Dodaj do ulubionych

Hitlerowcy.

19.05.10, 19:08
www.f1.wp.pl/kat,1715,title,Niki-Lauda-przeprosil-Roberta-Kubice,wid,12284213,wiadomosc.html
Niki Lauda po kwalifikacjach do Grand Prix Monako nazwał Roberta Kubicę niegrzecznym w austriackiej wersji języka niemieckiego słowem "Der Polacke". Choć trzykrotny mistrz świata Formuły 1 na antenie telewizji RTL stwierdził, że to sympatyczne określenie, postanowił osobiście przeprosić Kubicę.

Publicznych przeprosin dla Kubicy zażądała dyrekcja stacji RTL, która była oburzona. A to dlatego, że Lauda użył wspomnianego określenia na antenie niemieckiej telewizji, a jej widzom "Der Polacke" kojarzy się ze słowem, jakim nazywali Polaków hitlerowcy.

Dyrekcja RTL postanowiła szybko "ukręcić łeb" sprawie i uniknąć protestów oburzonych telewidzów. Sam Lauda nie miał nic przeciwko przeproszeniu Kubicy i już w niedzielę rano udał się do siedziby zespołu Renault.

W motorhome francuskiej stajni były kierowca Ferrari i McLarena czekał na Polaka 15 minut i kiedy w końcu go spotkał, przeprosił za nieodpowiednie słowa. - Musiałem powiedzieć Robertowi, że użycie przeze mnie tego słowa miało świadczyć o mojej sympatii dla niego. Cieszyłem się, że zajął drugie miejsce w kwalifikacjach i wystartuje w pierwszej linii - wyjaśnił.
Obserwuj wątek
    • hans-jurgen Re: Hitlerowcy. 19.05.10, 19:13
      Stix, ciebie to nawet " der Polacke " nazwac nie mozna,
      taki z ciebie eunuch.
      • bokertov1947 Re: Hitlerowcy. 19.05.10, 19:25
        Akademia Przedszkolaka w Brynowie! Mogę polecić!

Mozno, jak sikus wrescie dopelni sfojigo wyksztaucynia, to mozno i bydzie go
        mozna nazwac tym czym jest (dlo ulawiynio dodom, mozno ich znojsc w biksach uod
        firmy Yano, a jak jeszcze lotajom po zagrodce, to kwiczom).
        • herbjelita Re: Hitlerowcy. 19.05.10, 19:48
          Chłopie! czego tu oczekiwać po takim co pisze w "Salonie24"
          Stix należy do grupy zatwardziałych nacjonalistów polskich, skrajnych
          reakcjonistów, którym się nocą czasy jagielońskie śnią - Polska od morza
          do morza. Niektórzy na tym "Salonie24" zwracają się do niego "proszę Pani"
          Na takich nie ma już ratunku. Współczuję mu już dziś, gdyż jasnym jest, że
          ten idiota Jarosław Kaczyński przegra, a co z tego wynika PIS się rozleci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka