Dodaj do ulubionych

Skrzydło anioła

15.12.04, 14:05
Wezwałam na pomoc twojego anioła,
by ci przetłumaczył słowa nieudolne.
Nie potrafię mówić... Może on zawoła
i rozkwitną wtedy niczym maki polne

jakieś lepsze myśli i lepsze uczucia.
Ja tymczasem leżę zwinięta, schowana
we własnej skorupie jak ślimak bez czucia,
jak pączek co nie śmie otworzyć się z rana...

Cóż, daremne były nadzieje i modły,
próżno się schroniłam pod to białe skrzydło.
W głębi twojej duszy stokroć jesteś podły

i w niczym nie lepsza jest twoja natura...
Dobrze, nic nie powiem. Wszystko mi obrzydło,
gdy w dłoni zostały zakrwawione pióra.
Obserwuj wątek
    • ewiku Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 14:10
      oooooo... takie śliczne skrzydło...
      ... schowaj się głębiej i napewno dostrzeżesz, tego, kogo szukasz...
      witaj Meduzko!
      • meduza4 Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 14:43
        Błąd w logice... Mnie potrzebny ktoś, kto szuka mnie... Ja tam wybredna nie
        jestem i tyle. Księcia z bajki nigdy nie pragnęłam, a że mężczyźni szukają
        wyłącznie księżniczek to już inna sprawa :-(
        • ewiku Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 14:49
          o to właśnie chodzi... przestań patrzeć to zobaczysz...
          • caruzzo Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 15:33
            Zebym ja byl mlodszy, to chyba meduzie
            pomoglym ten problem rozwiazac.;DDDDDDDDD
            • ewiku Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 16:31
              ciekawe, jak...
              • caruzzo Re: Skrzydło anioła 15.12.04, 16:51
                Ewiku, sam jestem ciekawy........
                ale sie nie gnieWam. za takie pytanie..;DDDDDDD
                • ewiku Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 11:20
                  caruzzo napisał:

> Ewiku, sam jestem ciekawy........
                  > ale sie nie gnieWam. za takie pytanie..;DDDDDDD
                  ----------------------------------------------------------------
                  ... ależ mój Panie... ciekawość damy zaspokoić racz... toż Waść biegły w
                  kunsztach różnorakich...
                  >
                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 15:39
                    ewiku napisała:

... ależ mój Panie... ciekawość damy zaspokoić racz... toż Waść biegły w
                    > kunsztach różnorakich...
                    ----------------
                    -swoją rozleglą wiedzą Pani mnie zaskakujesz.....DDDDDDDd
                    > >
                    >
                    • ewiku Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 16:33
                      caruzzo napisał:

> -swoją rozleglą wiedzą Pani mnie zaskakujesz.....DDDDDDDd
                      --------------------------------------------------------------------
                      ... Waść zapomniał, żem ja... już też... z nie jednego pieca chleb jadała...
                      • caruzzo Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 18:19
                        Cenię Waćpanny wiedzę i doświadczenie,
                        jestem pod wrazeniem.....DDDDDDDDD
                        • ewiku Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 18:24
                          caruzzo napisał:

> Cenię Waćpanny wiedzę i doświadczenie,
                          > jestem pod wrazeniem.....DDDDDDDDD
                          ----------------------------------------------
                          ... wiesz Waść... to zaledwie początki...
                          >
                          • caruzzo Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 19:50
                            ewiku napisała:
                            wiesz Waść... to zaledwie początki...
                            -----------------
                            nie strasz Pani, mam nienajlepsze serce...DDD
                            > >
                            >
                            >
                            • ewiku Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 08:49
                              caruzzo napisał:
                              > nie strasz Pani, mam nienajlepsze serce...DDD
                              ---------------------------------------------------
                              ... i na to rada się znajdzie... mój Panie...
                              • caruzzo Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 09:58
                                Czyżbyś cuda potrafiła czynic...DDDDDDDDDDDD
                                • ewiku Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 10:18
                                  ... nie cudem , a wiarą wszystko mieć możemy...
                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 10:51
                                    Nie będzie jak mówisz Pani....DDDDDDD
                                    • caruzzo Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 10:52
                                      Sorki ,mialo być -Niech będzie jak mowisz Pani.;DDD
                                      • ewiku Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 11:03
                                        ... czyżbyś nie wierzył we wiary siłę?...

(... u nas pogoda cudna, słoneczko zza chmur wyjrzało, ciepełko coraz większe,
                                        +4st. C... wywczasów zażywać wypada... )
                                        • caruzzo Re: Skrzydło anioła 18.12.04, 16:08
                                          A u mnie regularna zima, do poludnia
                                          snieg gęsty padał.teraz co nieco sie
                                          gorzej zrobiło,błotko.....;DDDDDDDDD
                                          • ewiku Re: Skrzydło anioła 19.12.04, 20:17
                                            caruzzo napisał:

> A u mnie regularna zima, do poludnia
                                            > snieg gęsty padał.teraz co nieco sie
                                            > gorzej zrobiło,błotko.....;DDDDDDDDD
                                            -------------------------------------------------------------
                                            zmieniłes Waćpan temat...
                                            ładnie to tak?...
                                            • caruzzo Re: Skrzydło anioła 19.12.04, 21:06
                                              Wierzę,wierzę..nie zauwazyłas tego..DDD
                                              • ewiku Re: Skrzydło anioła 19.12.04, 22:00
                                                raczej zauważyłam...
                                                • caruzzo Re: Skrzydło anioła 19.12.04, 22:06
                                                  Oj Ty wszystko musisz widziec...zaczynam
                                                  czuc sie bezbronny..DDDDDDDDDDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 20.12.04, 10:00
                                                    czyż nie jest miła taka bezbronność?...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 20.12.04, 11:28
                                                    Nie przecze....ale to trochę zaskakuje.....;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 20.12.04, 20:27
                                                    życie nasze pełne jest niespodzianek...
                                                    ... nigdy nie wiesz, marny człeku, co Ci naprawdę pisane...

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 20.12.04, 20:58
                                                    Ciagle cos zaskakuje ,moze juz taki los.,:
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 08:11
                                                    a raczej uroki życia...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 11:41
                                                    Na jedno wychodzi....byle to było do
                                                    zaakceptowania.........;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 11:53
                                                    to tylko od nas samych zależnym jest...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 12:55
                                                    Pani mądrość życiowa ciągle mnie
                                                    zaskakuje.....;-DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 14:31
                                                    Dziękuję Waćpanu, za dobre słowo...
                                                    ale jam dopiero na początku drogi dalekiej...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 14:58
                                                    Waćpani,uważam ze ważne jest iż
                                                    odważyłaś się wyruszyć w tę
                                                    nieznaną drogę...'-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:01
                                                    To nie ja idę...
                                                    ale serce moje...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:04
                                                    Na jedno wychodzi..droga
                                                    jest ta sama......;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:07
                                                    Jeno serce lżejsze... szybciej u celu jest...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:08
                                                    Owszem, trudno z tym się nie zgodzić.;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:10
                                                    ... a ja biedna nie wiem, co tam zastało...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:17
                                                    Wszystko co miało zostać...;D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:20
                                                    to dobrze... spokojniejsza jestem...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 21.12.04, 15:28
                                                    I o ten właśnie spokój chodziło.......
                                                    to dobry omen...........;-DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 12:39
                                                    spokój po burzy... i przed wieloma następnymi ... letnimi, gorącymi burzami...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 13:42
                                                    Dobrze,ze wymyślili piorunochrony.....
                                                    jest szansa przeżycia.........;DDDDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 14:48
                                                    a na pocieszenie... to po każdej burzy...
                                                    słonce jeszcze większe i jaśniejsze świeci...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 17:30
                                                    To fakt,tak sprytnie skonstruowano
                                                    naturę.....;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 18:01
                                                    a, że człek natury jest częścią... to i uciec przed nią nie zdolny...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 18:04
                                                    Moze jedynie się schować...ale
                                                    to do czasu..;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 22.12.04, 18:30
                                                    a ta natura i tak o swoje upominać się będzie...

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 06:51
                                                    Tak, żywioł niesie w sobie i piękno....
                                                    i ale i dzikośc natury...........;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 08:29
                                                    dlatego warto żyć i walczyć o swoje szczęście...
                                                    ... pozdr...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 11:04
                                                    Każdy człowiek chyba podąża w tym kierunku.....
                                                    ale z bardzo róznymi skutkami......;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 13:18
                                                    jeżeli serce czyste... to i cel łatwiej osiągnąć...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 18:33
                                                    A gdzie serduszka pucują?........'-DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 21:06
                                                    o Panie... i Ty o to pytasz?...
                                                    w myślach... marzeniach...
                                                    a potem... w czynach odważnych...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 21:09
                                                    Masz Pani na myśli pewnie
                                                    samooczyszczanie.....;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 21:20
                                                    samo może nie, mój Panie...
                                                    ale z pomocą jakowąś...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 21:32
                                                    Masz Pani na myśli siły nadprzyrodzone.....;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 23.12.04, 21:46
                                                    to wyobraźni siły...
                                                    pełne odczuć i wrażeń...
                                                    silnych...
                                                    jak prawdziwych...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 26.12.04, 09:07
                                                    Witaj Pani w drugi swiąteczny poranek,
                                                    życzę Ci ciepła i samych przyjemności,
                                                    i coby szczęscie Cię nie opuszczało.. ..;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 26.12.04, 18:11
                                                    witaj...
                                                    moje szczęście zostaje ze mną...
                                                    ono było, jest i będzie...
                                                    gdziekolwiek się znajdę, pójdźie za mną...
                                                    jak cień...

--------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 26.12.04, 18:14
                                                    To jesteś Pani szczęśliwym człowiekiem..;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 18:59
                                                    szczęśliwym powiadasz mój Panie...
                                                    radosnym może... na razie...
                                                    pełnym nadziei i planów różnorakich...
                                                    i wiary... w innych... bliskich...

------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 20:45
                                                    Mozna powiedzieć w takim razie, ze nie
                                                    jest źle...oby tak dalej się wiodło..';DDDDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 20:53
                                                    samo, to na pewno nic się nie będzie wiodło...
                                                    trzeba chyba bardzo o to dbać...
                                                    żeby przetrwać chwile zwątpienia...

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:04
                                                    A rzeczywisćie uwaga jest zupełnie
                                                    na miejscu,tak nalezy czynic.;DDDDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:07
                                                    czasem sił może zbraknąć, mój Panie...

-------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:26
                                                    Zgadzam się z tym,możliwości
                                                    człowieka często niestety są
                                                    ograniczone......brakiem sił także..;-(
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:37
                                                    na szczęście... to tylko chwilowe...
                                                    na szczęście... sił jeszcze dużo...
                                                    na lata starczy...

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:41
                                                    Skoro takie jest założenie, to trzeba
                                                    siły odpowidnio dzielić w czasie......;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:47
                                                    jaka rozważność...spokój... opanowanie...
                                                    a może trochę więcej zabawy... takiej dziecięcej...( spontanicznej )

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 21:56
                                                    To wcale niezły pomysł......
                                                    ale to musi być zbieg wielu czynników....
                                                    wtedy efekty przerastają oczekiwania...;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 22:00
                                                    zwłaszcza, kiedy tych oczekiwań nie ma...
                                                    wystarczy przecież... zamknąć oczy... i pomarzyć...
                                                    np. o pienistej kąpieli w wannie...

-------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 22:08
                                                    Pewnie ze tak, siłą woli można wyobrazić
                                                    sobie wszystko..na tym między innymi
                                                    opiera się częsciowo magia.....;DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 27.12.04, 22:18
                                                    magia... która czaruje...
                                                    ale i uzdrawia...

-----------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 09:38
                                                    Zaczarowny świat zawsze pomaga..;-D
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 13:59
                                                    pomaga snuć nie tylko marzenia... ale i plany...
                                                    dodaje sił i radości...
                                                    i jakże rozkosznie rozbraja...

• caruzzo Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 16:28
                                                    Jest także pewną odskocznią od
                                                    szarości dnia codziennego,układow,
                                                    schematów,przyjętch norm postępowania
                                                    itd,itp...;-DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 17:01
                                                    ale tylko najodważniejsi...
                                                    i najbardziej pewni... swoich racji i przekonań...
                                                    potrafią z magiczną siłą... patrzeć ufnie i z nadzieją...
                                                    na to, co nadchodzi...

--------------------------------------
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 17:36
                                                    Trudno z tym polemizowac Pani...
                                                    tak rzeczywsicie jest.....;-DDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 28.12.04, 22:08
                                                    i tym optymistycznym akcentem...
                                                    kończymy chyba ten wątek...

---------------------------------------
                                                    "... u faceta piekno mnie nie rozbawi.
                                                    A intelekt stanowczo tak..."
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 29.12.04, 09:52
                                                    Skoro decyzja podjęta, to dzięki za miłe
                                                    towarzystwo......;DDDDDD
                                                  • ewiku Re: Skrzydło anioła 29.12.04, 11:59
                                                    tak więc... do zobaczenia na innych wątkach...

----------------------------------------------
                                                    ... to,co u innych nazywamy grzechem,
                                                    w naszym wykonaniu jest jedynie doświadczeniem życiowym...
                                                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 29.12.04, 12:50
                                                    heja............;-)))
    • Gość: ene due Re: Skrzydło anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:32
      jeśli głeboko uwierzysz, to rozmowa pomoze z aniołami. najlepiej porozmawiaj ze
      swoim aniołkiem, by spełnił Twą prośbe, znalezienia tego kogo szukasz :)
      • samowolny Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 09:14
        jak policzono na swiecie jest więcej kobiet niz mężczyzn to jak widać musi
        być ktoś bez pary...
        • meduza4 Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 14:18
          Kiedys Cie zabije albo inna krzywde zrobie ;-)
          • caruzzo Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 15:13
            meduza4 napisała:

> Kiedys Cie zabije albo inna krzywde zrobie ;-)
            --------------------
            Na mnie sie powyżywaj, jakoś źle mi sie zyje.DDDDDDDD
            Witam miłą Koleżankę.;DDDDDDD
            • meduza4 Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 16:24
              Tobie krzywdy nie zrobie, to Samowolek sieje tutaj pesymizm :-(
              • caruzzo Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 16:33
                No to sprawy się wyjasniły,scigaj
                Samowolka.;DDDDDDDDDDD
                • meduza4 Re: Skrzydło anioła 16.12.04, 17:02
                  Scigam cholere, scigam - piwo mi winien!!! :-)
                  • caruzzo Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 11:24
                    meduza4 napisała:
                    ------------------
                    sorki ze się tu wsisnąłem ale
                    chce Cie Meduzo pięknie pozdrowic i
                    milego dnia zyczyc.;DDDDDDDDDDD
          • samowolny Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 14:37
            meduza4 napisała:

> Kiedys Cie zabije albo inna krzywde zrobie ;-)

przynajmniej umre "za prawde":))))
            • meduza4 Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 18:02
              Samowolek, to ja decyduję co jest prawdą ;-PPPPPPPPP
        • Gość: ene due Re: Skrzydło anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 11:51
          > jak policzono na swiecie jest więcej kobiet niz mężczyzn to jak widać musi
          > być ktoś bez pary...
          -------------
          bo Wy jesteście słabsi psychicznie od naszej płci ....
          • samowolny Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 14:45
            Gość portalu: ene due napisał(a):

> bo Wy jesteście słabsi psychicznie od naszej płci ....

i tak to sobie tłumacz:)))
            • Gość: ene due Re: Skrzydło anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:51
              tak, bo podobno wg badań wsród samobojców przeważaja mężczyźni ;-)))
    • jmx Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 01:10
      meduza4 napisała:

> Cóż, daremne były nadzieje i modły,
      > próżno się schroniłam pod to białe skrzydło.
      > W głębi twojej duszy stokroć jesteś podły

?
      Czy to nie przesada...?

Fajnie Cię znowu tu widzieć, szkoda, że z powodu takich okoliczności...
      Pozdrawiam :))
      • meduza4 Re: Skrzydło anioła 17.12.04, 18:07
        jmx napisała:

> meduza4 napisała:
        >
        > > Cóż, daremne były nadzieje i modły,
        > > próżno się schroniłam pod to białe skrzydło.
        > > W głębi twojej duszy stokroć jesteś podły
        >
        > ?
        > Czy to nie przesada...?

Nie, to nie jest przesada. Są pewne okoliczności mocno obciążajce owego
        dżentelmena o których w wierszu nic nie mówię. W skrócie powiem tyle, że dla
        własnej próżności i samolubstwa osoba ta pozwoliła abym przez kilka miesięcy
        męczyła się w niepewności. Ja ze swojej strony nie wiedziałam, że osoba ta jest
        w pełni świadoma moich uczuć i że w pełni świadomie unika wyjaśnienia sytuacji.
        • jmx Re: Skrzydło anioła 26.12.04, 04:17

Wiesz co... Jednostronność uczuć dla żadnej z osób zainteresowanych nie jest
          łatwa. Brak wzajemności boli, każdego, co do tego nie ma dwóch zdań, rozumiem
          Twoje emocje i rozgoryczenie.

Ale moim zdaniem, Twoja ocena tego mężczyzny jest zbyt ostra, niesprawiedliwa.
          Owszem, jego postawę mozna nazwać tchórzliwą - niechęć, strach przed
          konfrontacją, powiedzeniem prawdy. Ale rzadko który facet potrafi otwarcie i
          szczerze mówić o swoich emocjach, przyznawać się do uczuć, nawet samemu przed
          sobą, a co dopiero przed drugim człowiekiem. Ale próżność, samolubstwo,
          podłość? chyba nie w tym rzecz, Meduzo...
      • sunrise1 skrzydła aniołów 31.12.04, 16:59
        Szkoda, ze takie okoliczności, niemniej wiersz ..chyba jeden z Twoich
        najlepszych.
        Pozdrowienia i życzenia cudnego 2005 roku....a aniołów jest coraz mniej , ale
        nie mało. Naprawdę.

z :)))
    • Gość: ene due Re: Skrzydło anioła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:21
      :)))

naiwnie dziś chcesz zatrzymać ten czas
      mieć prawo by żyć najłatwiej się da
      nie bój się słów, tak pragnę słyszeć, że
      potrafisz sam odnaleźć miejsca swe

cały czas szukaj szans
      wyrwij się z życia ram
      uwierz mi
      szczęście jest w nas

każdy dzień przeżywaj tak
      jakby się miał skończyć świat
      może czas wreszcie być sobą
      i zacząć na nowo
      mogę ja i możesz ty
      robić tak, by lepszym być
      ponad strach wzbić się jak anioł
      tak samo dosięgać chmur

dotknij mnie tak, chcę płonąć w tę noc
      nie żałuj mi chwil, tak pragnę poczuć to
      z tobą dziś być, naprawdę tego chcę
      ta miłość i tak gdzieś z czasem minie, wiem

cały czas szukaj szans
      wyrwij się z życia ram
      uwierz mi
      szczęście jest w nas

każdy dzień przezywaj tak
      jakby się miał skończyć świat

może czas wreszcie być sobą
      i zacząć na nowo
      mogę ja i możesz ty
      robić tak, by lepszym być
      ponad strach wzbić się jak anioł
      wysoko, tak samo
      autor: K. Kowalska
    • didi83 ladne... 20.12.04, 00:20
      :]
    • didi83 ladne... 20.12.04, 00:20
      :]
      • meduza4 Re: ladne... 20.12.04, 12:31
        :-D

• caruzzo Re: ladne... 21.12.04, 06:41
          Witam Panią i udanego dnia życzę...
          Pozdrawiam równiez.........-:D
          • meduza4 Re: ladne... 21.12.04, 15:13
            Witam również. Dopiero teraz zasiadłam do komputera :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka