Dodaj do ulubionych

Pytanie do Joggera ?

IP: *.ofi.pl 28.10.03, 10:02
Cześć!
Jogger poradz jak powinna wyglądać dieta aby zgubić zbędny tłuszcz i spalić
mięśnie z ud bo są zbyt grube.Już nie wiem co mam robić, odżywiam się dobrze,
nie objadam się słodyczami, aeroby a waga ani drgnie.Podam Ci mój przykładowy
jadłospis, może tylko mi się wydaję że moja dieta jest odpowiednia.
Śniadanie 7:00
Płatki fitness + mleko 0%, mały sok pomarańczowy lub jabłkowy bez cukru.
II Śniadanie 11:00
Kanapka z ciemnym pieczywem, szynką i papryką.
Godz. 13:00
Jogurt owocowy z ziarnami zbóż lub danio waniliowy
Godz. 15:00
Owoc lub drugi jogurt
Obiad godz: 17:00
Gotowana pierś kurczaka, sałatka warzywna lub brokuły, kalafior
Poza tym w ciągu dnia piję wodę.
Dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • jogger Re: Pytanie do Joggera ? 29.10.03, 01:10
      Niestety owoce i soki to fruktoza, która potrafi być bezpośrednio
      metabolizowana w wątrobie do tłuszczu. Każdy posiłek powinien zawierać mięso,
      wędlinę, drób, rybę lub jajka i niewielką ilość węglowodanów, typu właśnie
      warzywa zielone, jak na obiad. Pieczywo ciemne - jest notorycznie doprawiane
      karmelem. Jogurt - polecam naturalny.
      • Gość: Marta Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.ofi.pl 29.10.03, 12:55
        Wielkie dzięki za odpowiedz.
        Kurcze wszystkiego trzeba sobie odmawiać.
        Zawsze myślałam że nie należy spożywać dużo mięsa a tu prosze do każdego
        posiłku.

• Gość: Iwra Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 13:29
          ciekawe...czy to oznacza,ze na sniadanie ,obiad i kolacje mozna zjesc bezkarnie
          kawalek miesa plus jakies warzywo,zapijac woda mineralna i chudnac?jestem
          ciekawa,czy picie wody w czasie posilku jest dozwolone,czy nie ma to
          negatywnego wplywu na soki trawienne?
          • Gość: Ania Re: Pytanie do Joggera ? IP: 217.8.186.* 29.10.03, 14:22
            Marta a od 17,00 to ty już nie jesz????
            To chyba też nie najlepiej, powinnaś jesc ok.6 posilkow dziennie, ostatni dwie
            godz. przed snem.Węgle głownie rano.
            A tak w ogóle to nie wiem czy zrzucisz tłuszcz z ud, ja właśnie próbuję od
            dłuższego czasu. I tak zaczynam myśleć ze nic z tego...
            • Gość: Marta Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.ofi.pl 29.10.03, 14:34
              Nie jem już nic po 17.
              Nie załamuj mnie z tymi udami.
              Kurcze ja też ćwiczę i ćwiczę i nic z tego.
              Wydaje mi się że moje uda robią się coraz grubsze.
              Już nie wiem co mam robić.
            • jogger Re: Pytanie do Joggera ? 29.10.03, 15:15
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Marta a od 17,00 to ty już nie jesz????
              > To chyba też nie najlepiej, powinnaś jesc ok.6 posilkow dziennie, ostatni
              dwie
              > godz. przed snem.Węgle głownie rano.
              > A tak w ogóle to nie wiem czy zrzucisz tłuszcz z ud, ja właśnie próbuję od
              > dłuższego czasu. I tak zaczynam myśleć ze nic z tego...
              6 posiłków stosuje się dla maksymalizacji wykorzystania przyjmowanych kalorii,
              gdy robimy masę, a staramy się nie odkładać tłuszczu. Fakt, że podnosi to też
              metabolizm.
              Posiłek wieczorny jest zalecany, żeby uniknąć nocnego katabolizmu mięśni, ale
              jeśli priorytetem jest redukcja wagi, można spokojne kolację zastąpić np.
              substytutem błonnikowym typu linia2000 etc
          • jogger Re: Pytanie do Joggera ? 29.10.03, 15:01
            Gość portalu: Iwra napisał(a):

