Gość: exman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:01 Czy sż jeszcze w Polsce szlaki po których można potupać w listopadzie bez narażania życia ? Interesują mnie góry jakiegokolwiek pochodzenia .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobietabezserca Re: Góry w listopadzie 06.10.05, 20:31 góry w listopadzie? a nie wystarczą wzniesienia, których szczytów zdobywanie daje frajdę niemałą?;) nie mówie o pagorkach, bo one mogą być tylko jakiegokolwiek pochodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:12 Hihihi, hahaha , a ja serio chociaż na dzień, dwa w góry muszę, nawet z pagórkami u boku... Odpowiedz Link Zgłoś
boski.facet Re: Góry w listopadzie 06.10.05, 20:55 Gość portalu: exman napisał(a): > Czy sż jeszcze w Polsce szlaki po których można potupać w listopadzie bez > narażania życia ? Interesują mnie góry jakiegokolwiek pochodzenia .... hihi PoTupatupać "w listopadzie bez narażenia życia po gorach jakiegokolwiek pochodzenia" ? - hmm, najbezpieczniej jak to będą góry pochodzenia własnego, w których własne szlaki wyznaczać można :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Góry w listopadzie 06.10.05, 21:37 a w górach nie ma juz nikogo... tylko niebo co nas straszy niepogodą!:((( uparcie jednak iść chcesz tuptając - to może na Butorowy Wierch - naprawdę piękna trasa od Kościeliska począwszy:)),ale... w listopadzie jej jeszcze nie przemierzałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
jula09 Re: Góry w listopadzie 06.10.05, 22:08 Znam jeden wzgórek... bardzo bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietabezserca Re: Góry w listopadzie 06.10.05, 23:37 jula09 napisała: > Znam jeden wzgórek... bardzo bezpieczny. *** i do tego z kropką...zwieczenie wzgorka/?:)) no! jula 09- czy znasz z autopsji?:) black point? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmx Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 02:43 powiem za kilka dni poczekasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:44 od czekania można dostać czekawki ale troche poczekam ;) czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Góry w listopadzie 19.10.05, 00:10 Mam nadzieję, że czkawki nie ma? ;) Oto czego się dowiedziałm - w zasadzie każde góry się nadają do chodzenia z wyjątkiem Tatr, jesli ktoś nie ma doświadczenia. Ale z zastrzeżeniem, że jak spadnie sporo śniegu to wszędzie może być niebezpiecznie i trzeba uważać. A konkretnie polecono mi Kotlinę Kłodzką, która się w sam raz nadaje na listopadowe przechadzki. No i sądzę, że Beskidy nie będą złym pomysłem. Ale to pewnie znasz :). A Ty pewnie znad morza, że Cię do gór ciągnie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belbo Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 07:47 w "kotlinie" może być fajnie.. w listopadzie chyba nie ma tam tłumów.. w lato nie polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbo Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 07:48 a może kochane karkonosze? tam schronisk masa.. a ludzi chyba o tej porze roku mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.teleton.pl 19.10.05, 09:15 hmmm...ta Kotlina Kłodzka też za mną łazi, lata świetlne tam nie byłem a nie tylko gorki tam są w razie czego ... Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Góry w listopadzie 19.10.05, 09:16 "Szukam, szukania mi trzeba, Domu gitarą, i piórem A góry nade mną jak niebo, A niebo nade mną,jak góry.".. a z bezpiecznych gór to polecam Beskidy...o każdej porze ...lecz zawsze potrzebny jest zdrowy rozsądek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna_kobieta Re: Góry w listopadzie IP: *.router.cosmosnet.pl 19.10.05, 17:46 Chyba w kotlinie kłodzkiej są takie sympatyczne górki(pierdołowate jak mówią prawdziwi górale)Góry Stołowe. Nie wiem jak wygladaja teraz ale przed 20 laty były super.Zawsze mozna do murowańca i nad czrny staw gąsienicowy i popatrzeć na tatry skoro juz nie da sie wejść....Uuu do wiosny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:23 Zdaje się, ze wyjazd w góry muszę odłozyć do wiosny...nie ma sensu tłuc się w ten niepewny czas, w deszcz i mgłę...za bardzo kocham zycie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.teleton.pl 20.10.05, 07:22 ale na Mazury ponoć cała Warszafka jeździ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna_kobieta Re: Góry w listopadzie IP: *.router.cosmosnet.pl 20.10.05, 15:45 Nie rezygnuj tak odrazu,jest taka strona www.ceper.com.pl i zawsze tam mozna dowiedziec się co słychać w tatrach i czy jest szansa gdzieś wejść,troszkę Ci zazdroszczę exman-e możliwosci,bo ja gdybym tylko miała takową to już próbowałabym gdzieś wleżć,oczywiście życie mi miłe i wszystko w granicach rozsądku.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
baobabb W listopadzie, to tylko Gora pieniedzy 20.10.05, 15:58 no i cieply kominek. Ale po roznych Gorkach (ale juz nie po Gorach) pospacerowac tez mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Chyba tylko 20.10.05, 16:24 Góry Świętokrzyskie w grę wchodzą... ale to są góry tylko z nazwy :-PPP Wiem bo znam aż za dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
baobabb Re: Chyba tylko 20.10.05, 16:28 co tych chcesz od Swietokrzyskich? Jakbys byla sie poslizgla i zjechala po sniegu tylkiem na goloborzu, to nie wiem, czy byloby Ci czego zazdroscic :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Chyba tylko 20.10.05, 16:36 W listopadzie to tam śniegu jeszcze raczej nie będzie. A poślizgnąć się... owszem, tylko na tyłku nie wylądowałam. Te kamole mokre były :-( A Świętokrzyskich czepiać się mogę dowolnie, bo się w tamtejszym województwie kiedyś urodziłam, tylko kieleckie się ono wówczas nazywało ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbo Re: Chyba tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:27 kiedys zatrzymałem się w kieleckim w celu uzielenia pomocy poszkodowanemu na drodze( nie mił człek lewarka i sta jak ta sierota 30 minut machając az mnie wymachał) . I tak się zdazyło że kolezanka udała sie za potrzeba w okoliczne krzaczki ( te na lewo) słyszac za soba " niech Pani uwaza w tych krzakach bo tu same scyzoryki" tak mi się przypomniało własnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Chyba tylko 21.10.05, 14:54 Gość portalu: belbo napisał(a): > I tak się zdazyło że kolezanka udała sie za potrzeba w okoliczne krzaczki ( te > na lewo) słyszac za soba " niech Pani uwaza w tych krzakach bo tu same > scyzoryki" > "Scyzoryk, scyzoryk, tak na mnie wołają"... a w każdym razie niektórzy kojarzą o co chodzi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbo Re: Chyba tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:57 na Ciebie tez.. amyslałem ze tylko na liroya Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Chyba tylko 21.10.05, 14:58 Na wszystkich z kieleckiego, a szczególnie z samych Kielc tak się mówi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 10:34 a ja dzisiaj na wekend jade w góry bo ich juz 2 miesiace nie widziałem a pogoda sie piekna zapowiada :)) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 12:23 samowolny napisał: > a ja dzisiaj na wekend jade w góry bo ich juz 2 miesiace nie widziałem > a pogoda sie piekna zapowiada :)) A Ty powiedz ile miesięcy mnie nie widziałeś ;-PPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 13:42 meduza4 napisała: > A Ty powiedz ile miesięcy mnie nie widziałeś ;-PPPPPPPPP w góry to teraz mam bliżej niż do ciebie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 13:46 Ha! Tylko jak miałeś bliżej do mnie niż w góry to też mnie nie widziałeś. A ja prawdopodobnie w lutym pojadę na tydzień do Czech (służbowo). Tak mi coś odbiło żeby we współpracę z Czechami się wpakować ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 13:57 meduza4 napisała: > A ja prawdopodobnie w lutym pojadę na tydzień do Czech (służbowo). czyżbyś wymieniała sie jądrami...atomów z pepikami?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 14:01 Skrobnęłam Ci w mailu (o ile dobrze pamiętam), że pan psor mi brzydki numer wyciął. Nie wnikając w szczegóły: koniec z jądrami (atomowymi)!!! Przerzucam się na zastosowania medyczne. Kolega Czech do nas przyjechał na tydzień szukać potencjalnych współpracowników i zgłosiłam swoje zainteresowanie sprawą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
samowolny Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 14:07 meduza4 napisała: > Nie wnikając w szczegóły: koniec z jądrami (atomowymi)!!! > Przerzucam się na zastosowania medyczne. rozumiem że porzuciłaś jądra fizyczne atomowymi zwane na te ....hmmm medyczne i nie dziwie Ci sie wyboru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza4 Re: Góry w listopadzie 21.10.05, 14:55 Ej, jak zwykle wszystko pokręciłeś... nawet jądra ;-PPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna_kobieta Re: Góry w listopadzie IP: *.router.cosmosnet.pl 21.10.05, 16:09 Byłam w czerwcu,we wrześniu i październiku w tych górach,ale i tak tęsknię za nimi okrutnie..samowolny pozdrów góry od wszystkich którzy je kochają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:17 wędrować zawsze warto, gdziebądź, niech to będzie nawet krótkie wyjście za miasto i obserwacja czystego nieba. Popatrzeć w czarną przestrzeń, pomysleć o tych, którzy byli przed nami i to samo niebo widzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:41 Właśnie wróciłem z takiego miejsca, tuż, niedaleko, polana jak w górach, obłoczki niczym rasowe "łowiecki", zmrok, słodki dym palonych gałęzi, i ciepło jak przy halnym...a to tylko Szczecin, psia mać...a to tylko moje miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:49 :) Właśnie z taklich chwil jest szczęście:) Wpaniała lekkość bytu:) Niechby nawet w Pcimiu Dolnym albo w Kociej Górce, wszystko jedno gdzie na Ziemi, byle poczuć moment, który daje siły na dalszą wędrówkę:) Az zazdroszczę tego ognia, ale tylko trochę, bo cieszę się, że było Twoim udziałem fajne przeżycie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:54 ...thx, teraz słucham na maxa starej płyty YES "Drama", jest całkiem, całkiem..dopóki ktoś nie wlezie tu i nie powie, że za głośno, wtedy wyjmę z szafy nóż dziadka Tuska i zarżnę gościa, spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 20:59 Lubię Yes, ale tylko jedna płytę;) - Close To The Edge, bo tylko tę posiadam;) Rzadko jej słucham, bo...zasypiam przy niej. Jesli chcę się udac na wyższy stan śwaidomości, to spokojnie moge słuchać YES - odprężam się w połowie piewrszego utworu;) P.S. Ta płyta u mnie figuruje w wersji... unikatu! czarny krązek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:34 ...respect !!! ja mam parę (nie wszystkie) na CD ale moją nie ostatnią i niespełnioną miłość żegnałem kiedyś przy Drama i Going for the one...piękny dół był, piękny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:39 Aha:) Do dołowania dobre!:) Ale lepiej w rytm Yes sięgać tam, gdzie rzeczywistość nie sięga, zamiast dołowac się:) Dla mnie to odpowiednia muzyka, relaksacja pełna. Chyba nawet lepsza niż na niskim, gardłowym, męskim głosie Cohena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:46 ...byłem w windzie, gdzie "poznał" Janis J.....to jeden z moich faworytów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:11 Janis J. - piękny "nieco zdarty" głos, pełen oddania tego, co w duszy gra, nikt nigdy tak nie zaśpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:13 A jeśli już o głosach piszemy, to zapytam, lubisz Ty głos Petera Gabriela? To mój faworyt:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:29 ...wiesz...rozumiesz...byłem w Poznaniu na jego koncercie, moj kolo to nawet nagrywał...to jeden z tych gości, ktorzy zawsze mogą do mnie wpaść na małe co nieco....szczególnie za ten kawałek kończący "Rabbit Proof fence"....czaisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloksy Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:46 Gdyby, przyszedł do Ciebie na małe "co nieco ", to daj znać, proszę:) A u mnie Peter gra i śpiewa "Steam":) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: Góry w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 22:50 ....guuud najt.... Odpowiedz Link Zgłoś