Dodaj do ulubionych

Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spotkać?

IP: 217.8.161.* 10.10.01, 16:23
Sądząc po gościach forum jest sporo samotnych ,wspaniałych, na poziomie, czekających na
uczucia osób, przecież to niemożliwe żeby raport w polityce o bezżennych się potwierdzał,
mianowicie że wolni się nie spotkają bo wolne kobiety to wyzwolone panie magister a wolni
panowie to robotnicy i rolnicy, bo facet spotak się z dziewczyną o niższym wykształceniu i
statusie a kobieta nie. Przekonajcie mnie że nie jestem skazana na samotności albo na faceta,
który będzie Irkiem -rolnikiem co mysli że Szekspir napisał sztukę pt. Artur IV"
Obserwuj wątek
    • kropka! Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot 10.10.01, 16:28
      zauważam dokładnie to samo co Ty, każdy chciałby mieć ta drugą osobę ,ale
      jakość nie mogą sie spotkać, porozumieć, nie wiem, czy paraliżuje ich strach
      przed kolejnym rozaczarowaniem?
    • Gość: niuniek Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.opole.dialup.inetia.pl 10.10.01, 16:40
      Mysle droga Julio, ze wsrod forumowiczow, nie ma az tak wielu singli.
      Forumowanie to ich zabawa, a jak zauwazasz, wielu jest wspanialych, to napewno
      i pieknie realizuja sie w zyciu osobistym. Podobne wrazenie , i Ty sprawiasz.
      • Gość: Julka Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 217.8.161.* 10.10.01, 17:17
        dzięki za wirtualny komplement! Ja jednak nie bawilabym sie w singla na forum gdybym nim
        naprawde nie była.
        • Gość: niuniek Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.opole.dialup.inetia.pl 10.10.01, 18:33
          to przepraszam za doradztwo, ale pociagnij z kims kiedys dluzszch dialog, az do
          ewentualnego spotkania w realu, bo z Twoich postow przebija cieply i wrazliwy
          czlowiek, widze rozne proby kontynuacji rozmowy z Toba, ktorych urokliwie
          unikasz
          • Gość: Julka Re: do niuńka IP: 217.8.161.* 10.10.01, 18:53
            SorrY! ale jak jestem troche zajęta w pracy i nie moge każdemu szybko odpowiedzieć, ale sie
            staram, wiesz nikt znowu sie kwapi żeby zaproponować mi spotkanie w realu, a ja też nie daje
            takich sygnałów. tak j ak powiedzial Pawel 30, tu się częściej gada a nie realizuje. Z drugiej
            strony nigdy nie umówiłam się z kims na randkę w ciemno,także nie wiem czy starczyłoby mi
            odwagi, nie wiesz czy ludzie tu wogóle umawiają się w realu??
            • Gość: niuniek Re: do niuńka IP: *.opole.dialup.inetia.pl 10.10.01, 19:32
              Nie meldowali mi. Sądze, że kilku na pewno się spotkało, i może niektórym coś
              fajnego z tego wyszło. Jakbym czuł sie samotnie, zaryzykowalbym zawsze to może
              być pierwsze i ostatnie spotkanie. Przypuszczam, że wieksza tutaj szansa
              spotkania kogoś ciekawego, niż z różnych niejednoznacznych anonsów towarzyskich.
              pozdrawiam
        • Gość: Lorelei Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.server.ntl.com 10.10.01, 23:31
          A moze ludzie maja zbut wiele oczekiwan co do drugiej ososby ktore z wiekiem
          rosna i w koncu zauwazaja ze sa sami bo nikt nie spelnia ich wymagan........A
          moze ludzie kotrzy nie wiedza co napisal Szekspir moglyby sie tego od nas
          nauczyc a jest cos czego my sie moglibysmy nauczyc od nich?????????? A moze
          irek rolnik nie jest wcale taki glupi jak ci sie wydaje......Nie szukaj ksiazat
          z bajki jeslis sama nie ksiezniczka.........
    • Gość: Str. Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.wardynski.com.pl 10.10.01, 16:45
      Moim zdaniem większość singli, którzy skończyli 30tkę albo się do niej zbliżają
      (a takich tu chyba najwięcej) ma niewielką - bo w sposób naturalny malejącą z
      czasem - zdolność do pzrystosowania się do drugiej osoby. Kiedy ma się 19 lat
      jest się bardzo elastycznym i łatwo się przyzwyczaić do drugiej osoby, jej
      stylu bycia, nawyków czy małych dziwactw - kiedy ma się prawie dwa razy
      tyle "kostnieje się" niejako i oczekuje, że to do nas ktoś się dopasuje, nami
      zachwyci.

No ale to już inna para kaloszy. Może single się nie mijają tylko "obijają" o
      siebie nie mogąc "zahaczyć" na dłużej?
      • pawel30 Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot 10.10.01, 16:49
        Na szczescie nie mieszkam w malej wsi i nie musze zenic sie z kims kogo nawet
        nie lubie Warunkiem przebywania dwoch osob w njednymm pommieszczeniu jest to by
        przynajmmniej sie lubily. Nie warto tego robic ze strachu przed samotnoscia.
        • Gość: Julka Re: do Pawła 30 IP: 217.8.161.* 10.10.01, 16:56
          dzięki, zero pocieszenia.A bynajmniej nie zamierzam związywać się z kimś na siłę, to była
          ironia. A ty Pawle staraj się trochę dokladniej pisać, bo natknęłam się już na parę twoich
          wypowiedz i robisz strasznie dużo literówek, wszyscy nie wyłaczając mnie robią ale ty jestes
          w ty naprawdę dobry.
      • kropka! Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot 10.10.01, 16:52
        być może to właśnie kwestia przywyknięcia do samotności ,własnych przyzwyczajeń,
        które z wiekiem coraz trudniej, a wręcz niemożliwe zmienić, a związek polega
        właśnie na kompromisach, wzajemnym dostosowywaniu się do siebie nawzajem i
        poznawaniu się.Może w pewnym wieku człoweik staje się na to zbyt leniwy.

Gość portalu: Str. napisał(a):

> Moim zdaniem większość singli, którzy skończyli 30tkę albo się do niej zbliżają
        >
        > (a takich tu chyba najwięcej) ma niewielką - bo w sposób naturalny malejącą z
        > czasem - zdolność do pzrystosowania się do drugiej osoby. Kiedy ma się 19 lat
        > jest się bardzo elastycznym i łatwo się przyzwyczaić do drugiej osoby, jej
        > stylu bycia, nawyków czy małych dziwactw - kiedy ma się prawie dwa razy
        > tyle "kostnieje się" niejako i oczekuje, że to do nas ktoś się dopasuje, nami
        > zachwyci.
        >
        > No ale to już inna para kaloszy. Może single się nie mijają tylko "obijają" o
        > siebie nie mogąc "zahaczyć" na dłużej?

• Gość: pawel30 Re: do Julki IP: 213.25.166.* 10.10.01, 17:28
      Nie jestem ksiedzem ani prestidigatorem by sprzedawac ludziom zludzenia.
      Popatrz Julka na ludzi wokol siebie ile z twoich znajomych plynie na tratwie
      malzenstwo ze strachu przed wzburzonym morzem zwanym samotnoscia. Ale morze sie
      uspokoilo lacza ich juz tylko dzieci lub wziete na kredyt mieszkanie na
      osbnosci mowia ci ze sa kwasy i nie wiedza co robic bo nie maja pieniedzy na
      rozwod i osobne mieszkanie. Kazdy medal ma dwie strony nie tylko ty przezywasz
      rozterki:-)
      • Gość: Julka Re: do Pawła IP: 217.8.161.* 10.10.01, 17:59
        Ja nie uważam, że tylko ja mam problemy!!!!!! Coś mi się wydaje, że ty za bardzo nie
        rozumiesz ideologii forum.
        • Gość: pawel30 Re: do Julki IP: 213.25.166.* 10.10.01, 18:03
          Sorry ostatnio mialem kontakt z ludzimi panikujacymi wiecznie niezadowolonymi z
          tego co maja szukajacych dziury w calym
          • Gość: Adam Do Julii IP: 217.8.161.* 10.10.01, 18:57
            To interesujace co napisalas. Powiedz, co sadzisz o erotycznej bieliznie?
    • Gość: enancjo Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 18:56
      .. jak bedziesz siedziec przed monitorem i wiklac sie w
      drobiazgowe dyskusje o niczym, to napewno nic nie
      osiagniesz ani sie nie dowiesz.
      .. single caly czas szukaja i czesto nie widza prawd
      oczywistych o sobie nie mowiac o i innych i o tym co im
      przelatuje kolo nosa, czesto nosza w sobie ukryta wiare
      ze beda mieli druga szanse .. czego i szczerze zycze.
      Enancjo
      • Gość: pawel30 Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 213.25.166.* 10.10.01, 19:02
        Mmowienie prawd oczywistych moze zabolic niektorzy wola zyc w nieswiadomosci
        swojego polozenia nie odbierajmy im prawa do tego uszanujmy to
        • Gość: enancjo Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 19:12
          Gość portalu: pawel30 napisał(a):

> Mmowienie prawd oczywistych moze zabolic niektorzy wola zyc w nieswiadomosci
          > swojego polozenia nie odbierajmy im prawa do tego uszanujmy to

.. typowy bzdet wypowiedzi nawet nie w imieniu wlasnym .. wybacz ...
          Enancjo
          • Gość: pawel30 Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 213.25.166.* 10.10.01, 19:16
            Co nazywasz bzdetami? zawsze mowisz prawde?
            • Gość: enancjo Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 19:24
              Gość portalu: pawel30 napisał(a):

> Co nazywasz bzdetami? zawsze mowisz prawde?

.. nie co tylko taki styl wypowiedzi jak Twoja ostatnia o wszystkim i o niczym
              i nic nie wnoszacy...
              .. a po co mam klamac ..
              .. bez odpowiedzi bo nie mam ochoty SPAMOW robnic na Julki watku ..
              Bez urazy / pozdrowienia / Enancjo
              PS: Julka sorki za dywagacje ..
    • Gość: Asia JULKA OPAMIETAJ SIE IP: 217.8.161.* 10.10.01, 19:19
      JA JUZ MIALAM 2 MEZOW I OBAJ SIE NIE SPRAWDZILI. POTEM MIALAM 5 MENOW I TEZ BYLI
      DO DUPY. POZOSTAN SAMA. BADZ SOBA
      • Gość: sebol Re: JULKA OPAMIETAJ SIE IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 14.10.01, 21:52
        Gość portalu: Asia napisał(a):

> JA JUZ MIALAM 2 MEZOW I OBAJ SIE NIE SPRAWDZILI. POTEM MIALAM 5 MENOW I TEZ BYL
        > I
        > DO DUPY. POZOSTAN SAMA. BADZ SOBA

Masz racje - a niech sie sama meczy :P

• Gość: pawel30 Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 213.25.166.* 10.10.01, 19:23
      A ja mialem cztery zony i dziesiec kochanek bo na wiecej nie wystarczylo mi
      wielbladow
    • Gość: Mona Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 204.155.16.* 10.10.01, 23:10
      Hej, nikt juz nie probuje odpowiedziec na pytanie(a) "Dlaczego single mijaja
      sie w zyciu? Co sprawia, ze nie moga sie spotkac?"

Jak mozna zdefiniowac osobe single? Czy liczy sie tylko fakt, ze jest sie w
      zyciu solo, czy ma tez znaczenie wiek? Czy mowimy o ludziach przed 25 rokiem
      zycia? Ci chyba nie maja problemow i jakos znajduja sobie partnerow,
      najczesciej w szkole, na studiach. Gorzej sie robi po 25, a fatalnie po 30.
      Niestety, taka jest prawda.

Mnie sie cos wydaje, ze w naszym kochanym kraju nie ma wsrod starszych osob
      (powyzej 30) zwyczaju chodzenia na niezobowiazujace randki. No bo wyobrazmy
      sobie. Jestem 30-letnia atrakcyjna blondynka. Bezdzietna, z praca i z
      mieszkaniem. Gdzie mam poznac kogos nowego, a co tu dopiero mowic ciekawego? Na
      przystanku autobusowym, zagadywana przez pana w kapeluszu? Nie sadze. Niezbyt
      to bezpieczne. W knajpce, poznym wieczorem, gdy towarzystwo juz niezle
      podchmielone? Intencje sa wtedy dosc jednoznaczne. Moi znajomi to glowie pary.
      Niektore kolezanki trzymaja mnie z daleka od swoich mezow, jakbym juz taka
      zdesperowana byla. No i gdzie mam poznac kogos? A jak juz sie z nim zapoznam, w
      jaki sposob niezobowiazujaco sie spotykac, by poznac sie blizej? Ja mysle, ze
      on mnie bedzie chcial zaciagnac do lozka zaraz po pierwszym obiedzie w
      restauracji. On mysli, ze ja go zaraz bedze chciala zaciagnac do oltarza, wiec
      mnie do tej resturacji czy na kawe nawet nie zaprasza.

Nie, w Polsce nie ma czegos takiego jak randka zapoznawczo-rozpoznawczo-
      niezobowiazujaca. Bo jak ktos zaproponuje wyjscie razem, to zaraz strach przed
      zobowiazaniami.

Moze ratunek w tym Internecie? Bo mozna sobie niezobowiazujaco pomejlowac?
    • Gość: enancjo Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.10.01, 08:39
      .. wiekszosc ludzi nie lubi byc sama, wiec
      .. single sa albo z wyboru albo z sytuacji,
      .. ponadto single cierpliwosci, normalne
      single chodza na piwo, do kina, do restauracji,
      stoja na przystankach, autobusowych, itd/itp,
      .. czyli nie bojcie sie odrobiny rozsadnego
      ryzyka, czasami wychodza z tego przezabawne
      sytuacje, ale i takie ktore pamieta sie do
      konca zycia .. troche optymizmu dla siebie
      i dla innych..
      Pozdrawiam,
      Enancjo

• lawok Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot 11.10.01, 10:27
        Wątek Julki zainteresował mnie zwłaszcza w kontekście naprawdę sporej ilości
        osób na necie (zarówno na forum jak i na czacie) które w różnej formie ...mniej
        lub bardziej zawoalowanej , walczą z samotnością. Przedstawiciele obu płci,
        zarówno single (przede wszystkim te w trakcie „leczenia”) jak i „odzysk” a
        nawet zaobrączkowani wydają jeden głośny okrzyk: JESTEŚMY SAMOTNI i
        potrzebujemy ... kogoś...
        A co do umawiania się na tzw. realu... "jest nadzieja" że w najbliższą sobotę
        rzeczywistość przestanie być dla mnie tylko wirtualna. Przyznam że nie jestem
        bardziej podenerwowany niż w przypadku innych tego typu spotkań odbywanych
        zwyczajowo w przeszłości (oj w odległej przeszłości!). I jeszcze jedno to co ma
        się wydarzyć w sobotę oboje taktujemy właśnie jak ”randkę zapoznawczo-
        rozpoznawczo- niezobowiązującą”, czyli to o czym mówiła Mona.
        Tak przy okazji to w trakcie rozmów na forum oraz na czacie (tam trzeba
        niestety mocna napracować się zanim na naszym sicie zostaną same ...ziarna)
        doszedłem do wniosku ze taka forma jest o wiele .... bezpieczniejsza aniżeli
        tradycyjne rozpoczynanie związków czy też
        najzwyklejszych przyjaźni. Nawet po paru dniach strzępienia klawiatury
        przynajmniej teoretycznie (o ludzka naiwności!) wiem sporo o ... potencjalnym
        partnerze.

Pozdrawiam wszystkich a Julce i Monie życzę wytrwałości i powodzenia.
        Lawok
        • Gość: Julka Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 217.8.161.* 11.10.01, 11:01
          Mona mnie troche przeraziła, ale mam chyba jeszcze szanse bo do 30 brakuje mi 4 lat! A za to
          lawat ucieszył, nawet jak im nie wyjdzie to przynajmniej przeżyją coś ciekawego. Do
          odważnych świat należy!
    • millla Re: do motora 11.10.01, 12:17
      coś mi szwankuje z meilem, nie wiem czy dochodza moje wiadomości.
      • Gość: Janek Do Julki IP: *.ipartners.pl 11.10.01, 14:08
        No to jesteśmy Julka równieśnikami.

Pozdrowienia
        • Gość: Julka Re: Do Janka IP: 217.8.161.* 11.10.01, 15:27
          siedem i pól to najlepszy rocznik!!!! a co robisz w warszawie?
          • Gość: Janek Re: Do Janka IP: *.ipartners.pl 11.10.01, 15:54
            W Warszawie szukam kobiety, takiej w sam raz dla siebie. Poza tym mieszkam,
            pracuję itd
            Z rocznika 75 pochodzą najlepsze dziewczyny.....

Pozdrawiam
            ja_nek.g@interia.pl
            • Gość: Julka Re: Do Janka IP: 217.8.161.* 11.10.01, 16:54
              jasne że najlepsze!! Millla@poczta.gazeta.pl (trzy l)
              • woland? Re: Do Julki 19.10.01, 10:42
                a czy ja też mogę napisać? obiecuję, że krótko i bez naprzykrzania się ... ;)))
                Woland
    • Gość: Mada Re: Mam wrażenie, że 90% Romantiki stanowią mniej lub bardziej samotn IP: 217.96.2.* 11.10.01, 19:34
      Więc może więcej inicjatyw w stylu "Hej, single z W-wy" (patrz parę postów
      niżej) coś zmieni w tych zasmucających statystykacH.
      Zapraszam na "Hej, single z Krakowa". Mam nadzieję, że mi nie wytoczycie
      procesu o prawa autorskie Kochani Samotni Warszawiacy :-)))
      Pozdrawiam
      • motor Re: Mam wrażenie, że 90% Romantiki stanowią mniej lub bardziej samotn 16.10.01, 09:24
        PUB SWINGO róg Niepodległości i Nowolipek <ten piątek> 20:00
        Zapisz się na listę - forum poznam, polubię
        --------------------------------------------------------------------------------

• Gość: Arion Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: *.toya.net.pl 17.10.01, 18:58
      Cześć. Niech nikogo nie myli pseudo – jestem rodzaju żeńskiego. Od kilku dni
      mam net i dopiero się rozglądam. Czy tutaj nie ma nikogo trochę starszego? Ja
      mam 40 i szukam jakiegoś forum towarzyskiego dla 40-latków. Na dodatek jestem z
      Łodzi. Czy ktoś mi coś podsunie?
      • Gość: Mona Re: Dlaczego single mijają się w życiu?Co sprawia że nie mogą się spot IP: 204.155.16.* 17.10.01, 19:02
        Fora miejskie- Lodz.
        Pa
        Mona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka