szwager_z_laband 04.03.07, 12:16 w tym wontku chyba zaczna zbiyrac take ksztany: www.spiegel.de/img/0,1020,815418,00.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 12:35 www.caglecartoons.com/images/preview/{23B2ADB1-FF01-4B8C-BFDC-9D2EBE64A689}.gif Odpowiedz Link
gryfny Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58436443&a=58437182 calkiem swieze Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:52 szwager_z_laband napisał: > w tym wontku chyba zaczna zbiyrac take ksztany: > > www.spiegel.de/img/0,1020,815418,00.jpg ;) w czasopismie JKM Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:54 04 marca 2007 Mam prośbę: Zaczął się ruch w sprawie tej okładki - również w prasie włoskiej. Napisałem sprostowanie: czy ktos potrafi PILNIE przełożyć je z mojej włoszczyzny na poprawną? Łaskawego italianistę proszę o zgłoszenie się na adres: Janusz@Korwin-Mikke.pl JKM (19:08) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:56 mie juz nic niy dziwi ... Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:57 szwager_z_laband napisał: > mie juz nic niy dziwi ... Szczególnie u JKM - no ale mamy demokracje - prawda ? Dlatego JKM podziwiam i boję się go - bo u niego nigdy nic nie wiadomo. Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:56 Oto tak tłumaczy się JKM :) "Napisałem tekst porównujący ideologię III Rzeszy, RFN i UPR. Poprosiłem o z'ilustrowanie tego widoczkiem dwugłowego potworka w mundurze NSDAP - główki p.Anieli Merkel i p.Gerarda Schrödera. Miał to być żartobliwe - p.Robert Lijka zrobił to inaczej, bardziej poważnie - za to genialnie przerabiając p.Merkel na tow.Adolfa. W efekcie odezwali się Niemcy - ale w tonie pojednawczym: uznali to za rewanż za artykuły o "kartoflach"... Bóg z nimi. Pod warunkiem, że oddadzą te 100 mld DM, które zamiast Polsce, wypłacili Izraelowi. Za te pomordowane parę milionów obywateli Polski. ...że co? Że byli oni narodowości żydowskiej? To co z tego? Gdyby ktoś dziś zamordował np. p.Pawła Wolfowitza, to gdyby po odszkodowanie zgłosił się Izrael, w Ameryce wybuchłaby wściekłość - a może raczej niedowierzanie, że można żądać czegoś tak głupiego? A przecież to Żyd, choć obywatel amerykański. A zwracam uwagę, że obecnie Państwo Izrael istnieje. W 1943 roku, gdy mordowano polskich Żydów nie istniało, więc żaden z nich nie mógł o tym państwie wiedzieć! Nie można więc uważać ich nawet za "potencjalnych" obywateli Izraela... Dlaczego więc te pieniądze wypłacono Izraelowi?!? Mnie nie chodzi o pieniądze. Chodzi o ZASADĘ. Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 19:59 I jeszcze coś z jego blogu D_E_M_O_K_R_A_C_J_A jest super ... D_E_M_O_K_R_A_C_J_A jest super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest to ustrój, w którym 2 profesorów dysponuje dwoma głosami, a 1 menel spod budki z piwem - jednym głosem. ~Y a n k e e, 2007-03-04 15:11 Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 20:23 Witam! rita100 napisała: > Jest to ustrój, w którym 2 profesorów dysponuje dwoma głosami, a 1 menel spod > budki z piwem - jednym głosem. Dlaczego głos profesora musi koniecznie ważyć więcej, niż głos menela? Przypomnę tylko, że sławny na całą Europę tatuś Wesołego Romka też jest profesorem i to kształconym w Anglii ;)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 20:24 bywajom zresztom mondre menele:) Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 20:48 szwager_z_laband napisał: > bywajom zresztom mondre menele:) Dokładnie ;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 22:17 Menele są mądre ale tylko na cyku ;)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 04.03.07, 22:16 bolek5 napisał: > Dlaczego głos profesora musi koniecznie ważyć więcej, niż głos menela? > Przypomnę tylko, że sławny na całą Europę tatuś Wesołego Romka też jest > profesorem i to kształconym w Anglii ;)) No własnie , sama nie rozumię tej demokracji. Jakaś taka dziwna jest. To napisali tylko z blogu JKM, ktorego czasami też nie rozumię. Mogłabym to tak wytłumaczyc , że menela głos nic nie jest warty, bo jemu jest obojętnie, a profesorowi przypuszczam , ze nie i swój głos waży :) Chodzi Ci o Jędrzeja Giertycha ? poznałam , poznałam z pamiętników "Za północnym kordonem" Gdy był polskim konsulem w Prusach Wschodnich napisał swoje wrażenia. Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 11:26 Witam! rita100 napisała: > Mogłabym to tak > wytłumaczyc , że menela głos nic nie jest warty, bo jemu jest obojętnie, a > profesorowi przypuszczam , ze nie i swój głos waży :) Akurat! ;)) Poza tym, rządzenie współczesnym państwem wymaga podejmowania decyzji w dziedzinach, o których przeciętny menel i przeciętny profesor np. fizyki teoretycznej wiedzą dokładnie tyle samo - czyli nic. A do czego prowadzi brak kompetencji połączony z niezachwianą pewnością siebie - dowodzą wyczyny naszego wiceministra skarbu, bardzo dumnego ze swojego wykształcenia fizycznego, uzyskanego zresztą w Opolu. > Chodzi Ci o Jędrzeja Giertycha ? Jędrzej był dziadkiem Romka. Mówię o Macieju, profesorze bodaj dendrologii, eurodeputowanym, systematycznie wywołującym w Brukseli skandale swoimi wypowiedziami. Odpowiedz Link
gryfny Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 11:43 Hallo Bolek tera cie nie rozumia? Te oszolomy G... sa ok czy nie? Roz godosz ja roz nie,profesor czy docent tyz moze byc walnienty Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 12:03 Gryfny, mie sie zdo ze Bolek chciou ino pedziec ize niy idzie uogolniac, i ze gupielokow idzie znonsc wszyndzie. A to ze mondrych ludzi tysz znonsc idzie w kozdym towarzystwie to ino drugo strona medalu. Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 12:05 Witam! gryfny napisał: > Te oszolomy G... sa ok czy nie? > Roz godosz ja roz nie,profesor czy docent tyz moze byc walnienty Hmm... Jeszcze raz uważnie przeczytałem swoje wypowiedzi i nie widzę w nich żadnych niejasności. G. nie są OK, a profesor nie musi być mądry. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 12:31 a jo tak przi okazji dodom mauo refleksja - forum mo to do siebie ize tysz niyje doskonauym srodkym przekazu = niykedy czuowiek z ciekawosci w jednym temacie moge wyrazic swoje przekonanie i wontpliwosc - a tyn mauy akcynt kery to wyrazo je sam ciynszko inkszymu niykedy merknonc. Ale to tak ino na marginesie. Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 19:52 Zapomniałam o jeszcze jednej różnicy miedzy menelem a profesorem ;) Wiadoma jest rzeczą, ze głos menela kupisz za jabolka, kiedy profesora głos pewnie nie kupisz :))) Z tej przyczyny jest ważniejszy czyli nie przekupny ;) Co do rodziny Giertycha to już widać że korzenie mają dobrze wyszkolone. Szkoda , że są tacy uparci i wyznają swoja jedyną i własciwą ideologię nie dopuszczając innych myśli. Giertycha nie da się lubić. "Każdy kto myśli samodzielnie, wprowadza bałagan hamujący nieuchronny postęp ku porządkowi". Nie wiem Bolek, czy jest ktoś tak mądry by ogarnąć cały ten problem Polski i świata. Wyjątkowy i bardzo zagmatwany historycznie, gospodarczo, finansowo. Ustawy są tak zawiłe, ze jedna ustawą zwalczysz inną ustawę. Paragraf jeden zwalcza paragraf drugi....jak paragraf22. Ale od tego są doradcy, mądrzy doradcy, którzy by kierowali i ukierunkowywali kierujących państwem. Tak sobie to wyobrażam. Jeszcze dyrektyw unijny. Gdzie tu mieć porządek w głowie ? Odpowiedz Link
ballest Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 15:50 " Bóg z nimi. Pod warunkiem, że oddadzą te 100 mld DM, które zamiast Polsce, > wypłacili Izraelowi. Za te pomordowane parę milionów obywateli Polski. > > ...że co? Że byli oni narodowości żydowskiej? To co z tego? Gdyby ktoś dziś > zamordował np. p.Pawła Wolfowitza, to gdyby po odszkodowanie zgłosił się Izrael > , > w Ameryce wybuchłaby wściekłość - a może raczej niedowierzanie, że można żądać > czegoś tak głupiego? A przecież to Żyd, choć obywatel amerykański." Rita, JKM zle porownou, odszkodowania dostaly famile Zydowskie, ale one nie mieszkaly juz w Polsce, tylko w Israelu czy USA. Tak samo jak by Wolfowoitza zamordowano, to ubezpieczenie dostanie famila, a jak mieszkou w Israelu, to bydzie placonou do Israela. Prouwdom jest, ze Israel dostou wpierony pieniedzy na odbudowa panstwa, a Polska nie mogla tych pieniedzy dostac, bo ona byla rada ze sie ludzi wyznania mojzeszowego pozbyla Odpowiedz Link
cirano Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 17:15 ballest napisał: > np. p.Pawła Wolfowitza, to gdyby po odszkodowanie zgłosił się > Izrael > > , > > w Ameryce wybuchłaby wściekłość - a może raczej niedowierzanie, że można > żądać > > czegoś tak głupiego? A przecież to Żyd, choć obywatel amerykański." > > >nie mogla tych pieniedzy dostac, bo ona byla rada ze sie ludzi wyznania > mojzeszowego pozbyla A jejich majontki, jako slusznie nalezne Polakom-skasowala Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 19:56 ballest napisał: > Rita, JKM zle porownou, odszkodowania dostaly famile Zydowskie, ale one nie > mieszkaly juz w Polsce, tylko w Israelu czy USA. > Tak samo jak by Wolfowoitza zamordowano, to ubezpieczenie dostanie famila, a > jak mieszkou w Israelu, to bydzie placonou do Israela. > Prouwdom jest, ze Israel dostou wpierony pieniedzy na odbudowa panstwa, a > Polska nie mogla tych pieniedzy dostac, bo ona byla rada ze sie ludzi wyznania > mojzeszowego pozbyla O, Ballest - toż Tyś nie zrozumiał przesłania JKM. "Winny jest p.Prezydent, który podpisał ustawę o zwrocie majątku w tym kształcie. Winny jest ten kto daje. Do Związku Gmin Żydowskich nie mam pretensji. Jak frajerzy dawali - to Związek brał. Ale niby dlaczego oddawać jednemu Żydowi coś, co należało do całkiem innego Żyda ?!?! I Polska, przypominam, powinna wystąpić do RFN, by to nam, a nie Izraelowi wypłacono odszkodowania za Żydów pomordowanych w Oświęcimiu itp. BO TO BYLI OBYWATELE POLSKI - a nie Izraela !!!!!!! Nie zauważyliście Państwo ?" Zauważyliście czy nie ? I jeszcze.....cdn Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 19:57 To jest skomplikowana sprawa. I tak nie tylko twierdzi JKM ale i Henryk Martenka z 'Angory'. "Z jednej strony święte prawo własność, a z drugiej polityczny i wojenny chaos wojennych skutków. Z trzeciej pazernośc Żydów zza oceanu sprawiając wrażenie , ze wydrą dolara nawet z umrzyka.: Dlaczego z umrzyka ? Bo Kongres Żydów z siedzibą w USA prawem kaduka mianował się reprezentantem każdego zabitego i poszkodowanego Żyda. Rozumiesz to ? Czy to ma być sprawiedliwość i moralność ? Na dodatek Kongres rząda 100% wartości zamiast 15% odszkodowania. I dalej .... "Ten starszy brat Powiernictwa Pruskiego, ktore też podchodzi do kwestii zwrotu Niemcom majątku, oczywiście biznesowo jak w interesach..... groźnie powiadają: "Jeśli Polska nie zgodzi się na stuprocentowe rekompensaty, to nic dobrego z tego nie wyniknie, a Polska będzie publicznie upokarzana...." Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 19:54 Tak , marginesy są fajne, jakoś porządkują sytuację tak na marginesie po za nawiasem. ;) Mądrym człowiekiem nie może być menel. To jest wykluczone chyba. Menel jest uzależniony, a profesor nie :) hehe. Ale zdarzają sie przypadki , że tak profesor jak i doktor się uzależni i wtenczas traci swą mądrość. ;)))))))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 20:02 Rita, niyzgodzom sie - ludzie uzalezniyni przez swoje uzalezniynie poradzom byc wiyncyj kreatywni. Przikuad Witkacego ... Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 20:04 Bo mają swoją wizję, ale w polityce i rządzeniu krajem raczej się to nie zdarza. W zyciu artystycznym , zgadzam się. Najlepsze wizje są wiadomo kiedy. Dodam do Twojej kolekcji i Mickiewicza i Słowackiego i ho ho ..... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 20:06 te ho,ho je sroge:)) z politykami to mosz recht chyba faktycznie:) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 20:09 Laband, ja mam wielką sympatie do Niemiec, ale piszę co piszą u nas i myslę , ze mają rację. Trzeba rozmawiać. Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 22:03 Witam! rita100 napisała: > Bo mają swoją wizję, ale w polityce i rządzeniu krajem raczej się to nie zdarza Churchill miał - wedle współczesnej nomenklatury - problem alkoholowy. Zakrapiane biesiady u Stalina, z Chruszczowem tańczącym hopaka, przeszły do legendy. Bush jest zaleczonym alkoholikiem. W Magdalence też za kołnierz nie wylewali ;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 22:12 No i może przez to mamy teraz świat artystyczny. A Hitler był abstynentem ? Tego nie wiem. Chyba wszyscy piją. Przecież wiemy, powinniśmy wiedzieć. Nawet nie wiem czy abstynent nie jest gorszy. Może Hitler był abstynentem ? Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 22:18 Witam! rita100 napisała: > No i może przez to mamy teraz świat artystyczny. > A Hitler był abstynentem ? Był. Kiedyś był nawet taki dowcip: Kogo wolicie na premiera - alkoholika zamieszanego w aferę łapówkową, krętacza często zmieniającego zdanie i zdradzającego sojuszników czy nieskazitelnie uczciwego abstynenta, nienagannego pod obyczajowym względem? Wszyscy na ogół odpowiadali - "uczciwego!" Wtedy następowała pointa: "OK. Właśnie odrzuciliście Churchilla a wybraliście Hitlera" ;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 22:31 Czyli Hitler był abstynentem. To był najgorszy wybór z wyborów. Chociaz to co się stało ostatnio z alkoholikiem , który miał wizje diabła i dziecko 4 letnie zabił to straszne. Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 22:45 Witam! rita100 napisała: > Czyli Hitler był abstynentem. Aha. Polska mądrość ludowa górą. Niepijącemu nie wolno ufać ;)) > Chociaz to co się stało ostatnio z alkoholikiem , który miał wizje diabła i > dziecko 4 letnie zabił to straszne. Ludzie przechodzą choroby w różny sposób. Nie każdy alkoholik doprowadza się do delirki. Sam znam przynajmniej dwóch funkcjonujących w sposób całkiem znośny dla ich otoczenia. Z drugiej strony - nie wiadomo co z nimi będzie za kilka lat... Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 23:01 Ja wiem, znajdzie się stałym klientem sklepu monopolowego. Znam już profesora, a mnóstwo jest doktorów - lekarzy , którzy przed operacją muszą coś przeciw trzęsącym się rękom łyknąć. Bolek - nie brakuje tez profesorów, szczególnie tych zagranicznych , co wykładają w Polsce. To wcale nie muszą być Polacy. Ale jednak gorzałeczka łączy gdziekolwiek się pojawi. Na stole niemiecko-polskim powinna byc jak najczęściej Odpowiedz Link
bolek5 Re: polsko-niymiecke symatie 05.03.07, 23:33 Witam! rita100 napisała: > Ja wiem, znajdzie się stałym klientem sklepu monopolowego. > Znam już profesora, a mnóstwo jest doktorów - lekarzy , którzy przed operacją > muszą coś przeciw trzęsącym się rękom łyknąć. Takim bym już swojego zdrowia nie powierzył ;o) > Bolek - nie brakuje tez profesorów, szczególnie tych zagranicznych , co > wykładają w Polsce. To wcale nie muszą być Polacy. Ależ oczywiście! Polacy wcale nie są w czołówce europejskich konsumentów alkoholu. > Ale jednak gorzałeczka łączy gdziekolwiek się pojawi. > Na stole niemiecko-polskim powinna byc jak najczęściej Czy ja wiem? Wyobrażasz sobie co może się zdarzyć, jeżeli Polak i Niemiec zaczną rozmawiać o wypędzeniach po mocnej wódce? ;)) Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 06.03.07, 19:54 No jakbym 'wykrakała' a tu wieś niesie , ze synowa towarzysza Gierka pod wpływem alkoholu w klinice w Katowicach sobie najspokojniej pracowała. Pani profesor okulistyki nie zauważyła , że jest na cyku. No przyłapano ją na gorącym uczynku. Zauważyłam , że kobiety, kobiety są teraz plaga takich sklepów. Coś się z nimi ostatnio dzieje. Oj, tak boje się , że turyści z Niemiec nie będą już mile spostrzegani jak teraz. Alkohol tylko może wzmóc agresję. Duzy artykuł jest w dzisiejszym Newsweeku. Skala zagrożenia jest ogromna , szczególnie na Warmii i Mazurach. I wina jest po stronie rządów, szczególnie poprzednich. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 06.03.07, 20:00 z tymi kobiytami to mi i moja mama odnosnie Laband pedziaua - faktycznie dziwne ... Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 25.03.07, 20:07 szwager_z_laband napisał: > z tymi kobiytami to mi i moja mama odnosnie Laband pedziaua - faktycznie > dziwne ... bo to wszystko tworzy pewien łańcuch nieszczęść Odpowiedz Link
szwager_z_laband stare i nowe 06.03.07, 20:31 taz.de/blogs/wp-inst/wp-content/blogs.dir/21/files/2006/07/03_wprost.jpg Niemcy: Steinbach powinna przeprosić Polaków mig, PAP2007-03-06, ostatnia aktualizacja 2007-03-06 20:00 Porównanie polskich partii rządzących do niemieckich ugrupowań prawicowo- ekstremistycznych, czego dopuściła się przewodnicząca niemieckiego Związku Wypędzonych (BdV) Erika Steinbach, wywołało oburzenie w Niemczech - podkreśla agencja dpa. Fot. Kuba Atys / AG Erika SteinbachSocjaldemokraci (SPD), liberałowie (FDP) i Zieloni zażądali, by Steinbach przeprosiła polski rząd. Chadecja (CDU) uznała wypowiedź Steinbach za "niestosowną". Erika Steinbach zarzuciła Polsce w opublikowanym we wtorek wywiadzie prasowym brak zainteresowania odprężeniem w stosunkach z Niemcami i porównała rządzące obecnie w Polsce partie polityczne z prawicowo-ekstremistycznymi ugrupowaniami w Niemczech - Republikanami, DVU i NPD. Sekretarz generalny CDU Ronald Pofalla oświadczył, że "wypowiedź pani Steinbach była i jest niestosowna" i dodał, że wypowiedź ta "nie odpowiada opinii CDU". "Erika Steinbach powinna niezwłocznie przeprosić polski rząd" - powiedział deputowany SDP Markus Meckel. Zdaniem przewodniczącej Zielonych Claudii Roth, "przy całej uzasadnionej krytyce polskiego rządu, wypowiedzi Eriki Steinbach są całkowicie nie do przyjęcia". Rzecznik frakcji FDP ds. polityki europejskiej Markus Loening nazwał Steinbach "prawdziwym zagrożeniem dla przyjaźni niemiecko- polskiej". Przewodniczący Bundestagu Norbert Lammert (CDU) powiedział po trzygodzinnym spotkaniu z marszałkiem Sejmu Markiem Jurkiem w Berlinie, że wypowiedzi Steinbach nie odgrywają żadnej roli i nie będą przeszkodą w stosunkach niemiecko-polskich. W Berlinie wspólnie obradowały prezydia Sejmu i Bundestagu. "Jest to wypowiedź głęboko niestosowna. Tego rodzaju porównań zdecydowanie robić się nie powinno" - ocenił wywiad Steinbach marszałek Jurek. Lammert zaznaczył, że Steinbach nie jest w ścisłym kierownictwie CDU, a podczas trzygodzinnych obrad prezydiów Sejmu i Bundestagu nie poświęcono tej sprawie żadnej uwagi. Lammert zwrócił zarazem uwagę na wolność słowa, odnoszącą się także do wypowiedzi, "które samemu uznaje się za niedorzeczne". Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: stare i nowe 25.03.07, 18:53 a sam cos do kontrastu;) bi.gazeta.pl/im/1/4011/z4011891X.jpg Odpowiedz Link
rita100 Re: stare i nowe 25.03.07, 20:08 Wiecie co , człowiek człowiekowi nierówny i Niemiec Niemcowi też. Odpowiedz Link
rita100 Re: 26.03.07, 19:48 Polecam zaglądniecie do czasopisma Wprost - dużo ciekawych artykułów - miedzy innymi o niemieckich zbrodniarzach wojennych i ich przehandlowaniu. oraz o Kubicy i bitwie pod Grunwaldem i o pomnikach ....... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: 26.03.07, 19:50 o pierona, to znaczy ze oni te tematy juzas odnos bierom:)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 26.03.07, 20:41 www.youtube.com/watch?v=YDy6-9mh06U&mode=related&search= Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 26.03.07, 21:28 Ale co ona mówi ? dobrze czy źle ? Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 26.03.07, 21:50 czyli sytuacja już się zmieniła na lepsze Odpowiedz Link
rita100 Re: polsko-niymiecke symatie 26.03.07, 21:54 to ci Labanda , nieaktualne wiadomości ma Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: polsko-niymiecke symatie 01.04.07, 13:40 sebisek.wrzuta.pl/film/aQ1nBUKvil/premier_u_angeli_merkel Odpowiedz Link