naprawde_fajna 08.12.05, 21:49 czy ktoś mi wyjaśni,bo chyba nie wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawde_fajna Re: a co to jest miłość??? 08.12.05, 21:55 no popatrz,bo wiesz myslalam,ze wiem,ale chyba nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: a co to jest miłość??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:11 Miłośc się odczuwa. Odradza człowieka, daje siłe, energię iliczy się dawanie, szczęście tej drugiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Re: a co to jest miłość??? IP: *.ct.gemini.ntplx.com 08.12.05, 22:32 LOVE Love seems the swiftest, but it is the slowest of all growths. No man or woman really knows what perfect love is until they have been married a quarter of a century. - Mark Twain's Notebook After all these years, I see that I was mistaken about Eve in the beginning; it is better to live outside the Garden with her than inside it without her. - Adam's Diary Love is not a product of reasonings and statistics. It just comes--none knows whence--and cannot explain itself. - Eve's Diary The frankest and freest product of the human mind and heart is a love letter; the writer gets his limitless freedom of statement and expression from his sense that no stranger is going to see what he is writing. - Mark Twain's Autobiography, 1959 preface True love is the only heart disease that is best left to "run on"--the only affection of the heart for which there is no help, and none desired. - Mark Twain's Notebook Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mam_czasu Re: a co to jest miłość??? 08.12.05, 22:54 jesli chcesz wyjasnie Ci tylko daj mi 5 minut Odpowiedz Link Zgłoś
kamea5 Re: a co to jest miłość??? 08.12.05, 22:54 to fajnie,ze juz wiesz:) teraz trzymaj mocno i nie puszczaj;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mam_czasu Re: a co to jest miłość??? 08.12.05, 23:07 And I'd give up forever to touch you Cause I know that you feel me somehow You're the closest to heaven that I'll ever be And I don't want to go home right now And all I can taste is this moment And all I can breathe is your life Cause sooner or later it's over I just don't want to miss you tonight And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And you can't fight the tears that ain't coming Or the moment of truth in your lies When everything feels like the movies Yeah you bleed just to know you're alive And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And I don't want the world to see me Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am I just want you to know who I am I just want you to know who I am I just want you to know who I am Odpowiedz Link Zgłoś
kamea5 Re: a co to jest miłość??? 08.12.05, 23:15 "This Romeo is bleeding But you can't see his blood It's nothing but some feelings That this old dog kicked up It's been raining since you left me Now I'm drowning in the flood You see I've always been a fighter But without you I give up Now I can't sing a love song Like the way it's meant to be Well, I guess I'm not that good anymore But baby, that's just me And I will love you, baby - Always And I'll be there forever and a day - Always I'll be there till the stars don't shine Till the heavens burst and the words don't rhyme And I know when I die, you'll be on my mind And I'll love you always....." Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_a Re: a co to jest miłość??? 09.12.05, 09:42 Dżizas, jak fajnie, że nie tylko ja mam kompletnego bzika na punkcie "Iris" Goo Goo Dolls! :)) I zgadzam się całkowicie z przedmówcami/przedpiszącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mam_czasu Re: a co to jest miłość??? 09.12.05, 11:12 potwierdzam - to jest bzik!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
neita33 Re: a co to jest miłość??? 09.12.05, 11:42 miłość ż V, DCWMs. ~ści 1. blm «głębokie przywiązanie do kogoś lub czegoś, umiłowanie, kochanie kogoś, czegoś; gorące, namiętne uczucie do osoby płci odmiennej; pot. także: stosunek miłosny, pożycie erotyczne» Wielka, gorąca, szczera, dozgonna, nieszczęśliwa miłość. Miłość cielesna, zmysłowa. Miłość synowska, ojcowska, małżeńska. Miłość bliźniego. Miłość bez wzajemności. Miłość od pierwszego wejrzenia. Miłość do żony, do dzieci. Wyznać komuś miłość. Wzbudzić w kimś miłość. Zdobyć, zaskarbić sobie czyjąś miłość. Zapłonąć miłością do kogoś. Miłość budzi się, odzywa się w kimś, w czyimś sercu. Święta miłości kochanej ojczyzny! Czują cię tylko umysły poczciwe. (Krasicki) Δ Miłość lesbijska «popęd płciowy odczuwany przez kobiety w stosunku do innych kobiet; zaspokajanie tego popędu» Δ Miłość platoniczna «miłość mężczyzny i kobiety pozbawiona pierwiastków zmysłowych» Δ Miłość własna «poczucie własnej wartości; ambicja» Δ przestarz. Wolna miłość «pożycie erotyczne kobiety z mężczyzną nie zalegalizowane jako związek małżeński» Δ daw. Jego, wasza miłość «zwrot grzecznościowy, tytularny, używany wśród szlachty» &s224; Na miłość boską! «wykrzyknienie wyrażające czyjeś zdumienie, zaskoczenie, oburzenie, sprzeciw itp.» !0,127; Stara miłość nie rdzewieje. 2. lm MD. ~ści «osoba ukochana, będąca przedmiotem czyichś uczuć» Była jego pierwszą miłością. Dzieci to największe miłości jej życia. Tak twierdzi słownik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: a co to jest miłość??? 09.12.05, 13:47 A mnie się zawsze wydawało, że miłość to jest coś, czego nie da się wyjaśnić metodą słownikową. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka2 Re: a co to jest miłość??? 09.12.05, 14:37 Każdy ją ciut inaczej odczuwa, za kazdym razem...dlatego nie ma jednej recepty, ani definicji. Pojawia się albo niespodziewanie albo po długich poszukiwaniach, usypia rozum, dodaje skrzydeł i gumowych nóg na samo wspomnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
jan583 tak definiuje ją poeta 11.12.05, 09:30 Miłość Jest miłość trudna jak sól czy po prostu kamień do zjedzenia jest przewidująca taka co grób zamawia wciąż na dwie osoby nie dokładna jak uczeń co czyta po łebkach jest cienka jak opłatek bo wewnątrz wzruszenie jest miłość wariatka egoistka gapajak jesień lekko chora z ksieżycem kłamczuchem jest miłość co była ciałem a stała się duchem. ks.Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś