Dodaj do ulubionych

Pan Hofman z PIS-u.

18.05.13, 12:27
Falsz, obluda i zaklamanie pana Hofmana. To jest tyn co najbardzi wrzeszczy ze w Polsce biyda jest i po Tusku jezdzi jak "po dziki swinie".
wiadomosci.onet.pl/kraj/wszystkie-samochody-adama-hofmana,5519407,0,fotoreportaz-maly.html#photo14326938
Obserwuj wątek
    • roter_baran Hofman 18.05.13, 13:10
      A Hofman nie jest czasem Niemcem?:-)
      • 1fatum Re: Hofman 18.05.13, 13:40
        Kiedy jest coś pozytywnego, to nad Wisłą wypinają klatę po medale, kiedy coś nieładnie pachnie, to zaraz pada pytanie: - czy nie jest czasem Niemcem, a może Rusem, a nie daj boże Żydem.

Tej mentalności nie da się zmienić. Musi przeminąć co najmniej 4 - 5 pokoleń, aby Na Wisłą ludzie dorośli do europejskich standardów.
      • erka-4 Re: Hofman 18.05.13, 15:15
        roter_baran napisał:

> A Hofman nie jest czasem Niemcem?:-)

...nie sądzę,bo przez jedno "n" się pisze.
        • roter_baran Re: Hofman 18.05.13, 17:22

In Deutschland gibt es 74121 Telefonbucheinträge zum Namen Hoffmann und damit ca. 197656 Personen mit diesem Namen.

www.verwandt.de/karten/absolut/hoffmann.html
          In Deutschland gibt es 43635 Telefonbucheinträge zum Namen Hofmann und damit ca. 116360 Personen mit diesem Namen.

www.verwandt.de/karten/absolut/hofmann.html
          In Deutschland gibt es 128 Telefonbucheinträge zum Namen Hofman und damit ca. 341 Personen mit diesem Namen.

www.verwandt.de/karten/absolut/hofman.html
    • gryfny Re: Pan Hofman z PIS-u. 18.05.13, 16:17
      brrrr,obrzydliwy typ
      • socer-schlesier Re: Pan Hofman z PIS-u. 18.05.13, 20:25
        roter_baran 18.05.13, 13:10
        A Hofman nie jest czasem Niemcem?:-)
        --------------------------------------------------
        Mozliwe ze tak bo jak widac upodobal sobie niemieckie "bryki". Przeciesz prawdziwy Polak by sie tym nigdy nie splamil, prawdziwy Polak jezdzi zawsze polskimi samo-chodami.Biedny ten pan prezes Kaczynski ze nie wie o tym. Trzeba go jak najszybciej o tym powiadomic ze ma kreta w swoich szeregach.
    • hans-jurgen Re: Pan Hofman z PIS-u. 18.05.13, 20:42
      Socer, jego Opa podobnie jak Opa Merklowej zmieniol swoje polskie miano na niymieckie,
      ale Opa Merklowyj przenios sie do Niymiec, a jego niy zdazol i zostol w Polsce, ale miana
      na wszelki wypadek niy zmienio, bo kto wiy co sie jeszcze w zyciu moze przydac.
      Oczywiscie, to co napisolech, potraktuj Socerze z przymruzyniym oka:)))
      • socer-schlesier Re: Pan Hofman z PIS-u. 18.05.13, 21:10
        hans-jurgen napisał:

> Socer, jego Opa podobnie jak Opa Merklowej zmieniol swoje polskie miano na niym
        > ieckie,
        > ale Opa Merklowyj przenios sie do Niymiec, a jego niy zdazol i zostol w Polsce,
        > ale miana
        > na wszelki wypadek niy zmienio, bo kto wiy co sie jeszcze w zyciu moze przydac.
        > Oczywiscie, to co napisolech, potraktuj Socerze z przymruzyniym oka:))
        ----------------------------------------------------------------------------------

Nigdy niy wiadomo co w "trowie piszczy".Niydowno pisol sam taki niyjedyn -andrzejpatryk co miol dokladne te same poglondy co 'nasz' erka, z tym ze jak se potyn okazalo tyn caly niyszczynsny andrzejpatryk w BRD miyszkol. Musialo mu tam cos niy klapnonc ze pszijechol do Polski nazot ale na Niymcach skory wiyszol niymozliwie. To som ci dopiyro ludzie obrzydliwe i bez charakteru.Zwykle karaluchy.Czy tyn Hofman tysz by umiol swoja matka sprzedac niy wiym. Mozliwe ze tyn lalus wierzy w to co robi.
        ps.
        Dlatygo zech se pytol erka-4 czy miyszkol kedys w Niymczech bo zech pszypuszczol ze to tyn niyszczynsnik andrzejpatryk tylko ze zmiyniol swoje "miano".Tyn jednak zaprzeczol.
        • 1fatum Re: Pan Hofman z PIS-u. 18.05.13, 22:50
          Nie jestem za bardzo obrzydliwy, ale kiedy czytam "PiS", to zbiera mi się na wymioty.

Proszę wybaczyć skojarzenie, ale ten pan zachowuje się i mówi jak zjechana ku***/a, która udowadnia, że posiada cnotę.

Według mnie, nawet politycy powinni mieć choćby odrobinę szacunku do samych siebie.

Ten przykład udowadnia, dlaczego nie wolno głosować na PiS.
          • erka-4 Re: Pan Hofman z PIS-u. 19.05.13, 06:50
            1fatum napisał:

> Nie jestem za bardzo obrzydliwy, ale kiedy czytam "PiS", to zbiera mi się na wy
            > mioty.
            >
            > Proszę wybaczyć skojarzenie, ale ten pan zachowuje się i mówi jak zjechana ku**
            > */a, która udowadnia, że posiada cnotę.
            >
            > Według mnie, nawet politycy powinni mieć choćby odrobinę szacunku do samych sie
            > bie.
            >
            > Ten przykład udowadnia, dlaczego nie wolno głosować na PiS.

Ale koniecznie głosować należy na oszusta Tuska -cudotwórcę.

Jasiu się nie myli i wie co mówi,Polacy chcą iść do Europy ale nie na smyczy niemieckiej,mam nadzieję,że Niemcy nie są głupi i w końcu zrozumieją,że umiemy obalać systemy,które lubić przestajemy.
            Głosowałem na Tuska ostatnio,ale dziś gdybym miał to zrobić to pierwej obciął bym se rękę,ale żeby kogoś poznać to trzeba go zgłębić.
            Dziś mogę powiedzieć jasno i wyrażnie:

KONIEC Z TUSKOMANIĄ i JEGO DRUŻYNĄ,wykopać ich należy z boiska polskiego i to szybko.

cytat:
            Obecne władze rządzące nami, koalicja medialno-polityczna po prostu sobie nie życzy żeby Polska była Polską! Oni tego nie chcą, mówią to wprost. Oni Polski nienawidzą. Nienawidzą naszej historii, wyrzucają ją ze szkół. Polską historię z polskich szkół wyrzucają, jak okupanci niemieccy i rosyjscy, tak postępuje ten rząd. Hańba dla rządu!

wpolityce.pl/wydarzenia/51193-jan-pietrzak-powiedzial-wczoraj-to-o-czym-wielu-myslalo-obecne-wladze-nie-chca-by-polska-byla-polska-i-mowia-nam-to-otwarcie
            ...Jasio nie jest gupi i jeśli coś mówi to wie co mówi.
            • erka-4 post scriptum... 19.05.13, 06:56
              cytat c.d.

Życie to nie tylko zakupy w supermarketach i zadłużanie się w bankach niemieckich. Życie polega na czym innym, Polacy o tym wiedzą. Dlatego Polska musi być Polską a my musimy się o to bardzo mocno starać. Nie ustępować, przed nami tylko zwycięstwo!
              Innej wersji nie wyobrażam sobie!
              • 1fatum Re: post scriptum... 19.05.13, 08:30
                erka-4 napisał:

> cytat c.d.
                >
                > Życie to nie tylko zakupy w supermarketach i zadłużanie się w bankach niemiecki
                > ch. Życie polega na czym innym, Polacy o tym wiedzą. Dlatego Polska musi być Po
                > lską a my musimy się o to bardzo mocno starać. Nie ustępować, przed nami tylko
                > zwycięstwo!
                > Innej wersji nie wyobrażam sobie!

Wielkie brawa! Masz do tego prawo, tylko nie zmuszaj innych do własnych poglądów i zachowań, tak jak oni nie zmuszają ciebie. Co więcej, gdyby wszyscy Polacy myśleli tak jak ty, to byłaby bogatym krajem. To twoja ojczyzna i twoja narodowa tożsamość i świadomość, która dotyczy Polaków. Oprócz nich istnieją jeszcze inni i trzeba o tym pamiętać, że oni też myślą i czują podobnie, ale w stosunku do swojego kraju, czy narodu.

Takie tolerowanie cudzych poglądów, rasy, pochodzenia, wiary i wielu innych nosi właśnie miano >>TOLERANCJA<< , której Polakom często brakuje.
                • socer-schlesier Re: post scriptum... 19.05.13, 08:49
                  erka-4 19.05.13, 06:50 napisal:
                  Głosowałem na Tuska ostatnio,ale dziś gdybym miał to zrobić to pierwej obciął bym se rękę,ale żeby kogoś poznać to trzeba go zgłębić.
                  ----------------------------------------------------------

A na kogo bys dzisiej glosowol?
                  • erka-4 Re: post scriptum... 19.05.13, 18:34
                    socer-schlesier napisał:

> erka-4 19.05.13, 06:50 napisal:
                    > Głosowałem na Tuska ostatnio,ale dziś gdybym miał to zrobić to pierwej obciął b
                    > ym se rękę,ale żeby kogoś poznać to trzeba go zgłębić.
                    > ----------------------------------------------------------
                    >
                    > A na kogo bys dzisiej glosowol?

Na gupiego Jasia,bo do Polaków po polsku o Europie śpiewa.

