Dodaj do ulubionych

Cos do fatuma.

22.10.10, 07:49
wiadomosci.onet.pl/kraj/polski-wymiar-sprawiedliwosci-najdrozszy-w-ue,1,3740479,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: Cos do fatuma. 22.10.10, 11:22
      Czytałem i trudno zrozumieć.
      Jedyne wytłumaczenie - "To jest Polska".

Opluwamy Łukaszenkę, a tam za wyjątkiem tej grubej pani i garstki popleczników wszyscy są za nim. Teraz szczypiemy Litwinów za wpływanie na Polaków ta mieszkających i pisownię nazwisk, a sami jesteśmy upaprani po łokcie. Krytykujemy Rusów za policyjne państwo i przepełnione więzienia, gdy tym czasem sami mamy podobnie. Mamy nawet gorzej, bo taka armia prawników powinna wszystkie sprawy rozpatrywać błyskawicznie.
      Tym czasem wszystko się ślimaczy, a ludzi w sądownictwie przybywa.
      Problem tkwi w czym innym. Mamy całe rodzinno-towarzyskie hermetyczne klany, do których ludzie z zewnątrz maja utrudniony dostęp.
      Gdyby dokładnie sprawdzić rodzinne koligacje sędziów, adwokatów i prokuratorów, to się okaże, że tych nie związanych z prawem jest niewielu. Skoro tak, to powstają korporacyjne zobowiązania zatrudniania swoich i tworzenia nowych stanowisk pracy, bo każdy ma syna, córkę, czy bliskich krewnych. Przewlekłość postępowań uzasadnia zwiększanie liczby pracowników, aby temu podołali. Tym sposobem kółko się zamyka. Oczywiście zarobki stale są otwarte na podwyżki.

Przypomniał mi się dowcip, kiedy oskarżony w sądzie zwraca się do sądu tymi słowami:

"Proszę wysokiej sprawiedliwości, ...."
      - Na to sąd ripostuje:
      "Tu nie ma sprawiedliwości - tu jest wysoki sąd!"

Od siebie dodam - Tu jest Polska.
      • ballest Re: Cos do fatuma. 22.10.10, 11:57
        Syndzia do oskarzonego:
        - Panie Kachel a ile metrow od drogi znajduje sie ten sklep w ktory pan rowerem uderzyl?
        - 17 metrow i 49 cm i 6 milimetrow, Panie Syndzio
        - Panie Kachel a skad to Pan tak dokladnie wie
        - bo mi moja pedziaua , Manek zmierz to gynau, bo jak cie se bydzie jakis ci.l pytou to bydziesz wiedziou!
        • socer-schlesier Re: Cos do fatuma. 26.10.10, 11:00
          wiadomosci.onet.pl/kraj/morderca-zakpil-z-rodzicow-swojej-ofiary,1,3743569,wiadomosc.html
          Najpiyrw morderca dostol odszkodowanie za polske sondy a potyn jeszcze jego ojciec kasa dostol.
          Za to poszkodowani niy dostali nic.
          • 1fatum Re: Cos do fatuma. 26.10.10, 13:48
            Czy to nie w Polsce powstało powiedzenie:

Jak partia mówi, że bierze - to bierze.
            Jak partia mówi, że daje - to mówi.

Mnie już nic nie zdziwi. Wszystko było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka