caruzzo 18.11.05, 09:44 Wiedza i cnota są ozdobami człowieka, ale wymagają oprawy jak okulary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poniekad Re: Czyżby? 18.11.05, 09:52 caruzzo napisał: > Wiedza i cnota są ozdobami człowieka, - wiedza tak. - cnota (rozumiana, jako wiernosc zasadom) - nie zawsze > ale wymagają oprawy jak okulary - kwestia gustu. Dla smakoszy i koneserow wszystko wymaga oprawy "Naturysci" wola raczej "pure". Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: Czyżby? 18.11.05, 10:02 to kwestia tego co jest oprawą;-))) co tak filozoficznie z rana? Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Czyżby? 18.11.05, 13:23 duszka2 napisała: > to kwestia tego co jest oprawą;-))) > co tak filozoficznie z rana? ------- kazda sytuacja wymaga innej oprawy....;)) A odnosnie filozofii...coz byla taka potrzeba.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Czyżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:03 Trafiłeś w sedno.Wprawdzie w okularach niby najważniejsze są szkła-jeśli są nieodpowiednie to nic nam po nich,ale...no właśnie,dlaczego taką wagę przywiązuje się do tego,by oprawki zaspokoiły nasze estetyczne wymagania? Podobnie rzecz się ma ze starym powiedzeniem,że z ładnej miski się nie najesz.Owszem lubimy dobre dania,ale ładna miska jest bardzo ważna,abyśmy byli usatysfakcjonowani w trakcie i po posiłku:0) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Czyżby? 18.11.05, 13:24 Gość portalu: lola napisał(a): > Trafiłeś w sedno.Wprawdzie w okularach niby najważniejsze są szkła-jeśli są > nieodpowiednie to nic nam po nich,ale...no właśnie,dlaczego taką wagę > przywiązuje się do tego,by oprawki zaspokoiły nasze estetyczne wymagania? > Podobnie rzecz się ma ze starym powiedzeniem,że z ładnej miski się nie > najesz.Owszem lubimy dobre dania,ale ładna miska jest bardzo ważna,abyśmy byli > usatysfakcjonowani w trakcie i po posiłku:0) --------- tak wrazenia estetyczne nie są bez znaczenia.;) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Czyżby? 18.11.05, 13:22 nawet czlowieka z wada wzroku nie mozna zmusic do noszenia okularow,rzecz indywidualna.;) Odpowiedz Link Zgłoś
poniekad Re: Czyżby? 18.11.05, 14:26 caruzzo napisał: > nawet czlowieka z wada wzroku nie mozna zmusic do noszenia > okularow, - Nieprawda. Kilka upadku juz go do tego zmusi. rzecz indywidualna.;) - istotnie. Kwestia wyboru jest jedzenie np. Kurczaka rekami, a nie widelcem. Podobnie jak sympatia do do plaz naturystow, a w domu wieszanie obrazow wylacznie bez ram :) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Czyżby? 18.11.05, 14:39 oj to skrajne przypadki....ale pryz zalozeniu moj dom moja twierdzą........to mozna sobie same ramy powiesic.;) Odpowiedz Link Zgłoś
poniekad Re: Czyżby? 18.11.05, 14:43 caruzzo napisał: > oj to skrajne przypadki....ale pryz zalozeniu > moj dom moja twierdzą........to mozna sobie same ramy > powiesic.;) > To jest dopiero wypadek ekstremalny. (pamietaj cholero - nie dziel przez zero) Chyba, ze uznasz, ze ramy sa rowniez trescia :) Odpowiedz Link Zgłoś
caruzzo Re: Czyżby? 18.11.05, 14:45 dobra rama nieraz jest cenniejsza od obrazu;)) Odpowiedz Link Zgłoś
poniekad Re: Czyżby? 18.11.05, 14:54 caruzzo napisał: > dobra rama nieraz jest cenniejsza od obrazu;)) Bywa niekiedy i tak... Ale i wtedy obraz bez ramy prezentuje sie zazwyczaj lepiej, niz rama bez obrazu :) __________________________________________________________ Wole, gdy tresc przerasta forme, a nie odwrotnie. Chociaz mam w sobie niezrozumiala milosc do baroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Czyżby???? 18.11.05, 14:41 diabeł tkwi w szczegółach warto poświęcić ciut uwagi owym szczegółom, detalom, oprawie, bo od razu robi się przyjemniej Odpowiedz Link Zgłoś
poniekad Re: Czyżby???? 18.11.05, 14:45 menk.a napisała: > diabeł tkwi w szczegółach > warto poświęcić ciut uwagi owym szczegółom, detalom, oprawie, bo od razu robi się przyjemniej Zazwyczaj tak tez bywa. Wszakze niekiedy warto isc na calosc, nie baczac na szczegoly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 15:28 Nie wymagają. Dostrzec je bez oprawy potrafi tylko prawdziwy znawca, nie snob. A jeżeli już je zauważy, to z pewnościa nie będzie chciał eksponować, tylko zachowa dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
oh.ty.w.zyciu.jedyna Re: Czyżby? 18.11.05, 15:37 Masz zupelne racje. Poznajac kobiete, zawsze zamykam oczy i w wyobrazni staram sie narysowac ja sobie calkiem naga. Dopiero wtedy, gdy ten rysunek bez ram (czyli bez jej ubrania) wypadnie mi pozytywnie, przystepuje do jej dalszego poznania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 15:45 Ciekawe, nawet bardzo...nie sprawdzasz, czy wytwór Twojej wyobraźni, jest zgodny z rzeczywistością? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oh.ty.w.zyciu.jedyna Re: Czyżby? 18.11.05, 15:57 Gość portalu: gb napisał(a): > Ciekawe, nawet bardzo...nie sprawdzasz, czy wytwór Twojej wyobraźni, jest zgodny z rzeczywistością? :)) Alez sprawdzam! (o to w koncu chodzi). Poniewaz mam jednak dosc dobra wyobraznie, jeszcze nigdy sie nie pomylilem :) Ten moj wywod sluzyl jednakze czemu innemu. Podobnie jak Ty nie zwracam uwagi na ramy i w kazdym problemie staram sie dopatrzec od razu sedna. Ramy upiekszaja zycie, lecz go nie zastapia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 16:06 A znalazłeś kogoś godnego Twojej wyobraźni? Odpowiedz Link Zgłoś
oh.ty.w.zyciu.jedyna Re: Czyżby? 18.11.05, 16:09 Gość portalu: gb napisał(a): > A znalazłeś kogoś godnego Twojej wyobraźni? O tak! Tylko na razie nie daje mi sie wydobyc z tych ram, bojac sie zapewne, ze nago zmnarznie, zanim sad przysle mi prawomocne orzeczenie o rozwodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 18:03 Wynika z tego, ze wyobraźnia mężczyzny może nie dorównywac kobiecej :) Ja nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
facettt Re: Czyżby? 18.11.05, 18:06 Gość portalu: gb napisał(a): > Wynika z tego, ze wyobraźnia mężczyzny może nie dorównywac kobiecej :) Ja nie znalazłam. Zajelo mi to bez mala 20 lat, wiec radze zachowac cierpliwosc i optymizm. I po drodze wykorzystywac tworczo dany Ci czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 18:53 Może to ma swój urok? Gdybym znalazła, to czego bym szukała? :) Poproszę o wyjaśnienie...twórczo, czyli jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Czyżby? IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 15:52 Jestem nieuważna, jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś