Dodaj do ulubionych

Jesienna strona ...

09.11.05, 15:07
"Nic nie mam zdmuchnęła mnie ta jesień całkiem.
nawet nie wiem jak tam sprawy za lasem"
dalej nie pamietam...ktos może potrafi dokonczyć? ;-)
Obserwuj wątek
    • samowolny Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 15:31
      Nic nie mam,
      Zdmuchnęła mnie ta jesień całkiem.
      Nawet nie wiem,
      Jak tam sprawy za lasem.
      Rano wstaję, poemat chwalę,
      Biorę się za słowo jak za chleb.

Rzeczywiście, tak jak księżyc,
      Ludzie znają mnie tylko z jednej,
      Jesiennej strony.

Nic nie mam,
      Tylko z daszkiem nieba zamyślony kaszkiet.
      Nie zważam
      Na modły byle jakie.
      Piszę wyłącznie, piszę wyłącznie
      Uczuć starym drapakiem.

ps. polecam w przyszłości przegladarke google :))

• duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 15:35
        dzięęęki tak myslałam, że to chodzi o strony ksiezyca;-))
        Przypomnialo mi sie dzisiaj rano, gdy liściem po głowie dostałam...
      • ona39 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 15:39
        samowolny napisał:

> ps. polecam w przyszłości przegladarke google :))
        >
        To byl romantyczny temat:) Co maja z nim google wspolnego?;-)))
        • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 15:53
          po co mi google jak jest samowolny;-)))
        • samowolny Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:13
          ona39 napisała:

>> To byl romantyczny temat:) Co maja z nim google wspolnego?;-)))

tak temat jest romantyczny ale też autorka prosiła o pomoc w dokończeniu
          utworu, to po co sie męczyc jak mozna na googlach znaleść:)))
          ot ja praktyczny romantyk jestem:))))
          • liza177 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:18
            e tam... chciala, zeby ktos z nia zaspiewal:)
          • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:25
            google sa praktyczne, ale nie romantyczne;-)))
            • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:28
              "..Poszarzało listopadem, posmutniało,
              Blade niebo popołudniem pochmurniało
              Takie długie są wieczory, krótszy dzień,
              W lesie do snu się układa martwy cień.
              A za oknami mokra jesień, szara mgła,
              Czarne drzewa, czarne ptaki zimny wiatr..."
              • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:30
                caruzzo napisał:

> "..Poszarzało listopadem, posmutniało,
                > Blade niebo popołudniem pochmurniało
                > Takie długie są wieczory, krótszy dzień,
                > W lesie do snu się układa martwy cień.
                > A za oknami mokra jesień, szara mgła,
                > Czarne drzewa, czarne ptaki zimny wiatr..."

brrrrr...az mi zimno i szaro jeszcze bardziej
                caruzzo...ciut cieplej może?;-)
                >
                • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:52
                  Oki Pani..bedziemy rozgrzewac widownię
                  ale moze w innym wątku;))
                  -------
                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:30
                    ok przystosuję sie ...jestem ugodowa;-))
                    • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:31
                      wiem o tym......;)
                      • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:32
                        o... a skąd?;-))
                        • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:35
                          A od Ciebie......;))
                          • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:37
                            mówiłam?;-))
                            • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:38
                              Dzsiaj,tak mi sie wydaje;))
                              • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:40
                                aaaaaa juz wiem kiedy i gdzie;-))
                                w takim razie proponuje herbatke z imbirem...na rozgrzewkę;-)
                                • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:42
                                  ja mogę sie zgodzic na herbatkę bez
                                  dodatkow,moze byc np. wieloowocowa;)0
                                  ale dzięki za zaproszenie;)
                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:44
                                    prosze bardzo, owoców moze być wiele...ale owoce w herbatce wychładzaja, a przy
                                    dzisiejszej pogodzie...ale jestem ugodowa;-)))
                                    • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:45
                                      Mnie chlody nie straszne.;))
                                      • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:47
                                        hm...a mrozy?
                                        a wichury i zamiecie, które nas dopiero czekają?
                                        • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:49
                                          Coz skoro wiemy jak ma byc to i latwiej bedzie nam
                                          to zakceptowac;))
                                          • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:51
                                            w zasadzie masz rację
                                            wolę jednak z ciepłym brzuszkiem;-))
                                            ciepło łagodzi skutki zimna...
                                            • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:53
                                              trudno w twoim stwierdzeniem
                                              dyskutowac;)
                                              • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:54
                                                nie wymagam;-))
                                                co do herbatki?
                                                • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:55
                                                  wystarczy cytrynka......no chyba,ze mialas
                                                  na mysli jakis kieliszeczek;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 19:28
                                                    miałam na mysli ciasteczka...ale skoro tak to poszłam szukac kieliszka i
                                                    dopiero wróciłam;-))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 19:57
                                                    Oj ........nie chcialem sprawic klopotu;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:00
                                                    caruzzo napisał:

> Oj ........nie chcialem sprawic klopotu;))
                                                    >
                                                    cytrynka też jest;-) Żaden kłopot...Mam nadzieję, że nastrój cieplejszy...
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:02
                                                    caly czas jestem pod wrazeniem;;;))
                                                    wszystko jest na dobrej drodze;)
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:07
                                                    mam nadzieję, że dobrym...
                                                    i, ze droga prowadzi w dobrą stronę;-)))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:12
                                                    tak....oczywiscie..;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:15
                                                    hm...ciesze się zatem bardzo;-))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:16
                                                    ja rowniez;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:18
                                                    w tym ucieszonym nastroju pożegnam Ciebie dzisiaj...dobrej nocy
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:19
                                                    wzajemnie .wszystkiego dobrego;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:21
                                                    dziekuję ;-)
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:26
                                                    eech ...zycie;))
                                                    Nie ma sprawy......proszę.......;)
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:27
                                                    caruzzo napisał:

> eech ...zycie;))
                                                    > Nie ma sprawy......proszę.......;)
                                                    >
                                                    .....???cos sie stało?
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:32
                                                    wręcz odwrotnie ...nic...........;(((
                                                    a moze juz powinno...))))))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:34
                                                    caruzzo napisał:

> wręcz odwrotnie ...nic...........;(((
                                                    > a moze juz powinno...))))))
                                                    >
                                                    może to przez jesienną, drugą stronę, którą kazdy ma...
                                                    jak księzyc...?
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:43
                                                    Tak ....zaciemnioną.....a do tego pół
                                                    księzyca jest aktualnie;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 07:51
                                                    czyli 1/4 jezli dobrze liczę;-)
                                                    trochę mało, ale dobre i to
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 08:54
                                                    B.dobrze liczysz..jestem pod wrazeniem;)
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 09:05
                                                    o witam;-))))
                                                    a dziekuję, dziekuję za uznanie moich zdolnosci matematycznych;-)
                                                    miłego dnia
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 09:17
                                                    Staram sie jak mogę...;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 10:43
                                                    caruzzo napisał:

> Staram sie jak mogę...;))