> ciekawe...czy to oznacza,ze na sniadanie ,obiad i kolacje mozna zjesc
            bezkarnie
            >
            > kawalek miesa plus jakies warzywo,zapijac woda mineralna i chudnac?
            Oczywiście chude mięso :-) chodzi o to, że już na samo trawienie mięsa i
            zielonych warzyw zużywane jest mnóstwo kalorii, a niski indeks
            glikemiczny 'liściastych' powoduje dodatkowo niski poziom insuliny, brak
            magazynowania tłuszczu i brak uczucia głodu.
            > ciekawa,czy picie wody w czasie posilku jest dozwolone,czy nie ma to
            > negatywnego wplywu na soki trawienne?
            Tu akurat są dwie szkoły, falenicka i otwocka :-)
            • Gość: Iwra Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 15:28
              hm...coraz to ciekawszych rzeczy sie dowiaduje jogger:)skad Ty tyle wiesz na te
              tematy?:)jestes kopalnia wiedzy,ktora dzielisz sie tak bezinteresownie...nie
              mam pojecia o co chodzi z ta woda,ale i tak wiecej nie wiem jak wiem:(to moj 9-
              ty dzien,ale mam jakis kryzys..tak mi sie chce zjesc bitki z ziemniakami i kupa
              salaty ze smietana na slodko:)))))
              • jogger Re: Pytanie do Joggera ? 29.10.03, 15:36
                Właśnie co do wody - wypij szybko 0.5l i powinien być zaraz spokój z
                zachciankami :-)
                • Gość: Iwra Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.gdynia.mm.pl 29.10.03, 16:46
                  no tak:))jakze moglam o tym zapomniec?dziekuje jogger:)
            • Gość: kasiaa Re: Pytanie do Joggera ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.11.03, 23:55
              wiecie co to ja juz nic nie wiem ....sa rozne opinie niektorzy mowia zero miesa
              duzo warzyw i owocow ..a inni mieso a owoce i warzywa w malych
              ilosciach......mowia tez ze kolacji nie tylko sniadania albo
              odwrotnie.....szczezrze wam powiem ze wsumie nie nie jest odpowiednie bo jak
              ktos mial tłuszczyk to tak czy siak zawsze bedzie go mial....ja juz probowalam
              wsztytkiego i miesa i owocow i nawet glodowek .i lekow typu Xenical ..i od 2
              lat waga nawet nie drgnela na dol...co nie znaczy ze poszla do
              gory :)....pewnie powiecie ze nie mam sie czego odchudzac ..otoz mam.bo waze
              70kg przy wzroscie 164 ...od 2 lat regularnhie aerobic 3 razy w
              tgodniu ....ogolnie duzo ruchu spacerow..skakanai na skakance itp ...i nic ...!
              zero efektow..od tego odchudzania sie bez widocznych efektow ..musialam
              poprosic o porade psychologa..bo powoli sie zalamywalam tracilam wiare w siebie:
              ( naszczescie teraz jest juz lepiej ...nawet siebie polubilam :)...ale marze o
              tym zeby schudnac i mam nadzieje ze to kiedys nastapi...mzoe tak
              niespodziewanie?;) aha musze dodoac ze mam 18 lat i od roku (wiem) jestem chora
              na niedoczynnosc tarczycy i biore regularnie hormon tyroksyny.paapap jak
              dowiecie sie moze jak mozna schudnac majac chora tarczyce ..to napiszcie kilka
              slow..bede wdzieczna ...pozdrawiam odchudzajacych sie i tych ktorzy nie moga
              sie odchudzic ;) buziaki ..P.S i tak jestescie ladni tacy jak jestescie...ale
              chudszemu zawsze w zyciu lzej(doslownie i w przenosni)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka