bratjakuba 06.02.20, 11:08 Na angielski, niemiecki albo i ruski -( wielbiciele Putina), przetłumaczcie sobie sami Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hans-jurgen Re: Impeachment stał się Trumpichment 06.02.20, 12:46 Der Gewinner heißt Donald Trump !!! jungefreiheit.de/politik/ausland/2020/der-gewinner-heisst-donald-trump/ Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Impeachment stał się Trumpichment 06.02.20, 15:55 Aber du solltest das doch übersetzen! Impeachment stał się Trumpichment ! das übersetzt auf deutsch = Die Anklage ist zur Trompete geworden! Odpowiedz Link
hans-jurgen Re: Impeachment stał się Trumpichment 06.02.20, 16:30 Aber BJ natürlich habe ich das übersetzt. Übrigens die ganze Komödie war nichts anderes als Nutzloses werfen mit Fäkalien in der Hoffnung das irgend was bleibt hängen. Den Präsidenten hat das gestärkt, die Demokraten machten sich zum Affen. Odpowiedz Link
bratjakuba Re: Impeachment stał się Trumpichment 06.02.20, 17:21 Jak my już som przi politycznych błoznach,to praje czytom,że cołko wizyta Macron w Polsce nie był jakimś objaw wybuchu uczuć wobec tego kraju ale próbą zawarcia interesow wojskowych. Sam kasik piszonc o wygnaniu Macrona z pod kiecki Merklowej, godali my,że bydzie szukoł nowych gupkow do naciongania na szmal. Dokładnie my tam pisali: Cyt. Toż zaglondom som a tam w pirsze linijce stoi jak woł ! Zrestom przeczytejcie sami, bo możno mi sie cosik przestawiyło ? Toż przeczytejcie i mi napiszcie,że tam tak rychtych stoi ! A piszom tam, mi sie tak zdo,że Macron prosto z pod te Merklowej spodnicy,przilecioł do Polski po prośbie. Jeszczech nie spokopioł o co prosi ale wydowo mi sie,że prosi Polokow: - kupcie tysż trocha naszych tankow. Sprzedomy wom moc łacnij niz Amerykony! Ale broń Boże nie używejcie ich prociw Rusom, bo zarozki ich popsujom. ****** Teraz czytom dokładne sprawozdanie z tego "przyjacielskiego" spotkania a tam Macron godo dosłownie. Polska powinna niezwłocznie dołączyć w ramach t,zw "Trójkąta Weimarskiego" do rozpoczętej już między Francją a Niemcami współpracy w zakresie rozwoju i modernizacji broni pancernej i lotnictwa!!!!! Czy my som jasnowidzami aby puszczać take plotki jescze zanim je wypowiy rzeczywisty autor??? Odpowiedz Link
hans-jurgen Re: Impeachment stał się Trumpichment 06.02.20, 17:57 bratjakuba napisał: > Czy my som jasnowidzami aby puszczać take plotki jescze zanim je wypowiy rzeczywisty autor??? -------------------------------------------------------------------- La Grande Nation Macron mo wielkie problemy gospodarcze w kraju, reform rynku pracy typu " Agenda 2010 " czy podwyzszenie wieku emerytalnego niy pozwalaja mu lewicowe zwiazki zawodowe przeprowadzic. ( ruch zoltych kamizelek ) Jedyne wyjscie z sytuacji to sciagniecie intratnych zamowien, ktore pozwola na jako takie trzymanie w ryzach wysokosc bezrobocia. A ze wiadomo niy od dzis, iz produkcja i sprzedaz broni zawsze przynosi duze zyski, wiec sie tego chyto jak tonacy brzytwy. Jest jeszcze inna rzecz z ktora Macron przyjechal do Polski, chodzi tu o wojskowe zaangazowanie sie polskiego wojska w afrykanskim Mali. Bundeswehra kiero tam juz jest od kilku lat jest ze wzgledu na brak wyposazenia praktycznie bezuzyteczna, malo tego francuskie wojsko musi ja bronic przed tamtejszymi muslimskimi terrorystami. Cytat: " Wysłanie wojsk do Afryki w zamian za zgodę na politykę migracyjną? Według RMF FM, jest też inny powód, dla którego Macron chce ocieplić relacje z Polską. Prezydent zamierza przedstawić propozycję wysłania naszych żołnierzy do Afryki w rejon Sahelu, gdzie od lat Francja toczy walki z miejscowymi dżihadystami. " www.salon24.pl/newsroom/1017102,macron-przestal-bojkotowac-polske-prezydent-francji-w-warszawie-przedstawi-uklad-rzadowi,2 Odpowiedz Link