Dodaj do ulubionych

czym jest prawdziwa milosc ????

25.07.09, 16:02
Ha ! to wie tylko ten kto przezyl :)To jedno z najsilnieszych
uczuc,ktore rodzi sie miedzy jednym i drugim czlowiekiem.
Prawdziwa milosc moze spotkac czlowieka tylko raz w zyciu.
I to przewaznie zdarza sie we wczesnych latach mlodosci.
Nagle uswiadamiamy sobie,ze ktos jest dla nas bardzo wazny.
I to jemu chcemy poswiecic cale nasze zycie.Uwazmamy ta osobe za
doskonala i najpiekniejsza na swiecie.W pierwszych trzech dniach
rzadko jedzenie smakuje...smakuja za to pocalunki ,przytulanie,dotyk
naszej ukochanki...a gdy siedzimy kolo siebie nagle zaczyna wszystko
wirowac,wytwarzaja sie wibracje :)serce mocniej bije,zrenice sie
rozszezaja....i nagle pojawia sie wizja ...to ta osoba..to ta
dusza..ktora byla mi przeznaczona w tym zyciu...to moje kosmiczne
przeznaczenie....wiemy,ze odnalezione zostalo "to cos",ktore bylo we
wszystkich wcieleniach.....ta osoba rowniez bedzie z Toba po smierci
czy w przyszlym zyciu...moze tylko ciut starsza,albo ciut mlodsza...
wieczni kochankowie sa ze soba razem od poczatku swiata i do jego
konca...to sie wie....wystarczy spojrzenie :)))

czasem mozna milczec przez godziny i rozkoszowac sie niebianska
czysta energia ,ktora wlasnie zstapila z niebios i okryla nas..

ksiezyc zawsze jest w pelni i jest pieczecia ,na dlugim liscie..
gdzie zapisane sa gwiazdy,kwiaty i cale nasze odnalezienie sie...

bolesna jest rozlaka,ktora nawet sprawia ,ze odchodzimy ...
tam gdzie jest tylko pustka...

zwiazek bez milosci ,nie jest zwiazkiem...a poczatkiem chorego
systemu...ktory zwie sie malzenstwem...

a w malzenstwie bez milosci nie ma demokracji...jest tylko dyktat i
despotyzm.Jedna osoba musi podporzadkowac sie drugiej....czasem
nawet wiemy kto podporzadkuje sie drugiemu :)

ludzie twierdza ,ze milosc to chemia i trwa zazwyuczaj 3
miesiace.a potem nastepuje tzw dotarcie sie...a na koncu powstaje
system...w ktorym sie rzadzi..

anioly ,ktore zwykly przemawiac w ksiezycowe,letnie noce...
podpowiedzialy,ze w milosci takiej prawdziwej...dwoje ludzi bedzie
sie kochac i wspolnie decydowac o swoim losie...powiedzialy rowniez
gdy swit za pare godzin mial nadejsc...ze ogien rozpalony raz nigdy
nie zgasnie...a zamiast chemii miedzy ludzmi....zaplonie wieczna
kosmiczna milosc...

Obserwuj wątek
    • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 19:14
      Ha ! I co Ci odpisać. Prawde rzeczesz, taki świat, taki los. Ale nie zapomnij o
      zauroczeniu, które szybko ponoć mija. Nie wspominasz o miłości, takiej miłości,
      która z czasem przemienia się w nienawiść.
      Oj, od wieków wieków miłość to problem nie do rozwiązania.

Pamiętaj również , że z czasem lub przed czasem pojawiają się dzieci i tu masz
      następny problem, który kiedyś i przed Tobą będzie. Problem odpowiedzialności.
      • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 19:47
        A jak tam drodzy parafianie, kochacie się ?

www.youtube.com/watch?v=f3Rvbgm_VxA&feature=related
        • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:05
          ha :)prawdziwa milosc wszystko zniesie :)
          • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:19
            Ha :) Nie ma prawdziwej miłość, chyba , że urojona, tak jak nie ma ideałów.
            Milośc wszystko zniesie ?
            Nie samym chlebem się żyje :)
            Zawsze jest dobro i jest zło
            • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:21
              miloscia da sie zyc ,mozesz mi wierzyc :)
    • anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:32
      sorry, ze wlozuech do woontku, ale chciouech moj meinung tysz
      pedziec:

pora razy sie wirklich douech nabrac na "prawdziwo miuojsc" i
      uostouech na lodzie

also podug mie niy ma czegojs takiygo, zumindest jo w to niy wierza
      • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:38
        Ja również tak myślę, że miłość to coś urojonego. Nie ma takiego czegoś. Można
        kogoś milować, kochać, mieć do kogoś pociąg, pożądanie, ubóstwiać kogoś ale zeby
        tylko zyć samą milością takiego czegoś nie ma. Potem zaczyna się życie i tutaj
        zdajemy egzamin z miłości.
        • anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:42
          nojgorzi je ze jedna stroona dowo wszysko, a drugo stroona prowdy
          niy powiy. no i potyn je enttäuschung wielki. i jak sam potyn nazot
          miec zaufanie???

niy ma i koniec!!!!!!
          • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:49
            Tak, kobiety to najlepiej i najpiękniej kłamią, a fałszywe jak pieron.
            Przykro mi jak mówie to o swojej płci. Ale tak jest. Nie wiem dlaczego tak jest,
            ale kobiety potrafią zrobić i zniszczyć wszystko nie patrząc na nic.
            • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:52
              Podam wam przykład manipulacji kobiecej.

Razu pewnego opowiada mi koleżanka jak to robi obiad na czas dla kochanego męża.
              Ano zawsze leciała przed przyjściem męża z pracy do baru i kupowała obiad , a
              potem godała jak to warzyła , ile to składników, jak smakuje i jak sie
              napracowała - a bidula siedziała u mnie i farbowała włosy .
              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:55
                I to nie wszystko, bo zapomniałam, że jak farbowała włosy nową farbą to
                nasamoprzód mnie ufarbowała by sprawdzić jaki kolor jej włosy będa miały, zeby
                tylko nie spaskudzić sobie wlosów.

Jeszcze coś opowiedzieć
                Znam najweiększy przekret kobiecy, oj jaki smieszny, az nie wierzyłam, ze na to
                nabierała panów
            • anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:52
              wiysz Rita, moze jo to wszysko za czorno widza, bo je duzo
              szczynsliwych mauzynstw co sie rozumioom i kochajoom. ale jo pora
              razy wirklich sleciou na zbity pysk, boch za bardzo zaufou jedny abo
              drugi

to je tak jak z jedzyniym: ros, dwa razy sie uotrujesz, to jusz
              wiyncy tego niy kupisz, choby to Ci niewia jak smakowauo
              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:00
                Wiesz Antón, wcale nie jest tak jak mowisz. Niekiedy raz i dwa się pomylisz ale
                ta trzecia będzie akurat. Nie ma reguł.

Pociesze Cię Antón, nie jest dużo szczęśliwych małżeństw, zauważ, szczęśliwych
                na zewnątrz, a co wiesz co się dzieje w czterech ścianach. To chyba też zależy
                od stopnia kultury ludzi, bo nie daj Boże jak wleci gorzałeczka to już nie ma
                lekko, to juz ..... spalonyś.

Stare dobre małżeństwo to małżeństwo, które wytrzymało to o czym mówisz.

• anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:04
                  no ja, ale jo niy mom chynci nastympny roz na pysk sleciec, bo potyn
                  sie je ciynszko pozbiyrac

also wola byc som, a co mo byc to bydzie
            • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 21:58
              tak Rita to prawda...wiekszosc kobiet klamie poza kilkoma..
              dla jednej kobiety milosc oznacza calkowite oddanie...
              posluszenstwo itd takie kobiety sa b ardzo przebiegle..jak okazesz
              jej milosc to zaraz to wykorzystuje...i wierz mi nawet zajrzy ci do
              kompa czy tam z kims nie krecisz...a sama z kims innym kreci i
              spotyka sie potajemnie...ale takie kobiety mozna poznac po jakims
              czasie i niczym tells w pokerzy przejzymy je na wylot i goodbye..
              pozniej taka kobieta zapowiada zemste,histeruje,placze itd
              ale ok :) sa tez kobiety naprawde mile,kochane i wspaniale...
              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:06
                No sami widzicie , bo mieliście do czynienia z takimi kobietami, ze nie łatwe
                jest życie, a czasami to i w gehennne się zamienia.

No ale Antón nie powiedział czy ma dzieci, bo jeśli wchodzą dzieciaki to już
                inna jest gadka.

Opowiem wam , inny przypadek
                • anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:07
                  niy, niy mom dzieci.
                  • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:10
                    anton_28 napisał:

> niy, niy mom dzieci.
                    >

E, to Twoje klopoty to nie klopoty. Jeszcze sie zakochasz, jeszcze znajdziecie
                    swoje połówki. O rany, jak wy macie fajnie z tą wolnością i swobodą i swawolą.
                    Kobiet nie brakuje, zawsze któraś zaspokoi.
              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:08
                Nie wiem co sie dzieje, ale widać, ż ew dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi
                chce być singlami i to z wyboru. Może to jednak komputer wpływa i telefony
                komórkowe, bo kontakty sa teraz nie do spradzenia, a dedektywi internetowi pełne
                recę pracy.
                • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:13
                  Miałam cos opowiedzieć , jak to kobieta potrafi wszystko.

Było tak, że pewna dziewczyna zatrzymała na autostopie kierowcę fajnej bryki no
                  i gdaka, szmatka i ta dziewczyna , zeby pokazac się z dobrej strony powiedziała,
                  ze jest studentką AGH i z czasem mieli się ku sobie. Pan zawoził ją pod AGH,
                  potem po nią przyjeźdzał i spotykali się na tym AGH .
                  I wreszcie zawarli ślub.
                  Dopiero prawda wyszła na jaw, ze dziewczyna nawet matury nie miała. No , ale po
                  rozwodzie otrzymała trochę majątku.
                  • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:18
                    tez znam taka jedna gwiazde ,ale nie warto nawet o niej pisac =
                    zenada.Ale ta co wyrabiala To byl obled

PS
                    Wybaczcie mi orty :)Bylem dzis na malym spotkanku ;)
                    • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:23
                      Mnie też wiele wybaczcie, ja to jade równo i bez trzymanki ;)))
                      Tak z zycia wzięte

• anton_28 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:19
                    chopy som wdycko naiwne i se ogupic dajoom
                    • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:30
                      anton_28 napisał:

> chopy som wdycko naiwne i se ogupic dajoom

Dokładnie, wystarczy , ze tylko pupeczką mignie a już mają Panowie zakręcone. No
                      niestety tak juz jest i było. Niekiedy ma fajną kobitke , a z okazji innej
                      skorzysta. Nie na darmo jest powiedzenie - w tango poszedl

Temat rzeka, bo dochodzi tu jeszcze miłośc i seks, a seks w malzenstwie jest
                      bardzo wazny.
                      • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:40
                        jest najgorze jak pokreci samochodem dobrej marki i kasa
                        9bo naprzyklad tylkiem nie moze ;)...taka zawsze znajdzie jakiegos
                        frajera..o potem owinie go sobie wokol palca..ale ok wymknol sie
                        temat :)mialo byc czym jest milosc,a nie skutki jakiejs pseudomilosci
                        • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:49
                          No bo sam widzisz, że cięzko nawet o przykład prawdziwej, czystej i wiernej miłości.
                          • nordic30 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 22:59
                            Rita rozkladasz mnie na lopatki ;)
                            • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 25.07.09, 23:14
                              Ale przypomniała mi sie taka miłośc z książki. Jaka to była ksiażka ? Boże, jaka
                              to była wierna miłośc, ale jaka nieszczęśliwa. Musze sobie przypomnieć.
                              Elenai chyba była bohaterką.
                              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 26.07.09, 19:25
                                Cały dzień myślałam nad tym tematem. Jak to jest czasami nieobliczalnie, jak nic
                                nie można zaplanować, jak czasami życie nas zaskakuje i nie ma , nie ma , nie ma
                                na to rady.
                                Ale najgorzej to jest samemu, samemu w życiu jest tez zle, musi sie komus zaufać
                                jednak, bo zyje się raz

jak w tej piosence
                                www.youtube.com/watch?v=7uMatSB__tI&NR=1
                                • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 14:25
                                  Prawdziwa milosc to jest cos niesamowitego.To jest cos
                                  obezwladniajace,paralizujace i serce wstrzymujace.Najbardziej piekna
                                  taka milosc jest kiedy nie ma pewnosci uczuc drugiej strony i
                                  nastepuje to obopulne wyznanie.Swiat przestaje istniec.Juz nie ma
                                  swiata,jestesmy tylko my.Tak milosc trwa bardzo krotko i to nawet
                                  mozna zmierzyc.Zaraz potem wystepuje zazdrosc o kogos,cos,o
                                  spojzenie,o ofiarowany komus usmiech.Milosc warunkowa mozna okreslic
                                  wzorem M = f(A)+f(B)+Z
                                  Taka milosc cechuje sie tym,ze jest tylko 3/4 prawdziwa.
                                  • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 19:56
                                    Dobrze rzeczesz Alladynie. W tym ambarans , by dwoje chciało naraz.
                                    "Niepisane swe prawa dyktuje ludziom życie"

Cichy Don - Michaił Szołochow
                                    • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:17
                                      Chce,chce Rita tylko bez tego Szolochowa!
                                      • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:23
                                        hehe, wolisz Balzaka ? ;)))
                                        A może , jak tak bardzo chcesz, zwrócisz się do Zlotej Rybki. Masz pewno u niej
                                        fory ;)))))
                                      • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:23
                                        Ten "Cichy Don" to o wedkarstwie,czy jakies nonsensy wojenne?
                                        • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:25
                                          To o takich co cicho pływają przez rzekę ;)
                                        • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:27
                                          Czy ten gostek nie napisal"Los Czlowieka"? Kupe nonsensow na
                                          zamowienie Partii?
                                          • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:30
                                            Aj tam, nie patrz na to, wszystko jest pokręcone, a los czlowieka najbardziej
                                            • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:39
                                              "Cichy Don" ma chyba z 3 tomy.Mozesz napisac kto kogo i jak wyszlo
                                              na koncu?Bede zobowiazany.
                                              • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 20:44
                                                5 tomów. Ale dopiero pierwszy ukończyłam. Dam znać jak będą lecieć dalsze tomy ;)
                                                • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 27.07.09, 22:03
                                                  Czytalem kiedys "Wojne i Pokoj" Tolstoja,bez przesady,ostatnie 20
                                                  stron.Nigdy nie uwierzysz jak on to wszystko zagmatwal,ten mistrz
                                                  piora.Pojecia nie mialem o co chodzi.Zaczelo mnie wciagac a tu
                                                  koniec.
                                                  • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 28.07.09, 00:06
                                                    Z ruskich autorow to Solzenicyna polecam,cokolwiek.Pamietam,ze jak
                                                    pierwszy raz czytalem Archipelag Gulag,to Zuzia z jej kanarkiem od
                                                    razu mi podpadli.
                                                  • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 28.07.09, 00:09
                                                    Jestes pewna Rita,ze nie jestes niezla agentka?
                                                  • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 28.07.09, 01:27
                                                    Szczery czlowiek jestem,robotny nawet w niedziele i powiem wam,ze
                                                    zamowilem sobie na Allegro "Idiote" Dostojewskiego.Nigdy nie
                                                    czytalem co on o mnie podobnych pisal.Podobno jest zabawne.
                                                  • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 28.07.09, 21:24
                                                    A nie wolisz 'Annę Karenine '?
                                                    Nie jest nic zabawne, bo życie nie jest zabawne. Jak chcesz cos zabawnego to z
                                                    wojakiem Szwejkiem rejzuj.
                                                  • alladyn15 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 29.07.09, 16:42
                                                    Jasne,ze wole Anne Karenine,troche ja zozruszam jak nie jest
                                                    zabawna.Na jakim forum pisze?
                                                  • rita100 Re: czym jest prawdziwa milosc ???? 29.07.09, 19:55
                                                    Tam gdzie się mruży oczy, tam ją znajdziesz ;))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka