Gość: fil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:27 proszę o podanie produktów, które powinno się jeść by usunąc cellulit( na tle hormonalnym0, oraz te, ktrych trzeba unikać, albo wyeliminować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jogger Re: dieta antycellulitowa 21.12.03, 02:04 www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=85666&forum_id=104&Topic_Title=&forum_title=Fitness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fif Re: dieta antycellulitowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 10:16 o nie, tylko nie ten link:( a tak bardziej po ludzku? konkretne produkty? proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 21.12.03, 21:14 Przede wszystkim białko: chude mięso/drób najlepiej z prywatnego uboju (ze sprawdzonej budki na bazarze a nie z hipermarketu, gdzie jest mięso z masowej hodowli być może zaprawione jeszcze estrogenem z tuczu przemysłowego i dodatkową chemią w 'fabryce mięsa'), pieczone np. w rękawie foliowym, zeby zszedł tłuszcz; ryby - np. tuńczyk na wodzie z puszki. I jako źródło węglowodanów złożonych przede wszystkim warzywa zielone liściaste w każdym posiłku - brokuły, szpinak, wszelkie sałaty i kapusty (mogą być mieszane surówki). Inne warzywa tylko jako dodatek do zielonych. Zero produktów mącznych, cukierniczych, tłuszczu zwierzęcego, soków. Owoce - jeden dziennie, jeśli coś ćwiczysz - po treningu może być dodatkowy. Przy dużym wydatku energetycznym - treningi - w posiłku przedtreningowym można uwzględnić płatki owsiane (takie ze zdrowej żywności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil Re: dieta antycellulitowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 22:21 bardzo dziękuje:))) mam jeszcze jedno pytanie- co z nabialem? kefiry, chude sery są dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 22.12.03, 10:24 Raczej jogurt 0%, ser nawet chudy ma i tak sporo tłuszczów nasyconych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 22.12.03, 22:09 jogger a czy w tej diecie jest jakis limit wegli, ktore mozna dziennie spozyc? pozdrowienia przedswiateczne:) Patka Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 23.12.03, 16:53 Białko:ww jak 1:1 lub jeszcze mniej ww. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 25.12.03, 12:42 moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam dieta tluszczowa na mnie nie dziala wiec musze cos zmienic...no i ten celulit....no i tabletki anty....3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc? kawa na czczo? aspiryna z kawa? no i oczywiscie mazidla:) tylko ze nie mam nic z nepoprenu - folia? czy obwiazywac sie bandazem elastycznym? wiem wiem duzo pytan:) ale ja lubie wszystko wiedziec:)) POzdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 27.12.03, 21:46 Gość portalu: patkag napisał(a): > moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam dieta > tluszczowa na mnie nie dziala wiec musze cos zmienic...no i ten celulit....no > i tabletki anty....3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na > rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc? 2-3godz przed siłownią trzeba zjeść białko+ww złożone, żeby nie palić mięśni w trakcie ćwiczeń. Ja stosuję pł. owsiane + odżywka wysokobiałkowa + jogurt 0%. > kawa na czczo? aspiryna z > kawa? Zacznij od samej kawy. > no i oczywiscie mazidla:) tylko ze nie mam nic z nepoprenu - folia? czy > obwiazywac sie bandazem elastycznym? Już pisałem - folia, na to bandaż. > wiem wiem duzo pytan:) ale ja lubie wszystko wiedziec:)) > > POzdrawiam > P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkag Re: dieta antycellulitowa IP: 81.15.189.* 09.01.04, 09:25 Gość portalu: patkag napisał(a): > moim celem jest redukcja tkanki tluszczowej i tak jak kiedys wspominalam 3 razy w tyg chodze na silownie i po treningu jade na > rowerku 30 min - co jesc przed? czy nic nie jesc? 2-3godz przed siłownią trzeba zjeść białko+ww złożone, żeby nie palić mięśni w trakcie ćwiczeń. Ja stosuję pł. owsiane + odżywka wysokobiałkowa + jogurt 0%. Joggerku a jezeli ten trening na silowni z dzielonego zamienie na obwodowy? (tak jak juz wspomnialam w innym watku) - czy w takiej sytuacji tez mam jesc to co napisales powyzej?:) Patka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: dieta antycellulitowa IP: *.client.comcast.net 02.01.04, 06:59 Mowicie,o diecie niskotluszczowej i ze cellulit zniknie.Ja mam niedobor trojglicerydow,niski cholesterol,wysokie HDL i niskie LDL a mimo to mam problem z dosc widocznym celllitem.Zaznacze,ze w ogromnych ilosciach zjadalam slodycze,przestalam je jesc od tygodnia.Czy to cos pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 02.01.04, 17:21 Dieta musi być nie tylko niskotłuszczowa, ale bez w/w prostych, które znakomicie są zamieniane w tłuszcz. Receptory estrogenowe powodują upychanie tego tłuszczu w komórkach tłuszczowych (adypocytach) w wiadomych częściach ciała. Dlatego można mieć szczupłą sylwetkę, dobre poziomy cholesterolu we krwi, i pomarańczową skórkę :-(. Z reguły zawdzięcza się to pigułce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: dieta antycellulitowa IP: 217.11.133.* 06.01.04, 13:42 To znaczy, że na Atkinsie nie ma co marzyć o pozbyciu sie cell? Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: dieta antycellulitowa 06.01.04, 15:54 Jeśli jest to cell pochodzący ze zwykłej nadwagi, to powinien zejść. Jeśli jest na tle hormonalnym - Atkins na ogół nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danka Re: dieta antycellulitowa IP: *.client.comcast.net 02.01.04, 17:37 Nie biore pigulek,jestem szczupla i tluszczow tez za duzo nie jem.prawie wcale i stad moje wyniki krwi jezeli chodzi o tluszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: dieta antycellulitowa IP: *.zdik.wroc.pl 06.01.04, 15:28 sądząc po pomarańczce, a raczej jej braku to prawdą jest,że: pigułki hormonalne mogą (ale nie muszą) mieć wpływ na jej obecność; ja po jednofazowych miałam wyrzut, po trójfazowych zniknęła, aby pojawić się w pełnej krasie po dostawieniu tabletek. cellulit stał się mniej wyczuwalny po kopenhaskiej, którą stosowałam w sierpniu. potem przestawiłam się na normalne jedzenie, ale właśnie w chudym mięsem, rybami, chudym nabiałem (lżejszy ser żółty też), wszelką zieleniną liściastą i innymi jarzynami, niezbyt słodkimi owocami, ziarnami (orzechy, słonecznik, dynia, siemię lniane, migdały, soczewica, soja, otręby), czasem morele i śliwki, zero ziemniaków, bułeczek, białego ryżu z drobnym odstępstwem od czasu do czasu na rzecz kukurydzy (uwielbiam) i dzikiego ryżu (ale nigdy w towarzystwie białka). kawę piję jak piłam, alkohol ograniczyłam do czerwonego wina (no, bo takie zdrowe:), jem to co wymieniłam i prócz kilku kilogramów straciłam właśnie cellulit. oczywiście masowanie tych partii ciała i aktywność fizyczna również są wskazane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: dieta antycellulitowa IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 15.01.04, 09:50 to co napisałaś to dieta Montignac, tez ją stosowałam ale równocześnie brałam pigułkę i nie było aż tak dobrych efektów Odpowiedz Link Zgłoś