Dodaj do ulubionych

Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę???

IP: *.acn.waw.pl 12.10.03, 21:54
Jestem 3 lata po terapii radiojodem, co spowodowalo, ze mam niedoczynność
tarczycy. Niedobór hormonow oczywiście uzupełniam tabletkami, tak że de facto
nie mam niedoczynności (tsh w normie). Czy mogę bezpiecznie stosowac
Kopenhaska???
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę?? 13.10.03, 13:25
      Kopenhaska działa przez pobudzenie tarczycy, więc może (ale nie musi)
      spowodować nadmierny skok metabolizmu. Najprościej kontrolować temp. ciała.
      • Gość: SHADE Re: Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę?? IP: *.dmbos.com.pl / 195.205.193.* 13.10.03, 17:04
        OK,bardzo dziekuje za odpowiedż.
      • Gość: shaDE Re: Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę?? IP: *.dmbos.com.pl / 195.205.193.* 13.10.03, 17:07
        Pomyslałam....., kurcze, ale moja tarczyca jest zniszczona i chyba trudno ją
        pobudzić do większego działania (tzn. cos tam pracuje, ale nie tak jak u
        wszystkich), wiec bardzo mozliwe, że efekty będą znikome ;(
        • jogger Re: Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę?? 13.10.03, 18:19
          Jeśli nie bierzesz hormonów, spróbuj jeszcze mojego zestawu kelp+miłorząb+witE
          • Gość: shade Re: Niedoczynność tarczycy, a Kopenhaska - mogę?? IP: *.dmbos.com.pl / 195.205.193.* 14.10.03, 11:03
            Niestety biore hormony. TSH utrzymuje w granicach 1-2. Ale zestawu sprobuje,
            dzięki.
    • ewa_z J-23 14.10.03, 07:42
      Ja również jestem po takiej terapii,nie wiem gdzie się leczyłaś bo ja w
      Gliwicach i mój endokrynolog z pełną odpowiedzialnością stwierdził,ze jestem
      zdrowa pomimo,ze poziom TSH nie jest jeszcze idealny.Nawet namawiał mnie do
      schudnięcia,bo musiałam brać sterydy (encorton) ze względu na oczy,co niestety
      ma efekt uboczny w postaci tycia i to dość znacznego.Stosowałam dietę
      Cambridge,efekt bardzo dobry,wagę trzymam ale do postawionego sobie celu
      brakuje mi paru kg in minus.Dlatego postanowiłam spróbować tej diety.Zobaczymy
      jaki będzie efekt.Powodzenia!!!!
      • Gość: shade Re: J-23 IP: *.dmbos.com.pl / 195.205.193.* 14.10.03, 11:13
        Ja z nadczynnosci przeszlam w niedoczynnosc (radiojod zniszczyl mi tarczyce) i
        do konca zycia bede juz musiala brac hormony (eutyrox). Sterydow nie
        dostawalam, wlasnie ze wzgledu na skutki uboczne, ale za to spedzilam 11 dni w
        szpitalu (Warszawa) i bylam obserwowana czy po J131 nic sie nie dzieje zlego.
        Jakis okropnych problemow z waga nie mialam i nie mam (171 cm/63-64 kg), ale
        lepiej sie czuje szczuplejsza i dlatego chcialabym schudnac. Dodatkowo bardzo
        powoli, ale zwieksza mi sie niedoczynnosc (co staram sie redukowac zwiekszajac
        dawki lekow), no i przemiana materii troche spowalnia. Aaa no i jestem kurka
        łakoma na slodycze :(
        Bardzo licze na Kopenhaska, nawet tak ze 3-4 kg, no ale zobaczymy (dzis 3 dzien)
        Pozdrowionka
        • Gość: kasiaa Re: J-23 IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.11.03, 00:13
          Kobieta z czego ty chcesz chudnac???? ja choruje na tarzcyce juz o 3 lat ..a
          mam 18 teraz....eutyrox letrox eltroxin ...to lekarstwa ktore biore na
          przemiennie.....moja waga od 2 lat nie spadla ani jednego kg !! mimo 3 razy
          tygodniowej gimnastyki tzn aerobicku i diety kopenhadzkiej i wegetarianskiej i
          roznej roznej...zero nic !!! moj poziom tsh jest tez w normie...nawet czasami
          mam nadczynnosc...a jednak nic....probowalam nawet Xenicalu i tez nic ...aha a
          waze 70kg przy 165 cm ..wiec moze postawc sie w mojej styacji...ja tez sie
          lepiej czuje szczupljsza ..chociaz nie pamiatam jak to jest...pozdrawiam....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka