Gość: pyszczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 22:39 czy np. wzruszenie z powodu filmu , to tylko rzecz niewieścia?Tak się pytam pod wpływem chwili,z mokrymi policzkami od łez. Chlip, chlip, chlip... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łzy Re: Łzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.10, 23:28 Niemowlęta płaczą bez względu na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: Łzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 21:58 Niemowlęta płaczą , ale nie mają nic do tematu, bo raczej nie oglądają filmów.Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
kasanouva Re: Łzy 01.02.10, 09:01 Gość portalu: pyszczek napisał(a): > czy np. wzruszenie z powodu filmu , to tylko rzecz niewieścia?Tak > się pytam pod wpływem chwili,z mokrymi policzkami od łez. > Chlip, chlip, chlip... Chlup, chlup, chlup....a ja się dziwię co mi tak w butach chlupocze :) Odpowiedz Link Zgłoś
gawiedka Re: Łzy 01.02.10, 09:41 (Zazdrość moja bezsilnie po łożu się miota) Leśmian Bolesław Zazdrość moja bezsilnie po łożu się miota: Kto całował twe piersi, jak ja, po kryjomu? Czy jest wśród pieszczot choć jedna pieszczota, Której, prócz mnie, nie dałaś nigdy i nikomu? Gniewu mego łza twoja wówczas nie ostudzi! Poniżam dumę ciała i uczuć przepychy, A ty i odpowiadasz, żem marny i lichy, Podobny do tysiąca obrzydłych ci ludzi. I wymykasz się naga. W przyległym pokoju We własnym się po chwili zaprzepaszczasz łkaniu I wiem, że na skleconym bezładnie posłaniu Leżysz, jak topielica na twardym dnie zdroju. Biegnę tam. Łkania milkną. Cisza niby w grobie. Zwinięta, na kształt węża, z bólu i rozpaczy Nie dajesz znaku życia - jeno konasz raczej, Aż znienacka za dłoń mię pociągasz ku sobie. Jakże łzami przemokłą, znużoną po walce Dźwigam z nurów pościeli w ramiona obłędne! A nóg twych rozemknione pieszczotami palce Jakże drogie mym ustom i jakże niezbędne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyszczek Re: Łzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 21:54 Kasanoouvo, to są objawy oglądania "Deszczowej piosenki":) Odpowiedz Link Zgłoś