jestem pełna uznania dla Twojej uprzejmości
                                                    zapewne uczyłeś się w szkole elitarnej;-))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 12:12
                                                    na moje czasy tak.......chodzilem w swoim
                                                    czasie do jednej z dwoch ktore takie miano
                                                    miały......:))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 14:57
                                                    chylę czoło...Panie,
                                                    kłaniam sie nisko, bom niegodna rozmawiac z Tobą;-))
                                                    ja po szkole powszechnej, co widac...
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 15:40
                                                    Żarwonisia z niebie Wielka......;))
                                                    widze ,ze melancholia przeszła..;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 15:58
                                                    eee raczej nasiliła sie
                                                    choć to trudne do wytłumaczenia
                                                    To jest tak: zarty przeganiaja melancholię, a jeśli melancholia sie nasila to i
                                                    żarty musza być Większe takie przez "W";-))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:29
                                                    -Wróbelek siedzi na gałazce czy kuca?
                                                    -Kuca,bo jakby siedział ,toby mu nozki zwisały.;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:33
                                                    hihihi ...bardzo logiczne ;-))
                                                    no pokaż co tam jeszcze masz w rękawie?
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:35
                                                    -jak nazywa sie katar z dwu dziurek nosa naraz?
                                                    -Bismarck..;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:39
                                                    haha...to mi sie podoba, naprawdę...dzięki;-))
                                                    kawałki jak z "Kaczora Donalda"
                                                    duszy czasami potrzeba tak niewiele...
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:40
                                                    A zona Herkulesa to Frau Kules....;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:43
                                                    ;-)))
                                                    ależ Ty jesteś wytrwały
                                                    3 wątki masz jeszcze siły?
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:45
                                                    nie mozna mnie zajeździc..stary wychów....;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 16:58
                                                    tia;-)) elitarny, wiem...
                                                    taki zawsze sie dobrze uchowa,
                                                    jak kot na cztery łapki spada
                                                    ( ale wczoraj mój kotek spadł z drzewa i chyba nie na 4 łapki, bo bardzo się
                                                    poturbował)
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:01
                                                    to musiał na plecki.....coz zycie jest
                                                    przeprotne.......;))
                                                    A kot kiedys tak do kotki mowił:
                                                    jak za mnie wyjdziesz kochana to nie będziesz
                                                    musiała pracować....kupię ci pułapkę na myszy;))
                                                    opowiedz to swojemu kotkowi,bedzie mu lzej;)0
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:10
                                                    hihihi...ok, ale poźniej teraz spi na kolanach;-))
                                                    ale dla niej, bo to kotka, bieganie za ptaszkami i motylkami to rozrywka;-)
                                                    wczoraj zapewne nie uwzgledniła wpływu mgły na przyczepnośc pazurków...
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:12
                                                    jednak jak sie wyspi.opwiedz jej tę bajeczkę.....wiecznie młoda
                                                    nie będzie;))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:16
                                                    ona wie, że zamiast gonic myszki wystarczy, że poprosi swoją panią a dostanie
                                                    bez polowania pyszne jedzonko...;-))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:18
                                                    szczęsliwa kotka...:))
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:21
                                                    mam nadzieję, choc czasami jest zaniedbywana
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:23
                                                    coz..wazne ze to dostrzegasz......;)
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:25
                                                    zabieganie ...ech
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:26
                                                    rozumiem.....i domyslam sie,ze sam musisz
                                                    wszystko opanowac....;))
                                                  • caruzzo Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:27
                                                    mialo byc oczywiscie 'sama"
                                                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 10.11.05, 17:27
                                                    z grubsza tak;-)
                                                    na razie...do zobaczenia
            • samowolny Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:31
              racja romantyzmu tam nie ma ani za tak zwany grosz
              lecz wiadomosciami wypełnione niczym prezentami kosz:)))
              • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:33
                samowolny napisał:

> racja romantyzmu tam nie ma ani za tak zwany grosz
                > lecz wiadomosciami wypełnione niczym prezentami kosz:)))

jakie rymy, hoho !!:-))
                czy nastrój swiateczny już sie udziela?
                • samowolny Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 16:36
                  to są rymy częstochwskie
                  co przechodzą przez mą wioske
                  a do swiąt pora daleka
                  wiec i owy nastrój czeka:))
                  • white.falcon Uprzedzająco o Świętach ;-) 09.11.05, 17:20
                    Czekasz na Świętego Mikołaja?
                    On Ci tu nie będzie bajał,
                    Da Ci kopa i opluje,
                    Nie - on Ci nie podaruje.
                    A więc strzeż się, strzeż się Świąt,
                    Bo On przyjdzie.
                    Nie wiem skąd. ;-)
                  • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 17:31
                    ale po drodze mamy listopad...jak go przetrwac?
    • kobietafatalna2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:01
      Może nie potrafię;((ale ta jesien mnie zdmuchneła......;((
      • kobietafatalna2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:27
        i widze ze nikogo to nie obchodzi w tym wątku...;(((
        • duszka2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:28
          kobietafatalna2 napisała:

> i widze ze nikogo to nie obchodzi w tym wątku...;(((

nie prawda;-))) wszystkich trochę zdmuchneło;-)))
          • kobietafatalna2 Re: Jesienna strona ... 09.11.05, 20:31
            Wielkie dzięki ..myślałam ze jestem taka słaba..ale dzięki Tobie chyba jestem
            normalna.;))Duszko jesteś Wielka;))Wyrazy szacunku;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka