hubertus_zamoscicus 14.12.05, 11:54 Taką mam ideę - by nauczyć zainteresowanych tworzenia projektów. Co Wy na to? pozdrówka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakrys Re: Nauka pisania projektów 01.01.06, 20:34 jestem tutaj nowy. Twoja idea jest ciekawa (sic) Masz wiedzę teoretyczna czy zrobiłeś już ze 20 projektów? Pozdrofka Odpowiedz Link
annabilska5 Re: Nauka pisania projektów 16.01.06, 13:33 Ja też chciałabym nauczyć się pisania projektów Odpowiedz Link
filemonka79 Re: mój pierwszy projekt z Działania 1.4. 09.01.06, 22:15 to będzie mój pierwszy projekt z Działania 1.4. Rozwój turystyki i kultury, projekt promocyjny z zakresu turystyki. Chętnie wysłucham rad doświadczonych osób, każda pomoc się przyda. pozdrawiam Odpowiedz Link
madzia9624 Re: mój pierwszy projekt z Działania 1.4. 10.01.06, 17:35 ja tez chetnie sie przeszkole. Odpowiedz Link
szaraiwka No to ja po nauki :-) 12.01.06, 21:52 witam na forum :-) i mam pytanie a jak bedziesz uczyl? Tutaj na forum czy chcesz z tego zrobic swoja dzialalnosc? To ja poprosze o wskazowke dla osoby calkiem zielonej. Maz kilka miesiecy temu zalozyl wlasna dzialanosc. Poki co jest sam, nie ma zadnych pracownikow. Przydaloby sie bardzo dostac jakies dotacje na zakup komputera itp. Z pewniscia nie ma ani aktywow ani obrotu powyzej 2 mln euro (a szkoda ;-) czy lapie sie na ZPORR? 2.4? Czy w 2006 r. beda jeszcze jakies nabory wniskow? Szukalam na stronie sejmiku mazowieckiego ale cos nie moge sie nigdzie dokopac. WIem ze to banalne pytania ale doswiadczonych prsze o jakies wskazowki. Aha dzialalnosc jest doradcza a nie produkcyjna. Odpowiedz Link
barwa1 Re: No to ja po nauki :-) 13.01.06, 09:54 Witajcie, jestem tutaj po raz pierwszy. Jestem zainteresowana nauką pisania projektów, wniosków o dotacje i tego wszystkiego co pomogłoby mi uruchomić działalność agroturystyczną powiązaną z działalnością kulturalną. Oczywiście ważny jest program tego szkolenia, koszty (?) i doświadczenie prowadzącego... A. Odpowiedz Link
kaliber441 Re: No to ja po nauki :-) 15.01.06, 19:28 Witam, ja też jestem tu pierwszy raz i jestem zielony jeżeli chodzi fundusze. Szczególnie jestem zainteresowany działalnością agroturystyczną z kulturą.. Jeżeli masz jakieś przemyslenia na ten temat to proszę o kontakt. T Odpowiedz Link
ekielski Re: No to ja po nauki :-) 15.01.06, 17:30 szaraiwka napisała: > witam na forum :-) i mam pytanie a jak bedziesz uczyl? Tutaj na forum czy > chcesz z tego zrobic swoja dzialalnosc? To ja poprosze o wskazowke dla osoby > calkiem zielonej. Maz kilka miesiecy temu zalozyl wlasna dzialanosc. Poki co > jest sam, nie ma zadnych pracownikow. Przydaloby sie bardzo dostac jakies > dotacje na zakup komputera itp. Z pewniscia nie ma ani aktywow ani obrotu > powyzej 2 mln euro (a szkoda ;-) czy lapie sie na ZPORR? 2.4? Czy w 2006 r. > beda jeszcze jakies nabory wniskow? Szukalam na stronie sejmiku mazowieckiego > ale cos nie moge sie nigdzie dokopac. WIem ze to banalne pytania ale > doswiadczonych prsze o jakies wskazowki. Aha dzialalnosc jest doradcza a nie > produkcyjna. Jak najbardziej Twój mąż kwalifikuje się do 3.4 ZPORR . Musisz jednak wiedzieć, że pieniądze z UE są przyznawane wtedy jeśli we wniosku określisz cel, który dzięki dofinansowaniu zostanie osiągniety a nie na dofinansowanie czegoś co przydałoby się kupić. Projekt jest kompletny jeśli posiada problem, cel i działanie którego zastosowanie spowodje rozwiązanie problemu i osiągnęcie celu. Dlatego zanim siądziesz do projektu zastanów się najpierw nad: 1.Problemami do rozwiązania w firmie 2.Celami które chciałabyś by zostały osiągnięte a nie są bo istniejące problemy uniemożliwiają ich osiągnięcie 3.Działaniami których zastosowanie umożliwi osiągnięcie celu To czy firma jest doradcza czy produkcyjna nie ma znaczenia. Polecam ostatnią listę rankingową jakiejś instytucji która oceniała 3.4 zobaczysz jak rozległa jest gama działaności firm, które dostały dofinansowanie. Tu jest lista rankingowa do 3.4 z GARRu czyli z woj. śląskiego zporr.garr.pl/cms.php?getfile=238 Odpowiedz Link
szaraiwka do ekielski 29.01.06, 00:06 dziekuje :-) bede dalej szukac, czytalam liste najlepszych projektow rzeczywiscie od piekarni po klub aerobicu :-) zobaczymy, jedyne nad czym sie zastanawiam to czy naklad pracy jaki bede musiala wlozyc zeby byc moze (bo nie na pewno) dostac refundacje kilku tysiecy - na wieksze inwestycje nas nie stac ma sens. Obawiam sie ze zeby taki wniosek dobrze przygotowac bede musiala spedzic mnostwo czsu a nie mam go za wiele... Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
namrud21 Re: Nauka pisania projektów 13.01.06, 12:39 hej ja tez sie pisze!! chociaz u mnie moze byc bardziej skomplikowanie:) bo prawdopodobnie przyjdzie mi pisac projekt dla kraju kandydujacego... ale wiedzy nigdy za wiele:) dziekuje za taka inicjatywe!! Odpowiedz Link
horacio_oliveira1 Re: Nauka pisania projektów 13.01.06, 14:42 W jakie formie bylaby/jest ta nauka? Odpowiedz Link
anonim_ka Re: Nauka pisania projektów 13.01.06, 18:21 Hubertus :))) chyba zaczne cie wirtualnie lubic. Idziesz po linii moich oczekiwan. Szukam czegos w zakresie ekologii/ -walka z halasem-/ dla firmy zakladajacej ekrany dzwiekochlonne na wiaduktach i uczeszczanych trasach. Mozna tu wziasc pod uwage walke z bezrobociem :)) Pozdrawiam B. Odpowiedz Link
mbagrowski Re: Nauka pisania projektów 13.01.06, 20:21 w takim razie zaoferuję swoje usługi. Osoby poważnie zainteresowane uzyskaniem profesjonalnego wsparcia zapraszam na prv. Odpowiedz Link
lesna.a Re: Nauka pisania projektów 03.02.06, 15:26 prosze o wpis na liste :) -- deformują nas formuły Odpowiedz Link