bellima 12.05.05, 12:27 sie zbliza. wczoraj serwowalismy danie "chlop na romantycznie w swiezej bazylii i tymianku z pieprzem wg woli" na dzisiaj cos z kuchni polskiej: "chlop na dziko w kapuscie, czyli jak sobie narobic bigosu" smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey56 Re: pora obiadowa 12.05.05, 12:29 I rowniez. Są jakies ograniczenia, czy do woli.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pora obiadowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:39 To ja lecę do apteki po środki na zgagę Odpowiedz Link Zgłoś
paraglider Re: pora obiadowa 12.05.05, 12:48 Mam lepsze rozwiązanie: Zaprosić kobiete na romantyczny wieczór (lepsza kolacja niż obiad) i zakupić ryż i ciemne okulary. Można wtedy Jej wmówić, że to kawior - nie połapie się, a i przez to tanio wychodzi ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pora obiadowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:50 A jak będzie chciała okulary od Diora???? Odpowiedz Link Zgłoś
paraglider Re: pora obiadowa 12.05.05, 12:51 Myślisz, że jeszcze trafiają się aż tak wymagające? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pora obiadowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:06 A jak.... jak chłopu zależy, to zapłaci... Odpowiedz Link Zgłoś
paraglider Re: pora obiadowa 12.05.05, 13:07 Gdyby mu zależało, to by kawior kupił, a nie z ryżem kombinował. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: pora obiadowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:58 paraglider napisał: > Gdyby mu zależało, to by kawior kupił, a nie z ryżem kombinował. :) No widzisz, jak się kombinuje, to można przekombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
good.man Re: pora obiadowa 12.05.05, 13:10 bellima napisała: > sie zbliza. > > wczoraj serwowalismy danie > "chlop na romantycznie w swiezej bazylii i tymianku z pieprzem wg woli" > > na dzisiaj cos z kuchni polskiej: > "chlop na dziko w kapuscie, czyli jak sobie narobic bigosu" No przecież, chyba nie cały chłop posiekany jak leci !! Na pewno masz na myśli jakies smakowite kąski. Może karczek? boczuś ? udko ? schabik ? albo i głowiznę ? a może .....? mniam mniam :) Co z chłopa lubicie kobietki najbardziej ?? :)) Smacznego ! Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: pora obiadowa 12.05.05, 15:01 co do kawy proponujecie,czas picia sie zbliza? Odpowiedz Link Zgłoś
bellima cos na szybko na wieczor 12.05.05, 21:44 pozna juz pora wiec moze> "zielone tagiatelle z trzema chlopami (znaczy serami) z swiezymi listkami szalwi" szalwi nie ma co zalowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: cos na szybko na wieczor 13.05.05, 20:36 A dzisiaj jaki zestaw proponujesz?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
good.man Re: cos na szybko na wieczor 13.05.05, 22:05 grey56 napisał: > A dzisiaj jaki zestaw proponujesz?;)) hmm, nie było dziś żadnego przepisu. Czyżby Bellima sie przytruła i płukała żołądek ? A już chciałem, za te kulinaria, wybaczyc jej wszystkie zgryźliwości. Gdzie jesteś forumowa chłopo-kuchareczko ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: cos na szybko na wieczor 13.05.05, 22:07 Myslisz,ze załatwiła się własną ręka?.;)) Odpowiedz Link Zgłoś
good.man Re: cos na szybko na wieczor 13.05.05, 22:53 grey56 napisał: > Myslisz,ze załatwiła się własną ręka?.;)) nie można tego wykluczyć :)) A Ty czyzbyś była głodną ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grey56 Re: cos na szybko na wieczor 13.05.05, 22:57 Głodną to najwyzej Ty mozesz byc;) Odpowiedz Link Zgłoś
bellima panowie, skąd te niecne insynuacje? 16.05.05, 11:04 czyzby pan_dobry sie niesmialo cieszyl z takiej wizji, moze by i chetnie sam podrzucil cykute :DD ale prozne nadzieje, ze glodni w piatek chodziliscie? chlopa nie mozna rozpuszczac codziennym gotowym obiadkiem pod nos podstawionym bo mu sie w glowie poprzewraca:DD natomiast mam nadzieje, ze smakowaly wam weekendowe grilowe skrzydełka z czupurnego kogutka w ziolach, zeberka z barana z czosnkiem z korniszonkiem na chrupko, tluczone szponderki z mlodego byczka w papryce oblozone baklazanowa kolderka, wszystko w piwnej zalewie z pikantnymi chlopskimi szczegolami poki co - swiezo wycisniety sok z pomaranczy postawi po tym na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
good.man Re: panowie, skąd te niecne insynuacje? 16.05.05, 13:38 bellima napisała: > natomiast mam nadzieje, ze smakowaly wam weekendowe grilowe > skrzydełka z czupurnego kogutka w ziolach, > zeberka z barana z czosnkiem z korniszonkiem na chrupko, > tluczone szponderki z mlodego byczka w papryce oblozone baklazanowa kolderka, > wszystko w piwnej zalewie > z pikantnymi chlopskimi szczegolami > > poki co - swiezo wycisniety sok z pomaranczy postawi po tym na nogi. Miejże litość !!!! Człowiek od rana o byle śniadanku, a Ty tu takie zapachy rozsiewasz, niczym feromony !!! A i w weekend były ledwie pierogi i coś tam jeszcze, no bo co dobrego mozna zjeść w turystycznej gastronomii. A ugotuj kiedyś dla forumowej braci i zaproś, a jakże ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Pedro Re: panowie, skąd te niecne insynuacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:09 Dawajcież tu jakie zacne jadło i napitek, bo mi kiszki marsza grają!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medea Re: panowie, skąd te niecne insynuacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:28 Oj...ja też się zaśliniłam ;)) Pora obiadowa, człowiek o jakiejś suchej kanapczynie od samego rana...zimno,głodno, do domu daleko :( A tu takie specyfiki...Bądźżesz człowiekiem...ugotuj coś dla pospołu :) Odpowiedz Link Zgłoś