicznymi tylko gorskimi-takie dwa rodzaje byly u mnie sklepie). I dlatego tez mam pytanie czy otreby a platki to to samo? Bo nigdzie nie moge dostac otrab. Nie ma sklepu ze zdrowa zywnoscia w moich okolicach. Mam 175 cm wzrostu, przed dieta wazylam 79,5 kg. Schudlam juz 4,6 kg tylko ze caly czas walcze z glodem. Zwiekszylam nawet troche ilosci wszystkiego co spozywam z tego powodu. Pozdrawiam liza Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: platki a otreby 06.06.09, 21:55 Otręby to czysty błonnik, kalorie nieprzyswajalne, płatki owszem, mają sporo przyswajanych kalorii, ale póki waga idzie w dół, nie ma problemu. Próbowałaś chrom organiczny na stabilizację poziomu cukru we krwi? Polecam Chrom Plus f-my Naturell - ze względu na to, co zawiera ten plus :-) wit. PP i inne 'drobiazgi', kompletujące czynnik tolerancji glukozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydieta a propos tego dziadostwa diety kopenhaskiej IP: *.rev.stofanet.dk 13.02.10, 17:40 Wpisuje sie, bo szkoda mi Was co sie wplatuja w to gowno, potocznie zwane KOPENHASKA DIETA. To NIE JEST DIETA OPRACOWANA przez szpital w Kopenhadze, ani rzadowy ani prywatny. Mieszkam w Danii i nie spotkalam sie zeby ktokolwiek ta diete stosowal , ani o niej slyszal. Jezeli ktos chce schudnac to na pewno nie w ten sposob. Uwierzcie, ze mozna schudnac jedzac normalnie, do syta i pysznie dokladajac do tego ruch w odpowiedniej ilosci. Ta "dieta" mozecie tylko doprowadzic organizm do wyniszczenia, przez to nie spalicie tluszczu, tylko organizm bedzie zzeral Wasze miesnie. Poczytajcie najpierw o zdrowym odzywianiu a bedziecie wiedziec, ze to nie jest zadna dieta i zaden dietetyk o nigdy by Wam jej nie zalecil. Odpowiedz Link Zgłoś