• erka-4 Re: post scriptum... 19.05.13, 18:25
                  Czy ja ciebie do czegoś zmuszam ?
                  Jeśli coś będę zmieniał w polskim życiu to drogą demokratycznych wyborów,jeśli przegram przyjmę porażkę z pokorą,ale mam prawo przed tą porażką ewentualną przekonywać wszystkich,żebym wygrał a nie przegrał,a kto nie chce słuchać nie musi.
                  Zatem jeśli wygra moja opcja wówczas słuchać będziesz musiał,oczywiście jeśli polskim jesteś obywatelem.
                  Jeśli idzie o ścisłość nikt mnie się dzisiaj nie pyta czy taka ma być lekcja polskiej historii w szkołach,a mam wnuków na takim poziomie,że wiedzieć powinni skąd wyrastają ich korzenie a tego praktycznie się nie uczy.
                  Być może polscy Europejczycy doszli do wniosku,że nie jest to potrzebne w Europie,mógłbym się zgodzić z taka filozofią i takim pojęciem europejskiej przeszłości,no ale czy to akurat Polacy mają być pierwszymi w tym wykorzenianiu własnej tożsamości historycznej,że tak się spytam,a niby dlaczego ???
                  Retorycznie spytam,bo tak pragną Niemcy,a zatem zgoda,niech się także wykorzenią.

cytat:
                  Niemcy będą świętować Dzień Martyrologii Wypędzonych? Angela Merkel, przewodnicząca CDU, kandydatka na kanclerza Niemiec, opowiedziała się na zjeździe swojej partii za utworzeniem w Berlinie Centrum przeciw Wypędzeniom. Tak jawne poparcie dla Eriki Steinbach można by uznać za kiełbasę wyborczą, jak było zawsze za rządów CDU, gdyby nie to, że Niemcy przeżywają renesans swoistego patriotyzmu, w którym ważne miejsce zajmują cierpienia wypędzonych i ofiar klęski armii hitlerowskiej na frontach II wojny światowej. Centrum Steinbach ma pokazać, że najwięcej cierpień zadali Niemcom Polacy.

...tak było lat 10 wstecz,a czy coś się zmieniło ? nic się nie zmieniło,to czegóż to niby Polacy mają się zmieniać.
                  Pora wracać do korzeni,bo przepadniemy z kretesem w niemieckiej rzeczywistości „europejskiej”.
                  „Gupi” Jasio ma rację świętą.
                  • herbjelita Re: post scriptum... 19.05.13, 20:08
                    erka napisał

Pora wracać do korzeni,bo przepadniemy z kretesem w niemieckiej rzeczywistości „europejskiej”.
                    „Gupi” Jasio ma rację świętą.

Możesz mnie głupim Jasiem nazywać. Różnica w tym, że ja jestem śląskim gupielokiem a ty polskim. Ten głupi Jasio ci powie, że od lat nikt w Niemczech już o Erice nic nie słyszał, jeżeli już to od Polaków. Wy święci Polacy fajerujecie swoje pogromy na Ukrainie, a dlaczego innym narodom tego odmawiasz ?. Myślą, że nie wszystcy Niemcy byli faszystami, tak jak niewszystcy Polacy byli komunistami. Ty nie jesteś w stanie tego nawet po 100 latach zrozumieć. Jesteś ślepcem i basta. O Europie narodów tak wzniośle pioszesz, ale stan twojego rozumowania dotyczy tylko tych innych a nie was. To ta święta Polska z Królem Chrystusem musi się jako pierwsza zmienić i do Europy upodobnić. Pierwszym zadaniem jest zmiana waszej historii na prawdziwą, gdyż inaczej twuj wnuk będzie jeszcze głupszy od jego dziadka - erki.
                    • erka-4 Re: post scriptum... 20.05.13, 07:14
                      herbjelita napisał:

> Możesz mnie głupim Jasiem nazywać.

...no wiesz,jak możesz się porównywać z gupim Jasiem,alle numer,gdzie ci do Jasia ???
                      Jasio tak powiedział :
                      "Obecne władze nie chcą by Polska była Polską. I mówią nam to otwarcie!"
                      wpolityce.pl/wydarzenia/51193-jan-pietrzak-powiedzial-wczoraj-to-o-czym-wielu-myslalo-obecne-wladze-nie-chca-by-polska-byla-polska-i-mowia-nam-to-otwarcie
                      Czy tobie takie słowa by przeszły przez twe usta ??? NIE WIERZĘ

Różnica w tym, że ja jestem śląskim gupielok
                      > iem a ty polskim. Ten głupi Jasio ci powie, że od lat nikt w Niemczech już o Er
                      > ice nic nie słyszał, jeżeli już to od Polaków. Wy święci Polacy fajerujecie swo
                      > je pogromy na Ukrainie, a dlaczego innym narodom tego odmawiasz ?. Myślą, że ni
                      > e wszystcy Niemcy byli faszystami, tak jak niewszystcy Polacy byli komunistami.
                      > Ty nie jesteś w stanie tego nawet po 100 latach zrozumieć.

Jesteś ślepcem i ba
                      > sta. O Europie narodów tak wzniośle pioszesz, ale stan twojego rozumowania doty
                      > czy tylko tych innych a nie was. To ta święta Polska z Królem Chrystusem musi s
                      > ię jako pierwsza zmienić i do Europy upodobnić. Pierwszym zadaniem jest zmiana
                      > waszej historii na prawdziwą, gdyż inaczej twuj wnuk będzie jeszcze głupszy od
                      > jego dziadka - erki.
                      >

...co fakt to fakt,jestem po zabiegu na oko,a na drugi czekam,no ale poważnie,czy inni też są ślepi ?

cytat:
                      Co jest ważniejsze: wypowiedź Steinbach, którą ocenia pan jako „mieszankę nacjonalizmu, buty i rewizjonizmu”, czy list intelektualistów niemieckich w przeddzień 70. rocznicy wybuchu wojny, w którym proszą o wybaczenie za jej wywołanie i dziękują za 1989 rok?
                      Głos niemieckich intelektualistów jest mądry i ważny i należy go docenić, ale nastroje społeczeństwa niemieckiego odzwierciedlają w dużym stopniu poglądy Eriki Steinbach, a nie garstki, choćby często cytowanych niemieckich intelektualistów. W Niemczech nastąpiła zmiana, co przyznają nawet niemieccy socjologowie, zauważając erupcję postaw narodowych, silnej identyfikacji narodowej i dumy z bycia Niemcem. Momentem przełomowym były ostatnie mistrzostwa świata w piłce nożnej, które odbyły się w tym kraju. Jeżeli sobotnio-niedzielny „International Herald Tribune” bardzo krytykuje zachowanie niemieckiej publiczności w Berlinie podczas mistrzostw świata w lekkiej atletyce, to znaczy, że zmiana jest dostrzegalna nie tylko w Polsce.

wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/93682,czy-erika-steinbach-to-margines.html

...i widać wyrażnie twoją postawę,gdy ty próbujesz porównywać mordy ukraińskie na polskiej ludności do tych "wypędzeń" niemieckich,wiesz dobrze co było tego przyczyną,i wiesz dobrze,że nie stało się to z winy Polaków,nawet pani Kazlerz Niemiec to potwierdza,a ty udajesz głupiego,jednak czy aby na pewno,wszak Kanzlerz to osoba wymienna.

Tak mówi obecna Kanzlerz,cytat też z powyższego:

Przecież kanclerz Merkel wyraźnie powiedziała, że wypędzenia to skutek rozpętanej przez Niemcy wojny i że jej kraj nie ucieka od odpowiedzialności.
                      Oczywiście pani kanclerz przypomniała, kto wywołał II wojnę światową, ale jednocześnie pochwaliła Związek Wypędzonych za dbałość o zabytki niemieckiej kultury i ani słowem nie odniosła się do tej swoistej mistyki narodowej, jaką pani prezes preferuje, jak widać za przyzwoleniem elit politycznych Niemiec. To są słowa, jakie w Niemczech nie padały od 70 lat. Świadczy to o istotnej zmianie w niemieckiej polityce, a także niemieckiej mentalności i zwiększeniu się tolerancji na wypowiedzi będące mieszanką nacjonalizmu i rewizjonizmu.

...a co mówić będzie nowa lub nowy,a może to Steinbach będzie ?

To ta święta Polska z Królem Chrystusem musi się jako pierwsza zmienić i do Europy upodobnić - nikt nie jest święty i Polska taką nie jest i nie była,ale przedmurzem chrześcijaństwa od wieków była i nie próbuj zaprzeczać.
                      A co czyżby Europejczycy zmienili unijną PREAMBUŁĘ,że domagasz się polskiej odmiany i przystosowania nowego ???,czyżby tę EUROPĘ,o której mówisz DIABEŁ opanowa ???
                      No to ja dziękuję,zostaję w domu.
    • gryfny Re: Pan Hofman z PIS-u. 19.05.13, 13:18
      typowy polski kombinator...brrr
      www.mowimyjak.pl/fakty/kto-jest-kim/kim-jest-joanna-hofman-zona-adama-hofmana,49_49026.html
      • berncik I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 20:46
        gryfny napisał:

> typowy polski kombinator...brrr
        > www.mowimyjak.pl/fakty/kto-jest-kim/kim-jest-joanna-hofman-zona-adama-hofmana,49_49026.html

erka dalei tak. W nastepnych wyborach napewno zas osiagniecie to coscie nie chcieli,
        tak jak zawsze.
        • 1fatum Bawimy się dalej, czy z erką ende? 19.05.13, 21:50
          Jak dla mnie, to mam tego osobnika dość. Wygaduje takie bzdury, że trudno wytrzymać. Jeżeli będzie 3 głosy, aby dać mu urlop, aby wziął leki na uspokojenie, to dostanie forumowe L-4 na 7 dni.

Sam się chcę decydować, bo z drugiej strony patrząc mamy darmowy cyrk. Pośmiać się można, ale trochę nie wypada, bo śmiejemy się z chorego.
          • 1fatum Re: Bawimy się dalej, czy z erką ende? 19.05.13, 21:52
            Powinno być:

Sam nie chcę się decydować ....

Klawiatura do wymiany. Została już zabita.
        • socer-schlesier Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 21:55
          erka-4 19.05.13, 06:50 napisal:
          -------------------------------------------------------

Tak bych cie yno chciol oszczec zebys se rynki niy ucinol po nastympnych wyborach. Jak to piszesz- żeby kogoś poznać to trzeba go zgłębić. Tu mosz trocha tych z PIS-u co niydowno komunistami byli kerych ty tak bardzo niy lubisz a dzisiej sie pszefarbowali:

1. Andrzej Lepper- Wicepremier Rządu IV RP - wieloletni członek i działacz PZPR. Skazany prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite.

2. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IVRP- członek PZPR do jej końca. Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in., że `demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in., że nie jest on narodem wolnym i niepodległym'. Kryże jako przewodniczący Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował też usuwanie sędziów wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji.

3. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych IV RP. PRL-owski prokurator od lat 70-tych.W krakowskiej prokuraturze prowadził kilka śledztw przeciwko działaczom Niezależnego Zrzeszenia Studentów.

4. Wojciech Jasiński- Minister Skarbu IV RP- członek PZPR w latach 1976 - 1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki SB. w czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom nie było na ten temat ani słowa.

5. Andrzej Aumiller- Minister Budownictwa IV RP- zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR, a następnie i Unii Pracy.

6. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i SLD.

7. Zbigniew Graczyk- Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.

8. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP(członek PZPR i SLD) dzięki rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka Millera i Marka Belki.

9. Ewa Sowińska- Rzecznik Praw Dziecka IV RP. W latach 1977-1980 należała do PZPR.

10. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, a w rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych.

11. Bogusław Kowalski Wiceminister Transportu IV RP. W latach 80 członek PRON. Figuruje w materiałach służb specjalnych PRL jako tajny współpracownik o kryptonimach `Mieczysław' i `Przemek'. Z dokumentów SB znajdujących się w IPN wynika, że w styczniu 1988 roku Kowalski został zarejestrowany w dzienniku rejestracyjnym jako TW `Mieczysław' pod numerem 54803.

12. Bogdan Socha -Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej, kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu `Kwach'. Po udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim.

13. Romuald Poliński- kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki.

14. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP - w okresie 1975 - grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika `Czas', klasycznego pisma partyjnego `po linii i na bazie' (szefostwo z PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.).

15. Krzysztof Śniegocki, Sędzia Trybunału Stanu IV RP wybrany jako kandydat PiS i LPR. W latach 80. jako radca ministerstwa rolnictwa aktywnie występował w sądzie pracy przeciwko wyrzuconemu z pracy za działalność związkową działaczowi `Solidarności'.

16. Ryszard Siewierski- Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP- członek PZPR do końca (1990). W latach 1987-1990 był zastępcą szefa Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych w Jeleniej Górze ds. polityczno-wychowawczych, był klasycznym oficerem politycznym,
          • socer-schlesier Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 21:57
            cd.
            17. Karol Karski (PiS) obecnie radykalny przewodniczący komisji IV RP ds. zmian w ustawie lustracyjnej. Aparatczyk władz centralnych socjalistycznego ZSP na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych. Wtedy kiedy wszyscy przyzwoici ludzie wybory bojkotowali. Był jednym z tych ludzi którzy tworzyli ówczesny PRL i ochoczo opluwał na uczelni solidarnościowy NZS.

18. Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS - był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności. Żeby było ciekawiej - od 31.12.2005 jest wiceprezesem Banku Ochrony Środowiska i nie ma tu żadnego konfliktu interesów lub niejasności.

19. Henryk Biegalski, nominowany i odwołany z funkcji szefa Centralnego Zarządu Służby Więziennej IV RP, od 1969 r. do końca lat 80. był członkiem PZPR. Od marca 1982 r. należał do Komisji Bezpieczeństwa i Ładu Publicznego KW PZPR w Gdańsku.

20. Jerzy Bahr, 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie - w latach 1976 - 1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie (sekretarz ds. prasowych). Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Za prezydentury Kwaśniewskiego był po Siwcu (od marca 2005) szefem BBN i członkiem RBN.

21. Krzysztof Czabański, mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. - były dziennikarz m.in. `Sztandaru Młodych' i `Zarzewia'. W latach 1967-1980 należał do PZPR.

22. Stanisław Podlewski, mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.

23. Marcin Wolski, 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od 1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.

24. Tomasz Gąska, mianowany 25.07.2006 nowym wiceprezesem Radia PiK z nadania PiS - były PZPR-owski aparatczyk, który strzegł linii partii i bronił stanu wojennego. Był członkiem PZPR, sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej w tygodniku `Fakty' i zastępcą redaktora naczelnego tej gazety od 1979 roku, przez stan wojenny, aż do upadku komunizmu, odznaczony medalem im. Janka Krasickiego. Używając pseudonimu Tomasz Hellen pisał m.in. peany na temat WRON, a w tekście `Jaka może być partia' nawoływał do odrodzenia w PZPR `ducha leninowskich zasad'.

25. Jan Sulmicki, kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony 11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także w stanie wojennym. 14.12.2006 zrezygnował z kandydowania z "powodów rodzinnych".

26. Maciej Giertych były członek PRON i Rady Konsultacyjnej przy gen Jaruzelskim poparł dekret o wprowadzeniu stanu wojennego i delegalizację Solidarności. Wiosną 1989 roku brał udział w obradach "Okrągłego Stołu" jako doradca Gen. Jaruzelskiego.
            Nigdy nie został zarejestrowany jako Tajny Współpracownik, ponieważ SB uznała, że jest wystarczająco przydatny jako współpracownik zupełnie jawny. Patriotyczny Ruch Odrodzenia Narodowego (PRON) - organizacja polityczna utworzona w okresie stanu wojennego przez PZPR i podporządkowane jej stronnictwa polityczne oraz organizacje katolickie w celu propagandowego wykazania poparcia społeczeństwa dla polityki partii, a w szczególności wprowadzenia stanu wojennego.

27. Ryszard Bender także członek PRON i poseł na Sejm PRL. Vice-prezes PZKS, które oficjalnie poparło wprowadzenie stanu wojennego w 1981.Obecnie senator LPR. W wyborach 2007 r. startuje z list PiS.

28. Janusz Maksymiuk z Samoobrony, negocjował z PiSem jak mówi J. Kaczyński `najlepszą od 17 lat koalicję rządową' .W PZPR od 1975 do końca. Umieszczony na liście krajowej PZPR w wyborach '89 obok takich tuzów jak Kiszczak, Kania, Florian Siwicki, Rakowski. TW "Roman". Figuruje w kartotece ogólnoinformacyjnej wydz. II BEiA UOP. zarejestrowany pod nr 46734 dnia 15.07.83 przez Pion VI RUSW Oleśnica. Nr archiwalny 60430/I, nr mikrofilmu 60430/1. Miejsce archiwizacji WEiA del. UOP we Wrocławiu
            • socer-schlesier Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 21:59
              cd.

29. Stanisław Łyżwiński, wiceprzewodniczący Samoobrony. W czasach PRL był członkiem ZSL, w III RP zaangażował się w działalność powiatowej organizacji SLD. Świadomy i tajny współpracownik SB.

30. Bolesław Borysiuk wybrany do KRRiT za zgodą Kaczyńskich. Był strażnikiem "jedynie słusznej linii Roberta Kwiatkowskiego", przez lata prezesa TVP z ramienia SLD i jednego z czarnych bohaterów afery Rywina . Do PZPR należał od 1971 r. `Bolek nie jest lubiany, silne poparcie ma tylko wśród byłych aktywistów PZPR i SLD, szczególnie tych z frakcji Millera'

31. Irena Okrągła, powołana 01.12.2005 przez ministra Ziobro na stanowisko zastępcy prokuratora generalnego. W 1985 r., pełniąc funkcję wiceszefowej Prokuratury Rejonowej w Sopocie, podjęła decyzję o aresztowaniu Jarosława Malca, działacza opozycji, zatrzymanego przez milicję w czasie rozlepiania plakatów nawołujących do bojkotu wyborów do Sejmu.

32. Wiesław Jan Kurowski, członek Rady Politycznej PiS - tajny współpracownik `Sławek', `Radosław', `Jacek'. Na stronie PiS pan Kurowski nie figuruje na liście członków Rady, ale - co ciekawe - w wersji angielskiej strony dalej jest jej członkiem.

33. Jarosław Netzel - szef PZU, z ramienia PiS, podejrzewany o malwersacje, będący w kręgu podejrzeń w sprawie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia.

34. Konrad Kornatowski - szef Policji, prokurator z ramienia PiS, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Jego nazwisko pojawia się w "raporcie Rokity" z 1991 r. opisującym nadużycia MSW w latach rządów Wojciecha Jaruzelskiego (tajemnicza śmierć Tadeusza Wądołowskiego na komisariacie kolejowym MO w 1986 r.).

35. Janusz Kaczmarek - szef MSWiA, prokurator krajowy z ramienia PiS - oskarżony o spowodowanie przecieku, zatrzymany przez ABW pod zarzutem mataczenia. Członek PZPR od 1986 r.

36. Piotr Ryba - kandydat do Rady Nadzorczej TVP, współpracownik wicepremiera RP, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA

37. Andrzej Kryszyński - pracownik ratusza kierowanego przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego, rekomendowany przez Andrzeja Urbańskiego - szefa kancelarii prezydenta RP i prezesa TVP z ramienia PiS, oskarżony o korupcję, zatrzymany przez CBA.

38. Artur Piłka - doradca Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego, oskarżony o handel narkotykami, zatrzymany przez Policję.

39. Stefan Meller - Minister Spraw Zagranicznych w rządzie Kazimierza Marcinkiewicza. Do 1968 r. członek PZPR.

40. Jan Kobylański - sponsor Radia Maryja, biznesmen mieszkający w Urugwaju. Oskarżany o kolaborację z hitlerowcami w czasie II wojny światowej. Słynny z wielu antysemickich wypowiedzi.

41. Wojciech Dąbrowski - wojewoda mazowiecki z nadania PiS. Usiłował pozbawić mandatu Prezydenta Hannę Gronkiewicz-Waltz. W 1996 roku policja zabrała mu prawo jazdy na ponad rok za przekroczenie liczby dozwolonych punktów karnych. W 2006 roku został zatrzymany za jazdę po pijanemu na rowerze i ukarany zakazem prowadzenia pojazdów na 2 lata. Ponadto okazało się, że Dąbrowskiemu nie odebrano wtedy prawa jazdy ze względu na wcześniejszą sprawę.

42. Piotr Cybulski - poseł na Sejm RP z listy PO. W styczniu 2006 r. odszedł do PiS. Okazało się, że był członkiem ZSMP i PZPR, co wcześniej zataił. PiSowi to nie przeszkadzało i do dziś jest członkiem KP PiS.

43. Jan Robert Nowak - główny propagandysta Radia Maryja, wspierającego PiS. Kontakt operacyjny SB o pseudonimie `Tadeusz'.
              Internauci dodają kolejne osoby:
              44. Aleksander Chłopek - poseł z Gliwic. Członek PZPR od roku 1978. W1980 r. wstąpił do Solidarności, lecz jak podaje Wikipedia, w latach 80. był członkiem egzekutywy Komitetu Miejskiego PZPR.

Moje znalezisko w Wikipedii - nowy nabytek PiSu!
              45. Halina Molka - posłanka na Sejm RP V kadencji. Wybrana liczbą 3706 głosów z okręgu piotrkowskiego. Były członek Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, później Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej. 21 września 2006 roku, opuściła klub parlamentarny Samoobrony, przechodząc do nowopowstałe
              • socer-schlesier Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 22:03
                1fatum 19.05.13, 21:50 napisal:
                Jak dla mnie, to mam tego osobnika dość. Wygaduje takie bzdury, że trudno wytrzymać. Jeżeli będzie 3 głosy, aby dać mu urlop, aby wziął leki na uspokojenie, to dostanie forumowe L-4 na 7 dni.

Sam się chcę decydować, bo z drugiej strony patrząc mamy darmowy cyrk. Pośmiać się można, ale trochę nie wypada, bo śmiejemy się z chorego.
                ----------------------------------------------------------------------

Mie on niy pszeszkadzo.
                • berncik Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 22:13
                  Mie tysz niy, On je fajny .Socer mu tera posuou take fajne dosier ,ze teraz Erka bydzie musiou szukac pora sprawiedliwych pisowcow, do nastympnych wyborow.Erka jak kogo znejdziesz - napisz.
                  • erka-4 Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 20.05.13, 07:30
                    A słyszałeś bercik,że Jaruzelski złożył deklarację wstąpienia do P i S - u,to dopiero będzie numer jak go przyjmą,a powinni,wszak uratował Polskę od sowieckiej interwencji.
                    Zagłosuję wtedy na niego,żeby zaś był polskim prezydentem.
              • 1fatum Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 19.05.13, 22:09
                Mój pies "Negro" z powody raka stracił jadra i został "Negrodecką". Zastanawiam się po tych podanych przez socer-schlesier-a informacjach, czy nie zgłosić Negrodeckiej, jako kandydata/ki. Jest po "obcince", nie jest facetem, ale też nie jest babą. Ma wyjątkową zaletę, że mało kosztuje. Zadowoli się psimi chrupkami i wodą.

Teraz już całkiem poważnie. Gdybym miał iść do głosowania, to bym nie poszedł, bo nie ma na kogo głosować. Na 1.000.000% nie zagłosowałbym na PiS-uarów. PO-paprańcy też nie wchodzą w rachubę. Lewica jest skudlona. Palikot .....?????? Też chyba nie.
                PSL - proszę mnie nie rozśmieszać, bo mam zajady i śmiech sprawia ból.

Może rozwiązaniem będzie Negrodecka?
                • socer-schlesier Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 20.05.13, 07:45
                  erka-4 20.05.13, 07:30 Odpowiedz
                  A słyszałeś bercik,że Jaruzelski złożył deklarację wstąpienia do P i S - u,to dopiero będzie numer jak go przyjmą,a powinni,wszak uratował Polskę od sowieckiej interwencji.
                  Zagłosuję wtedy na niego,żeby zaś był polskim prezydentem.
                  ---------------------------------------------------------------------------

Masz racje erka.Wy Slowianie tluczcie sie miedzy soba.Nawet mordy w Katyniu poparles. Tylko Slask zostawcie w spokoju.
                  • erka-4 Re: I erka? Kogos to zas chciou wybiyrac ? 20.05.13, 11:13
                    socer-schlesier napisał:

> Masz racje erka.Wy Slowianie tluczcie sie miedzy soba.Nawet mordy w Katyniu pop
                    > arles. Tylko Slask zostawcie w spokoju.

...Śląsk to ty zostaw w spokoju,jeśli pragniesz zamieszkać na ŚlŁąsku,bo czujesz jakąś nostalgię za nim, zapraszam,drzwi i okna otwarte na oścież,a w twoich,gdy ewentualnie tukej zamieszkasz,szyb wybijać nie zamierzam,spoko szlezierze kochany,pod warunkiem,że zachowasz polski fason,możesz być 100-procentowym szlezierem lub Niemcem wedle upodobania.

mordy w Katyniu poparles
                    - naprawdę poparłem ? skąd taki wniosek ?.

Stwierdziłem,że Rosjanin jest moim Słowiańskim BRATEM podobnie jak i Ślązak,a że brat czasami bywa mordercą to nic nowego.
                    Wszak był kiedyś Kain i Abel,a więc mamy to od wieków,co nie znaczy,że ja kocham Kaina,nie kocham bo był mordercą,ale kocham BRATA Rosjanina zwykłego.
                    Ciebie kochać nie mogę i nie potrafię,boś ty jest szlezier jedynie a więc nie jesteś mi bratem,ale jak weżmiesz w rękę polską łopatę chętnie się z tobą zmierzę w robocie.

• gryfny Re: Pan Hofman z PIS-u. 22.05.13, 16:06
      lawirant jak zwykle :
      www.tvn24.pl/hofman-jako-mezczyzna-nie-komentuje-slow-pawlowicz,327520,s.html
    • 1fatum Re: Pan Hofman z PIS-u. 22.05.13, 21:00
      Nie do końca o p. Hofmanie, ale o preziu z PiS-uaru. Jak go widzą Internauci.
      Uśmiałem się, bo ludzie mają zdrowe podejście do tematu i potrafią w ciekawej formie przedstawić osobę.

Więc poznajmy najwybitniejszego męża stanu...wolnego,genialnego poliglotę,biegle władającego trzema językami-jednym w gębie i dwoma w butach.

O większego trudniej "zucha", jak nasz Jarcio Kwak-Kłamczucha...
      — Ja nikogo się nie boję! Choćby Ruski... to dostoję!
      Niemcy?... Ja ich całą zgraję pozabijam i pokraję!
      Tuski, Ziobra, Palikoty, powyrzucam poza płoty,
      Zaś Pawlaki i Millery - poprzeganiam do cholery!
      Nawet Rydzyk nie podskoczy, jak mu plunę prosto w oczy !
      Dla Putina klatkę zrobię, niech tam cicho siedzi sobie!
      Wszystkich wrogów swoich zniszczę! To nie prawda, że ja pyszczę!
      Ja mam Antka i Fotygę, więc mi mogą zrobić figę.
      Kiedy ktoś mnie zbyt rozzłości, temu porachują kości!
      Wszystkie Pakty, wszystkie Unie - poumieszczam na biegunie!
      Niech od Wolski siedzą z dala, bo jak nie... to porozwalam!
      Do mych działań się nie mieszać i mych planów nie ośmieszać!
      Pozatykam z gazem rury, by nie było w Skarbcu dziury.
      Jak pierdniemy wszyscy razem, skończą się kłopoty z gazem!
      Węgla u nas ci dostatek - zlikwiduje się podatek,
      Bo gdy węgiel ten się sprzeda, zapomnicie co to bieda!
      Wszystkie banki zlikwiduję, bo ja w banku źle się czuję.
      Samochody też to czeka, po co trąbią na człowieka?
      Sklepy? Tylko osiedlowe, bo w tych większych tracę głowę
      I wydaję w kaczym transie więcej, niż mam na bilansie!
      Gdy pieniędzy gdzieś brakuje - nie ma sprawy! Dodrukuję!
      Ja w metodach nie przebieram! Przeciwników powystrzelam,
      Zaś ci z PiSu renegaci, też poznają co to kaci!
      Kiedy całą zgarnę władzę, zobaczycie - wszystkich wsadzę!
      I nikomu nie popuszczę! Zamknę, zgnoję, z dymem puszczę!
      Na kiboli mogę liczyć, tylko muszę ich przećwiczyć,
      By na moje zawołanie stali murem przy swym panie!
      Ktoś przeciwny? - Niech poznaje, co to PiSie obyczaje!
      Dla mych wiernych zaś w nagrodę, weekend zrobię aż po środę.
      Przez dwa dni zaś niech harują, aż się sami wymordują
      W swym wyścigu po zaszczyty, ja zaś zawsze będę kryty.
      Doświadczenia mam niemało, z nauk tatki coś zostało.
      Po Stalinie, po Hitlerze, też się doświadczenie zbierze.
      Po cóż trwonić taki spadek? Co tam Tuska jakiś dziadek!
      Ja mam talent do rządzenia! Ma ktoś coś do powiedzenia?
      - Widzę, że mnie nikt nie słucha! Czy publika jakaś głucha?
      Czy nie wierzą w obietnice? Czy mam sam wyjść na ulice?
      Czy sam walczyć mam o Wolskę? Czy wolicie waszą Polskę?
      Jak mnie bardziej rozsierdzicie, to odbiorę sobie życie!
      - Taka żałość mnie przenika - wolą Jarka "męczennika"?
      To aż taki jestem stary, że mi nikt nie daje wiary?
      - Wiesz nasz "wodzu" w czym przyczyna?
      - "Z głupim lepiej nie zaczynać" !!!!
      Twoich zaś "nauczycieli", też już dawno diabli wzięli.
      Żebyś głupot już nie gadał, lepiej, by cię kto przebadał.
      Czy pomoże? - Któż to zgadnie. Kaczki wszak gustują w bagnie.
      Gdy do dna bagienka dotrzesz, spokorniejesz i odpoczniesz.
      Zaproś tam też swych sekciarzy, skoro im się bagno marzy.
      Dość wojenek i mącenia! Żegnaj "miszczu"! Do widzenia !
      • 1fatum Re: Pan Hofman z PIS-u. 22.05.13, 21:14
        Prawdziwe tak bardzo, że aż boli:

Apel.
        Drodzy towarzysze wolscy!!!Aczkolwiek osobiście traktuję was jako bandę życiowych nieudaczników ,którym wszystko się należy i zawsze mają rację,ale nie pójdą do pracy,a jak mają złą to jej nie zmienią.Potrafiący tylko z zawiścią patrzeć jak żyją bardziej zaradni.Ale jako urodzony altruista wklejam te wierszyki,aby otworzyć wam towarzysze wolscy oczy na Świat.Świat XXI wieku,którego nie znacie,a tak panicznie się boicie.Normalni ludzie zakładają sobie rodziny,budują domy,kupują samochody...,a wy towarzysze wolscy tylko:zamach,zdrada,zaprzaństwo i inne tego typu pierdoły,które tak naprawdę nie będą miały żadnego wpływu na wasze życie.Kiedyś wymyśliłem zapytanie-,,Czy ktoś widział uśmiechniętego i zadowolonego z życia drogiego towarzysza wolskiego?,,

p.S. Wolski i "Wolacy" wzięło się ze słów "polskiego" hymnu śpiewanego przez Kaczora. Którego, nie wiem, bo ich nie odróżniam. Śpiewał: "z ziemi włoskiej do WOLSKI".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka