Dodaj do ulubionych

Franz niy popusci.

08.12.18, 20:35
wiadomosci.onet.pl/swiat/frans-timmermans-do-polakow-nie-opuszcze-was/wg9k4vr
Obserwuj wątek
    • hans-jurgen Re: Franz niy popusci. 08.12.18, 21:48
      socer-schlesier napisał:

> wiadomosci.onet.pl/swiat/frans-timmermans-do-polakow-nie-opuszcze-was/wg9k4vr
      >
      ------------------------------------------------------
      Tyn Timmermans nalezy do partii europejskich socjalistow, a ci aktualnie niy maja
      wysokiego poparcia w Unii i po przyszlorocznych wyborach unijnych niy bydom
      mieli wiela do powiedzenia, prawdopodobnie bydom w opozycji.
      • socer-schlesier Re: Franz niy popusci. 09.12.18, 07:33
        I Timmermans i Manfred Weber som w porzondku.Oby jedyn z nich wygrol to mysla ze niy bydzie zle.
        • hans-jurgen Re: Franz niy popusci. 09.12.18, 08:43
          socer-schlesier napisał:

> I Timmermans i Manfred Weber som w porzondku.Oby jedyn z nich wygrol to mysla z
          > e niy bydzie zle.
          --------------------------------------------------------------
          Osobiscie wola Webera z trzech powodow, jest Niemcem, jest katolikiem
          i niy jest socjalista.
          • cirano Re: Franz niy popusci. 09.12.18, 08:56
            Jo by jednak woloł wanielika, H-J
            • socer-schlesier Re: Franz niy popusci. 09.12.18, 11:18
              To powiedziol Franz:

"Powinniśmy zadać sobie pytanie, czy demokracja opiera się tylko na rządach większości? To demokratura. Demokracja jest także poszanowaniem mniejszości – podkreślił Timmermans. Pod adresem Polaków obecny wiceprzewodniczący Komisji Europejskiej wystosował, jak zaznaczył, "uroczystą obietnicę". – Nigdy nie opuszczę narodu polskiego w jego walce o demokrację, wolność i praworządność – zapewnił. Delegaci zareagowali długimi oklaskami."

Te wartosci bydymy pszeszczegac to naszym dzieciom,wnukom itd. zle niy podzie.Gorzi jak Ci zwyciynzom, jak widac w Polsce czujom podatny grunt:

wiadomosci.onet.pl/swiat/daily-mail-brytyjska-skrajna-prawica-laczy-sily-z-neonazistami-w-polsce/qp5tl3e
              • erka-4 odwal się franco jedna od Polaków 09.12.18, 16:40
                Franz twierdzi:To demokratura to 27:1,toteż ten Franz winien od polskiej mniejszości odpieprzyć się zgodnie ze swoimi poglądami względem praw mniejszości.Dziś,jeżeli mu się bardzo nudzi, może się zająć Francuzami.
                • keniata Re: odwal się franco jedna od Polaków 11.12.18, 09:32
                  Dobrze napisales.POLSKIEJ MNIEJSZOSCI.Bo Polacy sa mniejszoscia .Sa taka mniejszoscia ze az hej .
                  Dlatego wszyscy w Europie wiedza ze Polacy sie w niczym nie licza .
                  I ze na Polakow Europa liczyc nie moze.
                  • erka-4 Re: odwal się franco jedna od Polaków 12.12.18, 05:43
                    Taka jak jest obecnie to nie może,musi wrócić do swych demokratycznych chrześcijańskich korzeni,bo strasznie zboczyła z niegdyś wybranego przez siebie kursu.W powrocie na dawną drogę zawsze na Polskę Europa może i ma prawo liczyć.A zatem modlimy się,żeby już więcej nie zamieniała ta Europa zboczona kościołów na dyskoteki.
                    Daliśmy radę z komuną poradzimy też sobie z tym europejskim zboczeniem.

Sam chyba widzisz,że Merkel już otrzymała poważne upomnienie,a o Makronie to nawet nie ma sensu wspominać. Qrwica europejska jest w odwrocie.
                    • erka-4 toteż w intencji tego Franza się modlę... 12.12.18, 05:51
                      ...takimi oto słowami:

Święty Michale Archaniele!

Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną.

Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła.

Amen.
                      • cirano Re: toteż w intencji tego Franza się modlę... 12.12.18, 09:09
                        A tyn polski monciwoda spielt klechy abo niym jes?
                        I modlić sie trzeba umieć i wierzyć. Czego katole raczyj niy robiom a raczyj ino zaiwaniajom na blacha wierszyki jakby Boga za gupka uważali
                        • erka-4 ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 12.12.18, 12:04
                          ...to dlaczego ty od jakich katoli mnie wyzywasz ?

A co ci się ciranku nie podoba w tej modlitwie,wszak ewangelicy też się modlą,żeby złego Bóg zesłał do piekła.
                          • herbjelita Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 12.12.18, 14:57
                            Na Slasku, kiedy bylem baitem to ksiadz tak jak ty teraz z ambony wrzeszczal i straszyl nas tym Bogiem.

"Bog wszystko widzi i was ukara"

Dzis piepszom, ze ten Bog nas miluje i jest dobry.

Nie mowia ale ktory Bog? Bogow mamy wiele na tej ziemi.

Prawde mowiac najmilsi mi sa Bogowie ery kamienia lub brazu bo nie mieli takich grubych brzuchow.
                            • cirano Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 12.12.18, 15:45
                              Genau berncik. Tymi wyżartymi pyskami, brzuchami jak bania odstraszajom ludzi, odbiyrajom jym wiara. Coroz mnij idzie do kościoła, coroz mnij mo ochota suchać jejich durnych argumyntow, straszynio, ale prawie 2000 lot straszynia niy do sie nawet przi dzisiejszych kato-aferach tak leko abszafnonć.
                              • herbjelita Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 12.12.18, 16:51
                                To nie Berncik jeno Johannes
                              • erka-4 Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 13.12.18, 07:21
                                cirano napisał:

> Genau berncik. Tymi wyżartymi pyskami, brzuchami jak bania odstraszajom ludzi,
                                > odbiyrajom jym wiara. Coroz mnij idzie do kościoła, coroz mnij mo ochota suchać
                                > jejich durnych argumyntow, straszynio, ale prawie 2000 lot straszynia niy do s
                                > ie nawet przi dzisiejszych kato-aferach tak leko abszafnonć.
                                >
                                - no popatrz pan,ten Franz nie katolik a raczej jakiś heretyk raczej,a jaki brzuch ma.

https://r-scale-a0.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/f0bbac6fa079f1e00b2c14c1d3c6ccf0/b445556e-8c65-4ef8-956f-2d5c49ef8d6b.jpg?type=1&srcmode=0&srcx=1/1&srcy=33/100&srcw=1/1&srch=17/20&dstw=640&dsth=360&quality=80
                            • erka-4 Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 13.12.18, 07:11
                              Herbi,nie jestem księdzem,jestem katolikiem jedynie,a każdy za siebie odpowiadał będzie przed Bogiem.
                              Ty także,nawet jeżeli niewiernym jesteś.
                              Moim zdaniem nie jest istotne zbytnio kto jak wierzy,istotne jest,żeby wierzył i że zasad boskich należy w związku z tym przestrzegać.
                              • cirano Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 13.12.18, 08:14
                                Źlech przeczytoł, wybocz Herbi.
                                Uważam, że w dzisiejszych, świadomych i pozbawionych fantazji a opartych na nauce czasach, wierzyć klechom watykańskim to "lekka" lekkomyślność. Znamy wielu historię watykańskiej mocy i ich oszołomstwa, ich kantów, fałszerstw i przekrętów, teraz znowu ciągotek do pedofilstwa i przepychu...
                                Przy tym wszystkim pozostać wiernym temu kościołowi... no niy wiym wielu jeszcze poradzi
                                • 1fatum Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 13.12.18, 08:45
                                  Jeżeli erka jest (tak twierdzi) katolikiem, to się pytam - gdzie pokora chrześcijańska? Czyż Mistrz z Nazaretu nie mawiał: "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni"? Gdzie u niego brak pychy? Gdzie podział życzliwość do bliźniego, którego kanony wiary nakazują kochać jak siebie samego.

Coś z tym erkowym katolicyzmem nietęgo. Chyba, że z innych książek uczyliśmy się kto to jest katolik i chrześcijanin.
                                  • herbjelita Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 13.12.18, 18:14
                                    Dziwie sie dlaczego erka nie krytykuje, czy atakuje na naszej stronie O. Rydzyka.

Prawdopodobnie jako katolik ma to zakazane. Erka to chyba jeden z tych szarych beretow.
                                    • cirano Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 14.12.18, 08:19
                                      Od dawna interesuje mnie polski tzw. katolicyzm. Chyba nie ma prawa chrystusowego jakiego oni by nie złamali a ostatnio nawet nie odważą sie wykręcać od zarzutów.
                                      Na przepych mają jedną odpowiedź, że kler katolicki nie przysięgał nigdy skromności i ubóstwa, A Jankowski bezczelnie wypalił, że "gdyby Jezus dziś żył napewno jeździłby mercedesem". Na takie "argumenty" brak słów ale i wiara w taki kościoł w d.....e
                                    • erka-4 Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 14.12.18, 11:21
                                      herbjelita napisał:

> Dziwie sie dlaczego erka nie krytykuje, czy atakuje na naszej stronie O. Rydzyk
                                      > a.
                                      >
                                      > Prawdopodobnie jako katolik ma to zakazane. Erka to chyba jeden z tych szarych
                                      > beretow.
                                      >
                                      - a za co mam go krytykować,może za to,że domagał się wszczęcia prokuratorskiego śledztwa w sprawie WSIowej mafii zagnieżdżonej w wołomińskim SKOKu ?

www.radiomaryja.pl/multimedia/audio/rozmowy_niedokonczone/rozmowy-niedokonczone-afera-skok-wolomin-upadlosc-kasy-czy-upadek-panstwa-cz-ii/
                                      • herbjelita Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 14.12.18, 18:48
                                        A wiedzialem kim jestes. Szarym beretem!!!!
                                        • erka-4 Re: ja ci nie ubliżam,jestem katolikiem... 15.12.18, 16:13
                                          Z beretem miałem do czynienia w Ludowym Wojsku Polskim w kolorze czarnym,gdy mi plac apelowy kazali sprzątać,od tamtych czasów nie (z)noszę żadnych beretów.Nawet go miałem,ten beret oczywiście,w plecaku kiedy to w sierpniu 68.robiłem inwazję na Czechy,pardon,na Czechosłowację jeszcze wtedy,a uzbrojony byłem nie tylko w beret,ale w kałacha także,którego miałem użyć w razie potrzeby ewentualnej,a potem miałem nałożyć ten beret czarny,aby nawiązać przyjazne stosunki z Czechami i Słowakami także.Jednakże na szczęście moje,kałach nie był potrzebny,a beret bardzo okazał się przydatny,zatem nie mogę cię zrozumieć,Herbi,co ty masz do beretów ???
                                        • erka-4 post scriptum... 15.12.18, 16:26
                                          herbjelita napisał:

> A wiedzialem kim jestes. Szarym beretem!!!!
                                          >
                                          ...i po co zaczynasz z tym beretem,wszak pisać mamy o tej Franzy czy Franzu,czort wie jak go tytułować.
                                          Ta Franza jakoś mi bardziej pasuje.

Wiesz co,oświadczył on,ta Franza lub ten Franz jak kto woli,przed kilkoma godzinami,że nie są mu znane wydarzenia we Francji,patrz pan,Francję ma pod nosem i nic nie wie o tym jak Francuzów pałują i obsikują,a nawet strzelają do nich i sadzają na trawniku na podobieństwo niemieckich nazistów z czasów ostatniej światowej wojny.
                                          Nic nie wie,a wystarczy wychylić mu głowę przez okno jedynie,a o Polsce jakoś wszystko wie,a nawet więcej niż jest faktycznie.
                                          Ot franca z tego Franza,no nie ?
                                          • herbjelita Re: post scriptum... 15.12.18, 21:38
                                            Ten Franz mi nie taki wazny. Wazniejszy to ty. Sam pisales ze zaatakowales naszych braci Czechow. Ja nie, siedzialem wtedy w koszarach bo wstrzymali urlopy. U ciebie jak nie Niemcy to Francja. dlaczego nie zajmujesz sie Polska. Mnie to przypomina Stan wojenny w Polsce. Co do tematu "berety" to doskonale wiesz co te szare (ciemne) oznaczaja. Bys sie wstydzil. Taki stary a taki glupi.
                                            • erka-4 Re: post scriptum... 16.12.18, 17:05
                                              Co ty tam wiesz Herbi ? Czapkę dziś noszę taką samą jak Jarek i płaszcz czarny,też całkiem podobny do jarkowego,sąsiedzi twierdzą,że jak mnie widzą to zdaje im się,że Jarek zawitał w progi naszego bloku.
                                              Zatem jak widzisz daleko mi do jakichś szarych beretów.
                                              Ale co by nie mówić,czapka moja nie zmienia faktu tego,że Franz to to samo co franca,bo on czy raczej ona ,tak kocha Polaków,że żywcem zadusić jest ich gotowa.
                                              Musiałem coś napisać na jego,czy raczej tej francy temat,żebyś nie twierdził,że z tą czapką odszedłem od wątkowego tematu.
                                              • herbjelita Re: post scriptum... 16.12.18, 20:06
                                                Francem oczu nie zamydlisz. Masz, jak widac problem z tym "szarym beretem" a raczej z przyznaniem sie do czegos co kogos dokladnie pozycjonuje. Erka, tak na prawde, nie widzisz polskich problemow?.
                                                Tak lubisz pisac o niemieckich i francuskich. Otworz twoje drugie oko.
                                                • erka-4 Re: post scriptum... 17.12.18, 06:13
                                                  Widzę polskie problemy aż nadto dobrze i widzę także,że wielu Polaków mamy totalnie głupich,a każdy wie,że z głupotą walczyć trudno,czego przykładem są chociażby Niemcy no i Francuzi także,bo co by nie mówić w tych krajach tej głupoty efekty widać nadto dokładnie.Ale bądź pewien,ta franca nie wrobi Polaków w głupotę jeszcze większą,bo Polak mimo tej swojej głupoty w końcu potrafi wyciągać wnioski.A wnioski są oczywiste,należy skończyć z głupotą europejską i szybko powrócić do europejskich korzeni,jeżeli zamierzamy dłużej istnieć jako Europejczycy.A zatem różne te france należy wyrzucić na śmietnik europejskiej historii .
                                                  • hans-jurgen Re: post scriptum... 17.12.18, 06:28
                                                    erka-4 napisał:

A wnioski są oczywiste,należy skończyć z głupotą europejską i szybko powró
                                                    > cić do europejskich korzeni,jeżeli zamierzamy dłużej istnieć jako Europejczycy.
                                                    > A zatem różne te france należy wyrzucić na śmietnik europejskiej historii .
                                                    ------------------------------------------------
                                                    Dokladnie tak Erka, pogonic lewactwo z Europy tam gdzie jej miejsce jest,
                                                    tz. NA SMIETNIKU HISTORII !!!
                                                  • socer-schlesier Re: post scriptum... 17.12.18, 08:43
                                                    erka-4 16.12.18, 17:05
                                                    Co ty tam wiesz Herbi ? Czapkę dziś noszę taką samą jak Jarek i płaszcz czarny,też całkiem podobny do jarkowego,sąsiedzi twierdzą,że jak mnie widzą to zdaje im się,że Jarek zawitał w progi naszego bloku.
                                                    --

erka zmiyn tyn plaszcz i czapka poki czas bo jusz niydugo "ci sąsiedzi" mogom Cie pogonic bo bydom myslec zes "Jarek".
                                                  • erka-4 Re: post scriptum... 17.12.18, 13:29
                                                    socer-schlesier napisał:

> erka zmiyn tyn plaszcz i czapka poki czas bo jusz niydugo "ci sąsiedzi" mogom C
                                                    > ie pogonic bo bydom myslec zes "Jarek".
                                                    >
                                                    -wiosna już niedługo i wybory z nią nadejdą ważne,zatem wybiorę jakąś koszulkę,ale bez znaków szczególnych,bo nie jestem idiotą.
                                                  • erka-4 a zatem mamy cel wspólny... 17.12.18, 13:55
                                                    hans-jurgen napisał:

> ------------------------------------------------
                                                    > Dokladnie tak Erka, pogonic lewactwo z Europy tam gdzie jej miejsce jest,
                                                    > tz. NA SMIETNIKU HISTORII !!!

...w tej naszej Europie wspólnej i bardzo się cieszę z faktu tego i życzę Ci powodzenia w tej walce,bo jak ty wygrasz to i ja razem z tobą mam taką samą szansę.
                                                    Niech żyje Wspólnota ,ta tradycyjna i europejska,bo to co mamy dzisiaj to ni to ślimak ni ryba.
                                                    Przychodnia dla schizofreników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka