Dodaj do ulubionych

FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:53
Myślę i myślę i nie mogę wymyśleć kogo by tu jeszcze wyszukać...
Zdaję się na was, zawsze wymyślicie kogoś ciekawego, kogo trzeba szukać na
forum: a to męża, a to żony, a to blondyna, a to brunetki, a to wysokiego, a
to filigranowej, a to z Warszawy, a to ze wsi itd.
Ciekawi mnie ortografia i składnia niektórych ogłoszeń i tekstów pod nimi,
hehe....Niektóre wyrazy widziałam pierwszy raz zapisane w sposób "cudny" np.
męższczyzna :-))
Widać zasady pisowni polskiej są "niezwykle obce" i mało romantyczne;-)
Jednak mogą bardzo przydatne, bo niestety, ich nieznajomość wyklucza
niektórych ogłoszeniodawców i "przedbiegach".

Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:12
      Może chciałaś napisać "w przedbiegach".Wiadomo,że każdy się może pomylić,ale w
      sytuacji,kiedy gani się innych za pisownię,to zwyczajnie nie wypada:)))
      • Gość: Chochoł Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:26
        Droga Lolu, nie "wyłapałaś" jeszcze jednoego błędu:-) Zasadzki czyhają
        wszędzie:-) nawet u kontrolerów kontrolerów;-)
        • Gość: lola Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:38
          Szczerze?Wyłapałam,ale wierz mi,że nie chciałam
          być "kontrolerką,kontrolerki".Pewnie,że zabrakło Ci słowa,jeżeli mówimy o
          składni,jednak to nie ma dla mnie znaczenia,ponieważ wcale nie chciałam się
          wymądrzać.Wybacz i nie licytujmy się,gdyż z góry uprzedzam,że nie uważam się za
          najmądrzejszą na świecie.
    • dyskopata Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych 23.09.05, 18:46
      ja poszukuję destylatora i klucza francuskiego ale bezskutecznie
      • Gość: smutasek Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:54
        szkoda ze nie wiem jak wyglada klucz francuski,ale lubie film"Francuski
        pocalunek".oni tez tam kogos i czegos szukaja,a co znajduja?siebie!powodzenia w
        poszukiwaniach wszystkiego!
        • dyskopata Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych 23.09.05, 19:00
          niestety nie widziałem filmu a warty obejrzenia?
          • Gość: smutasek Re: FR - Tablica Ogłoszeń Matrymonialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 19:12
            no nie zrobie Ci tego i nie namówie na zupelnie babski film,chyba,ze lubisz
            komedie romantyczne.dziewczynom(szczególnie porzuconym chwilowo)ten film sie
            podoba.mi sie podobal,kiedy znalazlam cechy wspolne z bohaterka-tzn.nie lubie
            latac samolotem,a ukochany okazal sie niegodny mojego uczucia:)))
      • white.falcon Poszukiwania ;-) 23.09.05, 20:46
        No nie wszystkie ogłoszenia są bez sensu. Meduza szuka skarpetek, a ja próbuję
        namówić Panów na szydełkowanie (liczę, że może skarpet będzie więcej i ja
        załapię się). ;-D

Ja szukam przyziemnie - wygranej w Toto-loto lub w innej podobnej loterii. W
        ostateczności może być wygranie koszyczka z kosmetykami - jako nagrody za
        rozwiązanie krzyżówki. Chcę dowiedzieć się, jak to jest wygrać cokolwiek
        sensownego, bo w życiu nic nie wygrałam. Ale jakoś mi kiepsko idzie. Jestem
        niepocieszona, załamana, pochlipuję w poduszkę, bliska jestem depresji z tego
        powodu. Pomóżcie, dobre rady - gdzie one są? ;-PPPP
        • Gość: lola Re: Poszukiwania ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:43
          Przyłączam się do Ciebie w tym niefarcie braku szczęścia,jednzk jeśli mogę się
          podzielić dobrą radą,to z tym toto-lotkiem mam pewne doświadczenie-skreślaj w
          systemie tzn.siódemki-sprawdziłam i polecam:)A poza tym,to myśl pozytywnie,może
          akurat odniesie to lepszy skutek w Twoim przypadku,czego szczerze życzę
          • white.falcon Re: Poszukiwania ;-) 24.09.05, 22:12
            Dziękuję ślicznie, spróbuję tym siódemkowym systemem. Ja myślę pozytywnie cały
            czas. Tylko te loterie mnie gnębią ;-D : co nie zagram, to przegram. Chociaż
            raz wygrałam: poszłam przed Świętami Bożego Narodzenia na bazarek i tam była
            kwesta na biedne dzieci w formie loterii "każdy los wygrywa". Zagrałam i
            wyciągnęłam jedyny pusty los - organizatorzy zdziwili się, że coś takiego
            przypadkowo mieli ale dali mi jednak prezent: żywego karpia. Przyszłam do domu
            z karpiem, który najpierw sprawił ogromną radochę kotu, bo żywy i pływa, a
            potem sąsiad musiał go mordować, bo przecież nie będę ryby w wannie hodować. :-
            )

A poza tym jestem szczęśliwą osobą. Czego też wszystkim życzę. :-)
            • Gość: lola Re: Poszukiwania ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:21
              I tak właśnie mamy-my niby pechowcy.Wyobraź sobie,że z tym totkiem tak
              miałam,że cyfry ,które skreślałam, były akurat tymi,o których zapominała
              MASZYNA LOSUJĄCA- aż tu nagle bum!!!Pewnego dnia trafiłam 4 w systemie-tego
              dnia dobrze płacili,no i 600 zł.moje!!!Daj szczęściu szansę,a ono lubi
              optymistów,więc masz szansę.Trzymaj się ciepło.Jak wygrasz,daj znać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka